שרשור החריף הרישמי של HT
תודה על העדכון נראה לי שאני יזמין בקרוב, כמה יצא בכללי כולל משלוח והכל בשקלים לשני בקבוקים? כמה ימים לקח לזה להגיע?sufgi123 כתב:הרטבים הגיעו![]()
כצפוי לא היו שום בעיות מכס וכד' , האריזה נאספה מסניף הדואר המקומי
לתשומת ליבך, מדובר בבקבוקים הקטנים 125ml בתוקף עד 07/2011 ....
החיבה לחריף מוטרף כמו שמודגמת פה בשירשור היא סוג של התמכרות מזוכיסטית (ואני לא אומר זאת כגנאי או לשלילה) ל"כאב" או ל"סבל" שנגרם על ידי החריף חריף הזה.
ההסבר הלא מקצועי והלא מלומד שלי לעניין נעוץ בסיבות פזיולוגיות/ פסיכולוגיות ידועות - יעני, כשגוף האדם נכנס ל"מצוקה" בגלל כאב או גירוי קיצוני אחר (חריפות יתר) יש הפרשה מוגברת של אדרנלין ושל הורמונים נוספים התורמים לתחושת "עונג" וסיפוק.
כמו בסוגים אחרים של התמכרות גם בעניין החריף צריך כל הזמן להעלות את המינון או את דרגת החריפות כדי להגיע לאותן רמות ריגוש מבוקשות.
בקיצור...תהנו לכם יה סוטים שכמוכם...

ההסבר הלא מקצועי והלא מלומד שלי לעניין נעוץ בסיבות פזיולוגיות/ פסיכולוגיות ידועות - יעני, כשגוף האדם נכנס ל"מצוקה" בגלל כאב או גירוי קיצוני אחר (חריפות יתר) יש הפרשה מוגברת של אדרנלין ושל הורמונים נוספים התורמים לתחושת "עונג" וסיפוק.
כמו בסוגים אחרים של התמכרות גם בעניין החריף צריך כל הזמן להעלות את המינון או את דרגת החריפות כדי להגיע לאותן רמות ריגוש מבוקשות.
בקיצור...תהנו לכם יה סוטים שכמוכם...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
ניתוח שגוי.
אולי זה פשוט טעים?
אולי זה פשוט טעים?
אין סתירה בהכרח.ziv_r כתב:ניתוח שגוי.
אולי זה פשוט טעים?...
מה זה "טעים"? טעים זו מילה כללית שמתארת כל מיני תחושות שונות (שמקורן במזון).
ברור שיש טעמים נרכשים (חריף, אלכוהול) שאף תינוק לא אוהב אותם וגם לא מבוגר בפעם הראשונה שלו, שעם התרגול נהפכים ל"טעימים". השאלה היא מה המנגנון שגורם להם להיהפך ל"טעימים" ומה שKOOKE רשם זה הסבר שקראתי הרבה בקשר לחריף.
משה
זיו
בנוסף למה שמוקו כתב, איך תסביר את אחד הרטבים שהוזכרו ש"אין לו טעם" רק חריפות נטו ?? אם אין לו טעם אז איך הוא טעים ??
אני חוזר ומדגיש, לא הייתה לי כוונה לבאס לכם את החריף...רק להאיר את עיני הקוראים להסבר איך ניתן להתענג על משהו שכביכול גורם ל"סבל".
דרך אגב, אם כבר לבאס לכם את החריף, אם אני זוכר נכון, קראתי פעם באיזה מקום, שהשימוש העיקרי לחריף בימי קדם (טרום המצאת המקררים ושימור המזון) היה בכלל כדי להאפיל על טעמו של מזון ש"התקלקל" קצת = יעני היה רקוב קצת.
דרך אגב, גם היום, מסעדות דרג ז' שמגישות מזון לא הכי טרי שבעולם נוהגות לתבל ברוחב לב (כולל חריף והרבה) את המזון כדי לחפות על איכותו הקלוקלת של המזון => כלאמר כשמוגש לכם מזון מתובל במיוחד וחריף במיוחד במסעדה מפוקפקת, זהירות !!!
בנוסף למה שמוקו כתב, איך תסביר את אחד הרטבים שהוזכרו ש"אין לו טעם" רק חריפות נטו ?? אם אין לו טעם אז איך הוא טעים ??
אני חוזר ומדגיש, לא הייתה לי כוונה לבאס לכם את החריף...רק להאיר את עיני הקוראים להסבר איך ניתן להתענג על משהו שכביכול גורם ל"סבל".
דרך אגב, אם כבר לבאס לכם את החריף, אם אני זוכר נכון, קראתי פעם באיזה מקום, שהשימוש העיקרי לחריף בימי קדם (טרום המצאת המקררים ושימור המזון) היה בכלל כדי להאפיל על טעמו של מזון ש"התקלקל" קצת = יעני היה רקוב קצת.
דרך אגב, גם היום, מסעדות דרג ז' שמגישות מזון לא הכי טרי שבעולם נוהגות לתבל ברוחב לב (כולל חריף והרבה) את המזון כדי לחפות על איכותו הקלוקלת של המזון => כלאמר כשמוגש לכם מזון מתובל במיוחד וחריף במיוחד במסעדה מפוקפקת, זהירות !!!
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

KOOKE,
איך אסביר? עבורי החריף מדגיש את הטעם. מקווה שההסבר מניח את הדעת.
לגבי 'הידעת' שרשמת, רוב עדות המזרח נוהגות לתבלן בצורה מודגשת את המאכלים שלהם בשל סיבה זו. אני מקווה שברור שהסיבה פה היא שונה.
איך אסביר? עבורי החריף מדגיש את הטעם. מקווה שההסבר מניח את הדעת.
לגבי 'הידעת' שרשמת, רוב עדות המזרח נוהגות לתבלן בצורה מודגשת את המאכלים שלהם בשל סיבה זו. אני מקווה שברור שהסיבה פה היא שונה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מי שמתכנן ביקור בוגאס, מוצרי Blair נמכרים במלון Excaliber בחנות Sweet Habits.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag