ציוד חדש לצילומי קפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

:lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

גם אני שדרגתי מהותית את ציוד הצילום שלי אתמול... יקח לא מעט זמן ללמוד אותו, בקרוב תמונות לדוגמא...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

קרמריקה כתב:גם אני שדרגתי מהותית את ציוד הצילום שלי אתמול... יקח לא מעט זמן ללמוד אותו, בקרוב תמונות לדוגמא...
...
נשמע לי שקנית את ה DSLR הראשונה שלך ... מה קנית ? EOS 550D (זה מה שאני הייתי קונה לו היה לי 4K מיותרים) :)

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

למה קנית טריגר? הפלאש שלך לא יכול להיות מופעל מרחוק מהמצלמה?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #20 

כפיר_ש כתב:
קרמריקה כתב:גם אני שדרגתי מהותית את ציוד הצילום שלי אתמול... יקח לא מעט זמן ללמוד אותו, בקרוב תמונות לדוגמא...
...
נשמע לי שקנית את ה DSLR הראשונה שלך ... מה קנית ? EOS 550D (זה מה שאני הייתי קונה לו היה לי 4K מיותרים) :)
...
וואו.. Great minds think alike

אכן כך.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

סחתיין !!! חבל"ז ...

יאללה תרביץ תמונות, עכשיו אתה יכול לארגן לנו סרטון וידאו על הנייקד בצ'ימבלי ב 1080P :) ואנו לא נקבל יותר התנצלויות על איכות התמונה (יש לך מייצב בעדשות)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

תתחדש, ירון! :present:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

noam כתב:למה קנית טריגר? הפלאש שלך לא יכול להיות מופעל מרחוק מהמצלמה?
...
לא Canon. הפלאש הפנימי של Nikon יודע לעבוד כ-Master ולהפעיל פלאש Slave אבל לא ב-Canon.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

tzahif
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

גם אני שדרגתי את הציוד לא מזמן (החלפתי פלאפון)
what's next?

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

ואוו איזה ענק! לשטוף ת'עיניים.. :אחלה:

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שרשור שלא נקרא #27 

tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)
...
צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.

הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #28 

joncafe כתב:
tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)
...
צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.

הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר).
...
בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שרשור שלא נקרא #29 

קרמריקה כתב:בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?
...
המטרייה שאני קניתי היא כסופה ויחסית יותר רפלקטיבית בצידה הפנימי, ושחורה בצידה החיצוני. בסוג כזה אור מוחזר ואינו עובר כלל לצד השני.
יש מטריות לבנות "חלביות" (translucent) שאיתן ניתן לצלם גם בהחזרה כמו עם שלי, רק שלא כל האור מוחזר והאור רך ודיפיוזיבי יותר, ואפשר גם לצלם כשהפלאש מאיר דרך המטריה לצד השני, ואז הם פועלות כדיפיוזר ולא כרפלקטור.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

מסכים לגבי הבעייה בתמונות - קצת קשה להבין מה הולך שם. (אולי צריך להבין במכונות? :))
תתחדש ותהנה

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”