סקר: מה לדעתכם הפריט ששדרוגו ישפיע הכי הרבה על איכות הקפה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שדרוג מכונה ל HX - רק אחרי זה השאר.
במקרה שלי זה היה מעבר לפונטה ווקיו קיבלתי גם הקצפה וחליטה בו זמנית ויציבות טמפרטורה.
במקרה שלי זה היה מעבר לפונטה ווקיו קיבלתי גם הקצפה וחליטה בו זמנית ויציבות טמפרטורה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
לא הבנתי למה אתה מתכוון. תוכל לבאר?כפיר_ש כתב:האמת שהסקר קצת מכשיל כי לא ברור מהי נקודת ההתחלה ......
בהודעה הראשונה שלי הסברתי בדיוק מהי נקודת ההתחלה.
gedkoz - איזה אפשרויות היית מוסיף?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מקבל כמובן את דעתכם, אבל אני לא מצליח להבין איך ניתן לחשוב ששדרוג מכונה יהיה מהותי יותר מקפה טרי יותר. סילביה יודעת להוציא קפה מאוד קרוב לזה של כל מכונת HIGH END. ההבדל בין קפה טרי לקפה קנוי הוא הבדל עצום שכל אחד ששתה מספיק אספרסו בחייו מייד ידע להצביע עליו. בין סילביה (לדוגמא) בידים מנוסות לE61 זה כבר יותר קשה...
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הרי ביחד אם שידרוג כל אוהב קפה גם צובר ניסיון(שזה סוג של שידרוג )מקשלונות והצלחות של אצמו.דבר נוסף(וסוג אחר של ניסיון) זה מה שאנחנו,ואני בטוח לוקחים מהחלפת ידאה בעזרת פורומים(כולל ה מקום הנהדר הזה) ומקורות אחרים. moti_r זה מה שהיתי מכניס לסקר.עקומת ידע או ניסינן כשווה לשידרוג
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני עם קרמריקה לגמרי. הסילביה מוציאה קפה מעולה, למרות שאין ספק ששדרוג ל-E61 (או מכונה בליגה הזו) יתן עומק גדול הרבה יותר לקפה שבכוס.
אבל למרות זאת, היתרון בקליה ביתית הוא כ"כ גדול שלדעתי שדרוג המכונה מתגמד לעומתו.
אני סתם חושב על מישהו שאוהב קפה מר וחזק (כמו יוסי...
) שמתחיל לקלות לעצמו את תערובת בית-הסוהר. השדרוג שהוא מקבל בכוס לא משתווה לשום דבר ש-E61 תתן לו מול הסילביה.
gedkoz - אתה צודק בכך שהפורום, החלפת ידע עם חברים ונסיון תורמים לשיפור מהותי ביכולת השימוש שלנו בציוד. אבל הפורום יעזור לך בכל דרך שתבחר, בין אם זה לקלות לבד, להחליף מכונה או לעבור לפולים תוצרת הארץ. השאלה היא מה תחליט לעשות, ולכן הנקודה הזו לא היתה בסקר מלכתחילה. אני מקווה שהבנתי את הנקודה שלך עד הסוף. אם לא הבנתי משהו, אשמח אם תתקן או תשלים אותי.
אבל למרות זאת, היתרון בקליה ביתית הוא כ"כ גדול שלדעתי שדרוג המכונה מתגמד לעומתו.
אני סתם חושב על מישהו שאוהב קפה מר וחזק (כמו יוסי...
gedkoz - אתה צודק בכך שהפורום, החלפת ידע עם חברים ונסיון תורמים לשיפור מהותי ביכולת השימוש שלנו בציוד. אבל הפורום יעזור לך בכל דרך שתבחר, בין אם זה לקלות לבד, להחליף מכונה או לעבור לפולים תוצרת הארץ. השאלה היא מה תחליט לעשות, ולכן הנקודה הזו לא היתה בסקר מלכתחילה. אני מקווה שהבנתי את הנקודה שלך עד הסוף. אם לא הבנתי משהו, אשמח אם תתקן או תשלים אותי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לעניות דעתי- המעבר לקפה קלוי טרי ו/או קליה ביתית יהוו את השידרוג הטוב ביותר במצב ההתחלה הנוכחי כפי שמתואר.
hosq: אני משלב טמפר פלסטיק וטמפר מקצועי של רם אבגי: דחיסה ראשונה בטמפר הפלסטיק נותנת הידוק "קרוב" יותר אל פנים המסננת; אחר-כך סיבוב קל בטמפר המתכת של אבגי ל"שיטוח" השפה העליונה. וזה יוצא משופר ברמה משמעותית. אבל לי יש מטחנת איבריטל. אולי עם מטחנה כמו שלך, אתה לא צריך את זה.
hosq: אני משלב טמפר פלסטיק וטמפר מקצועי של רם אבגי: דחיסה ראשונה בטמפר הפלסטיק נותנת הידוק "קרוב" יותר אל פנים המסננת; אחר-כך סיבוב קל בטמפר המתכת של אבגי ל"שיטוח" השפה העליונה. וזה יוצא משופר ברמה משמעותית. אבל לי יש מטחנת איבריטל. אולי עם מטחנה כמו שלך, אתה לא צריך את זה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ההנחה שלי שמדובר בקפה קנוי טרי כלומר: תערובת בית של ארקפה טריה, אמיגו או אווה וכו' ...
לא דובר על המתכונים המשגועים (כדוגמת תערובת בית הסוהר של מוטי) שניתן לרקוח בבית וע"פ ההנחה לעיל שמדובר בקפה טרי ובתערובת טובה ומאוזנת אני דבק בהנחה שהמכונה תהיה השדרוג המשמעותי ביותר.
כמובן כשקולים בבית אז יש את האפשרות לרקוח תערובות משונות ולקלוע יותר לטעם האישי ...
לא דובר על המתכונים המשגועים (כדוגמת תערובת בית הסוהר של מוטי) שניתן לרקוח בבית וע"פ ההנחה לעיל שמדובר בקפה טרי ובתערובת טובה ומאוזנת אני דבק בהנחה שהמכונה תהיה השדרוג המשמעותי ביותר.
כמובן כשקולים בבית אז יש את האפשרות לרקוח תערובות משונות ולקלוע יותר לטעם האישי ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מנצל"ש - זה שדרוג שהייתי רוצה:
יש אחת כזאת בלה-פבוריטה מעלה אבק בתצוגה.
יש אחת כזאת בלה-פבוריטה מעלה אבק בתצוגה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)