דעה אישית: הורדות, מזרימי מדיה וצדקנות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #106 

המרוויחות העיקריות מהמצב כיום הן חברות התשתית וספקיות האינטרנט.
כמו שנאמר פה כבר, בשביל לקרוא מיילים ולגלוש באתרים אני לא צריך מהירות של 100 מגה, גם לא 10 מגה ואפילו לא 2.5 מגה.
אותן חברות משווקות טכנולוגיות חדשות כדי לתת לנו רוחב פס גבוה יותר, כי גם שם יודעים בדיוק במה מדובר, רק שלא מדברים על זה בקול (שלא יובן לא נכון, אין לי טענה כלפיהן).
ביום שתהיה חקיקה ו/או ענישה בנושא, ולא יהיה עוד צורך ברוחב הפס המטורף הזה, כולם יחזרו למהירות של 1.5 מגה, ואז אותן חברות יפסידו המון כסף.
זה שאין חקיקה והנושא לא ממש מקודם, זה בוודאי לא מקרי וכמו כל חוק אחר במדינה שמנסים לקדם אותו, או לעצור אותו, גם החוק הזה תלוי בלוביסטים של אותן חברות מול הלוביסטים של אלי"ס, וכרגע הלוביסטים של החברות הגדולות יותר הם השולטים (מה לעשות, יש לחברות הללו הרבה יותר כח).

אפשר להטיל "אגרה" מסויימת על כל גולש, כמו שעשו עם המדיות, אבל יש פה בעייתיות, כי ישנם אנשים שבאמת רק גולשים (ההורים שלי למשל) ולא מורידים תכנים, אז למה הם צריכים לשלם את האגרה הזו.
והרי לבדוק מי מוריד ומי לא כדי שרק המורידים ישלמו אגרה, זה לא כ"כ בר ביצוע.

תירוצים להורדות יש לא מעט: אין דיסקים של הלהקה הזו בארץ, הוט לא משדרים את הסדרה הזו, הוט כן משדרים את הסדרה הזו, אבל אני רוצה לראות אותה מתי שבא לי ולא מתי שבא להם, הקולנוע הכי קרוב נמצא במרחק של 60 ק"מ ממני (באמת, נשבע לכם :) ) וכו'...
והסברים ללמה אסור להוריד, גם לא חסר: גניבה (זה לא בדיוק, אבל נגיד), זכויות יוצרים, פרנסת אומנים וכו'...
מה שאני אומר זה שכל עוד העמימות הזו תימשך, אנחנו (כן, גם אני מוריד תכנים) נישאר בתחום האפור הזה שהוא אולי חוקי (כי אין חקיקה נגדית), אבל קצת פחות מוסרי (לפחות לחלקנו).

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #107 

נראה ש RAPIDSHARE ו USENET למדו מIMESH וממשיכים במסורת וסביר להניח שכבר ניסו לתבוע אותם יותר מפעם אחת
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #108 

sheva23 כתב:נראה ש RAPIDSHARE ו USENET למדו מIMESH וממשיכים במסורת וסביר להניח שכבר ניסו לתבוע אותם יותר מפעם אחת
...
עד כמה שאני יודע עוד לא הוגשה תביעה נגדם, וביננו - אני לא חושב שהם מהווים איום מי-יודע-מה, שכן הם רחוקים מאוד מלהיות מאסה קריטית. usenet זה סיפור ל-super power user, אותו כנ"ל לגבי rapidshare. זה ממש לא דומה לתוכנה כמו נפאסטר או iMesh שבה כל ילד אמריקאי בן 5 יכל לכתוב "מדונה" עם 5 שגיאות כתיב ולקבל את כל הדיסקים שלה בשתי לחיצות עכבר, בלי להבין בכלל מה הוא עושה.
You are never fully dressed without a smile

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #109 

theAman כתב:המרוויחות העיקריות מהמצב כיום הן חברות התשתית וספקיות האינטרנט.
כמו שנאמר פה כבר, בשביל לקרוא מיילים ולגלוש באתרים אני לא צריך מהירות של 100 מגה, גם לא 10 מגה ואפילו לא 2.5 מגה.
אותן חברות משווקות טכנולוגיות חדשות כדי לתת לנו רוחב פס גבוה יותר, כי גם שם יודעים בדיוק במה מדובר, רק שלא מדברים על זה בקול (שלא יובן לא נכון, אין לי טענה כלפיהן).
...
בוא נשים דברים על דיוקם, כי המצב בעולם שונה לגמרי מהמצב בארץ.
בעולם יש הרבה שירותים ושימושים לרשת האינטרנט שדורשים רחב פס גבוה. בין אם זה netflix, משחקי אונליין כאלה ואחרי ועוד.
בארץ - עדיין אין שירותים נרחבים כאלה, אבל זה ממש לא אומר שלא יהיו. על מנת שיהיו שירותים כאלה- צריך שתהיה תשתית מתאימה.
אל תטעו - המאסה הקריטית של הגולשים בארץ מחוברים ב-1.5 מגה או פחות מזה, הרוב המוחלט של הגולשים (80 אחוז אם אני זוכר נכון) בכלל לא יודעים באיזו מהירות הם מחוברים).
סצינת מורידי התכנים מהווה מיעוט קטן בציבור הגולשים הישראלי, גם אם לפעמים נדמה לנו שכולם מתנהגים כמו החברים באתר הזה.

בזק והוט השיקו את הרשתות המתקדמות שלהן בשביל לפתוח פתח לשירותים כמו orange time, שירותי vod של יס, שירותי השכרת סרטים של בלוקבאסטר ועוד. הן לא משקיעות מאות מליוני שקלים בשביל כמה משוגעים שמורידים סרטים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #110 

SHED,
יכול להיות שאתה צודק בעניין המספרים, אין לי שום מידע בנושא ולכן אני לא יכול להגיב על כך.
אבל בקשר להמשך הדברים, הרי זה ברור שאם הבעיה הייתה מהותית כ"כ, כבר מזמן היה נחקק חוק והיו ננקטים צעדים, ומהיכרות של חלק מהמערכות הבירוקרטיות בארץ, זה ברור לכל שאין לובי גדול מדי כדי להעביר חוק כזה, או שהלובי של הצד השני הוא דווקא גדול יותר.
אני גם חושב שפוליטיקאים די מפחדים לנסות ולחוקק חוק בנושא מחשש לאיבוד פופולריות בקרב האנשים (בצדק או לא, זה כבר לא משנה).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #111 

theAman,
איזה חוק אתה רוצה שיחוקקו? יש כבר חוק, והוא ברור מאוד. אסור להוריד תכנים המוגנים בזכויות יוצרים בלי אישור של בעל הזכויות.
זה נכון, אגב, לא רק לגבי סרטים אלא גם לגבי הלוגו של האתר הזה. אסור לי להעתיק אותו ולעשות בו שימוש (פרטי או מסחרי), למרות שהטכנולוגיה מאפשרת לי לעשות זאת בלחיצת כפתור וחצי.

הבעיה של נדב (אשר פתח את השרשור הזה) היא עם "היעדר הבושה" ותופעת ההשתנה מהמקפצה.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שרשור שלא נקרא #112 

shed, רק עכשיו שמתי לב לחתימה המקסימה שלך!!!
קבל חיזוק!
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #113 

יאאלה רן (shed),
ניסיתי בכל הזה שרשור הזה למצוא הודעה שלך איתה אני לא אסכים, אבל לא מצאתי :(
איזה באסה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #114 

shed,

אגב, ב-USENET יש כיום הליכים משפטיים שמתנהלים כנגד NEWZBIN והם הורידו לא מעט תכנים בעקבות פניות של MPAA.

האירוניה היא שהם הורידו את היכולת להוריד NZB, אבל אם אתה נכנס לתוכן של הקובץ הוא מראה לך את השמות של הקבצים - אם אתה מחפש את אותם קבצים דרך מנגנון ה-USENET RAW שלהם, אתה מוריד פשוט את אותם קבצים בדרך אחרת...

roeylee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #115 

Shed כתב:theAman,
איזה חוק אתה רוצה שיחוקקו? יש כבר חוק, והוא ברור מאוד. אסור להוריד תכנים המוגנים בזכויות יוצרים בלי אישור של בעל הזכויות.
זה נכון, אגב, לא רק לגבי סרטים אלא גם לגבי הלוגו של האתר הזה. אסור לי להעתיק אותו ולעשות בו שימוש (פרטי או מסחרי)

.
...
Shed אתה טועה ומטעה:
כפי שכתבתי לעיל, המחוקק הישראלי השאיר על כנה את הוראת סעיף 3ג ל"פקודת זכות יוצרים, 1924" שמתירה להעתיק יצירה "לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות". זהו המקור החוקי שהתיר להעתיק תוכניות מהטלוויזיה לוידאו. אחרת, אסור היה להקליט בוידאו אפילו את מבט לחדשות...
לכן, לפי דעתי, אם לפני שופט בבית משפט יעמוד נתבע ששילם לכבלים/יס וצפה באותו התוכן שהם משדרים, אך שהורד מהאינטרנט - הוא יוציא אותו זכאי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #116 

roeylee,
לפי מה שאתה אומר, אם יש לי מנוי לכבלים\הוט, אני יכול להוריד כל מה שהם משדרים. אך ככה הדבר, אפשר להוריד כותרי Blu-ray ללא חשש.
נראה לך?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #117 

oferlaor כתב:shed,

אגב, ב-USENET יש כיום הליכים משפטיים שמתנהלים כנגד NEWZBIN והם הורידו לא מעט תכנים בעקבות פניות של MPAA.
...
אם אני לא טועה, העסק לא הגיע לבית משפט והוא נמצא בשלב אותו תיארתי: בעל זכויות היוצרים (MPAA) מודיע כי יש תוכן שלו על "לוח המודעות". בעל לוח המודעות (newzbin במקרה שלנו) מתחיל להוריד מלוח המודעות את התוכן האמור.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שרשור שלא נקרא #118 

אני מרגיש צורך ליישר איזה קו.

לדעתי אין ויכוח על כמה דברים שהם ברורים בין אם אנחנו אוהבים אותם או לא:
1. זה לא חוקי להוריד תוכן מוגן מהרשת.
2. לא חשוב מה צידוק שאנחנו יכולים לתת לנושא, זה עדיין לא חוקי להוריד תוכן מוגן מהרשת.
3. ההורדה באמצעות הרשת זמינה לכל ומאוד שימושית.
4. רצוי מאוד שחברות יתחילו לעשות שימוש בשירותים האלה בעלות סבירה כדי שנוכל לעשות שימוש בטכנולוגיה מבלי לעבור על החוק.

הדעה שלי היא, שגם אם החוק דפוק, וגם אם אתה עובר על החוק, אין בזה צדק ולכן פתחתי את השירשור; תגובה לכך שדני רופ הציג תוכן שהורד באופן לא חוקי מהרשת מבלי לתת על כך את הדעת.

כל הניסיונות להצדיק את העבירה על החוק הם מבחינתי לא רלוונטיים.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #119 

roeylee כתב:
Shed כתב:theAman,
זה נכון, אגב, לא רק לגבי סרטים אלא גם לגבי הלוגו של האתר הזה. אסור לי להעתיק אותו ולעשות בו שימוש (פרטי או מסחרי)

.
...
Shed אתה טועה ומטעה:
כפי שכתבתי לעיל, המחוקק הישראלי השאיר על כנה את הוראת סעיף 3ג ל"פקודת זכות יוצרים, 1924" שמתירה להעתיק יצירה "לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות". זהו המקור החוקי שהתיר להעתיק תוכניות מהטלוויזיה לוידאו. אחרת, אסור היה להקליט בוידאו אפילו את מבט לחדשות...
לכן, לפי דעתי, אם לפני שופט בבית משפט יעמוד נתבע ששילם לכבלים/יס וצפה באותו התוכן שהם משדרים, אך שהורד מהאינטרנט - הוא יוציא אותו זכאי.
...
אני כבר הייתי בסרט הזה, ועם כל הכבוד לפרשנות המשפטית שלך את סעיף 3ג' לפקודת זכויות יוצרים 1924 (תוך כדי התעלמות מהתיקונים שנעשו בשנות השמונים וב-2007 אאל"ט) עורכי הדין ששכרנו בזמנו חשבו אחרת. גם בית המשפט חשב אחרת.
החוק בישראל מתיר לבצע העתקה של יצירה למטרות שימוש ביתי בתנאי שרכשת את זכות השימוש ביצירה. כלומר: אם רכשתי DVD - אני יכול להעתיק אותו לצרכי גיבוי. אם רכשתי CD, אני יכול להעתיק אותו על מנת לשמוע אותו גם ברכב.
בניגוד למה שאתה חושב, זה שאני משלם ליס לא אומר שרכשתי כלום מזכויות היוצרים של השידורים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #120 

osherov כתב:יאאלה רן (shed),
ניסיתי בכל הזה שרשור הזה למצוא הודעה שלך איתה אני לא אסכים, אבל לא מצאתי :(
איזה באסה :)
...
אני מבין שאחרי שנמאס לך "לרקוד" עם משה, החלטת להתלבש עלי...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”