שאלה בקשר ללינוקס
אחרי כמה ניסיונות כושלים להתקין שרת NFS על WINDOWS XP , החלטתי להתקין לינוקס על מחשב שיהיה מיועד להיות שרת.
השאלה שלי, האם יש גירסה של לינוקס שלא מחייבת בחירה של שם משתמש וסיסמא.
המחשב-שרת לא יהיה מחובר לשום מסך ומקלדת לאחר התקנת הלינוקס.
אני וויתרתי על FREENAS כי היו לי כמה בעיות איתה, ואני דיי סגור על לינוקס.
השאלה שלי, האם יש גירסה של לינוקס שלא מחייבת בחירה של שם משתמש וסיסמא.
המחשב-שרת לא יהיה מחובר לשום מסך ומקלדת לאחר התקנת הלינוקס.
אני וויתרתי על FREENAS כי היו לי כמה בעיות איתה, ואני דיי סגור על לינוקס.
תודה על התגובות. אני יבהיר את עצמי.
המחשב מיועד להיות שרת שישתף דרך SMB +NFS. לא תהיה לו אפשרות להתחבר לאינטרנט אלא רק לרשת הביתית.(אני אתן לו IP קבוע ואז יחסום אותו דרך הנתב).
הוא יהיה בחדר קטן ללא מסך (הוא ישמש כשרת נטו), ואם אחרי הפסקת חשמל, כשאני ידליק אותו לא תהיה לי אפשרות להקליד סיסמא. לכן חשוב לי שהלינוקס יעלה אוטומטית ויתחיל לשתף.
חשבתי על לנסות את לינוקס פדורה 12. כרגע מותקן במחשב XP והשיתוף הוא דרך SMB. האם קיימת אפשרות שאחרי התקנת לינוקס תהיה לי אפשרות בחירה בינו לבין הXP (ואחרי כחצי דקה לינוקס יעלה אוטומטית)?
המחשב מיועד להיות שרת שישתף דרך SMB +NFS. לא תהיה לו אפשרות להתחבר לאינטרנט אלא רק לרשת הביתית.(אני אתן לו IP קבוע ואז יחסום אותו דרך הנתב).
הוא יהיה בחדר קטן ללא מסך (הוא ישמש כשרת נטו), ואם אחרי הפסקת חשמל, כשאני ידליק אותו לא תהיה לי אפשרות להקליד סיסמא. לכן חשוב לי שהלינוקס יעלה אוטומטית ויתחיל לשתף.
חשבתי על לנסות את לינוקס פדורה 12. כרגע מותקן במחשב XP והשיתוף הוא דרך SMB. האם קיימת אפשרות שאחרי התקנת לינוקס תהיה לי אפשרות בחירה בינו לבין הXP (ואחרי כחצי דקה לינוקס יעלה אוטומטית)?
כלומר אחרי התקנת פדורה-לינוקס, NFS יעלה אוטומטית?במחשב יש כמה הארד דיסקים פנימיים, איך הוא יודע איזה לשתף? אני מגדיר אותם?
התכנון שלי הוא להתקין על הארד-דיסק 1 את לינוקס יחד עם מחיצה, ולשתף את שאר ההארד-דיסקים הפנימיים.
יש עליהם חומר והכונן כבר מפורמט לNTFS. האם לינוקס יכול לעבוד בNTFS?
התכנון שלי הוא להתקין על הארד-דיסק 1 את לינוקס יחד עם מחיצה, ולשתף את שאר ההארד-דיסקים הפנימיים.
יש עליהם חומר והכונן כבר מפורמט לNTFS. האם לינוקס יכול לעבוד בNTFS?
1. לינוקס יכול לעבוד עם NTFS, אבל NTFS היא לא מערכת קבצים אופטימלית עבור קבצי מדיה וקבצי גדולים. עדיף בהרבה להשתמש ב-JFS או XFS. שינוי מערכת הקבצים לא ישפיע על יכולות השיתוף עם תחנות אחרות.
2. כמו שענו לך - אין קשר בין ביצוע לוגין למערכת הגראפית לבין עליית השירותים של המחשב.
3. אתה תגדיר פעם אחת את השיתופים שאתה רוצה לעשות וזהו.
4. מומלץ להשתמש ב-webmin על מנת לנהל את המחשב הזה.
5. אם אתה רוצה למנוע מהמחשב הזה יציאה לאינטרנט אתה יכול פשוט לא להגדיר לו default gw .
2. כמו שענו לך - אין קשר בין ביצוע לוגין למערכת הגראפית לבין עליית השירותים של המחשב.
3. אתה תגדיר פעם אחת את השיתופים שאתה רוצה לעשות וזהו.
4. מומלץ להשתמש ב-webmin על מנת לנהל את המחשב הזה.
5. אם אתה רוצה למנוע מהמחשב הזה יציאה לאינטרנט אתה יכול פשוט לא להגדיר לו default gw .
You are never fully dressed without a smile
הפירמוט לJFS או XFS, נעשה דרך לינוקס?האם אחרי הפירמוט והגדרת השותפים- אני אוכל גם לכתוב לכוננים האלה דרך מחשב אחר שברשת הביתית שלי?
במחשב יש 6 הארד דיסקים כשרק 2 מהם מלאים לגמרי, האם אני אוכל לפרמט את 4 לJFS/XFS, להעביר ל2 מהם את החומר שיש לי ואז לפרמט את 2 הכוננים הנותרים? ככה שהחומר שיש לי עליהם לא יימחק.
אפשר לקבל הסבר/לינק לwebmin?
במחשב יש 6 הארד דיסקים כשרק 2 מהם מלאים לגמרי, האם אני אוכל לפרמט את 4 לJFS/XFS, להעביר ל2 מהם את החומר שיש לי ואז לפרמט את 2 הכוננים הנותרים? ככה שהחומר שיש לי עליהם לא יימחק.
אפשר לקבל הסבר/לינק לwebmin?
You are never fully dressed without a smile
כן, ניתן לבצע זאת, אם כי מומלץ לבצע באחריות- לא נראה כאילו אתה מנוסה בזה וקח בחשבון מרחב טעיה.
אין לי נסיון עם xfs, אבל נראה שניתן לבצע ללא קושי-
1) fdisk -l לראות את רשימת הפרטישנים
2) mkfs.xfs /dev/xxx כשבמקום xxx אתה הולך על שם הפרטישן.
כדי לשתף בnfs יש צורך לערוך את הקובץ /etc/exports ולציין שם את הנתיב המדויק ולמי בדיוק אתה רוצה לשתף אותו.
אם אתה בטרמינל תבצע בעזרת gedit /etc/exports
אין לי נסיון עם xfs, אבל נראה שניתן לבצע ללא קושי-
1) fdisk -l לראות את רשימת הפרטישנים
2) mkfs.xfs /dev/xxx כשבמקום xxx אתה הולך על שם הפרטישן.
כדי לשתף בnfs יש צורך לערוך את הקובץ /etc/exports ולציין שם את הנתיב המדויק ולמי בדיוק אתה רוצה לשתף אותו.
אם אתה בטרמינל תבצע בעזרת gedit /etc/exports