e-vrit - קורא הספרים האלקטרוני החדש בישראל
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 45 פעמים
הבעיה לדעתי היא אחרת...
כיום רוב הזמן הספרים בחנויות נמכרים בחנויות ב50% /4 ב100 / השני ב10 ש"ח וכו וכו...
כלומר, המחיר של 40-50% הנחה על ספרים אלקטרוניים לעומת ספר בכריכה הוא לא אמיתי.
בהנחה שעלות הדפסת ספר היא כ10 ש"ח (אני מדבר רק על מחיר גרדא ולא על מחיר סביבתי) והספר נמכר ב50% הנחה בחנות העלות של הספר האלקטרוני (ואני לא לוקח עלויות של שכירות מקום , שכר עובדים, עמלות וכו וכו') אז כביכול הספר בחנות האלקטרונים נמכר במחיר יקר יותר מבחנויות בקניונים.
הרי ברור שהרבה יותר קל לאכסן ספרים אלקטרוניים ולכן זה כנראה יעלה עוד יותר את צריכת הספרים, עלות של ספר צריכה להיות לא מעל 30 ש"ח. גם במצב כזה על מנת להצדיק עלות של 1400 ש"ח צריך יהיה לקנות יותר מ100 ספרים בתקופת חייו של המכשיר.
באופן כללי אני בעד ספרים אלקטרונים, כמו שאמרתי כבר, הכל שאלה של תמחור נכון.
כיום רוב הזמן הספרים בחנויות נמכרים בחנויות ב50% /4 ב100 / השני ב10 ש"ח וכו וכו...
בהנחה שעלות הדפסת ספר היא כ10 ש"ח (אני מדבר רק על מחיר גרדא ולא על מחיר סביבתי) והספר נמכר ב50% הנחה בחנות העלות של הספר האלקטרוני (ואני לא לוקח עלויות של שכירות מקום , שכר עובדים, עמלות וכו וכו') אז כביכול הספר בחנות האלקטרונים נמכר במחיר יקר יותר מבחנויות בקניונים.
הרי ברור שהרבה יותר קל לאכסן ספרים אלקטרוניים ולכן זה כנראה יעלה עוד יותר את צריכת הספרים, עלות של ספר צריכה להיות לא מעל 30 ש"ח. גם במצב כזה על מנת להצדיק עלות של 1400 ש"ח צריך יהיה לקנות יותר מ100 ספרים בתקופת חייו של המכשיר.
באופן כללי אני בעד ספרים אלקטרונים, כמו שאמרתי כבר, הכל שאלה של תמחור נכון.
רשות הרבים היא הרשות הכללית, ככה שיותר סביר להניח לתרצה להוציא את המכשיר מהבית החוצה, כך שהיית צריך לרשום 'רשות היחיד'. ובכלל, בישראל כמעט ולא קיימת הבעיה הזאת כי ישנו עירוב על רוב אם-לא-כל הערים והיישובים בארץ כך שאפשר לטלטל בחופשיות. ועוד שבישראל כמעט אין אזור שיכול להקרא הילכתית רשות הרבים בגלל זוג התנאים שמרכיבים אם רשות הרבים. בארץ הרחובות נקראים 'כרמלית', שלכן עוזר העירוב.Itay_Pollak כתב:(אסור ליסוע+אסור לצאת מרשות הרבים)...
אבל זה עדיין לא קושר כי עצם ההחזקה של המכשיר בשבת הוא בעייתי. חוץ מזה שהוא מכשיר שגורם סגירות מעגלים חשמליים מה שלי רוב הדעות נחשב כאיסור, הוא גם מוקצה מחמת חיסרון כיס, כך שאסור אפילו לגעת או להזיז אותו לצרכים אחרים.
הייתי חייב
יאיר במילרע. לא מילעיל
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
באופן כללי יש בעיה להוריד את מחירי הספרים האלקטרוניים מאחר וזה עלול לפגוע במכירות הספרים הרגילים ויש הרבה גופים שלא יתנו לזה לקרות בלי להתקומם (הוצאות ספרים, בתי דפוס, חנויות וכו').sagyle כתב:הבעיה לדעתי היא אחרת...
באופן כללי אני בעד ספרים אלקטרונים, כמו שאמרתי כבר, הכל שאלה של תמחור נכון....
לא מזמן אמאזון ניסתה לעשות מהלך הוזלה כזה ובסוף הוצאות הספרים אילצו אותה להעלות חזרה את המחיר.
http://news.cnet.com/8301-1023_3-10444878-93.html
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
והמחיר הוא יקר גם כי
אי אפשר (לפחות בינתיים) להעביר בין אנשים.
דוגמא: הבנים שלי לא יכולים להעביר ספר ביניהם, רק אם יעבירו מכשיר
והיות וזה מכשיר אישי, קשה לי לראות מצב של "השאלה"
אי אפשר (לפחות בינתיים) להעביר בין אנשים.
דוגמא: הבנים שלי לא יכולים להעביר ספר ביניהם, רק אם יעבירו מכשיר
והיות וזה מכשיר אישי, קשה לי לראות מצב של "השאלה"
העם דורש..... כל מיני דברים
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3720
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 194 פעמים
- קיבל תודות: 212 פעמים
אכן, ספרים רגילים גם אפשר להעביר מאחד לשני.
פה אין לא אפשרות גיבוי ולא אפשרות להעביר את הספר למישהו אחר כי הספר משויך למכשיר, בשביל מדיה דיגיטלית ששיוכה אלינו תלוי בקיום החברה שמתחזקת את המוצר המחיר הוא יקר מאד. ברגע שהם פושטים רגל או שיש להם תקלה כלשהי והשרתים נמחקים - יחד איתם נמחקים כל הספרים שרכשת.
פה אין לא אפשרות גיבוי ולא אפשרות להעביר את הספר למישהו אחר כי הספר משויך למכשיר, בשביל מדיה דיגיטלית ששיוכה אלינו תלוי בקיום החברה שמתחזקת את המוצר המחיר הוא יקר מאד. ברגע שהם פושטים רגל או שיש להם תקלה כלשהי והשרתים נמחקים - יחד איתם נמחקים כל הספרים שרכשת.
כמה הערות:
קודם כל, PDF אמנם נקרא במכשיר, אבל הוא פורמט מאוד בעייתי עבור קוראים אלקטרוניים באופן כללי. הוא פורמט שמהווה מעין הדפסה, כלומר החלוקה לשורות, השוליים וכד' לא ניתנים לשינוי. המשמעות היא שלא כל מיסמך מוצג כראוי.
צריך להבין שמדובר במוצר שנועד לקריאת ספרים. הוא יכול תיאורטית לעשות עוד דברים (יש לו, אגב, דפדפן מובנה, אבל ראוי להתעלמות. הוא לא שווה את המאמץ). את המשימה הזו הוא עושה היטב: הקריאות בו נהדרת. קראתי כבר כמה ספרים עליו והאו נפלא.
האם העתיד הוא בספרים אלקטרוניים? ספק. יש המספידים כבר עכשיו את טכנולוגיית הדיו האלקטרוני. הטענות שלהם כבדות משקל לצערי. הטענה המרכזית היא שקריאת טקסט as is היא דבר שלא קורא יותר היום. מעט אנשים, בעיקר בגילאים שלא מעניינים משווקים ומפרסמים (20 -40), ממש קוראים כמות רצינית של ספרים. אנשים רוצים את האינטרקטיביות. הם רוצים שיפריעו להם במהלך הקריאה עם דוא"ל, הודעות מיידיות, אנימציות ווידאו. טכנולוגיית הדיו האלקטרוני, שהיא ללא ספק הרבה הרבה יותר מתאימה לקריאה מLCD, הולכת למות כי היא לא מסוגלת לתמוך בכל השאר, כמו iPad לדוגמא.
קודם כל, PDF אמנם נקרא במכשיר, אבל הוא פורמט מאוד בעייתי עבור קוראים אלקטרוניים באופן כללי. הוא פורמט שמהווה מעין הדפסה, כלומר החלוקה לשורות, השוליים וכד' לא ניתנים לשינוי. המשמעות היא שלא כל מיסמך מוצג כראוי.
צריך להבין שמדובר במוצר שנועד לקריאת ספרים. הוא יכול תיאורטית לעשות עוד דברים (יש לו, אגב, דפדפן מובנה, אבל ראוי להתעלמות. הוא לא שווה את המאמץ). את המשימה הזו הוא עושה היטב: הקריאות בו נהדרת. קראתי כבר כמה ספרים עליו והאו נפלא.
האם העתיד הוא בספרים אלקטרוניים? ספק. יש המספידים כבר עכשיו את טכנולוגיית הדיו האלקטרוני. הטענות שלהם כבדות משקל לצערי. הטענה המרכזית היא שקריאת טקסט as is היא דבר שלא קורא יותר היום. מעט אנשים, בעיקר בגילאים שלא מעניינים משווקים ומפרסמים (20 -40), ממש קוראים כמות רצינית של ספרים. אנשים רוצים את האינטרקטיביות. הם רוצים שיפריעו להם במהלך הקריאה עם דוא"ל, הודעות מיידיות, אנימציות ווידאו. טכנולוגיית הדיו האלקטרוני, שהיא ללא ספק הרבה הרבה יותר מתאימה לקריאה מLCD, הולכת למות כי היא לא מסוגלת לתמוך בכל השאר, כמו iPad לדוגמא.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1628
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
yaronkle
יתכן ויש תופעה דומה למה שציינת בזמן טעינת עמוד אינטרנט עמוס בפרטים, אך כפי שכתוב בסקירה עיקר ייעודו של מכשיר זה הוא לשמש כספר אלקטרוני.
לא ציינת באיזה מצב ראית את הבהובים. אני לא הבחנתי בתופעה זו בזמן קריאה או דפדוף בין העמודים של הספר אלקטרוני.בפעם האחרונה שראיתי מכשיר מבוסס e-ink היו הבהובים כל פעם שהמסך התרענן ולקח שנייה עד שתיים עד אשר המסך התייצב.
האם התופעה הזו קיימת גם במכשיר זה?...
יתכן ויש תופעה דומה למה שציינת בזמן טעינת עמוד אינטרנט עמוס בפרטים, אך כפי שכתוב בסקירה עיקר ייעודו של מכשיר זה הוא לשמש כספר אלקטרוני.
צבי
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
בדקתי Sony E-Reader. כאשר מעבירים עמוד רגיל יש הבהוב, העמוד הופך לנגטיב ואז מופיע העמוד החדש.zviwr כתב:yaronkleלא ציינת באיזה מצב ראית את הבהובים. אני לא הבחנתי בתופעה זו בזמן קריאה או דפדוף בין העמודים של הספר אלקטרוני.בפעם האחרונה שראיתי מכשיר מבוסס e-ink היו הבהובים כל פעם שהמסך התרענן ולקח שנייה עד שתיים עד אשר המסך התייצב.
יתכן ויש תופעה דומה למה שציינת בזמן טעינת עמוד אינטרנט עמוס בפרטים, אך כפי שכתוב בסקירה עיקר ייעודו של מכשיר זה הוא לשמש כספר אלקטרוני....
אולי בדגמים החדשים אין את התופעה הזו.
התגובתיות של המכשיר איטית. אבל אני לא בטוח למה אתה מתכוון ב"הבהוב". בהפיכת דפים, זה בדרך כלל לא משמעותי או מטריד ומתרגלים לכך מהר. בהקלדה זה יכול להטריף את הדעת. מה שעושים זה להקליד במהירות כדי שירענן כמה שפחות את התצוגה.yaronkle כתב:תודה על הסקירה מעין!
בפעם האחרונה שראיתי מכשיר מבוסס e-ink היו הבהובים כל פעם שהמסך התרענן ולקח שנייה עד שתיים עד אשר המסך התייצב.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
גם בקינדל יש תופעה דומה - כשמעבירים בין שני עמודים יש כאילו "גל" של מעבר בין עמוד לעמוד ולוקח למסך כשניה וחצי להתייצב על העמוד החדש.
האם זה כך גם כאן?
בתוכנית הבוקר של אברי גלעד בערוץ 2 הציגו את המכשיר והוא מאוד התלהב. לטענתו פשוט אין לו כבר מקום לכ"כ הרבה ספרים בבית (שלא לדבר על אבק וכו') ולכן עבורו זה אידאלי.
לא יודע אם זה שיקול שרבים אחרים יחשבו עליו, אבל זה מעניין כי אברי לא ידוע כחולה גאגד'טים וכו'.
האם זה כך גם כאן?
בתוכנית הבוקר של אברי גלעד בערוץ 2 הציגו את המכשיר והוא מאוד התלהב. לטענתו פשוט אין לו כבר מקום לכ"כ הרבה ספרים בבית (שלא לדבר על אבק וכו') ולכן עבורו זה אידאלי.
לא יודע אם זה שיקול שרבים אחרים יחשבו עליו, אבל זה מעניין כי אברי לא ידוע כחולה גאגד'טים וכו'.
יש עיכוב בהחלפת הדפים - כן. זה קשור לטכנולוגיית הeink. התמורה שמקבלים באיכות הקריאה, לטעמי, שווה את זה, משום שהקריאה היא כמו מדף ללא ריצוד או תאורה אחורית, והיא לא מעייפת את העיניים.oferlaor כתב:גם בקינדל יש תופעה דומה - כשמעבירים בין שני עמודים יש כאילו "גל" של מעבר בין עמוד לעמוד ולוקח למסך כשניה וחצי להתייצב על העמוד החדש.
האם זה כך גם כאן?
לא יודע אם זה שיקול שרבים אחרים יחשבו עליו, אבל זה מעניין כי אברי לא ידוע כחולה גאגד'טים וכו'....
מה שכן, חבר בעל קינדל שבדק את המכשיר שלי טען שהוא מעט איטי יותר מהקינדל.