ציוד חדש לצילומי קפה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נשמע לי שקנית את ה DSLR הראשונה שלך ... מה קנית ? EOS 550D (זה מה שאני הייתי קונה לו היה לי 4K מיותרים)קרמריקה כתב:גם אני שדרגתי מהותית את ציוד הצילום שלי אתמול... יקח לא מעט זמן ללמוד אותו, בקרוב תמונות לדוגמא......
וואו.. Great minds think alikeכפיר_ש כתב:נשמע לי שקנית את ה DSLR הראשונה שלך ... מה קנית ? EOS 550D (זה מה שאני הייתי קונה לו היה לי 4K מיותרים)קרמריקה כתב:גם אני שדרגתי מהותית את ציוד הצילום שלי אתמול... יקח לא מעט זמן ללמוד אותו, בקרוב תמונות לדוגמא.........
אכן כך.
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לא Canon. הפלאש הפנימי של Nikon יודע לעבוד כ-Master ולהפעיל פלאש Slave אבל לא ב-Canon.noam כתב:למה קנית טריגר? הפלאש שלך לא יכול להיות מופעל מרחוק מהמצלמה?...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה 
-
joncafe
- גורו קפה

צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה...
הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר).
בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?joncafe כתב:צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה...
הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר)....
-
joncafe
- גורו קפה

המטרייה שאני קניתי היא כסופה ויחסית יותר רפלקטיבית בצידה הפנימי, ושחורה בצידה החיצוני. בסוג כזה אור מוחזר ואינו עובר כלל לצד השני.קרמריקה כתב:בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?...
יש מטריות לבנות "חלביות" (translucent) שאיתן ניתן לצלם גם בהחזרה כמו עם שלי, רק שלא כל האור מוחזר והאור רך ודיפיוזיבי יותר, ואפשר גם לצלם כשהפלאש מאיר דרך המטריה לצד השני, ואז הם פועלות כדיפיוזר ולא כרפלקטור.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
מסכים לגבי הבעייה בתמונות - קצת קשה להבין מה הולך שם. (אולי צריך להבין במכונות?
)
תתחדש ותהנה
תתחדש ותהנה