כמו שנאמר פה כבר, בשביל לקרוא מיילים ולגלוש באתרים אני לא צריך מהירות של 100 מגה, גם לא 10 מגה ואפילו לא 2.5 מגה.
אותן חברות משווקות טכנולוגיות חדשות כדי לתת לנו רוחב פס גבוה יותר, כי גם שם יודעים בדיוק במה מדובר, רק שלא מדברים על זה בקול (שלא יובן לא נכון, אין לי טענה כלפיהן).
ביום שתהיה חקיקה ו/או ענישה בנושא, ולא יהיה עוד צורך ברוחב הפס המטורף הזה, כולם יחזרו למהירות של 1.5 מגה, ואז אותן חברות יפסידו המון כסף.
זה שאין חקיקה והנושא לא ממש מקודם, זה בוודאי לא מקרי וכמו כל חוק אחר במדינה שמנסים לקדם אותו, או לעצור אותו, גם החוק הזה תלוי בלוביסטים של אותן חברות מול הלוביסטים של אלי"ס, וכרגע הלוביסטים של החברות הגדולות יותר הם השולטים (מה לעשות, יש לחברות הללו הרבה יותר כח).
אפשר להטיל "אגרה" מסויימת על כל גולש, כמו שעשו עם המדיות, אבל יש פה בעייתיות, כי ישנם אנשים שבאמת רק גולשים (ההורים שלי למשל) ולא מורידים תכנים, אז למה הם צריכים לשלם את האגרה הזו.
והרי לבדוק מי מוריד ומי לא כדי שרק המורידים ישלמו אגרה, זה לא כ"כ בר ביצוע.
תירוצים להורדות יש לא מעט: אין דיסקים של הלהקה הזו בארץ, הוט לא משדרים את הסדרה הזו, הוט כן משדרים את הסדרה הזו, אבל אני רוצה לראות אותה מתי שבא לי ולא מתי שבא להם, הקולנוע הכי קרוב נמצא במרחק של 60 ק"מ ממני (באמת, נשבע לכם
והסברים ללמה אסור להוריד, גם לא חסר: גניבה (זה לא בדיוק, אבל נגיד), זכויות יוצרים, פרנסת אומנים וכו'...
מה שאני אומר זה שכל עוד העמימות הזו תימשך, אנחנו (כן, גם אני מוריד תכנים) נישאר בתחום האפור הזה שהוא אולי חוקי (כי אין חקיקה נגדית), אבל קצת פחות מוסרי (לפחות לחלקנו).