תגובות למאמר: תחזוקת מכונת קפה - ניקוי שובר ואקום
Opv - שסתום שמקבל בצד אחד לחץ (בדרך כלל מהמשאבה) וביציאה שלו מוציא לחץ אחר (בדרך כלל יותר חלש ממה שהוא קיבל) ואת עודפי המים הוא מחזיר למיכל המים(בדרך כלל)roli_bark כתב:הי יונתן, כנראה שאני לא מבין מה תפקידו של OPV - שערתי שהוא פולט ייתר-לחץ בצורת אדים (כמו שיש במכונת לה-פבוני ידנית)....
זה הסבר ממש בכללי.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
המשאבה דוחפת מים קרים (מהמיכל או מהרשת, תלוי במכונה) דרך דוד או דרך מחליף חום.roli_bark כתב:אליאל תודה, ובכל זאת מה שלא מסתדר לי זה הקשר בין לחץ לבין מיים קרים במכונת קפה...
המשאבה מייצרת לחץ מסויים, גבוה מהלחץ שרוצים בחליטה.
ה-OPV הוא מין "מגביל לחץ" - בכניסה נכנס לחץ מסויים ויש לו שני סעיפי יציאה. סעיף אחד פשוט המשך של הצינור. השני יושב על שסתום קפיצי. את הקפיץ מכוונים כך שיפתח בלחץ מסויים. כאשר הלחץ עולה השסתום נפתח ומשחרר חלק מהלחץ לסעיף הזה (והוא מופנה בחזרה למיכל המים). כך יורד הלחץ ובסעיף שממשיך לכוון החליטה נשאר לחץ סופי לפי מה שכוננו.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
יונתן, עכשיו הבנתי - תודה ! - בלבלתי בין OPV לבין שסתום בטיחות.
זה באמת שונה משסתום בטיחות [הקיים ב לה-פבוני למשל, היושב ישירות על הבוילר, והפולט אדים ישירות מהבוילר בייתר לחץ]. האם קיים שסתום בטיחות גם במכונות HX [מחליף חום] ? והאם הוא זקוק לתחזוקה תקופתית גם הוא ?
זה באמת שונה משסתום בטיחות [הקיים ב לה-פבוני למשל, היושב ישירות על הבוילר, והפולט אדים ישירות מהבוילר בייתר לחץ]. האם קיים שסתום בטיחות גם במכונות HX [מחליף חום] ? והאם הוא זקוק לתחזוקה תקופתית גם הוא ?
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בוודאי! בכל מכונת HX שמכבדת את עצמה חייב להיות שסתום בטיחות.roli_bark כתב:האם קיים שסתום בטיחות גם במכונות HX [מחליף חום] ? והאם הוא זקוק לתחזוקה תקופתית גם הוא ?...
תסתכל למשל בתמונה שמופיעה כאן. זו תמונה של המכונה שלי (Vibiemme Domobar Super Electronic) מבפנים.
חלק מס' 4 הוא שסתום הבטיחות.
חלק מס' 5 הוא שובר הואקום.
כעיקרון, שסתום בטיחות הוא חלק בטיחותי, ואני לא נוגע בו בעצמי וממליץ לכולם לא לגעת בעצמם. טיפול בחלקים הנוגעים לבטיחות יש להשאיר בידי טכנאים מוסמכים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
מוטי כתב:
האם יש מדריך ברשת איך לפרק את ה- OPV ביעילות באניטה ? אני לא רוצה לגרום נזק...
התופעה משתחזרת אצלי באניטה רעש מתכתי חזק שהחליטה מתקרבת לאזור 9 בארה-OPV בהחלט יכול להתלכלך. זה קרה אצלי. לא מאבנית.
תופעת הלוואי היא צריחה מתכתית של המכונה, כשהחליטה מתחילה (כלומר, ה-OPV נכנס לפעולה). ממש רעש מתכתי חזק (בפורומים בחו"ל קראו לזה squeal, אין מילה מתאימה בעברית. "יללה מתכתית" ).
הפתרון דומה למאמר כאן - פשוט פירוק ה-OPV לחלקים, ניקוי במלח לימון ואח"כ סבון כלים במים רותחים ואז קרצוף, חיבור מחדש ו... זהו. המכונה שקטה לגמרי....
האם יש מדריך ברשת איך לפרק את ה- OPV ביעילות באניטה ? אני לא רוצה לגרום נזק...
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אחלה מאמר
אמנם לא רלוונטי (עדיין) עבורי, אך מעניין מאד לקרוא.
אמנם לא רלוונטי (עדיין) עבורי, אך מעניין מאד לקרוא.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני קיבלתי מדריך ב-WORD מכריס-קופי. אני אבדוק איך אני יכול להעלות אותו לאתר כדי שיהיה אפשר להוריד אותו (יש סקשן של קבצים, אבל אני לא יודע איך להעלות אליו קובץ).itzik_vip כתב:האם יש מדריך ברשת איך לפרק את ה- OPV ביעילות באניטה ? אני לא רוצה לגרום נזק......
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אחלה סקירה!
בשובר וואקום שלי יש צינור ניקוז ומשקולת קטנה בפנים בלי שום או-רינג, ממש פשוט.
בטוח שבאניטה ה OPV ללחץ חליטה נמצא על המחליף? לא נראה לי הגיוני. ככה המיכל מים היה רותח תוך כדי עבודה.
צריך להיות עלהמחליף OPV שמכוון ל 13 בר ומנקז עודפים למגירת ריקון כשהלחץ עולה במחליף במנוחה.
בשובר וואקום שלי יש צינור ניקוז ומשקולת קטנה בפנים בלי שום או-רינג, ממש פשוט.
בטוח שבאניטה ה OPV ללחץ חליטה נמצא על המחליף? לא נראה לי הגיוני. ככה המיכל מים היה רותח תוך כדי עבודה.
צריך להיות עלהמחליף OPV שמכוון ל 13 בר ומנקז עודפים למגירת ריקון כשהלחץ עולה במחליף במנוחה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אם אני מבין נכון, אז באניטה ה-OPV נמצא בין המשאבה לדוד (לפני ה-HX).
איציק - במקום להעלות את ה-PDF, פשוט עשיתי COPY/PASTE.
הנה לינק: http://www.htcafe.co.il/vt132443
איציק - במקום להעלות את ה-PDF, פשוט עשיתי COPY/PASTE.
הנה לינק: http://www.htcafe.co.il/vt132443
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
דבוטאנט הבחור צודק ,
באניטה באמת הopv יושב צמוד לדוד.
זה משאבת רטט אז יש בה רק opv אחד לשתי המטרות, לחץ חליטה, ולחץ המחליף חום.
דרך אגב באניטה יש שובר וואקום גם כמו אצלך- זה שובר וואקום אם פטנט נחמד שאני ממש לא מבין למה לא שמים אותו בכל המכונות.
ברוב המכונות מגיע השובר וואקום הרגיל שנפתח ומשפריץ על כל המכונה מבפנים, אבל אין בעיה להזמין שובר וואקום כזה אם חיבור לצינור ניקוז(כך ששום דבר לא ישפריץ בתוך המכונה) 12$ לפני משלוח.. ביום שאני יחליף אצלי אני יעלה תמונות
באניטה באמת הopv יושב צמוד לדוד.
זה משאבת רטט אז יש בה רק opv אחד לשתי המטרות, לחץ חליטה, ולחץ המחליף חום.
דרך אגב באניטה יש שובר וואקום גם כמו אצלך- זה שובר וואקום אם פטנט נחמד שאני ממש לא מבין למה לא שמים אותו בכל המכונות.
ברוב המכונות מגיע השובר וואקום הרגיל שנפתח ומשפריץ על כל המכונה מבפנים, אבל אין בעיה להזמין שובר וואקום כזה אם חיבור לצינור ניקוז(כך ששום דבר לא ישפריץ בתוך המכונה) 12$ לפני משלוח.. ביום שאני יחליף אצלי אני יעלה תמונות