אוקיי, אני מבין שזה לא יוצא 100% ויהיו מספר הבדלים מזעריים. אך האם התוצאה שתצא אם אשתמש בתוצאות של כיול מוכן (שעשה מישהו מקצועי כולל ציוד) תהיה יותר טובה לשימוש ביתי - בהנחה שאני מחפש את התוצאה הקרובה ביותר למה שהבמאי רצה להראות - מאשר אם אנסה לכייל בעצמי לפי העיניים ללא ציוד?oferlaor כתב:
yossigab,
כיול מיועד לעבודה בסביבה ניוטרלית. עבור מסכים דקים אין ממש השפעה חיצונית (מעבר למצב ISF CCC DAY / NIGHT שאני לא מת עליו) על התמונה. במקרנים בהחלט יש השפעה סביבתית, כולל החזרי אור מהקירות, צבע הקירות, גוון המסך וכו'.
לגבי ההבדלים בין מודלים זהים. התשובה מעט בעייתית. לנסיוני התוצאות יהיו מאוד קרובות, אך לא 100% זהות. יש הבדלים מזעריים שגם קשורים לאורך חיי המסך, מקורות מעט שונים וכו'. דוגמא פשוטה לנושא הזה הוא קיר פלזמות כגון זה שהוקם באולפן הדינמי של חדשות ערוץ 10. אפילו עם כיול יש מעט הבדלי גוון בין המסכים השונים. אם הכיול היה זהה, כל מה שהם היו צריכים לעשות זה לשים את כל הפרמטרים זהים בכל המסכים והתמונה היתה זהה, אבל זה בהחלט לא המקרה.
רשימות (CHEAT SHEET) יש ב-AVSFORUM וגם פה ושם כאן יש רשימות דומות כאלה. אבל כמו שציינתי בעבר מספר פעמים, אם אתה מעתיק את התשובות מהמבחן של מישהו, קודם תוודא שהוא יודע את החומר......
תגובות לכתבה: כיול מסך, מה זה ולמה זה טוב?
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 944
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
באמת מצויין .
כנראה שלרכוש מסך עם THX זה הדבר הקרוב ביותר לכיול מקצועי בלחיצת כפתור , אני מאמין שעם הזמן רוב החברות יגיעו לכך בין אם יקראו לזה THX , או שייתנו לזה שם אחר - one touch calibaration ....... , ואז כל אחד יחליט אם בא לראות את מה שהוא רואה או שהוא רוצה שינוי, אבל תמיד תהיה לו האופציה לחזור בלחיצה אחת למצב האופטימלי שאותו מסך יכול להציג
כנראה שלרכוש מסך עם THX זה הדבר הקרוב ביותר לכיול מקצועי בלחיצת כפתור , אני מאמין שעם הזמן רוב החברות יגיעו לכך בין אם יקראו לזה THX , או שייתנו לזה שם אחר - one touch calibaration ....... , ואז כל אחד יחליט אם בא לראות את מה שהוא רואה או שהוא רוצה שינוי, אבל תמיד תהיה לו האופציה לחזור בלחיצה אחת למצב האופטימלי שאותו מסך יכול להציג
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2709
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
חח חוץ מזה אין מה לעשות? כי זה בעצם מה שתוקע אותי ,אני יכול להשיר את זה כפי שזה במצב cinema אבל איך יכול להיות בטוח שזה קרוב ל65Knils3373 כתב:זה פשוט מאוד - קונה ציוד מדידה באלפי שקלים, נוסע לארה"ב, מבצע קורס ISF רישמי ושלום על ישראל....denis29 כתב:בדיוק מה שחיפשתי![]()
![]()
ח"ח על ה מדריך, אז אני חושב שילך לפי זה ,רק מאיזה מצב מומלץ להתחיל? יש לי
VIVID ,ברור שלא ממנו
standard ש הוא "כחול"
ו cinema שלפי הרבה תגבות שקראתי ממנו מומלץ להתחיל בכיול, הוא "צהוב" כמוון קרוב ל 6500K,
מה שלא הבנתי הוא איך אני מכייל טמפרטורת צבע? המסך הוא PJ350, ואין לי איזה מכשיר לכיול או מדידה,
יש פשוט פס שניתן להסיס ל COOL ו WARM .כ 30 ומשהוא נקודות לכל צד..ב מצב cinema זה ב 30 לכיוון ה WARM.
תודה......
- nils3373
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4631
- שם מלא: nils3373
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
לצערי אתה לא יכול לדעת מה הטמפרטורה אלא אם כן תשתמש בציוד מדידה מתאים.denis29 כתב:חח חוץ מזה אין מה לעשות? כי זה בעצם מה שתוקע אותי ,אני יכול להשיר את זה כפי שזה במצב cinema אבל איך יכול להיות בטוח שזה קרוב ל65Knils3373 כתב:זה פשוט מאוד - קונה ציוד מדידה באלפי שקלים, נוסע לארה"ב, מבצע קורס ISF רישמי ושלום על ישראל....denis29 כתב:בדיוק מה שחיפשתי![]()
![]()
ח"ח על ה מדריך, אז אני חושב שילך לפי זה ,רק מאיזה מצב מומלץ להתחיל? יש לי
VIVID ,ברור שלא ממנו
standard ש הוא "כחול"
ו cinema שלפי הרבה תגבות שקראתי ממנו מומלץ להתחיל בכיול, הוא "צהוב" כמוון קרוב ל 6500K,
מה שלא הבנתי הוא איך אני מכייל טמפרטורת צבע? המסך הוא PJ350, ואין לי איזה מכשיר לכיול או מדידה,
יש פשוט פס שניתן להסיס ל COOL ו WARM .כ 30 ומשהוא נקודות לכל צד..ב מצב cinema זה ב 30 לכיוון ה WARM.
תודה.........
- denis29
- חבר ותיק

אז לפי עין ...בכל מקרה לפי מדריך זה משהוא שמגדירים לאחר כיול בהירות וניגודיות , כתוב עצלי רק 30W
הW זה WARM (במצב cinema), וברוב המקרים במצב הזה טמפרטורה של הצבע היא קרובה ל 65K..לפחות לפי התגבות שקאתי פה.
הW זה WARM (במצב cinema), וברוב המקרים במצב הזה טמפרטורה של הצבע היא קרובה ל 65K..לפחות לפי התגבות שקאתי פה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
עפר לאור
תודה על הכתבה המעניינת
מה לגבי כיול בחומרה ?
כאשר עובדים עם מחשב מחובר לטלויזיה
לדוגמא:
http://www.amazon.com/X-Rite-EODIS2-Eye ... B000JLO31M
http://www.ephotozine.com/article/XRite ... lay-2-7862
ומה לגבי מסכי WideGamut האם אפשר לכייל אותם שיראו צבעים בתקן sRGB
עפר
תודה על הכתבה המעניינת
מה לגבי כיול בחומרה ?
כאשר עובדים עם מחשב מחובר לטלויזיה
לדוגמא:
http://www.amazon.com/X-Rite-EODIS2-Eye ... B000JLO31M
http://www.ephotozine.com/article/XRite ... lay-2-7862
ומה לגבי מסכי WideGamut האם אפשר לכייל אותם שיראו צבעים בתקן sRGB
עפר
נערך לאחרונה על ידי oferab ב 10/11/2010 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
תוקן, תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כיול בחומרה מתאים יותר לכיול של HTPC (או PC לצורך התאמה לדפוס, ופחות לכיול של מסכים למטרת קולנוע ביתי.
ניסיתי פתרונות כאלה על מסך וזה לא עושה יותר מדי טוב.
מצד שני, יש פתרונות (מכשירי CMS יעודיים) שכן מסוגלים לעשות את זה, אבל המחירים, אלוהים ישמור..
ניסיתי פתרונות כאלה על מסך וזה לא עושה יותר מדי טוב.
מצד שני, יש פתרונות (מכשירי CMS יעודיים) שכן מסוגלים לעשות את זה, אבל המחירים, אלוהים ישמור..
- denis29
- חבר ותיק

האמת שיש מצב שכן :
http://www.imagingscience.com/dealers.php?search=Israel
תעדכן אותנו אחרי זה .
*עגב העם אתם בעד כל התוספים כמו ניגדיות דינמית וכו'? כי לי אישית זה מפריע לצפיעה.
בקולנוע הרי הכל מוצג בלי כל הדברים הללו לא כך ?
http://www.imagingscience.com/dealers.php?search=Israel
תעדכן אותנו אחרי זה .
*עגב העם אתם בעד כל התוספים כמו ניגדיות דינמית וכו'? כי לי אישית זה מפריע לצפיעה.
בקולנוע הרי הכל מוצג בלי כל הדברים הללו לא כך ?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "