שרשור תגובות: סופו של עידן - אתר Megaupload נסגר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אחלה כתבה מאוד מעניין.

למדתי המון על האתרים להורדות בתשלום.

האם הסגירה הזו תשפיע על הורדות טורנטים ללא תשלום משמע מאנשים פרטיים ולא מסרוורים שמרכזים את התכנים?

wpfreaky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

לא יודע אם הרעיון של http://multihosters.com זה אותו הרעיון של real-debrid.fr

לאחרונה השתמשי ב- real-debrid.fr וזה עבד טוב בצורה חלקית.

לאחר שהתייאשתי ממנו עשיתי מנוי ב netload למשך חודש.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

בכל רגע נתון קיים אתר תורן פעיל וחלופי לכל שאר האתרים שהתקפלו או הורידו פרופיל זמנית.. נכון לכתיבת תגובה זו, אתר ההורדות התורן כרגע הוא UPLOAD.TO שאני כרגע מנוי בו באופן חודשי... יש לציין שההורדמה ממנו מאד מהירה הכל שעות היממה. שם קוד האתר הוא UL.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4954
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אבי, כתבה מצויינת! למדתי מספר דברים חדשים.
כיפית.
תודה.

sheva23 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

molvy כתב:אחלה כתבה מאוד מעניין.

למדתי המון על האתרים להורדות בתשלום.

האם הסגירה הזו תשפיע על הורדות טורנטים ללא תשלום משמע מאנשים פרטיים ולא מסרוורים שמרכזים את התכנים?
...
תודה,
בכתבה ציינתי בקצרה שאתרי טורנטים שהם PUBLIC כגון PIRATEBAY כבר הוגבלו אבל מצאו אלטרנטיבה...
BITJUNKIE אתר ותיק מאוד שכלל המון לינקים נסגר סופית...
הRIAA נלחמים ללא סוף באתרים הללו אחרי שמוצאים מי הבעלים שם (גם זה לא קל היום, הבעלים למדו להסוות את עצמם)

אבל, וזה אבל גדול ....עולם הטורנטים הוא כל כך גדול שזה על גבול הבלתי אפשרי להגיע לכולם.
יש עוד שוק שלם של אתרים פרטיים, PRIVATE TRACKERS שזה קהילות סגורות ומי שמנהל את האתרים מזמן איחסן את השרתים במדינות בהם אין חוקי נגד , מאוד קשה להגיע אליהם והעובדה שהם לא חזירים (כמו שKIM בכתבה היה- תתפרנס בכבוד אבל אל תגנוב ואל תעלים, הוא לא היחיד שניהל אתר לאחסון קבצים לא חוקיים אבל עליו נפלו הכי חזק בגלל לא מעט טעויות שהוא עשה בדרך) מאפשר להם להתקיים באין מפריע.
לא יודע אם הרעיון של http://multihosters.com זה אותו הרעיון של real-debrid.fr

לאחרונה השתמשי ב- real-debrid.fr וזה עבד טוב בצורה חלקית.

לאחר שהתייאשתי ממנו עשיתי מנוי ב netload למשך חודש.
...
אממממ, לא בדקתי את DEBRID נדמה לי יש גרסאות לא רק עם דומיין צרפתי , אבל ממה שהMULTIHOSTERS אמרו באתר שלהם , השוני בינם לאחרים זה עניין ה"אחסון" של קבצים זמני שיש בלינקים. אתרים אחרים קודם דואגים להוריד את הקבצים לשרתים שלהם , שזה דורש תקופת המתנה מסויימת , ורק אז הם מגיעים אלייך...אני מניח שההמתנה מתרחשת במנהל ההורדות עצמו.
ZEVERA.COM עובדים גם על אותה עקרון ללא אחסון ביינתים, הלינק מנותב ישר אליייך דרך המקור בין אם RS או NL

אאל"ט אפשר לנסות אותם גם ליום

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #21 

sheva23

תודה על התגובה, סליחה על הבורות אבל אני חשבתי שהטורנטים מקורם באנשים פרטיים שמחזיקים אינפורמצייה ומשתפים אותה ברשת. ובצורה זו אין אתר שמרכז את התוכן אלא יש תכנה שיודעת למצוא את התוכן ברחבי הנט אצל האנשים הפרטיים. צורה כזו של הורדה אינה מלווה שתשלום אלא שהיכולת שלך לתת מגדירה את היכולת שלך לקבל.

אם יש כזו תמונה אזי אין אפשרות להגיע לכל מאות מליוני המשתפים שמקבלים ונותנים לאחרים ברשת. אני חשבתי שפרט לאתרים שמרכזים תוכן ומאפשרים ללקוחות רוחב פס גבוהה תמורת תשלום זו הצורה שבה כל נושא שיתוף הקבצים עובד. אם כן זו הצורה אז אני לא מבין את האתרים הפרטיים של ה PRIVATE TRACKERS כי שוב אתרים אלו משנים את התמונה של שיתוף קבצים.

מצטער על הבורות אבל אם התמונה של השיתוף אכן יכולה לעבוד ללא אתרים המרכזים את התוכן אלא רק עם אנשים פרטיים שמשתפים לא נראה לי שאיזו רשות תוכל להתמודד עם מאות מליוני משתפים וזו היתה שאלתי מלכתחילה.

sheva23 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

molvy חלילה בורות, כל תחום דורש עקומת לימוד שונה כמו כל דבר בחיים :)

לגבי טורנטים , העקרון שאתה מדבר עליו נכון חלקית.
מה שלא מאוחסן אצל המשתמשים זה הקובץ הקטן הזה עם סיומת ה"torrent" הקובץ הנ"ל מאוחסן באתרי הטורנטים עצמם. הוא מכיל בתוכו מידע וזיהוי יחודי של התוכן , ומידע נוסף של הפרוטוקול P2P עם לינק ל"TRACKER" שבאמצעותו מופץ הטורנט ממחשבים פרטיים שונים.

אתרים כמו BITJUNKIE שנסגר היום אחסנו אצלם את הקבצים הללו , ולכן מצאו לנכון לאיים על בעליהם.
לדעתי ההב'דל בין אתרים שנסגרו לאתרים שלא נסגרו זה ב2 מישורים
1. היכן מאוחסן האתר , במדינה שבה קיימת חוקה כנגד הפרת זכויות יוצרים עולמית או לא
2. עד כמה בעלי האתר מוכן ללכת רחוק במלחמה מול הרשויות , וכמובן האם זהותו ידועה או שהוא ANONYMOUS

בקרוב עובד על חומר מעניין נוסף שקשור ל MAGNET LINKS (שPIRATEBAY עברו אליו באופן רשמי החל מאתמול), שעובד על מנגנון דומה אבל מקודד הרבה יותר טוב כך שלא ניתן לדעת היכן יושב התוכן והוא כולל רק קוד זיהוי יחודי (HASH ) כדי להבדיל בין התכנים השונים.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #23 

sheva23

תודה על ההסבר החכמתי והבנתי שוב תודה.

אני רואה שגם ISOHUNT שממנו הייתי מוריד טורנטים, הוריד את אופצית הורדת הטורנט! מה שנראה לי המשך למה שכתבת למרות שהם טוענים שהיתה להם נפילת מתח באתר הקנדי.

מעניין מה יהיה השלב הבא.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

http://torrentfreak.com/filesonic-oron- ... it-120730/

[left]FileSonic, Oron and Their Users Hit With Piracy Lawsuit[/left]