מכונות הקפה שלנו
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
hosq, אני לא מסכים איתך לחלוטין.
שתיתי הרבה פעמים אספרסו של נספרסו. ממש לא מדובר בזבל. לו נספרסו היתה מנפקת אספרסו ברמה של כרומקס למיניהם, היא לא היתה מגיעה לרבע מההצלחה שלה. זה נכון שמדובר בעיצוב, אבל כל תחום הקפה סובב סביב עיצוב, כך שמכונת קפה לא תמכר כך רק כי היא נראית טוב.
שיהיה ברור - אני לא טוען שהאספרסו של נספרסו הוא טוב מספיק. אבל הוא לא טוב מספיק *עבורי*. יש הרבה שיתפשרו על איכות הקפה, כדי שיוכלו להשתמש במכונה כ"כ פשוטה. ובעיני, עדיף שישתו נספרסו, מאשר שיקנו מכונה חצי אוטומטית, יאפסנו אותה בארון לאחר חודשיים ויחזרו לשתות קפה נמס.
אני לא אוהב את הגישה הקיצונית של "או אלקטרה, או כלום". בהחלט יש מקום לפתרונות ביניים. כל אחד - ומה שמתאים לו.
רק חשוב לי, כפי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור, שאנשים שמחזיקים בנספרסו יהיו פתוחים לנסות גם מכונות אחרות. אולי הם יגלו שפער האיכות בקפה הוא כ"כ תהומי עד ששווה להתאמץ כדי לשדרג למכונת קפסולות או אפילו חצי אוטומטית. ומצד שני, אולי הם יגלו שהכי טוב, טעים ופשוט להם - נספרסו.
שתיתי הרבה פעמים אספרסו של נספרסו. ממש לא מדובר בזבל. לו נספרסו היתה מנפקת אספרסו ברמה של כרומקס למיניהם, היא לא היתה מגיעה לרבע מההצלחה שלה. זה נכון שמדובר בעיצוב, אבל כל תחום הקפה סובב סביב עיצוב, כך שמכונת קפה לא תמכר כך רק כי היא נראית טוב.
שיהיה ברור - אני לא טוען שהאספרסו של נספרסו הוא טוב מספיק. אבל הוא לא טוב מספיק *עבורי*. יש הרבה שיתפשרו על איכות הקפה, כדי שיוכלו להשתמש במכונה כ"כ פשוטה. ובעיני, עדיף שישתו נספרסו, מאשר שיקנו מכונה חצי אוטומטית, יאפסנו אותה בארון לאחר חודשיים ויחזרו לשתות קפה נמס.
אני לא אוהב את הגישה הקיצונית של "או אלקטרה, או כלום". בהחלט יש מקום לפתרונות ביניים. כל אחד - ומה שמתאים לו.
רק חשוב לי, כפי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור, שאנשים שמחזיקים בנספרסו יהיו פתוחים לנסות גם מכונות אחרות. אולי הם יגלו שפער האיכות בקפה הוא כ"כ תהומי עד ששווה להתאמץ כדי לשדרג למכונת קפסולות או אפילו חצי אוטומטית. ומצד שני, אולי הם יגלו שהכי טוב, טעים ופשוט להם - נספרסו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
כבר אמרתי בעבר, יחסית לכל פתרון קפה ידידותי שניסיתי (פודים, קפסולות, אוטומטית), הנספרסו היא הטובה ביותר לטעמי. אבל זה פתרון יקר, וכן, עם כרומקס של 500 ש"ח ומטחנה טובה אתה יכול לעקוף את איכות התוצר שלהם בסיבוב.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני במקרה הזה עם מוטי.
אני אתן דוגמא:
לחמותי שתחיה (עמוק בפנסיה) היתה במשך שנים SAECO אוטומטית, וקפה הרבה מעל לממוצע (לא מגיע לרמות של חלק מהחברים כאן, אבל בכל זאת).
כשזו התקלקלה סופית, היא שוב חישבה את צריכת הקפה הממוצעת שלה, וגילתה ששותים אצלה כ 40 כוסות בחודש.
הפתרון של נספרסו הוא אידיאלי עבורה - קפה בהחלט סביר (לא יותר, אבל בהחלט ניתן לשתות אצלה), בעלות של כ 50 שקל בחודש יותר משל פולים).
עם כאלה נתונים, יקח הרבה זמן עד שהיא תחזיר את ההפרש בהשקעה במכונה אוטומטית חדשה (לא מתאים לה התעסקות ידנית).
חבר אחר שלי, צעיר יותר, שותה כוס אחת כל בוקר. זה הקפה היחיד ששותים אצלו בבית [כולל אורחים
].
גם בשבילו זה פתרון אידיאלי.
אני כבר לא מדבר על המקום על השיש, העיצוב וכו.
אני אתן דוגמא:
לחמותי שתחיה (עמוק בפנסיה) היתה במשך שנים SAECO אוטומטית, וקפה הרבה מעל לממוצע (לא מגיע לרמות של חלק מהחברים כאן, אבל בכל זאת).
כשזו התקלקלה סופית, היא שוב חישבה את צריכת הקפה הממוצעת שלה, וגילתה ששותים אצלה כ 40 כוסות בחודש.
הפתרון של נספרסו הוא אידיאלי עבורה - קפה בהחלט סביר (לא יותר, אבל בהחלט ניתן לשתות אצלה), בעלות של כ 50 שקל בחודש יותר משל פולים).
עם כאלה נתונים, יקח הרבה זמן עד שהיא תחזיר את ההפרש בהשקעה במכונה אוטומטית חדשה (לא מתאים לה התעסקות ידנית).
חבר אחר שלי, צעיר יותר, שותה כוס אחת כל בוקר. זה הקפה היחיד ששותים אצלו בבית [כולל אורחים
גם בשבילו זה פתרון אידיאלי.
אני כבר לא מדבר על המקום על השיש, העיצוב וכו.
ערן
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נספרסו זה אחלה פיתרון למי שלא רוצה להתעסק עם כלום.
נכד בן 9 יכול לעשות לסבא שלו אספרסו בלי בעייה (מניסיון)
נכון שהקפסולות יקרות אבל אם לא שותים הרבה אז זה לא נורא.
נכד בן 9 יכול לעשות לסבא שלו אספרסו בלי בעייה (מניסיון)
נכון שהקפסולות יקרות אבל אם לא שותים הרבה אז זה לא נורא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- AmnonP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 487
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 9 פעמים
מקיטה+טוטוקרמה שילוב מנצח
לי יש את המקינטה+טוטוקרמה. - שניהם של ביאלטי.
שילוב של שניהם נותן הפוך מדהים שלא נופל משום מכונת קפה....
שילוב של שניהם נותן הפוך מדהים שלא נופל משום מכונת קפה....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
מוטיר, אתה מוזמן תמיד לראות מה הצעצועים האלה יודעים לעשות כשמצמידים להם מטחנה טובה ויד מבינהלו נספרסו היתה מנפקת אספרסו ברמה של כרומקס למיניהם...
בקשר לנספרסו, מההתנסויות הרבות שלי - בדרך כלל על המכונות הבסיסיות שלהם - תמיד קיבלתי משהו כמו... כמו בתמונה משרשור האספרסו
ובפה זה היה עוד פחות טוב. תכלס, אני לא מבין מה אני מפספס, כי לא יתכן ששתיתם מה שאני שתיתי והיה לכם טעים.
מצד שני, אצלי בעבודה יש מכונת HX עם קפסולות של לואצה, והקפה מפתיע באיכותו הסבירה. מה שאי אפשר להגיד על התוצר של המכונה הפשוטה שלהם עם התרמובלוק - פיכסה.
ועדיין עדיף כנראה על מכונת קפה ללא מטחנה שזה ה"שילוב" הביתי הנפוץ.
מקינטה? מצויין, אבל קטגוריה אחרת לגמרי
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני מציע שנערוך בדיקה כזו, בזמן הקרוב.
נעמיד למבחן מס' מכונות פשוטות, עד 1500 ש"ח, כולל נספרסו ובריקה. גם גאג'יה תכנס שם.
צריך לחשוב על אופציות לבחינה. למשל, גאג'יה ב-1500 ש"ח בלי מטחנה (פודים?) מול כרומקס+מטחנה ב-1500 ש"ח.
יהיה מעניין.
נעמיד למבחן מס' מכונות פשוטות, עד 1500 ש"ח, כולל נספרסו ובריקה. גם גאג'יה תכנס שם.
צריך לחשוב על אופציות לבחינה. למשל, גאג'יה ב-1500 ש"ח בלי מטחנה (פודים?) מול כרומקס+מטחנה ב-1500 ש"ח.
יהיה מעניין.
התוצאות מעכשיו ברורות. גאג'ה ללא מטחנה תפסיד בשני סיבובים. כנ"ל כל מכונה אחרת, גם היקרה ביותר.moti_r כתב:תכנס שם.
יהיה מעניין....
מה זה אומר "גאגיה ללא מטחנה"? לטחון קפה שלושה ימים קודם נאמר לצורך המבחן? לרכוש קפה טחון בבית קפה "טחון לאספרסו"?
זה בוודאי לא יהיה מייצג - החיים ללא מטחנה לא נמדדים רק באיכות הקפה...
ובכל זאת, רעיון מצויין למבחן ואני בעד
זה בוודאי לא יהיה מייצג - החיים ללא מטחנה לא נמדדים רק באיכות הקפה...
ובכל זאת, רעיון מצויין למבחן ואני בעד
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

"גאג'יה ללא מטחנה" - סימולציה של משתמש מצוי שקונה/מקבל מכונה ולא מוכן להשתכנע לקנות מטחנה.
אני חושב שהכי טוב יהיה ללכת לבית קפה ולבקש שיטחנו פולים לגאג'יה, ולנסות אותם 3-4 ימים אח"כ.
אני חושב שהכי טוב יהיה ללכת לבית קפה ולבקש שיטחנו פולים לגאג'יה, ולנסות אותם 3-4 ימים אח"כ.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מסכים עם מוטי_ר.moti_r כתב:"גאג'יה ללא מטחנה" - סימולציה של משתמש מצוי שקונה/מקבל מכונה ולא מוכן להשתכנע לקנות מטחנה.
אני חושב שהכי טוב יהיה ללכת לבית קפה ולבקש שיטחנו פולים לגאג'יה, ולנסות אותם 3-4 ימים אח"כ....
האינסטינקט של רוב הקונים זה בדיוק זה: מכונה זולה יחסית ללא מטחנה, ואם "משקיעים" קונים מכונה יקרה יותר עדיין ללא מטחנה. זה יהיה טוב ושימושי להראות במבחן טעימה שזה לא זה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
כמובן, נשאלת השאלה האם תמיד טעינו...joncafe כתב: האינסטינקט של רוב הקונים זה בדיוק זה: מכונה זולה יחסית ללא מטחנה, ואם "משקיעים" קונים מכונה יקרה יותר עדיין ללא מטחנה. זה יהיה טוב ושימושי להראות במבחן טעימה שזה לא זה....
כדאי לשתף במבחן גם משתמש נפוץ, לקוח פונטנציאלי בסכום זה