מחפש המלצות למכונת קפה עד 1000 ש"ח

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אני לא מכיר את המכונה הזו, אבל נניח שהיא טובה. בכל זאת, מדובר בהתעסקות גבוהה יותר מאשר נספרסו.

יצא לך לעבוד עם נספרסו? זה על סף הפלא.
פשוט דוחפים קפסולה, לוחצים כפתור וזהו. זהו! לא מנקים, לא מזרימים מים, לא מנגבים. שום דבר.
הפעם הבאה שפוגשים בקפסולה היא כשמנקים את מגירת הפסולת, ובה כמות של 10-15 קפסולות משומשות.

בעבודה עם מכונה, גם עם פודים, תמיד יהיו טפטופים, לכלוכים וידית שצריך לשטוף ולנקות.

בעיניים שלנו זה לא הרבה עבודה (האמת שבעיניים שלנו זה לא מספיק עבודה :)). אבל בעיניים של חלק מהאנשים, זה מוגזם.
מהר מאוד הם יתייאשו, ויחזרו לקפה נמס.

אגב, עוד נקודה חשובה: גאג'יה כזו צריכה לפחות 10-15 דק' חימום.
נספרסו זקוקה ללא יותר מ-30 שניות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

מכיר טוב קפסולות ויש לי קרוב לשנה מכונה של לוואצה בעבודה ... אז נכון שזה נוח מאוד למי שלא מחפש "עבודה" ו "התעסקות" בהכנת הקפה אבל התוצר שמתקבל הוא בינוני ומטה ולא זכור לי שנתקלתי בחובב קפה רציני שהעריך את התוצר ונהנה ממנו וזה נאמר למרות שאפשר להפיק מקפסולות קפוצ'ינו סביר בהחלט (לפחות באופציות שיש לנו בעבודה :wink: )

אני לא סגור שהגאג'יה עם הדוד הקטן שלה צריכה 15 דקות חימום ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

גם אני אומר נספרסו - מי שלא רוצה להתאמץ זה הפיתרון היחיד.
הוא יודע שהוא לא יקבל משהו יותר מבית קפה אפילו אבל זה פיתרון נוח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

כפיר_ש כתב:מכיר טוב קפסולות ויש לי קרוב לשנה מכונה של לוואצה בעבודה ... אז נכון שזה נוח מאוד למי שלא מחפש "עבודה" ו "התעסקות" בהכנת הקפה אבל התוצר שמתקבל הוא בינוני ומטה ולא זכור לי שנתקלתי בחובב קפה רציני שהעריך את התוצר ונהנה ממנו וזה נאמר למרות שאפשר להפיק מקפסולות קפוצ'ינו סביר בהחלט (לפחות באופציות שיש לנו בעבודה :wink: )

אני לא סגור שהגאג'יה עם הדוד הקטן שלה צריכה 15 דקות חימום ...
...
אני לא חושב שקפסולות של אף חברה אחרת (מאלה שאני ניסיתי ואני מנסה לנסות את כולם) מתחרות בנספרסו ואני חושב שהתוצאה המדוייקת של נספרסו אינה בינונית ומטה ובהחלט מתחרה עם הכנת קפה ידנית דומה בבית אצל מתחילים. הפתרון של הפודים זול יותר אך לא עד כדי כך שהפתרון של נספרסו ניראה מוגזם כלכלית.

דרך אגב, הרעיון של הפילטר בהחלט משהו ששווה לשקול לאוהבי האמריקנו לאחר בדיקה מקיפה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #20 

נספרסו לא מדגדגת יכולות של מכונה ביתית.
סילביה ביד נכונה לוקחת בסיבוב כל בית קפה בארץ אז אתה מדבר על נספרסו שמתחרה במכונה ביתית... הגזמת לגמרי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #21 

riji, זו באמת קצת הגזמה.

אם אני לוקח קפה טרי טחון, לא חשוב מאיזה סוג, דוחס בידית של מכונה ידנית ממוצעת (ב-1000 ש"ח), דוחס עם טמפר פלסטיק שמגיע עם המכונה וחולט בלי לעשות שום עבודה מקדימה (גלישת טמפ' וכו') - אני מקבל אספרסו שהוא בליגה אחרת לגמרי מנספרסו. ליגה מעל, לא "קצת יותר טוב".

אין על מה לדבר מבחינת איכות הקפה.

כשאני נשמע כתומך נלהב בנספרסו, זה כי אני מתלהב כל פעם מחדש מהאיכות *ביחס להשקעה*.
מבחינתי הנספרסו הוא מתחרה ראש-בראש בקפה נמס - כי זו בדיוק אותה כמות של עבודה להכין כוס קפה.

אין מה להשוות נספרסו לשום מכונה ידנית.

אגב, דבוטאנט, כשאתה משווה נספרסו לסילביה, זה אתה שמגזים :lol:

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #22 

פיספסתם כנראה את מילת המפתח... "מתחילים" בתחום הקפה יש עקומת למידה מסויימת, אני מכיר מספיק אנשים שלקחו מכונה ידנית טובה בטווח המחירים המדובר ולקח להם הרבה זמן למידה והרבה מאמץ כדי להגיע לתוצאה של נספרסו שהיא מובטחת, כמובן שככל שעלות המכונה והניסיון גדלים מתרחקים מנספרסו עוד ועוד... אבל להגיע לשם זה לא טריוויאלי למעט אחרי השקעה כספית גדולה מאוד או השקעה כספית קטנה והמון עבודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

היתרון של נספרסו כפי שציינו מעליי הוא בתחרות מול דרכי הכנה קלות אחרות, קרי: פודים, מכונה אוטומטית, נס קפה ומכונות קפסולות אחרות. נספרסו בעיניי טובה יותר מכל אלו. הבעיה היא כידוע המחיר והאיכות לעומת דרכי הכנה ידניות.. כשכל מנה של אספרסו קצר עולה 2.2 ש"ח (למיטב ידיעתי זה מחיר הקפסולה), זה שווה ערך לכך שהיינו משלמים יותר מ250 ש"ח על קילו קפה.. לא עניין של מה בכך.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #24 

לידע כללי ראוי לציין כי עלות הקפה של נספרסו היא 2.09 ש"ח לקפה רגיל ו- 2.27 ש"ח לתערובת מיוחדת
והבדל קטן לפחות מהניסיון שלי עם קפה טחון, יש עוד כ- 5%-10% של קפה "מבוזבז" עקב הפעולה הידנית בהנחה ולא מדובר במכונה אוטומטית או מטחנה ביתית טובה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #25 

riji, אני מסכים איתך, ואני לא מסכים איתך.

("פעם היתה לי בעיה של פיצול אישיות, אבל היום למדנו לחיות עם זה בשלום" :-))

זה נכון שיש עקומת לימוד, אבל לטענתי היא מאוד לא משמעותית. ממש מהר אפשר להגיע לפחות לרמה של אספרסו. למעשה, אם אתה עוקב אחרי מס' הוראות ממש פשוטות, ואפילו אם מכוונים לך את המטחנה רק פעם אחת בחנות, אתה עדיין תקבל אספרסו שיהיה עדיף (או לפחות שווה) לנספרסו מכל מכונה+מטחנה הגונות.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #26 

moti_r כתב:riji, אני מסכים איתך, ואני לא מסכים איתך.

("פעם היתה לי בעיה של פיצול אישיות, אבל היום למדנו לחיות עם זה בשלום" :-))

זה נכון שיש עקומת לימוד, אבל לטענתי היא מאוד לא משמעותית. ממש מהר אפשר להגיע לפחות לרמה של אספרסו. למעשה, אם אתה עוקב אחרי מס' הוראות ממש פשוטות, ואפילו אם מכוונים לך את המטחנה רק פעם אחת בחנות, אתה עדיין תקבל אספרסו שיהיה עדיף (או לפחות שווה) לנספרסו מכל מכונה+מטחנה הגונות.
...
בעלות של עד 1300 ש"ח? אם כן, אני אשמח לשמוע מה אתה ממליץ שיש לו עקומת לימוד כזו

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #27 

כל גאג'יה בסיסית.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #28 

הגעת ל- 1300 למכונה פשוטה מאוד ללא מטחנה, איפה עקומת הלמידה פה? אם אני אקח תערובת פשוטה מאיזשהוא בית קפה או חנות מתמחה לא מובטחת לי תוצאה זהה לנספרסו עם עקומת לימוד קטנה.
אני מזכיר לך שלנספרסו יש עדיין מכונות של 19 בר עם מקציף ידני וחימום ספלים, כיום קשה להשיג אבל לא כל המכונות הינן אוטומטיות פשוטות ומכאן שבעלות הזו עדיין לא מצאתי יתרון על נספרסו מלבד עלות הפודים או הקפה אך גם לא מובטחת לי תוצאה טובה יותר לטעמי ויהיה לי קשה להגיע לקרמה של נספרסו.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

מחפש המלצות למכונת קפה עד 1000 ש"ח

שרשור שלא נקרא #29 

לאורך זמן העלויות של הקפה יקזזו את הפרש העלויות למכונה ידנית+מטחנה.

אסור לשכוח שמעבר לכוס קפה קיים גם הסיפוק מהעשייה עצמה.

ALL YOU NEED IS LOVE

נ.ב.
למשרד אין ויכוח = עדיף נספרסו.
לבית למי שאוהב = רק ידנית

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #30 

קרמה של נספרסו לא מעידה על כלום מעבר לעובדה שהקפסולה בנויה כמו מגביר קרמה.
זה לא מדד למשהו איכותי - עובדה שהם נופלים במבחן הטעם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”