מילוי סלסלה בודדת
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
חס וחלילה! הטעם של הרבע/שליש הראשון הוא החשוב ביותר והתורם המרכזי לטעמים המורכבים של הקפה. בלעדיו, תקבל קפה "שטוח" ולא מעניין.moti_r כתב:את נותנת לי רעיון לדי-קאפ למתקדמים: אפשר לוותר על רבע השוט הראשון.
כמובן שחלק גדול מתמצית הטעם הולך לאיבוד, אבל אם זה יאפשר לי לצרוך יותר קפאין......
מעניין - היתה גרסה קודמת של הדיון הזה שטענה שדווקא מקבלים הרבה קופאין בסוף החליטה, ולכן ריסטרטו כפול עדיף על אספרסו בודד... מי צודק?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
לא נראה לי שאני יכול לבדוק טריויאלי אולי עם מאמץ
המכשיר לבדיקת קפאין הוא HPLC, ואין לנו אותו . אולי אנסה בשיטה ידנית לא ממוחשבת ומשוכללת. אני יודע שהקפאין מגיע עם המיצוי היותר מתקדם. בתחילה יוצאים שומני הקפה והטעמים היותר פירותיים, אח"כ המרירות והקפאין. אספרסו ארוך מכיל לאין ערוך יותר קפאין מאספרסו קצר.
אדי
אדי
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
HPLC לבדיקת קפאין
אם נכנסים לפרטים אז HPLC זה מכשיר שעולה בסביבות 50K$, והוא מבוסס על מערכת הזרקה של תמיסות בהרכבים משתנים דרך קולונה מחומר סופח ובלחץ גבוה. כל חומר יוצא בזמן אופייני, וכמותו נבדקת ע"י בדיקת השטח של הפיק המייצג אותו. בדיקה איכותית יכולה להתבצע ע"י כרומטוגרפיה על חומר סופח ללא לחץ וללא עיבוד מיחשובי, אלא ע"י הערכה של עצמה ושטח פיק, המייצג את החומר (אם הוא מופרד מחמרים אחרים). אז אנו מדברים על בדיקה יחסית ארוכה, וכוללת שלב פיתוח. אגב בלימודי הכימיה שנה ג יש מעבדה במיצוי קפאין. היא מבוססת על מיצוי בכלורופורם מעלים של תה, המכילים יותר קפאין מקפה. התהליך אינו כולל מים כלל, ולכן אינו מתאים לבדיקת חלוקת הקפאין בין הפרקציות השונות במיצוי האספרסו.
עד גיוס הכספים ל HPLC, נמצא הגרף שמתאר את כמות הקפאין בנפחי שוט שונים, לאורך התקדמות השוט, לקבלת ריסטרטו של 40 מ"ל (תודה, יונתן!).
(אין פירוט לגבי התנאים בהם התבצעה החליטה לצורך ניסוי זה.)
נראה שבערך ב 1/3 השוט יש מיצוי של כ 50% ממשקל הקפאין הכולל.
באמצע השוט (20 מ"ל) יש מיצוי של כ 70% ממשקל הקפאין הכולל.
(אין פירוט לגבי התנאים בהם התבצעה החליטה לצורך ניסוי זה.)
נראה שבערך ב 1/3 השוט יש מיצוי של כ 50% ממשקל הקפאין הכולל.
באמצע השוט (20 מ"ל) יש מיצוי של כ 70% ממשקל הקפאין הכולל.