משרד התקשורת: כל אייפד שייובא לארץ יוחרם במכס
עד שהמכשיר לא יעבור תקינה של ETSI (ולא CE כמו שמצויין בכתבה) אף מדינה באירופה המערבית לא תכניס אותו (כולל בריטניה, גרמניה, צרפת, ספרד ועוד).sam22 כתב:eg99,
תראה לי מדינה אחת בעולם שלא מכניסים אליה את המכשיר...
האייפד עבר תקינה של FCC part 15e אשר מאפשר שידור של 30dBm לפני האנטנה (36 אחרי האנטנה) ולא מגביל duty cycle.
התקינה בארץ (ובאירופה) היא של 20dBm אחרי האנטנה, עם הגבלת duty cycle.
* הערה, היה לי ה"עונג" להעביר כמה וכמה מוצרי תקשורת אלחוטית תקינה אירופאית ואמריקאית.
You are never fully dressed without a smile
לא נראה לי שיש מכס חמוצרים כאלו.... אגב אם נלך מספר שנים אחורה לא היית יכול להביא סלולרי שלא עבר אישור משרד התקשורת מעניין איך התיירים הביאו מכשירים לא תקניים לארץ. האם כל לפטופ של תייר עובד בדיקת משרד התקשורת?? האם יחרימו לתייר את הIPAD שלו שהוא הביא אותו "לצורכי עבודה"?
עד לנובמבר 2003 כל מוצר wifi שלא עבר אישור סוג במשרד התקשורת נעצר במכס. זה כלל גם לפטופים (במיקרים המועטים בהם תפסו אותם).
כאשר מדובר באדם תושב חו"ל - הוא יכול להכניס לארץ ציוד ללא בדיקות מכס ו/או משרד התקשורת.
כאשר מדובר באדם תושב חו"ל - הוא יכול להכניס לארץ ציוד ללא בדיקות מכס ו/או משרד התקשורת.
אם המדיניות של משרד התקשורת שלהם זהה מבחינת אופן האכיפה תהיה בטוח ששום מוכס אנגלי לא יעשה משהו שלא כתוב לו בספר החוקים. קומיבנות, שטיקים ועיגול פינות אפשר למצוא כאן הרבה יותר מאשר שם.sam22 כתב:לא נראה לי שהמכס בגרמניה ואנגליה יחרימו אותו בכניסה...
לא להאמין באיזה רפובליקת בננות אנחנו חיים.....זה נראה כמו איזה החלטה של איזה טמבל במשרד התקשורת שאמר לחברים שלו במשרד "בואו תראו איך נדפוק את כל הישראלים האלה!"
אוי אוי אוי אז אז המכשיר משדר 10dB יותר מהתקינה
במדינה שלנו אשר מעל כל עץ ומאחורי כל עציץ מסתתרת איזה אנטנה של איזה חברה סלולרית שהותקנה שם בצורה פירטית ולא חוקית, במדינה בה כל חייל רביעי ששירת על סטיל או באיזה תחנת מכ"מ צמחו לו קרניים או זנב בגלל הקרינה אליה הוא נחשף בשירות הצבאי, במדינה הזאת החליטו פתאום להיות צדיקים ולהתחיל את המהפכה דווקא על חשבון המסכנים שחזרו לארץ עם האייפון שעלה להם 600 דולר בחו"ל!! מילא היו מודעים על כך מראש לפני מספר שבועות ככה שמי שבכל זאת קנה לפחות יהיה מודע לכך שאם תופסים אותו, אז המכשיר הלך לו, אבל לא, אצלנו.....חותכים כאן ועכשיו בלי כל אזהרה.....ועוד רצים לפרסם את זה בתקשורת כדי להראות לנו איזה גברים הם
רוצים פתרון לבעייה "הסבוכה הזאת"...אז היו סה"כ מחתימים את כל האנשים שהכניסו את המכשיר שאסור להם כרגע להשתמש ביכולות ה Wi-Fi (אני מניח שאפשר לעשות disable לאנטנה בהגדרות המכשיר), מי שייתפס משתמש ביכולת זאת דינו קנס כלשהו....בינתיים היו "בודקים" ומאשרים את האייפד
אוי אוי אוי אז אז המכשיר משדר 10dB יותר מהתקינה
במדינה שלנו אשר מעל כל עץ ומאחורי כל עציץ מסתתרת איזה אנטנה של איזה חברה סלולרית שהותקנה שם בצורה פירטית ולא חוקית, במדינה בה כל חייל רביעי ששירת על סטיל או באיזה תחנת מכ"מ צמחו לו קרניים או זנב בגלל הקרינה אליה הוא נחשף בשירות הצבאי, במדינה הזאת החליטו פתאום להיות צדיקים ולהתחיל את המהפכה דווקא על חשבון המסכנים שחזרו לארץ עם האייפון שעלה להם 600 דולר בחו"ל!! מילא היו מודעים על כך מראש לפני מספר שבועות ככה שמי שבכל זאת קנה לפחות יהיה מודע לכך שאם תופסים אותו, אז המכשיר הלך לו, אבל לא, אצלנו.....חותכים כאן ועכשיו בלי כל אזהרה.....ועוד רצים לפרסם את זה בתקשורת כדי להראות לנו איזה גברים הם
רוצים פתרון לבעייה "הסבוכה הזאת"...אז היו סה"כ מחתימים את כל האנשים שהכניסו את המכשיר שאסור להם כרגע להשתמש ביכולות ה Wi-Fi (אני מניח שאפשר לעשות disable לאנטנה בהגדרות המכשיר), מי שייתפס משתמש ביכולת זאת דינו קנס כלשהו....בינתיים היו "בודקים" ומאשרים את האייפד
אריה, ממך לא הייתי מצפה לתגובה כזו.
החוק בארץ מאוד, אבל מאוד ברור בכל מה שקשור לשידור אלחוטי.
אני לא מבין מה אתה רוצה ממשרד התקשורת? שיתן רשימה של כל המוצרים שאסורים לייבוא והכנסה לארץ? (זה כולל כל מחשב או מוצר שתומך ב-802.11a שכן תדרי ה-5GHz לא פנויים בארץ).
ההוראות של משרד התקשורת, בנושא הזה, מאוד ברורות (לשם שינוי). על מנת להכניס מקמ"ש לארץ צריך אחת משתיים:
1. יהיה תואם לתקן wifi כפי שנקבע על ידי IEEE 802.11 ויעבור תקינה של ETSI בתחום תדרים 2400 - 2482 מגה הרצים.
2. קבלת אישור סוג ממשרד התקשורת.
(יש עוד כמה מקרי קצה, בהם משרד התקשורת נותן אישור פרטני ליחידים או חברות להביא מוצרים לצרכי פיתוח וכו').
אני לא מבין מה אתה רוצה ממשרד התקשורת? שיתן רשימה של כל המוצרים שאסורים לייבוא והכנסה לארץ? (זה כולל כל מחשב או מוצר שתומך ב-802.11a שכן תדרי ה-5GHz לא פנויים בארץ).
ההוראות של משרד התקשורת, בנושא הזה, מאוד ברורות (לשם שינוי). על מנת להכניס מקמ"ש לארץ צריך אחת משתיים:
1. יהיה תואם לתקן wifi כפי שנקבע על ידי IEEE 802.11 ויעבור תקינה של ETSI בתחום תדרים 2400 - 2482 מגה הרצים.
(יש עוד כמה מקרי קצה, בהם משרד התקשורת נותן אישור פרטני ליחידים או חברות להביא מוצרים לצרכי פיתוח וכו').
כן אני מצפה שלמוצרים המובילים תצא רשימה (לא מחייבת) שאסור להכניס אותם לארץ!Shed כתב:אריה, ממך לא הייתי מצפה לתגובה כזו.
(יש עוד כמה מקרי קצה, בהם משרד התקשורת נותן אישור פרטני ליחידים או חברות להביא מוצרים לצרכי פיתוח וכו')....
אם הכל כל כך מסודר, אז תוכל להסביר לי איך ייתכן שעד אתמול אישרו לאנשים להכניס את האייפד שלהם לארץ אבל פתאום אתמול התעורר איזה גאון וגילה שזה בכלל תקינה אמריקאית ולא תואמת את התקינה הישראלית!! אף אחד לא חשב וחדש שזה מה שיקרה. במשרד התקשורת, אף אחד לא הבין שיגיע גל של מכשירי אייפד שנרכשו מארה"ב לארץ?! מה הבעייה להזהיר את כולם שעתיים אחרי שאייפד יצא לחנויות שאסור להביא אותו לכאן
truejoker,
שמתי לב שבתקופה האחרונה הרבה אנשים התאכזבו ממני
ת'אמת האייפד לא מושך אותי והסיכוי שאני ארכוש אחד כזה הוא אפסי,
בעיקר בגלל "המדינה "הסינית" הדרקונית" שמייצרת אותו
אגב, אני כנראה עדיין לא התאוששתי מההפסד של הקבוצה שלי בשבת בלילה וייתכן שמאז הפכתי לכעסן משהו
נו באמת, איזו ציפיה משונה. רק בשביל השעשוע נמשיך עם קו המחשבה שלך, מה זה בדיוק "מוצרים מובילים"? האם מוצר שיצא לפני פחות משבוע הוא "מוביל" למרות שיש מוצרים אחרים, שמכרו עשרות מליוני יחידות? (למשל: ראוטר אלחוטי של לינקסיס, דילינק וכו')כן אני מצפה שלמוצרים המובילים תצא רשימה (לא מחייבת) שאסור להכניס אותם לארץ!...
אף גאון לא התעורר. כנראה שערכו בדיקה במשרד התקשורת, בעקבות מספר אנשים שהביאו את המכשיר ועברו במסלול האדום, ואז ראו שהוא בכלל לא עבר ETSI, ולכן אסור להכניס אותו לארץ.אם הכל כל כך מסודר, אז תוכל להסביר לי איך ייתכן שעד אתמול אישרו לאנשים להכניס את האייפד שלהם לארץ אבל פתאום אתמול התעורר איזה גאון וגילה שזה בכלל תקינה אמריקאית ולא תואמת את התקינה הישראלית!!...
אגב, באותה מידה היה אפשר לגלות שהוא לא עבר CE, ואז אסור להכניס אותו לארץ ולחברו לרשת החשמל מטעמי בטיחות למשל.
אני יכול לחזור על המשפט שלך ולהחליף את המילה "אייפד" בכל אחד ממאות ואלפי המוצרים האחרים שאסורים לייבוא לארץ. למה האייפד צריך לקבל "יחס מיוחד" ולהיות שונה מטיסן אלחוטי? מנט בוק? ממערכת אלחוטית לשליטה על חשמל? מטלפון סלולרי שכולל בתוכו צ'יפ של wimax?במשרד התקשורת, אף אחד לא הבין שיגיע גל של מכשירי אייפד שנרכשו מארה"ב לארץ?! מה הבעייה להזהיר את כולם שעתיים אחרי שאייפד יצא לחנויות שאסור להביא אותו לכאן...
זה כ-ו-ל-ה אייפד מסכן, לא יותר מזה. לפני שאפל תתחיל למכור אותו באירופה, היא תעביר אותו ETSI, ואז יהיה אפשר להביא את הדגם שעבר ETSI לארץ.
רן,
אתה באמת צריך שאני אסביר לך למה האייפד מיוחד כל כך?! אני לא זוכר מתי ראוטר D-Link הגיע לכותרות בגלל שמישהו הבריח אותו בירוק או אני לא זוכר ראוטר של אדימיקס שהודיעו עליו ברייש גלי שאסורה הכניסה עליו לארץ. בנוסף קיימים עוד מספר הבדלים בין איזה לינקסיס שעולה 80$ וגם ככה אחד לא בודק ולא אוסר את ההכנסה שלו לארץ במכס, גם אם הוא לא עומד "בתקינה", לבין האייפד שעולה פי 10 ולמרבה הצער יהיה מוצר מוביל (בטח בשוק המכשירים "המשדרים"), מוצר שכל בר דעת יודע שהמוני ישראל ינסו להביא אותו לישראל
אתה באמת צריך שאני אסביר לך למה האייפד מיוחד כל כך?! אני לא זוכר מתי ראוטר D-Link הגיע לכותרות בגלל שמישהו הבריח אותו בירוק או אני לא זוכר ראוטר של אדימיקס שהודיעו עליו ברייש גלי שאסורה הכניסה עליו לארץ. בנוסף קיימים עוד מספר הבדלים בין איזה לינקסיס שעולה 80$ וגם ככה אחד לא בודק ולא אוסר את ההכנסה שלו לארץ במכס, גם אם הוא לא עומד "בתקינה", לבין האייפד שעולה פי 10 ולמרבה הצער יהיה מוצר מוביל (בטח בשוק המכשירים "המשדרים"), מוצר שכל בר דעת יודע שהמוני ישראל ינסו להביא אותו לישראל
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3281
- נתן תודות: 121 פעמים
- קיבל תודות: 779 פעמים
אתה באמת חושב שהמוכסים צריכים להתייחס למוצרים המיובאים על פי מידת הפופולריות שלו?osherov כתב:רן,
אתה באמת צריך שאני אסביר לך למה האייפד מיוחד כל כך?! אני לא זוכר מתי ראוטר D-Link הגיע לכותרות בגלל שמישהו הבריח אותו בירוק או אני לא זוכר ראוטר של אדימיקס שהודיעו עליו ברייש גלי שאסורה הכניסה עליו לארץ. בנוסף קיימים עוד מספר הבדלים בין איזה לינקסיס שעולה 80$ וגם ככה אחד לא בודק ולא אוסר את ההכנסה שלו לארץ במכס, גם אם הוא לא עומד "בתקינה", לבין האייפד שעולה פי 10 ולמרבה הצער יהיה מוצר מוביל (בטח בשוק המכשירים "המשדרים"), מוצר שכל בר דעת יודע שהמוני ישראל ינסו להביא אותו לישראל...
אתה בכלל חושב שהמכס חי בעולם שאתה חי בו שאייפאד הוא משהו שכל המוכסים ישבו וחיכו וראו את ההכרזה של גובס?
אתה יודע שיש מוצרים פופולאריים יותר בארץ ומיובאים לארץ הרבה יותר מאותו אייפאד ?
מבחינתם הוא עוד מוצר מתוך אלפי מוצרים שהם מעבירים מידי שעה ואין שום סיבה להתייחס אליו אחרת. והאמת? נכון או לא נכון, הייתי כן רוצה לחיות במדינה בה שיקולי פופולריות לא נכנסים למכלול השיקולים האמיתיים והמבוססים של החלטה כזו או אחרת.
אלי חבוש