קפסולות או פודים

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
Yochelman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 64
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

נראה לי שאתה "שתיין" קפה פחות או יותר כמוני.... אוהב הרבה אבל מותר לו מעט.
אם זה המקרה + אתה לא אוהב את כל ה"עבודה" סביב ההכנה, אז לך על הסט של נספרסו עם המקציף שהוזכר כאן.
רכשתי את הסט הנ"ל לפני כחודש.
אני לא "מומחה בתחום" אלא פשוט אוהב קפה, את אשתי האיטלקייה ששתתה עד אותו רגע ממקינטה, זה קנה.
הנוחות, הניקיון והפשטות של ההכנה עולים על כל טיעון אחר, לטעמי.
הקפסולות אכן יקרות, אבל הנה עוד סיבה לשתות פחות קפה. :wink:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

shlomore כתב:עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

[behave]פנייה לגופו של אדם - מרטין[/behave]
...
תשמע, צורת ההתבטאות שלך ממש לא במקום.

לא משנה מי המשתמש שאתה חולק על דעתו וכמה התרגזת מההודעה שלו ממש אבל ממש אין מקום לתקיפה ברמה אישית.

אני לא יודע כמה אתה נכנס לפורום וזה וקורא בו (אני מניח שמעט) כי אם היית מכיר קצת יותר את מוטי והפוסטים שהוא כותב היית נמנע מלהעיר הערה מיותרת כזו.

אני לא מכיר אותך ואת נסיונך בתחום אבל תרשה לי להניח בזהירות שמוטי ושאר האנשים פה מבינים בקפה לפחות כמוך ולכן יש להם זכות לגיטימית להביע את דעתם מבלי שיתקפו אותם אישית.

לגופו של עניין גם אני לא טעמתי עדיין קפה מפוד שהפיל אותי מהרגליים אבל אני תמיד פתוח לדברים חדשים...

ערב טוב.

elbar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

נספרסו - משומשת או חדשה?

שרשור שלא נקרא #18 

הי חברים,
ראשית אני רוצה להביע תודה גדולה לכל התשובות המפורטות. זה פשוט כיף שאנשים שאני לא מכיר כך כך עוזרים. אנשים טובים באמצע הדרך.
לעניין עצמו: השתכנעתי סופית - נספרסו. אני לא יודע מי צודק אבל אני לא לוקח סיכון.
אני חוזר על השאלה מה עדיף: מכונה חדשה C101 באחריות לשנה בעלות ריאלית של 420 שח (620 וזיכוי של 200 לקפסולות) או מכונה משומשת C150 שכוללת סטימר?
אמרו לי שיש אפילו יתרון לישנות כי הדוד היה גדול יותר.

אני מעדיף להשקיע קצת יותר ושיהיה קפה טעים. זה הכי חשוב.

מה אתם אומרים???
תודה,
אסף[/u]

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #19 

הייתי קונה מכונה חדשה...

anin17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אני לא חושב שיש נספרסו עם דוד
ב-2 המכונות יש טרמובלוק

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #21 

חברה', אין צורך לצטט את התגובות הבעייתיות. מספיק ללחוץ על כפתור דווח. זה רק עושה לנו עוד עבודה בעריכה אח"כ.....מספיק לדווח על הודעה או גולש בעייתי ואנחנו כבר נטפל בזה.

shlomore, סגנון כזה לא מקובל אצלנו, ואני חושב שאתה מספיק ותיק באתר כדי לדעת את זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4466
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

לפני שאתה מחליט על נספרסו

שרשור שלא נקרא #22 

היתי מציע לך לקחת את עצמך לבית הקפה של אלכס (בבית העיתונאים) ולטעום קפה של MAURO שהמלצתי לך בראשית העמוד.

1. הקפה מצויין.
2. הפוד ארוז באריזה אישית השומרת על טריותו.
3. ניתן לקניה בארגז של 150 יחידות במחיר טוב.
4. השרות שקבלתי מהבעלים (נני) היה מצויין עד כה.
5. המכונה שהמלצתי לך עליה משמעותית איכותית יותר מהפלסטיות של נספרסו, הקצפה מעולה, מיכל מים גדול וכו'.

נספרסו זה כמו BOSS לטעמי - מוצר בינוני עם שיווק אגרסיבי.....

אבל בסכוים שאתה מתכוון להשקיע כנראה לא תקנה משהו אחר.

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

Re: נספרסו - משומשת או חדשה?

שרשור שלא נקרא #23 

elbar כתב:הי חברים,
ראשית אני רוצה להביע תודה גדולה לכל התשובות המפורטות. זה פשוט כיף שאנשים שאני לא מכיר כך כך עוזרים. אנשים טובים באמצע הדרך.
לעניין עצמו: השתכנעתי סופית - נספרסו. אני לא יודע מי צודק אבל אני לא לוקח סיכון.
אני חוזר על השאלה מה עדיף: מכונה חדשה C101 באחריות לשנה בעלות ריאלית של 420 שח (620 וזיכוי של 200 לקפסולות) או מכונה משומשת C150 שכוללת סטימר?
אמרו לי שיש אפילו יתרון לישנות כי הדוד היה גדול יותר.

אני מעדיף להשקיע קצת יותר ושיהיה קפה טעים. זה הכי חשוב.

מה אתם אומרים???
תודה,
אסף[/u]
...
אני קניתי בזמנו C150 יד שנייה למרות שמעולם לא נעשה בה שימוש במחיר מגוחך של 150 ש"ח.
מה אני אגיד לך - כל יום אני מברך את אישתי שהחליטה לקנות לי אותה (אפילו אם בתור יד2)
מכונה פשוטה לתפעול עם שליטה ידנית על כמות המים הנמזגת, סטימר נחמד (תשכח ממשהו מאיכותי אבל עושה את העבודה).
בכל מקרה אם אתה גר בצפון אתה מוזמן לראות ולטעום.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

קביעות

שרשור שלא נקרא #24 

דבוטאנט כתב:אלכס התגובה שלך טועה ומטעה
פודים לא ידידותיים לסביבה כי באריזה שלהם יש למינציה מניילון - את זה אתה גם שם באדנית?
מה ההבדל בין משאבת רטט ששמים במכונת פודים ייעודית למשאבה של גאג'ה? אין שום הבדל למעט העובדה שבמכונות פודים שמים משאבת *** מסין.
למה תרמובלוק סיני של מכונת פודים עדיף על דוד של גאג'ה? הוא ממש לא....
הקצפה של תרמובלוק יותר קשה למשתמש מאשר הקצפה של מקציף חשמלי.

לעולם קפה טחון טרי ממטחנה יהיה עדיף על כל פוד\קפסולה ולא משנה באיזה מכונה.
...
עופר, עם כל הכבוד שישנו, התגובה שלך מבוססת על שקרים ששמעת או דעה אישית שאין לה שום גיבוי מניסיון.

1. דגש הידידותיות לסביבה הוא תמיד בבחינת הרע במיעוטו, כתיבתך בפורום צורכת חשמל שסביר להניח מיוצר מפחם. מול קפסולה מאלומיניום שנזרקת לפח, פוד שנזרק לאדנית טוב בהרבה. בהחלט אפשר ורצוי למחזר כל דבר בנפרד.

2. ההבדל במשאבה אינו ב"***" ש"בא מסין", אלא מכונות איטלקיות איכותיות עם חלקים מקוריים, כשכל תשומת הלב של החברה נתונה רק למכונות פודים. לא מזכיר שם חברה.

3. בהמשך ישיר לסעיף 2, גם הטרמובלוק אינו סיני, והאם הוא עדיף על דוד? על דוד אלומיניום בהחלט כן, טרמובלוק מפליז מייצר טמפ' יציבה לכמות המים שנצרכת במנת אספרסו.הקצפת החלב במכונה הזאת אכן טובה יותר או לפחות טובה כמו המכונה שציינת, וטובה משמעותית ממקציף חשמלי במבחן התוצאה.

4. יותר חשוב מהכל, אתה גם נמצא בפורום של מכונות אוטומטיות וגם דרישת ה"לקוח" שלך היא בסוף פשוטה - הוא שותה כוס או 2 ליום, קפה באמצעות מנות טחונות ומדודות מראש זו שיטת העבודה המתאימה ביותר עבורו. לא נוכל להכריח אנשים לקלות קפה בביתם או לקנות 100 או 200 גר' כל כמה זמן, במיוחד אם הם רוצים את הנוחות והיעילות מעל לאיכות קפה כמו בבית-קפה.

5. אני חושב שמטרת העל של כולנו היא לעודד את צמיחת האספרסו בישראל ולהפוך אותו לנגיש יותר לכולם. זו לא הדרך, לדעתי, לבטל דעות של אחרים בלי ניסיון כלשהו בתחום עליו אתה מדבר. אתה תמיד מוזמן לטעות קפה ממכונה איכותית של פודים ולהשוות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #25 

ההתאמה שאתה מציין נכונה בדרך כלל ליצרן ספציפי שהמכונה הותאמה עבור הפודים שלו בלבד.

נכון שיש תקן אבל בפועל יש הרבה סוגי פודים מתאימים שיתנו קפה לא טוב מאותה מכונה כי למעשה אין אותה טחינה בדיוק וההתאמה המיטבית למכונה כמו שאותו יצרן עשה לקפה שלו.

אז יש סוג של חתונה קתולית אפילו גרועה יותר מנספרסו ולכן לדעתי עדיף כבר קפסולות במיוחד שמדובר בלקוח שמעדיף תהליך קל ואוטומטי ככל שיתאפשר.

יש תרמובלוק סביר ויש מכונה עם דוד גרועה אבל לבטח אי אפשר לטעון שתרמובלוק עדיף על מכונה עם דוד באופן גורף...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

אלכס,
אני רואה שהחלטת שאין לי ניסיון... נו למה לא (לפחות גרמת לי לצחוק על הבוקר ... ) תהיה רציני בחייך.
הנושא של ידידותיות לסביבה עלה על ידיך (לא על ידי) ובצורה לא מקיפה. אתה מתעלם ממה שכתבתי לגבי אריזת הפוד. האריזה לא ממוחזרת כי יש בה למינצית ניילון. (קפסולה מאלומיניום עוד לא ראיתי).
ברב מכונות הפודים\קפסולות יש משאבות *** מסין - מה לעשות... תפתח ותראה.
תרמובלוק לא עדיף על דוד בשום פרמטר - מהניסיון שלי ואני לא מבין על סמך מה החלטת שאין לי ניסיון...
אני חושב שקפה טחון ממטחנה עדיף ולדעתי כל מי ששותה אספרסו ומוכן להשקיע בזה גם אומר את זה.
זה לא פוסל דברים אחרים למי שרוצה להשקיע פחות - ופה קפסולות עדיפות על פודים ושתיתי ממכונות של פודים בלבד (גם ביתיות וגם מסחריות)

אני לא זוכר שברזיליה בנו מכונת פודים שכתוב עליה מאורו - לקפסולות הם כן בנו (תשאל אותם למה ונראה מה תקבל בחזרה)
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 15/09/2011 10:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

(טרמובלוק עדיף על דוד?? נו באמת, עד לאן הגענו?)

כרגיל, אני מתחיל מהסוף. ואותי מעניינת קודם כל איכות הקפה בכוס (במיוחד כשזה מה שפותח השרשור העמיד כפרמטר חשוב).
כפי שכתבתי כבר לפני-כן, אני חוזר ואומר: לא יצא לי לשתות קפה מפודים שהיה באמת ראוי לשתיה.
וכן, שתיתי גם מאורו מפודים (אבל אני לא זוכר מאיזו מכונה).

אז כן, יכול להיות שעם המכונה המתאימה, הפודים הנכונים (והיבואן הנכון...) יתקבל קפה טוב.

בהשוואה של נספרסו (וגם אספרסו-קלאב, לפחות הקפסולה שאני טעמתי) מול פודים (גם כאלו של מאורו), היתרונות לקפסולות הם:
- הרבה יותר קל להכין קפה (טוענים קפסולה וזהו, מול הוצאת פוד משקית, הכנסתו לידית ונעילתה)
- הרבה יותר קל לנקות לאחר הכנת הקפה (בקפסולות לא עושים כלום. עם פודים צריך להוציא את הפוד, הוא מטפטף בד"כ, לנקות את הידית עם מים ולזרוק את הפוד לפח)
- הקפה *תמיד* טעים בקפסולות

לגבי הפרשי המחיר: למיטב הבנתי פודים של מאורו יקרים כמעט כמו קפסולות של נספרסו (1.87 ש"ח לפוד מול 2.10 ש"ח לקפסולה) ויקרים יותר מקפסולות תואמות נספרסו (1.54 ש"ח).

המכונות של נספרסו ואספרסו-קלאב זולות יחסית. כמה עולה מכונת הפודים המתאימה למאורו שמוצגת בפרס-קפה?
באיזו מכונה מדובר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

כנראה מכונת הפינוקיו שעולה יותר מגאג'ה\אסקסו + מטחנה... מוסיפים עליה עוד וקונים כבר אוסקר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

efi1965
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1603
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

לפותח השרשור
אולי יקפצו עלי פה אבל אני הייתי מציע לך גם לנסות את מכונת SAECO שנמכרת בתחנות פז. יש מבחר של 7 טעמים והקפסולות נגישות בכל תחנה.
אני באופן אישי מחזיק אחת כבר חצי שנה ועד עתה היא קיבלה רק מחמאות, לא הבחנתי בהבדל מהנספרסו ואני שותה הרבה משתיהן. יש לה גם מקציף מעולה במידה ואתה צריך.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

למה שיקפצו עליך?

שמעתי עליה דברים טובים, כולל גם כאן בפורום. להבנתי הבעיה העיקרית איתה היא בעיית אמינות, אבל זה בגדר שמועות, לא ראיתי זאת כעובדה בעצמי.
כמעט הצלחתי לטעום אחת כזו בתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת שם אחת בתצוגה, אבל הם לא הצליחו להפעיל אותה כשהייתי שם.

כמה עולות הקפסולות? כמו נספרסו, לא?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”