החלה הפעולה הקרקעית בעזה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #136 

והחלק הקרקעי החל + הוחלט לגייס אלפי מילואימניקים 8O
Need more cowbell

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #137 

בואו לא נשלה את עצמנו: המהלך הזה הוא הכרחי ויהיה לו מחיר בצורת נפגעים בצד שלנו.
המהלך הזה הכרחי כי אי אפשר לשמור על ריבונות כאשר ערים אזרחיות מותקפות ומופצצות במשך שנים (למעשה, המהלך הזה היה צריך להתבצע לפני שנים).

יהיו לנו נפגעים, כי אין מלחמה סטרילית, ואין הכרעה מהאוויר. נקווה שבניגוד למלחמת לבנון השנייה, הפעם ההפעלה של הכוחות בשטח והפקודות שיינתנו לגדודים ולפלוגות יהיו הגיוניות יותר, ובעלות קו מנחה.

כרגע לפחות, נראה שהלקחים מלבנון השנייה הופקו.

בנימה אישית - אני עכשיו רואה דיווחים בטלוויזיה הטורקיתוב-BBC על המהלך, לפחות כרגע ההסברה שלנו עושה עבודה טובה, כרגע מתראיינת אביטל ליבוביץ מצה"ל והיא בהחלט נותנת בראש.
You are never fully dressed without a smile

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #138 

Shed כתב:בואו לא נשלה את עצמנו: המהלך הזה הוא הכרחי ויהיה לו מחיר בצורת נפגעים בצד שלנו.
המהלך הזה הכרחי כי אי אפשר לשמור על ריבונות כאשר ערים אזרחיות מותקפות ומופצצות במשך שנים (למעשה, המהלך הזה היה צריך להתבצע לפני שנים).
...
מסכים לגמרי (Y)
Need more cowbell

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #139 

Shed כתב:בואו לא נשלה את עצמנו: המהלך הזה הוא הכרחי ויהיה לו מחיר בצורת נפגעים בצד שלנו.
...
כמה נפגעים היו במהלך 8 שנים אחרונות?
חיילים זה אנחנו. רובם שם זה חיילי מילואים

כמו במלחמת לבנון 2.. כמה חיילים צריך להקריב בשביל שום דבר?
מה רע להפציץ אותם?
לחסל את מלאי הנשק, מנהרות ותשתיות אחרות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #140 

ליבי עם החיילים.
נקווה למינימום נפגעים.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #141 

oferlaor כתב:חברים, נא לא לרדת מהפסים.

כמדינה אנחנו לא יכולים ואסור לנו לתקוף חפים מפשע, המרחק בין זה לבין רצח המוני הוא אפסי.

אין ספק שאנחנו נקלענו למצב בלתי אפשרי ואני סמוך ובטוח שהצבא שלנו עושה את המקסימום בכדי לפגוע רק במי שמגיע לו להפגע, לא יותר ולא פחות.

קריאות להבערת או שיטוח השטח, רצח המוני, או כל דבר כזה יגרמו לסגירה סופית של השרשור הזה.

אנחנו בני אדם, משני צדדי המתרס, אשר נקלענו למצב שבו המטורפים במנהלת חמאס קובעים את גורלם של מיליון ומשהו אנשים אומללים שבקושי חיים ומוצפים במטורפים מקומיים שלא אכפת להם אם הם יחיו או ימותו.

ברגע שנפסיק לראות בהם בני אדם ונראה בהם מטרות, כל הסיפור הזה נגמר ולרעתנו.

הבעיה הכי גדולה, כפי שאני רואה אותה, היא שהברברים האלה הורידו אותנו לרמה שלהם, כי אין דרך אחרת להילחם בהם. אנחנו צריכים תמיד לשאוף שלא להישאר ברמה שלהם אלא לנסות ולהרים אותם לרמה שלנו.

אחרת, לא רק שלא נהיה אור לגויים, אלא שיצטרכו לחפש אותנו עם פנס לילה מרוב החושך שיפרץ כאן.

בקיצור, כפי שאני רואה, הצבא עושה עבודה טובה. ניתן לו להמשיך ולעשות את העבודה הזו ולנסות ולבער את המטורפים הללו בכל דרך שצריך וראוי ש "יעלמו" מהשטח.

אני מחזק ומאמץ את ידי התושבים בדרום שסובלים נורא, וכמובן שאם המצב יחמיר, אני מעריך שכל הסיפור יעלה מדרגה מבחינתנו.

אני חושב שלא רחוק היום שבו נאלץ כולנו לחיות עם איום טילים בסגנון סדאם מכיוון עזה. אם זה באמת יקרה, כנראה שלא יהיה מנוס מפעולות הרבה יותר חמורות, אך בהחלט לא כאלה שצריכות לנסות ולפגוע בחפים מפשע או אפילו פצועים.
...
עופר אתה צודק במרבית הדברים אבל יש עוד פרמטרים שאנשים לא מבינים אותם מסיבות כאלה ואחרות.

יש אחוזים נכבדים מאוד באוכלוסיה הפלשתינאית אשר, מבלי קשר לחמאס , רוצים לקחת ממך את האדמה ולחזור לשטחים הכבושים (רק אם היה להם הצ'אנס). אפשר גם להקצין ולומר שאם היה להם כפתור השמדה אז אחרון הילדים התמימים שם היה לוחץ עליו. (בין אם תרצה בזה או לא, מבלי קשר לסיבות שהביאו למצב)
כרגע אנחנו לא יכולים לדמיין עולם יפה בו הפשלתינאים היו מחונכים על ערכים אחרים. לא חסרות הסיבות שהביאו אותם למצב הזה, וההיסטוריה מעידה על כך, אבל במציאות של היום מה לעשות אסור בשום פנים ועופר לגלות ולא טיפת רחמים על החפים מפשע. (לא יודע אם יצא לך לראות כמה אותם האומללים בטוחים שהחמאס לא אשם במצב וישראל לדעתם עושה להם את זה בכוונה ורוצה להשמיד אותם רק בגלל שהם שם, וגם אם האחוז שלהם לא גבוה אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה ה% האמיתי)
רבים מהמשפחות שם קשורים בפיגועים שהתבצעו במשפחות שלהם, ואולי רוצים לנקום ולהיפך.

יש גם רבים בערביי ישראל, בעיקר בגירזת אום אל פאחם, טייבה וכו שהיו עושים הכל כדי להשתלט ולעזור למחבלים להשמיד כל מה שקשור ליהודים.

אני יודע שאת רוב הדברים שאמרתי אנשים יודעים ומכירים, אבל זה בעיקר מיועד לנאיביים שלעולם לא שירתו בצבא וחושבים שישראל מבצעת פשעים באזרחים ולא נוהגת כסדר באוכלוסיה.

אני רוצה לסייג את דברי ולאמר שאני הראשון שיצביע על שלום וחינוך אחר עבור הפלשתינאים, אך לא זה המצב. זו מלחמת קיום לכל דבר שנמשכת מאז קום המדינה, והסוף לא נראה באופק.
ברור לי לחלוטין שהקצנות על פצצות שטיח וכל אמצעי אחר להשמדה המונית זה כנגד כל העקרונות שחונכחנו עליהם, אבל רק אם היתה לצד השני את האפשרות לעשות את זה אף אחד פה לא יכול להגיד באופן נחרץ שזה לא מה שהם היו עושים (ושוב לא רק החמאס).
נקווה שהכל יגמר בטוב ואף אחד לא יצטרך להגיע למצבים כאלה לא כנגד לבנון ולא כנגד איראן.
כי ברגע שיפלו טילים על מדינת "תא" (8 שנים על שדרות ספגנו במדיניות איפוק עד שזה הגיע לישובים גדולים יותר כי הם יותר חשובים), אי אפשר להבטיח שבעל הבית לא ישתגע.

נשאר לחזק את יידי החיילים, ומי שייקרא למילואים ביננו שייתן את כל כולו למען בטחון המדינה בעתיד.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #142 

מיכאל, שלא תבין לא נכון, אני לא שש אלי קרב ולא שמח לספור שקי גופות באף צד של הגבול.
אבל (וזה אבל גדול) מי שחושב שניתן להגיע להכרעה מהאוויר משלה את עצמו. עוד לא היתה אף מערכה צבאית בעולם שהוכרעה מהאוויר, ואנחנו צריכים להגיע להכרעה, כי מדינה לא יכולה לסבול ערים שמופצצות באופן יומיומי.

מלחמת לבנון השנייה היא דוגמא מצויינת לזה שהפעלת כוח צבאי (טקטיקה) ללא מטרה ודרך פעולה מדינית (אסטרטגיה) היא מתכון בטוח למחיר כואב שלא מביא שום תוצאות.
אני בהחלט מקווה שהפעם זה יהיה אחרת.

נחזור לנימה אישית: בחומת מגן גוייסתי בצו שמונה והייתי מראשוני הכוחות שנכנסו לעזה, ובמשך שנים רבות עשיתי שם מילואים (את ציר קרני נצרים אני מכיר כמו את כף ידי בערך). זה לא יהיה קל, וזה לא יהיה נקי מנפגעים בצד שלנו אבל זו פעולת אין ברירה.
You are never fully dressed without a smile

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #143 

בואו ונקווה כי יוחזר השקט בישובי הדרום וכי לא יהיו יותר נפגעים מקרב חיילים ואזרחים, ואין זו העת לוויכוחי סרק.
The Black Wax

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8694
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #144 

Shed כתב:מיכאל, שלא תבין לא נכון, אני לא שש אלי קרב ולא שמח לספור שקי גופות באף צד של הגבול.
אבל (וזה אבל גדול) מי שחושב שניתן להגיע להכרעה מהאוויר משלה את עצמו. עוד לא היתה אף מערכה צבאית בעולם שהוכרעה מהאוויר, ואנחנו צריכים להגיע להכרעה, כי מדינה לא יכולה לסבול ערים שמופצצות באופן יומיומי.

מלחמת לבנון השנייה היא דוגמא מצויינת לזה שהפעלת כוח צבאי (טקטיקה) ללא מטרה ודרך פעולה מדינית (אסטרטגיה) היא מתכון בטוח למחיר כואב שלא מביא שום תוצאות.
אני בהחלט מקווה שהפעם זה יהיה אחרת.

נחזור לנימה אישית: בחומת מגן גוייסתי בצו שמונה והייתי מראשוני הכוחות שנכנסו לעזה, ובמשך שנים רבות עשיתי שם מילואים (את ציר קרני נצרים אני מכיר כמו את כף ידי בערך). זה לא יהיה קל, וזה לא יהיה נקי מנפגעים בצד שלנו אבל זו פעולת אין ברירה.
...
(Y)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #145 

זה לא וויכוח
אני מקווה שברק יסיים את המבצע במהירות

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3717
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #146 

בהצלחה!!!
(Y) גאווה לכולנו.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #147 

sheva23, (Y)

כל מילה בסלע.
יש אנשים במדינה שלנו שלא מבינים מול מי אנחנו מתמודדים.
אני בהחלט יכול להבין את המוסלמים בעלי התעודת זהות הכחולה שמזדהים עם הצד הפלשתיני.......מבין אבל ממש לא מקבל.
אבל איך לעזאזל יהודים יכולים להניף בזמן כזה דגלי אש"ף הערב בכיכר רבין............איך??? :evil:
אבל אני בטוח שיגיע היום וגם הגיס החמישי האלה יטופלו.

וכל היפי נפש האלה והמסתייגים שאומרים שצריך לדבר פשוט חיים בבועה.
איך אומרים במזה"ת צריך להתנהג כמו במזה"ת.
אני בהחלט בדעה אחד עם SHEVA23 שאם זה היה הפוך.......הם לא היו בוחלים בשום אמצעי והיו מוחקים אותנו שכל העולם היה קופץ.
אבל לאט לאט רוב העם מתחיל להתעורר.................וכבר אני ראיתי כמה אנשים שהצביעו מרץ בבחירות שעברו התהפכו 180 מעלות ומצביעים הפעם ליברמן.

אבל ברגע זה כל זה לא משנה, ליבי ליבי עם חיילנו ועם כמה מחבריי שקיבלו צו 8.
שאלוהים ישמור עליהם במשימת הקודש שהם עושים למען עתיד טוב ושקט לכל אזרחי ארצנו.

אין לנו ארץ אחרת גם אם אדמתנו בוערת....................
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5877
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

שרשור שלא נקרא #148 

מסכים עם כל מילה!!!
רק שהחיילים שלנו יחזרו בשלום!!!

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #149 

כבר הערב שמעתי על חבר שגויס בצו 8.

ליבי ליבי עם חיילנו האמיצים שכולם חדוריי מוטיבציה להביא שקט ורוגע לכל אזרחי ארצנו.

צאתם בשלום ושובם בשלום אמן.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #150 

עוד סימן להפקת הלקחים ממלחמת לבנון השניה:

איך שהפעולה הקרקעית החלה, אתר דבקה עף מהאויר :)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”