השפעת הקפה על בדיקות דם?
אלא אם כן הקפה מפעיל איזה מנגנון מסתורי בגוף
בסופו של דבר, התזונה מאוד חשובה, וראיתי את זה על עצמי - הקפדתי על המזון בחודשיים האחרונים כדי להוריד את הקילו שניים המיותרים לכבוד החתונה של אחותי, ועל הדרך נפתרה לי בעיית עור שכבר שנתיים אני מנסה לטפל בה. אגב גם אני חשדתי שזה מהקפה, וזה היה פשוט בגלל אוכל לא בריא במיוחד ובמינון גבוה.
בסופו של דבר, התזונה מאוד חשובה, וראיתי את זה על עצמי - הקפדתי על המזון בחודשיים האחרונים כדי להוריד את הקילו שניים המיותרים לכבוד החתונה של אחותי, ועל הדרך נפתרה לי בעיית עור שכבר שנתיים אני מנסה לטפל בה. אגב גם אני חשדתי שזה מהקפה, וזה היה פשוט בגלל אוכל לא בריא במיוחד ובמינון גבוה.
what's next?
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אבל בואו נגיד, בלשון אקסטרה-זהירה, שהקפה אינו נמנה על קבוצת תצרוכת המזון היומית ה*בריאה* שלנו. ולכן מי שנמצא בלאו הכי בקבוצת סיכון (נגיד כתוצאה מעודף שומן / אוכל לא-בריא / העדר ויטמינים / מחלות שונות לא עלינו) -- הקפה מצטרף לגורמים המעלים את רף הסיכון שלו מבחינה בריאותית.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
נפוליאון היה שותה קפה,,מה זה היה שותה,,,היה לוגם
כך הוא כבש חצי אירופה
לעומת זאת אני ואשתי עשינו בדיקות מקיפות והתברר ששאנו מבחינים זו בזה לחץ הדם שלנו עולה
בתלילות
כך הוא כבש חצי אירופה
לעומת זאת אני ואשתי עשינו בדיקות מקיפות והתברר ששאנו מבחינים זו בזה לחץ הדם שלנו עולה
בתלילות
אמן מייסר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כאמור, לפי אותו אתר, ההבדל יכול להיות משמעותי.
אני מנסה לחשוב מה יכול היה לגרום לקפיצה כזו גדולה ואין לי ממש הסבר אחר כי את שאר אורחות החיים לא שיניתי.
אגב, אני מקרה די מעניין כי כמעט ולא שתיתי קפה בכלל כל החיים שלי. אני מדבר על צריכה ששואפת לאפס! לא שתיתי קפה כשקמתי ולא שתיתי קפה במשך היום. לא מכיר הרבה אנשים שעוברים מאפס לצריכה קבועה של אספרסו (בוודאי לא בגיל שלי) כך שזה יכול להיות אנקדוטה מעניינת.
אין לי ממש חשש מאובר של בדיקות דם, אז נראה לי שאקבע עם הרופא שיעשה לי עוד בדיקת דם אקסטרה אחרי חודש של המנעות מקפה וללא שינויים דרמטיים אחרים ונראה אם זה משפיע על התוצאות.
לגבי צום - שאלו אותי כמה פעמים, והייתי בצום 12 שעות BY THE BOOK.
אני מנסה לחשוב מה יכול היה לגרום לקפיצה כזו גדולה ואין לי ממש הסבר אחר כי את שאר אורחות החיים לא שיניתי.
אגב, אני מקרה די מעניין כי כמעט ולא שתיתי קפה בכלל כל החיים שלי. אני מדבר על צריכה ששואפת לאפס! לא שתיתי קפה כשקמתי ולא שתיתי קפה במשך היום. לא מכיר הרבה אנשים שעוברים מאפס לצריכה קבועה של אספרסו (בוודאי לא בגיל שלי) כך שזה יכול להיות אנקדוטה מעניינת.
אין לי ממש חשש מאובר של בדיקות דם, אז נראה לי שאקבע עם הרופא שיעשה לי עוד בדיקת דם אקסטרה אחרי חודש של המנעות מקפה וללא שינויים דרמטיים אחרים ונראה אם זה משפיע על התוצאות.
לגבי צום - שאלו אותי כמה פעמים, והייתי בצום 12 שעות BY THE BOOK.
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יש קשר גם לסוג הדם.
ידוע לי, לדוגמא, שסוג דם O- הולך טוב עם בשר (לשמחתי, כי זה סוג הדם שלי ואני קניבל אמיתי
. מוטי - חייב פורום סטייקים
)
אבל לצערי הוא לא כל כך מסתדר עם קפה (מה שלא מפריע לי כמובן לשתות).
אני לא יודע בדיוק מה ההשלכות של מישהו כמוני שאוכל/שותה משהו שלא שלא כל כך מתאים לסוג הדם שלו לעומת מישהו אחר שלו אין את הבעיה הזו. אני מניח שזה משתנה גם בין סוגי האוכל השונים.
שווה לבדוק באינטרנט או להתייעץ עם הרופא על זה.
ידוע לי, לדוגמא, שסוג דם O- הולך טוב עם בשר (לשמחתי, כי זה סוג הדם שלי ואני קניבל אמיתי
אבל לצערי הוא לא כל כך מסתדר עם קפה (מה שלא מפריע לי כמובן לשתות).
אני לא יודע בדיוק מה ההשלכות של מישהו כמוני שאוכל/שותה משהו שלא שלא כל כך מתאים לסוג הדם שלו לעומת מישהו אחר שלו אין את הבעיה הזו. אני מניח שזה משתנה גם בין סוגי האוכל השונים.
שווה לבדוק באינטרנט או להתייעץ עם הרופא על זה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
עופר - אתה מכיר עוד מישהו שעבר מצריכה אפסית למצב של קפאין בהזרקה ישירה לוריד - אני
וכאמור, גם אני ראיתי שינויים בבדיקות הדם.
אבי - זה ממש מעניין לקרוא! מאיפה המידע? אגב איך אני מברר את סוג הדם שלי? חייבים לבקש מרופא? יש סיכוי שהאחות תסכים להוסיף לי את זה לבדיקת הדם שכבר קבעתי?
אבי - זה ממש מעניין לקרוא! מאיפה המידע? אגב איך אני מברר את סוג הדם שלי? חייבים לבקש מרופא? יש סיכוי שהאחות תסכים להוסיף לי את זה לבדיקת הדם שכבר קבעתי?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
טוב זה השרשור הכי מוזר שקראתי, 10 מכות מצרים:
דם, צואה, מעיים, טריגלוצידים, כולסטרול, אקזמה, שומן,ילדים מתעופפים והכדורים סגולים....
לפחות בסוף מוטי הכניס קטע עם אחות בקופת חולים עם מבטא גרמני ככה כמו בסרט איכות, יא איש בין אקספרט.
דם, צואה, מעיים, טריגלוצידים, כולסטרול, אקזמה, שומן,ילדים מתעופפים והכדורים סגולים....
לפחות בסוף מוטי הכניס קטע עם אחות בקופת חולים עם מבטא גרמני ככה כמו בסרט איכות, יא איש בין אקספרט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מוטי אם תרמת דם בשנה האחרונה אתה יכול לברר בבנק הדם ...
ונראה לי באופן כללי שכל דבר במינון סביר לא גורם שום נזק ואפילו ניתן להרוויח מתועלתיו הרפואיות, במקרה שלנו 2-3 כוסות קפה ליום (לא 100% רובוסטה) בשילוב עם תזונה נכונה ובריאה וקצת פעילות גופנית זו דרך המלך.
ונראה לי באופן כללי שכל דבר במינון סביר לא גורם שום נזק ואפילו ניתן להרוויח מתועלתיו הרפואיות, במקרה שלנו 2-3 כוסות קפה ליום (לא 100% רובוסטה) בשילוב עם תזונה נכונה ובריאה וקצת פעילות גופנית זו דרך המלך.
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מוטי,
כמו שכפיר רשם, אם תרמת דם בעבר אז אתה יכול לבדוק בטלפון הזה:
03-5300400 בימים א-ה בין השעות 14:00 ל- 15:00 (כן, שעה אחת בלבד במהלך כל היום!)
ואם לא תרמת אז תמיד אפשר לשאול את האחות, אולי היא תוכל לעזור לך עם זה. אבל תשאל במבטא גרמני כמובן ואל תשכח להוסיף בסוף המשפט "שנל, שנל!" (בעברית: מהר, מהר!).
לגבי המידע, קראתי על זה מזמן איפושהו באינטרנט, לא זוכר אבל אחפש. מה שכן, זה משהו בדוק ויש גם דיאטות שמסתמכות על המידע הזה כאשר מתאימים לכל אחד את המזון שמתאים לסוג הדם שלו וכך מבטיחים פירוק מהיר וטוב של המזון.
כמו שכפיר רשם, אם תרמת דם בעבר אז אתה יכול לבדוק בטלפון הזה:
03-5300400 בימים א-ה בין השעות 14:00 ל- 15:00 (כן, שעה אחת בלבד במהלך כל היום!)
ואם לא תרמת אז תמיד אפשר לשאול את האחות, אולי היא תוכל לעזור לך עם זה. אבל תשאל במבטא גרמני כמובן ואל תשכח להוסיף בסוף המשפט "שנל, שנל!" (בעברית: מהר, מהר!).
לגבי המידע, קראתי על זה מזמן איפושהו באינטרנט, לא זוכר אבל אחפש. מה שכן, זה משהו בדוק ויש גם דיאטות שמסתמכות על המידע הזה כאשר מתאימים לכל אחד את המזון שמתאים לסוג הדם שלו וכך מבטיחים פירוק מהיר וטוב של המזון.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יש ספר שהרבה אנשים פועלים לפיו. כמו תנ"ך לתזונה, בשם 'אכול נכון לפי סוג הדם שלך'.
אבי השתמש בו כמה שנים אבל קשה מאד להתמיד בזה (למשל-לפי הספר היה אסור לו לאכול תירס, ובשבילו תירס זה
לפחות כמו ריסטרטו כפול..). אני לא יודע כמה אני מאמין בזה, אבל בכל מקרה הנושא מעניין.
קישור למידע על הספר:
http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=16553
אבי השתמש בו כמה שנים אבל קשה מאד להתמיד בזה (למשל-לפי הספר היה אסור לו לאכול תירס, ובשבילו תירס זה
לפחות כמו ריסטרטו כפול..). אני לא יודע כמה אני מאמין בזה, אבל בכל מקרה הנושא מעניין.
קישור למידע על הספר:
http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=16553