moti_r כתב:מעניין אם מדובר בתוספי טעם או שבאמת בפולים שונים.
לטעמי האישי, הנמס של עלית הוא לא משהו. טייסטרס אדום עדיף עליו (אני משתמש בנמס רק כשאני עושה שייק קפה).
...
מה זה משנה ? אז בא נגדיר שזה טעם . אם זה טעים לי זה לא משנה אם מצאו תערובת ייחודית להם במפעל האירופי שלהן
ולגבי הטעם , כול אחד והטעם שלו , אני אוהב קפה חזק מאוד . אז הטייסטר לא טוב מספיק , כי אםה שם יותר מכפית הוא מר מידי . הדווידוף במקרה הזה יותר עדין במרירות שלו . וחוץ מאשר הלוואצה שלא נראה לי שאשיג , בנתיים הפראי שלהם הכי טעים לי . אז במבחן התוצאה הפעם הם הצליחו . וזה אומר מישהו שעד היום גם בתשלום לא היה נוגע בקפה נמס של עלית ולא משנה מה הגרסה שלו
ג'וקר, זה חשוב כי מאוד מעניין האם הטעם הוא של תוספים או של קפה אמיתי.
אחרי שאתה טועם חליטה אמיתית, עם טעמים מיוחדים של זן קפה מסויים (ראה את השרשור שלי מהבוקר, למשל) אתה מבין שאי אפשר לשחזר טעמים כאלה עם חומרים מלאכותיים.
טוב , אני לא יודע אם זה פולים או קפה אמיתי . אני גם לא חושב שבקפה נמס אתה בכלל יכול לדעת
וממילא אני לא יכול להתעסק עכשיו עם מקינטה
ד"א אם כבר בנושא הזה , אני הבנתי משירשור אחר שיש דבר שנקרא פלנג'ר , יש סיכוי להסבר מה זה ואיך בדיוק מכינים איתו קפה ? ואם אפשר המלצות לפלנג'רים מומלצים ? כי אני יכול להשתמש במיים רותחים , אבל אני לא יוכל להרתיח מיים על הגז
truejoker כתב:
ד"א אם כבר בנושא הזה , אני הבנתי משירשור אחר שיש דבר שנקרא פלנג'ר , יש סיכוי להסבר מה זה ואיך בדיוק מכינים איתו קפה ? ואם אפשר המלצות לפלנג'רים מומלצים ? כי אני יכול להשתמש במיים רותחים , אבל אני לא יוכל להרתיח מיים על הגז
hosq כתב:האמת שאני, כחובב מושבע של קפה נמס, ניסיתי את כל הטעמים החדשים של עלית - "ברזילאי", "אפריקאי", "קולומביאני"
ובכן, הגעתי עם מעט מאוד ציפיות - הקפה שלהם הוא לטעמי בלתי ניתן לשתיה, ויקר.
להפתעתי הם לא עמדו אפילו בציפיות הנמוכות - הקולומביאני הוא 18 קאראט לשעבר שתמיד היה לו טעם לוואי לא מושך, הברזילאי של היום הוא כנראה מה שהיה פלטינום שאף פעם לא היה מוצלח, והאפריקאי הוא... כמעט זהה לברזילאי. פראי? על מה הם מדברים? סתמי ומטה. עם כל הכבוד, הטסטרז צ'ויס שהוא הטויוטה של המשרדים, הרבה יותר טוב, אפילו הרד מאג עדיף. דוידוף, מקסוול, ג'ייקובס - חמש רמות מעל. ועלית טוענים שהקפה שלהם מותאם לטעם הישראלי - הם צודקים, אבל בבוץ!
ה זה משנה ? אז בא נגדיר שזה טעם . אם זה טעים לי זה לא משנה אם מצאו תערובת ייחודית להם במפעל האירופי שלהן
...
זה הכי חשוב בסופו של דבר ואסור לשכוח זאת - קפה שהוא סתמי או גרוע בעיני אחד, עשוי להיות לטעמו של אחר.
יותר מזה, טעם הוא עסק משתנה ומתפתח, ומשהו סתמי היום יהיה טעים מחר, וההיפך
אני אישית עוד לא הבנתי מה הקשר בין נס קפה ל'קפה'- לא מסוגל להכניס את זה לפה.....
לגבי הטעמים- זה תמיד תוסף טעם לרב מלאכותי ונדיר שיהיה על בסיס טבעי.
לנספרסו יש קפסולות חדשות של קפה קולומביאני עם טעם מעודן מצוין. אחד הטובים שלהם.
אם כבר משהו מהיר- תנסה שחור על חלב- כמו נס אבל עם הדבר האמיתי.
...
האמת היא שבזמנו היה לעלית קפה שחור מקליה של גואטמלה , קולומביה וברזיליאני , ניסיתי אותם (הם יקרים לאללה ). לטעמי הקולומביאני והגואטמלה היו טעימים , אבל לשים קפה שחור ולהרגיש אחרי זה את הגרגירים זה פשוט לא זה
ד"א אני חושב שהטעמים של הקפה נמס החדש מזכירים את הקפה השחור שלהם , כך שיכול להיות שזה אותם זנים . וגם בהם את הברזילאי אני פשוט לא סובל
אני קראתי את המדריך לגבי הפלנג'ר , האם זה עובד עם קפה שחור ? כי אין לי מטחנה .
והאם יש חברה מומלצת ?