נחיתת אפולו על הירח - הכל בבל"ת לא היה ולא נברא = מדהים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #121 

ramkol כתב: קודם כל אפשר להגיד אותו דבר גם על מה שכתבת בהודעה... זאת אומרת שמי שמתנגד לקונספירציה זה אובר חוכם... :D
.
...
אתה עושה את הטעות הקלאסית להמציא סימטריה בין שני טיעונים הפוכים רק בגלל העובדה שהם שני טיעונים הפוכים.
לא רוצה לחזור למה שכבר נכתב בתחילת השרשור, אבל מציע לך לדפדף אחורה לסרטון האנימציה בנושא של Open Mindedness .
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #122 

מהאורך של הדיון המוזר הזה נראה לי שהוא יימשך עד דף מספר 50000 , אז באמת כבר יהיו מושבות אדם על הירח. כמובן שאז יתחיל השרשור "לא הגיעה חללית לא מאויישת למאדים. הכל בבלת".

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #123 

משה,
איך אתה מצליח לערוך את ההודעה בלי שנכתב :נערך... :D

כמה פעמים שמתי לב שהודעות שאני קורא פעם שנייה, שונות מהפעם הקודמת, וכל הזמן האשמתי את עצמי בחוסר ריכוז... :)
עכשיו אני בטוח שהמשפט האחרון לא היה במייל המקורי... אני כבר כמה דקות חושב מה לכתוב לך בקשר לטפשות... והנה ענית בעצמך...
:)

אני חושב שצריך להגדיר למה מתכוונים בקונספירציה... במיוחד בגלל הקטע של הטיפשות...

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #124 

ramkol כתב:משה,

כמה פעמים שמתי לב שהודעות שאני קורא פעם שנייה, שונות מהפעם הקודמת, וכל הזמן האשמתי את עצמי בחוסר ריכוז... :)
עכשיו אני בטוח שהמשפט האחרון לא היה במייל המקורי... אני כבר כמה דקות חושב מה לכתוב לך בקשר לטפשות... והנה ענית בעצמך...
:)

אני חושב שצריך להגדיר למה מתכוונים בקונספירציה... במיוחד בגלל הקטע של הטיפשות...

.
...
אתה צודק, לפעמים אחרי השליחה אני שם לב ששכחתי משהו שהיה בראש. צטערת.

אתה מתכוון כמובן ל"תיאוריית קונספירציה", לא לקונספירציה עצמה. גם האחרונות קיימות כמובן.
ההגדרה במשפט הראשון בוויקיפדיה מקובלת עלי: http://en.wikipedia.org/wiki/Conspiracy_theory
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #125 

חברים,

גם אני כמוכם מאמין (אמנם לא בלב שלם) שהייתה נחיתה על הירח אולם משאיר פתח לשאול שאלות שאולי יהפכו את הקערה על פיה.

אתם מדברים בכזה ביטחון כאילו כל העובדות ידועות לכם, מבלי שאלות לשאול כמו:

האם באמת רשת פוקס ערכה תחקיר עיתונאי ראוי ? (מי מכם ראה את סרטוני הוידאו של התחקיר ?)
האם כל קונספירציה היא שקרית (ראו פרשת ווטרגייט) ?

ובכלל בואו נניח שהייתם עובדים כחוקרי משטרה, האם גם אז הייתם מקבלים כל דבר כמובן מאליו מבלי לשאול שאלות.

נקודה למחשבה - מי מכם באמת האמין בתחילה שדודו טופז הוא הראש שאחראי לאיומים/מכות של ראשי תעשיית הבידור.

חברים, במקרה של הנחיתה על הירח יש ראיות שמעידות על חשד שהכול היה מרמה וצריך לחקור את זה, עד אז יש להתייחס לנחיתה על הירח כעובדה (בדיוק כפי שלא מרשיעים חשוד לפני משפט).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #126 

מסכם_עניין,
אתה מפספס לגמרי בהשוואה לקונספירציית ווטרגייט (לא "תאוריית קונספירציה" בכלל).
ווטרגייט היא קונספירציה שהתגלתה (איך? תראה את הסרט "כל אנשי הנשיא"), מתוך ראיות מקריות בהתחלה ואח"כ מחקר עיתונאי. איפה אתה רואה כאן משהו דומה בכלל?

והמשפט שלך "יש ראיות שמעידות על חשד שהכול היה מרמה" פשוט לא נכון. אין ראיות כאלה. לגבי כל הכאילו ראיות, חפש ברשת, הם הופרכו עשרות פעמים.
ההקבלה שלך לחשוד שחף מפשע עד שהוכח אחרת עוד יותר מוזרה. אין פה אף חשוד. אם אני סתם אלך ברחוב ואחליט להצביע על מישהו ולהגיד שהוא גנב זה הופך אותו לחשוד? לא, זה הופך אותי למשוגע :)
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #127 

mulder כתב:מהאורך של הדיון המוזר הזה נראה לי שהוא יימשך עד דף מספר 50000 , אז באמת כבר יהיו מושבות אדם על הירח. כמובן שאז יתחיל השרשור "לא הגיעה חללית לא מאויישת למאדים. הכל בבלת".
...
:lol:
אבל בינתיים עברנו לנושאים קצת יותר רציניים ומעניינים מנושא השרשור .
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #128 

רק כדי להחכים - היות ולא עקבתי אחרי כל ההודעות פה: מה הראיה או שתיים הכי משמעותיות וחזקות שיש כרגע לאלה שחושבים שלא היה אדם על הירח?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2055
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #129 

ramkol כתב:משה,

.
...
אם אני לא טועה, "נערך..." נוסף להודעה רק אחרי שמישהו שלח הודעה נוספת אחריה ורק אז בוצעה עריכה.
כלומר אם זו עדיין ההודעה האחרונה בשרשור, לא תתוסף אליה הודעת "נערך" גם אם היא נערכה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #130 

אתה מתכוון לראיות שהם העלו לפני או אחרי שהם הסירו את הכובע מנייר אלומיניום שמגן עליהם בפני השידורים לשליטה במחשבות שמשודרים דרך מסוקים שחורים המוטסים על ידי זקני ציון והממומנים על ידי הבונים החופשיים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #131 

udif צודק. זה רק כשאני מוסיף ישר אחרי השליחה. לא קורה הרבה אך היום קרה.
משה

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #132 

moco,

אמרת
ההקבלה שלך לחשוד שחף מפשע עד שהוכח אחרת עוד יותר מוזרה. אין פה אף חשוד. אם אני סתם אלך ברחוב ואחליט להצביע על מישהו ולהגיד שהוא גנב זה הופך אותו לחשוד? לא, זה הופך אותי למשוגע
...
האמת שקשה לנהל כך דיון כשאתה מסיק מסקנות כאלה מהירות (ונהנה מזה :D ).

mulder,

שמתי את הסרטונים של תחקיר FOX (עמוד 7), תראה בעצמך ותחליט אם זה שווה משהו.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #133 

קודם כל, לצורך הדיון התאורטי כאן, אין חשיבות האם תאורית הקונספירציה לגבי הנחיתה על הירח היא עם בסיס מוצק או לא. הדיון הוא כללי לגבי המהות של תאוריות כאלו...

אני חושב שצריכים לחדד קודם כמה נקודות, למשל, האם תאורית קונספירציה יכולה מתי שהוא להתברר כמערכת ארועים אמיתית, או שבהגדרתה, אין ולא תיהיה אפשרות להוכיחה?

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #134 

מסכם_עניין כתב:moco,

אמרת
ההקבלה שלך לחשוד שחף מפשע עד שהוכח אחרת עוד יותר מוזרה. אין פה אף חשוד. אם אני סתם אלך ברחוב ואחליט להצביע על מישהו ולהגיד שהוא גנב זה הופך אותו לחשוד? לא, זה הופך אותי למשוגע
...
האמת שקשה לנהל כך דיון כשאתה מסיק מסקנות כאלה מהירות (ונהנה מזה :D ).

mulder,

שמתי את הסרטונים של תחקיר FOX (עמוד 7), תראה בעצמך ותחליט אם זה שווה משהו.
...
אתה צודק, קשה לנהל דיון. אבל ההקבלה לחשוד אתה נתת, ואני רק המשכתי כדי להבהיר שזה שמישהו טוען שיש חשוד לא אומר שבאמת יש חשוד, בלי קשר ל"תוצאות המשפט".
יש חשוד שנמצא אשם, יש חשוד שנמצא חף מפשע ויש חשוד שבכלל לא נעצר כי הוא בעצם לא חשוד :-) סיפור הירח הוא כמו האחרון ובגלל זה, הנושא אפילו לא מגיע לדיון רציני.

כמו שכבר אמרתי, אם אתה מתעקש לקבל הסברים על הטענות לכאורה. יש מלא חומר ברשת וכבר ניתנו לינקים בשרשור. זה במקרה הטוב, חידות משעשעות.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #135 

ramkol כתב:קודם כל, לצורך הדיון התאורטי כאן, אין חשיבות האם תאורית הקונספירציה לגבי הנחיתה על הירח היא עם בסיס מוצק או לא. הדיון הוא כללי לגבי המהות של תאוריות כאלו...

אני חושב שצריכים לחדד קודם כמה נקודות, למשל, האם תאורית קונספירציה יכולה מתי שהוא להתברר כמערכת ארועים אמיתית, או שבהגדרתה, אין ולא תיהיה אפשרות להוכיחה?

.
...
יש מקרים שיש חשד לקונספירציה ואח"כ מגלים שאכן הייתה קונספירציה. בדרך כלל מדובר בחקירה עיתונאית או משטרתית. במקרים האלה לא נהוג לקרוא לדבר, בזמן החקירה "תיאוריה קונספירציה". המושג שמור לתופעות כמו בהגדרה בוויקיפדיה.

שאלה מענינת שאין לי עליה תשובה: האם הייתה פעם "תיאוריית קונספירציה", במובן של וויקיפדיה, שלאחר זמן מה התבררה כדווקא נכונה?
אין משהו עקרוני בהגדרה שמונע את זה. השאלה היא אם זה קרה.

הבהרה: המניעים של ארה"ב במלחמה בעירק לא עונים על ההגדרה. המלחמה הייתה גלויה. המניעים לה היו שונים אצל גורמים שונים. לא היה פה סוד , מקסימום חוסר כנות לגבי מניעים.
מניעים של אנשים זה לא דבר שניתן לבדוק ולהוכיח, ולא יכולים להבדיל בין קונספירציה ללא קונספירציה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”