אתה יודע שאתה חי בממלכת הדמיון נכון? בפועל כולאים אנשים כמוך...Sexter כתב:dgent כתב:נשמע טוב (חוץ מכל הביקורות הטובות על המערכת מול הצד של המשתמשים שמתלוננים על הממשק) , סוףסוף אני אהולך לרכוש WIN נוסף באופן חוקי , פעם אחרונה זה הגיע עם ההמחשב אז לא נחשב...
אנשים כמוך צריך לכלוא.. אפילו כאשר רכשתי לפטופ חדש שהגיע עם WIN7 HOME חוקי, הדבר הראשון שעשיתי זה פרמוט והתקנה של WIN 7 ULTIMATE פירטי. מעולם לא השקעתי שקל אחד בשום תוכנה של מיקרוסופט ואני לעולם לא מתכוון להשקיע.. הם צריכים לשלם לי ולעוד מליוני משתמשים שבכלל מסכימים להתקין את הזבל הזה על המחשבים שלהם.. אגב בשיא החוצפה יצא לי גם להתקשר למוקד התמיכה הטכנית שלהם ולקבל שירות.. בכל מקרה, 8 ממש לא מעניין אותי.....
שרשור תגובות: סטיב באלמר מכריז: Windows 8 - מערכת הפעלה קסומה
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
קניתי מחשב חדש לפני שבועיים, הרכבתי אותו, התקנתי את WIN 7 עם רשיון חוקי... והמתנתי כדי שאוכל לשדרג ל-WIN8. מסתבר שכדי לאפשר את השדרוג ב-$40 אתם חייבים התקנה חוקית קיימת, גם אם במהלך השדרוג תעשו clean install ותפרמטו. אז הכנתי הכל.
וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי... ואז החלטתי להתקין WIN8 consumer preview על המחשב הישן, בדיסק נפרד, כדי לנסות אותה.
עבדתי איתה כמה ימים ופשוט לא הצלחתי להתרגל לממשק החדש. לגמרי לא נוח, כמה שלא ניסיתי.
הקטע המטורף באמת הוא שאפשר להריץ חלק מהאפליקציות בשני מצבים - מצב רגיל ומצב Metro. יצא שיש לי Chrome פתוח פעמיים, בלי אפשרות נוחה לעבור בין שני ה-instances, ובלי שהם מכירים האחד את השני (צריך לעשות לוגין בכל אחד בנפרד!). ממש מטורף ומוזר.
ועוד יותר גרוע - כשעובדים עם אפליקציה בממשק ה-Metro, הפס העליון של המסך מופקע לטובת אפשרות להזיז את החלון או משהו כזה. יוצא שאם אתה רוצה לסגור חלון, לא מספיק לקחת את העכבר לפינה הימנית העליונה, אלא שצריך להוריד אותו מעט למטה מהפינה כדי להגיע ל-X שסוגר חלון.
בחיי, רק מיקרוסופט יכולים לבנות מכונה כזו. כ"כ לא שימושי, זה מדהים ממש.
כאילו שהם ישבו עם מהנדסי ממשק המשתמש של אפל, כתבו אחד-לאחד מה שהחבר'ה מאפל אמרו להם... ואז הלכו ובנו בדיוק את ההיפך.
וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי... ואז החלטתי להתקין WIN8 consumer preview על המחשב הישן, בדיסק נפרד, כדי לנסות אותה.
עבדתי איתה כמה ימים ופשוט לא הצלחתי להתרגל לממשק החדש. לגמרי לא נוח, כמה שלא ניסיתי.
הקטע המטורף באמת הוא שאפשר להריץ חלק מהאפליקציות בשני מצבים - מצב רגיל ומצב Metro. יצא שיש לי Chrome פתוח פעמיים, בלי אפשרות נוחה לעבור בין שני ה-instances, ובלי שהם מכירים האחד את השני (צריך לעשות לוגין בכל אחד בנפרד!). ממש מטורף ומוזר.
ועוד יותר גרוע - כשעובדים עם אפליקציה בממשק ה-Metro, הפס העליון של המסך מופקע לטובת אפשרות להזיז את החלון או משהו כזה. יוצא שאם אתה רוצה לסגור חלון, לא מספיק לקחת את העכבר לפינה הימנית העליונה, אלא שצריך להוריד אותו מעט למטה מהפינה כדי להגיע ל-X שסוגר חלון.
בחיי, רק מיקרוסופט יכולים לבנות מכונה כזו. כ"כ לא שימושי, זה מדהים ממש.
כאילו שהם ישבו עם מהנדסי ממשק המשתמש של אפל, כתבו אחד-לאחד מה שהחבר'ה מאפל אמרו להם... ואז הלכו ובנו בדיוק את ההיפך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
מוטי - היית שתול מטעם אפל במיקרוסופט ?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
ניסיתי על מחשב אחד אצל מזכירה אצלנו, בואו נגיד לא האדם הכי טכנולוגי בעולם. ישר אמרה "אה כמו סוג של אייפאד" והיום היא כבר מראה לי כל מיני דברים. סוף סוף מותר לה להתקין לבד תוכנות על המחשב. כשהיא עובדת היא בדסקטופ, כשהיא תורנית בערב כשמת היא ב"טאבלט".
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

boazj כתב:מוטי - היית שתול מטעם אפל במיקרוסופט ?...
*אבל*, לצערי UX זה לא הצד החזק של מיקרוסופט. למרות שבזמן האחרון יש שינוי מאוד מבורך - התקנתי Office 2013 וההתקנה פשוט יפיפיה. גם ההתקנה של Visual Studio החדש - סליקי, חלק ונקי. משהו משהו.
מיקרוסופט לא נופלת בקטנות של UX. היא נופלת בגדולות. כאן בדיוק הבעיה הגדולה שלה טמונה, לדעתי. וזה לא רק UX. זו תפיסת העולם שלה, שמגיעה מעולם טכני של מוצרים טכניים, ומביאה אותה לשחרר מוצרים שהם רק לעיתים רחוקות מתאימים ללקוחות הקצה בעידן המודרני שבו עיצוב/פיצ'רים מדוייקים יותר חשובים מאיכות טכנית או רמת התמיכה במוצר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

היה קטע מצחיק על הנושא הזה בפרק האחרון של הסימפסונים.
בקצרה: נוצר בספרינגפילד חור שחור שהיה קטן, אבל התחיל לבלוע דברים. תושבי העיירה התחילו לזרוק לתוכו את כל הזבל שלהם, וזה רק גרם לו לגדול ולגדול עד שהוא שאב גם את הסימפסונים פנימה.
כשהם עברו בתוכו, הם הגיעו לעולם בצד השני, שבו יש חייזרים שבעצם בנו את כל העולם שלהם מהזבל של האנושות (שנזרק לתוך החור השחור).
זה הקטע שבו הסימפסונים פוגשים בחייזרים:
בקצרה: נוצר בספרינגפילד חור שחור שהיה קטן, אבל התחיל לבלוע דברים. תושבי העיירה התחילו לזרוק לתוכו את כל הזבל שלהם, וזה רק גרם לו לגדול ולגדול עד שהוא שאב גם את הסימפסונים פנימה.
כשהם עברו בתוכו, הם הגיעו לעולם בצד השני, שבו יש חייזרים שבעצם בנו את כל העולם שלהם מהזבל של האנושות (שנזרק לתוך החור השחור).
זה הקטע שבו הסימפסונים פוגשים בחייזרים:
האמת , לא ידעתי מה לכתוב לו וקיויתי שמישהו יכתוב משהו יותר נבון (ועדין) ממה שעלה בראשי .Star-Blazer כתב:אתה יודע שאתה חי בממלכת הדמיון נכון? בפועל כולאים אנשים כמוך...Sexter כתב:dgent כתב:נשמע טוב (חוץ מכל הביקורות הטובות על המערכת מול הצד של המשתמשים שמתלוננים על הממשק) , סוףסוף אני אהולך לרכוש WIN נוסף באופן חוקי , פעם אחרונה זה הגיע עם ההמחשב אז לא נחשב...
אנשים כמוך צריך לכלוא.. אפילו כאשר רכשתי לפטופ חדש שהגיע עם WIN7 HOME חוקי, הדבר הראשון שעשיתי זה פרמוט והתקנה של WIN 7 ULTIMATE פירטי. מעולם לא השקעתי שקל אחד בשום תוכנה של מיקרוסופט ואני לעולם לא מתכוון להשקיע.. הם צריכים לשלם לי ולעוד מליוני משתמשים שבכלל מסכימים להתקין את הזבל הזה על המחשבים שלהם.. אגב בשיא החוצפה יצא לי גם להתקשר למוקד התמיכה הטכנית שלהם ולקבל שירות.. בכל מקרה, 8 ממש לא מעניין אותי........
אני חולק על הסיפא של המשפט שלך.moti_r כתב:כאילו שהם ישבו עם מהנדסי ממשק המשתמש של אפל, כתבו אחד-לאחד מה שהחבר'ה מאפל אמרו להם... ואז הלכו ובנו בדיוק את ההיפך....
הם עשו בדיוק מה שמהנדסי אפל אמרו להם. רק שהאינטרס של אפל ושל מייקוסופט קצת שונה...
מוטי,
עבדת פעם במיקרוסופט? מאיפה כל הנסיון הזה בהבנת ה DNA של החברה?
במשך ההיסטוריה, מיקרוסופט היא חברה מספר אחת בעולם בכל הנוגע להבנה לגבי UX, לפעמים זה מצליח לפעמים לא, אבל אין חברה שמשקיעה יותר ממנה בתחום....אה ולפני שמישהו זורק לי עוד פעם את השם של החברה ההיא, אותה חברה שהובסה ועדיין מפסידה למיקרוסופט במגרש של המחשבים הבייתים, אז רק להזכיר שלמיקרוסופט יש עוד מגבלה שלשום חברה אין..וזה תמיכה לאחור. לטעמי רק למתכנתים כאן יש קצה של מושג עד כמה הדבר הזה קשה לשימור. אין שום חברה ששמה לה מגבלה כל כך גדולה בקרב כל כך הרבה שנים. לראייה הנה אחד מהניסויים המדהימים שאני ראיתי בעולם המחשוב.
קבלו ניסוי המציג איך משחק ממשיך לרוץ ממערכת שהותקנה על גרסה שקיימת יותר מ 30 שנה! לראות, להבין ולא להאמין:
עבדת פעם במיקרוסופט? מאיפה כל הנסיון הזה בהבנת ה DNA של החברה?
במשך ההיסטוריה, מיקרוסופט היא חברה מספר אחת בעולם בכל הנוגע להבנה לגבי UX, לפעמים זה מצליח לפעמים לא, אבל אין חברה שמשקיעה יותר ממנה בתחום....אה ולפני שמישהו זורק לי עוד פעם את השם של החברה ההיא, אותה חברה שהובסה ועדיין מפסידה למיקרוסופט במגרש של המחשבים הבייתים, אז רק להזכיר שלמיקרוסופט יש עוד מגבלה שלשום חברה אין..וזה תמיכה לאחור. לטעמי רק למתכנתים כאן יש קצה של מושג עד כמה הדבר הזה קשה לשימור. אין שום חברה ששמה לה מגבלה כל כך גדולה בקרב כל כך הרבה שנים. לראייה הנה אחד מהניסויים המדהימים שאני ראיתי בעולם המחשוב.
קבלו ניסוי המציג איך משחק ממשיך לרוץ ממערכת שהותקנה על גרסה שקיימת יותר מ 30 שנה! לראות, להבין ולא להאמין:
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
Sexter
כל הכבוד תשתין מהמקפצה ותתרברב..... כל כך ילדותי שלרגע חשבתי שזו התמונה שלך באווטר שבחרת.... אבל התינוק/ת חמוד/ה מידי מכדי לכתוב כאלה שטויות.
לדעתי חבל שפירסמת את הפוסט וכדאי שתערוך אותו
בקיצור
כל הכבוד תשתין מהמקפצה ותתרברב..... כל כך ילדותי שלרגע חשבתי שזו התמונה שלך באווטר שבחרת.... אבל התינוק/ת חמוד/ה מידי מכדי לכתוב כאלה שטויות.
לדעתי חבל שפירסמת את הפוסט וכדאי שתערוך אותו
בקיצור
אושרוב , אני לא חושב שהווידאו שהבאת נכון . אני קניתי משחק לווידוס הקודם , וכשהגיע XP הוא לא היה מוכן לעבוד . אני כבר לא מדבר על תוכנות ישנות שעבדו עם 98 שאין שום סיכוי להריץ אותם היום .
אז לחפש משחק אחד או תוכנה שעוצבה כך שהיא תוכל לרוץ, לא אומר שזה נכון
אז לחפש משחק אחד או תוכנה שעוצבה כך שהיא תוכל לרוץ, לא אומר שזה נכון
מוטי,
היה מסקרן אותי להבין למה קיבלת תמונה מעוותת לטעמי בכל הנוגע תפיסת ה-ux של החברה, אבל לא הפורום הפתוח זה המקום לכך.
truejoker,
זה וידאו מפורסם. אמיתי בכל רמ"ח אבריו (אל תניח שכל תוכנת צד ג תרוץ על מערכת xp, אבל זה בדר"כ לא קשור למיקרוסופט, אלא לחברות, יצרניות התוכנה עצמן )
היה מסקרן אותי להבין למה קיבלת תמונה מעוותת לטעמי בכל הנוגע תפיסת ה-ux של החברה, אבל לא הפורום הפתוח זה המקום לכך.
truejoker,
זה וידאו מפורסם. אמיתי בכל רמ"ח אבריו (אל תניח שכל תוכנת צד ג תרוץ על מערכת xp, אבל זה בדר"כ לא קשור למיקרוסופט, אלא לחברות, יצרניות התוכנה עצמן )
Sexter כתב:dgent כתב:נשמע טוב (חוץ מכל הביקורות הטובות על המערכת מול הצד של המשתמשים שמתלוננים על הממשק) , סוףסוף אני אהולך לרכוש WIN נוסף באופן חוקי , פעם אחרונה זה הגיע עם ההמחשב אז לא נחשב...
אנשים כמוך צריך לכלוא.. אפילו כאשר רכשתי לפטופ חדש שהגיע עם WIN7 HOME חוקי, הדבר הראשון שעשיתי זה פרמוט והתקנה של WIN 7 ULTIMATE פירטי. מעולם לא השקעתי שקל אחד בשום תוכנה של מיקרוסופט ואני לעולם לא מתכוון להשקיע.. הם צריכים לשלם לי ולעוד מליוני משתמשים שבכלל מסכימים להתקין את הזבל הזה על המחשבים שלהם.. אגב בשיא החוצפה יצא לי גם להתקשר למוקד התמיכה הטכנית שלהם ולקבל שירות.. בכל מקרה, 8 ממש לא מעניין אותי.....
אני מקווה שהשכנים שלך נועלים טוב טוב את הדירה שלהם...
Batnun
.