RGBcvs וטרנסקודר
חברים אני זקוק עזרה, קניתי טרנסקודר ולא ראיתי שום שיפור, אלא שתוך כדי קריאת מאמרים באתר אני רואה שהיציאה צריכה להיות RGBCVS בעוד שב YES תחת
הגדרות-אתחול מתקדם-RGB-מופיע COMPOSITE-cvbs כך שבעצם הטראנסקודר בכלל לא עושה את מה שהוא אמור שכן הוא מקבל אות COMPOSITE ולא RGB
מה עושים ? איך משנים את ההגרה בממיר שיוציא RGB- CVS ?
דרך אגב הממיר הוא YES MAX
הגדרות-אתחול מתקדם-RGB-מופיע COMPOSITE-cvbs כך שבעצם הטראנסקודר בכלל לא עושה את מה שהוא אמור שכן הוא מקבל אות COMPOSITE ולא RGB
מה עושים ? איך משנים את ההגרה בממיר שיוציא RGB- CVS ?
דרך אגב הממיר הוא YES MAX
RGBcvs וטרנסקודר
נראה לי שהבנתי ,המסך שבו מופיע COMPOSITE-CVBS הוא המסך השני שמתייחס איך תעבוד יציאת ה SCART של ה VCR
וההגרה הרלוונטית היא במסך הראשון SCART TO TV ואכן מתייחס ל RGB
וההגרה הרלוונטית היא במסך הראשון SCART TO TV ואכן מתייחס ל RGB
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לגבי שיפור, השאלה למה השוואת, איך השוואת ועם איזה אמצעי תצוגה אתה מסתכל.
חשוב להבין, TRANSCODER לא משפר איכות תמונה!!!
TRANSCODER טוב לא משנה את איכות התמונה, זה בדיוק ההגדרה של TRANSCODER טוב...
ההבדל הוא בין הכניסות. יש מסכים וממירים שה-SVIDEO שלהם טוב מאוד, ואז ההבדל בין SVIDEO לבין RGBcvS יהיה נמוך (בעיקר מדובר בחדות הצבעים, דבר שקשה לראות אותו בעין לא מקצועית או ללא TEST PATTERNS מתאימים).
עבור מסכים שבהם כניסת הקומפוננט יותר טובה, או SVIDEO פחות טובה, או ככל שהמסך גדול יותר (מה שמחדד את ההפרשים) ההבדלים הופכים יותר משמעותיים. האם ההבדלים דרמטיים? לא, גם SVIDEO הוא איכות טובה. האם התמונה טובה יותר בקומפוננט או RGBcvS, אז התשובה היא בפירוש כן. מדובר בהפרש שהוא לא רק "בתאוריה" (כלומר, מאוד אבסטרקטי), יש בפרוש הבדלים טכנים בין SVIDEO לקומפוננט (ול-RGBcvS) שהופכים את הפורמטים לשונים למדי. ריבוב + הגבלת רוחב הסרט של הצבעים ב-SVIDEO באים לידי ביטוי בדליפות צבע (COLOR BLEEDING), הפרשי זמנים (Y/C DELAY), מריחות וחוסר דיוק צבע (COLOR BANDWIDTH) ועוד תופעות כאלה ואחרות.
חשוב להבין, TRANSCODER לא משפר איכות תמונה!!!
TRANSCODER טוב לא משנה את איכות התמונה, זה בדיוק ההגדרה של TRANSCODER טוב...
ההבדל הוא בין הכניסות. יש מסכים וממירים שה-SVIDEO שלהם טוב מאוד, ואז ההבדל בין SVIDEO לבין RGBcvS יהיה נמוך (בעיקר מדובר בחדות הצבעים, דבר שקשה לראות אותו בעין לא מקצועית או ללא TEST PATTERNS מתאימים).
עבור מסכים שבהם כניסת הקומפוננט יותר טובה, או SVIDEO פחות טובה, או ככל שהמסך גדול יותר (מה שמחדד את ההפרשים) ההבדלים הופכים יותר משמעותיים. האם ההבדלים דרמטיים? לא, גם SVIDEO הוא איכות טובה. האם התמונה טובה יותר בקומפוננט או RGBcvS, אז התשובה היא בפירוש כן. מדובר בהפרש שהוא לא רק "בתאוריה" (כלומר, מאוד אבסטרקטי), יש בפרוש הבדלים טכנים בין SVIDEO לקומפוננט (ול-RGBcvS) שהופכים את הפורמטים לשונים למדי. ריבוב + הגבלת רוחב הסרט של הצבעים ב-SVIDEO באים לידי ביטוי בדליפות צבע (COLOR BLEEDING), הפרשי זמנים (Y/C DELAY), מריחות וחוסר דיוק צבע (COLOR BANDWIDTH) ועוד תופעות כאלה ואחרות.
RGBcvs וטרנסקודר
עופר תודה על התגובה המהירה
ההשוואה שלי היתה ביחס ליציאת ה S-VIDEO של ה YES MAX
ברור לי שיש הבדל איכות ביו S-VIDEO ל COMPONENT בשידור איכותי כמו DVD רואים את ההבדל
העניין הוא פה בשידורי YES ואז ההבדל הוא כנראה זניח בין 2 היציאות הנ"ל ובחלק מהתוכניות רואים GHOSTING
אולי יש לך איזו בשורה לגבי עתיד השידורים הללו הרי עוד ועוד אנשים קונים מסכי פלאזמה וLCD ואני מבין שברוב התצוגות הנ"ל ישנה בעיית איכות בתצוגת שידורי הכבלים והלווין
ההשוואה שלי היתה ביחס ליציאת ה S-VIDEO של ה YES MAX
ברור לי שיש הבדל איכות ביו S-VIDEO ל COMPONENT בשידור איכותי כמו DVD רואים את ההבדל
העניין הוא פה בשידורי YES ואז ההבדל הוא כנראה זניח בין 2 היציאות הנ"ל ובחלק מהתוכניות רואים GHOSTING
אולי יש לך איזו בשורה לגבי עתיד השידורים הללו הרי עוד ועוד אנשים קונים מסכי פלאזמה וLCD ואני מבין שברוב התצוגות הנ"ל ישנה בעיית איכות בתצוגת שידורי הכבלים והלווין
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הבעיות הן כתוצאה מכיווץ דרך הלויין ופעמים רבות (ע"ע ערוץ 1 ו-2) בגלל אותות מקור גרועים.
לגבי אלה, אין הרבה מה לעשות.
לגבי אלה, אין הרבה מה לעשות.
אבל זה לא רק ערוץ 2 ו1 זה גם כל ערוצי הסרטים במיוחד.
ישנם המון ריבועים קטנים מאוד שיוצרים תחושה שהמסך מחולק לקוים אנכיים וזה מאוד מפריע ,אין את זה בכל הערוצים אז זה סימן שזו בעיה אולי של כיווץ נוסף בערוצי הסרטים,אפילו שהסרט משודר בwide screen זה לא עוזר .
תוכל בבקשה להפנות את הטענה הזו לyes שינסו לראות מה הבעיה.
ישנם המון ריבועים קטנים מאוד שיוצרים תחושה שהמסך מחולק לקוים אנכיים וזה מאוד מפריע ,אין את זה בכל הערוצים אז זה סימן שזו בעיה אולי של כיווץ נוסף בערוצי הסרטים,אפילו שהסרט משודר בwide screen זה לא עוזר .
תוכל בבקשה להפנות את הטענה הזו לyes שינסו לראות מה הבעיה.