מעוניין בחוות דעת מקצועית לעניין weber Q3200
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
שלחתי בקשה ל oferlaor לבחון אפשרות לפרסם רכישה קבוצתית.
פירסמתי בשני פורומים גדולים... אני מקווה שיהיו לפחות 10-15 אנשים על מנת שניגש לחנויות ונבקש "הנחת גודל".
אתה גם בעניין ?
פירסמתי בשני פורומים גדולים... אני מקווה שיהיו לפחות 10-15 אנשים על מנת שניגש לחנויות ונבקש "הנחת גודל".
אתה גם בעניין ?
קרמריקה שלום רב,
ברשותך, ארצה להתייחס למס' דברים שרשמת.
אני לאחרונה, עשיתי בדיקה מקיפה בתחום ולבסוף, רכשתי GrandHall GTI4.
ארצה לציין שחברת וובר הינה מהמובילות בתחום ובהחלט מדובר על מוצרים לעילא, אבל:
2. חיסכון משמעותי, כל החברות מצהירות שהמנגלים שלהם חסכוניים בגז עקב עבודה יעילה ושאר ירקות, האומנם? עשית השוואה בין מנגלים עם אותם תנאים? קצת לא רציני להגיד את זה.
3. אפס להבות מתפרצות, זאת לא נוסחה ששמורה לוובר - לשמחתנו.
חשוב לי להבהיר, יש עוד המון חברות מעולות, מלבד שיעורי הבית שעשית לגבי גרנדהול, מה שהוסיף להחלטה זה השירות שהיבואן נותן.
אציין שאני לא אומר שהדגם שרשמת אינו "מושלם" אני פשוט אומר שאתה קצת מעוות את הדברים ולא אובייקטיבי.
יש עצה ויש עוד דברים שכדאי לשקול, אולי זה דווקא כן יחזק אותו ללכת על וובר ואולי גם לא.
למען הסר ספק, הכול נכתב ברוח טובה
ברשותך, ארצה להתייחס למס' דברים שרשמת.
אני לאחרונה, עשיתי בדיקה מקיפה בתחום ולבסוף, רכשתי GrandHall GTI4.
ארצה לציין שחברת וובר הינה מהמובילות בתחום ובהחלט מדובר על מוצרים לעילא, אבל:
כל המנגלים בסדר גודל של ה Q שציינת, מציינים עדיפות גבוהה למכסה סגור - אני לא מדבר על המנגלים "הרציניים יותר"החסרון שלו ושל כל סדרת הQ הוא בעוצמת הבישול. בפועל זה אומר שאתה צריך להדליק את הגריל עם מכסה סגור,...
הוא חזק בזכות המכסה שסגור, רצוי מאוד להדליק את המנגל ולסגור את המכסה עד לטמפ' הרצויה - זה לא מעיד שהוא "חזק", מהירות החימום כן יכולה לתת אינדיקציה.הq3200 גם חזק מספיק להתמודד עם כל מה שתשים עליו ובעל שטח צלייה גדול יחסית....
1. אם ניקח שני מנגלים, נחמם אותם לטמפ' של 250 מעלות עם מכסה סגור, נפתח את המכסה "ונזרוק" לשם סטייק ולאחר מכן נסגור את המכסה - האם הטעם יהיה שונה? ההבדל היחידי שיכול להיות זה זמן ההכנה, במנגל אחד תקבל תוצאה מושלמת לאחר 8 דק ובמנגל אחר תקבל תוצאה מושלמת לאחר 10 דק, הטעם יישאר זהה.בתמורה תקבל:
1. טעם טוב יותר מכל גריל גז שניסיתי.
2. חיסכון משמעותי בגז מול גרילים אחרים.
3. כאמור, אפס להבות מתפרצות....
2. חיסכון משמעותי, כל החברות מצהירות שהמנגלים שלהם חסכוניים בגז עקב עבודה יעילה ושאר ירקות, האומנם? עשית השוואה בין מנגלים עם אותם תנאים? קצת לא רציני להגיד את זה.
גם כאן, כל עוד המכסה סגור, הטענה הזאת לא תופסת - כפי שציינתי, רק האלמנט של הזמן ישחק פה תפקיד וגם כאן, מדובר על דקה לפה דקה לשם ולא הבדלים קיצוניים אם בכלל.הוובר הוציא תוצאות מעולות בכל נתח שהוא, ואגב, בסטקים עבים הוא טוב במיוחד בהשוואה לגרילים אחרים...
חשוב לי להבהיר, יש עוד המון חברות מעולות, מלבד שיעורי הבית שעשית לגבי גרנדהול, מה שהוסיף להחלטה זה השירות שהיבואן נותן.
אציין שאני לא אומר שהדגם שרשמת אינו "מושלם" אני פשוט אומר שאתה קצת מעוות את הדברים ולא אובייקטיבי.
יש עצה ויש עוד דברים שכדאי לשקול, אולי זה דווקא כן יחזק אותו ללכת על וובר ואולי גם לא.
למען הסר ספק, הכול נכתב ברוח טובה
נערך לאחרונה על ידי Almogc ב 11/03/2014 10:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי "להבות מתפרצות"
שים לב בלינק הנ"ל תחת הסעיף של "להבות מתפרצות" את התוצאות עבור המנגלים השונים:
http://www.mirror.upsite.co.il/uploaded ... eebbf5.pdf
היום כל מותג שמכבד את עצמו, מתייחס לנושא הזה, לעניות דעתי, אין 100% אך בהחלט זה נושא שיש עליו דגש.
שים לב בלינק הנ"ל תחת הסעיף של "להבות מתפרצות" את התוצאות עבור המנגלים השונים:
http://www.mirror.upsite.co.il/uploaded ... eebbf5.pdf
היום כל מותג שמכבד את עצמו, מתייחס לנושא הזה, לעניות דעתי, אין 100% אך בהחלט זה נושא שיש עליו דגש.
לא מדויק בכלל, אני רכשתי את שלי (Q220) מארה"ב והוא לא דרש שום החלפת חלקית. מה שכן צריך לרכוש צינור גז שיתחבר לבלון בארץ (כ70 שקלים). עובד מעולה כבר 4 שניםקרמריקה כתב:לא מתאים לארץ.
דורש החלפה של חלקים והתאמה לגז הישראלי.
(הגז האמריקאי שונה בהרכבו מהישראלי)...
הי אלמוג, לא ברור לי איך הגעת למסקנות ממה שכתבתי לגבי גרנדהול, ואני מצטט את עצמי:
"גרילים לא רעים בכלל, בנויים היטב, מרגישים איכותיים ועוצמתיים, מתומחרים מעט גבוה בארץ לעומת מחירם בחו"ל, אבל זה נכון גם לגרילים של וובר (למרות שבמידה פחותה בהרבה).
שירות מעולה של היבואן למיטב ידיעתי.
אבל - כמו כל הגרילים הסטנדרטיים, סובלים מאוד מלהבות מתפרצות. לכן אני הולך שוב על הוובר."
אלו מילים שלי ואני עומד מאחוריהן. כאמור, לאחר שנגנב לי הגריל עשיתי בדיקה מחודשת, ואפילו פקדתי את הארוע המעולה של האתר בכדי לבחון את הדגמים החדשים של גרנדהול (למרות שאת ה-T2 אני מכיר מצויין).
אני עדין חושב שהם גרילים מצויינים, ועושה רושם באמת שהשירות של היבואן מצויין ושיש שם אנשים טובים שעומדים מאחורי המוצר שלהם. אבל כמו כל הגרילים, כולל אלו של וובר אגב מהסדרות הגדולות יותר שהם לא ה-Q, יש שם המון להבות מתפרצות. בארוע ראו את זה מצויין על הגרילים שרצו שם, והנציג הנחמד הסביר לי שכל עוד יהיה בשר שמן יהיו להבות מתפרצות.
לגבי החיסכון בגז - לא צריך ניסיון והשוואה עם כל הגרילים בעולם, זו תוצאה ישירה של ה-BTU. מכיוון שלחץ הגז שיוצא מהבלון הוא קבוע, הרי שבכדי להגיע להספק גבוה יותר באותו זמן, חייבים לשחרר יותר גז. לכן, לא צריך חישובים מסובכים ובטח לא צריך להעמיד את כל הגרילים אחד ליד השני ולהתחיל לבזבז גז. יותר BTU = יותר גז.
אשמח להבהרה לגבי המשפט שלך שאני קצת מעוות את הדברים ולא אובייקטיבי. לרשום לאחר מכן שהדברים נאמרו ברוח טובה, לא באמת מפצה על כך. אתה גם מאשים אותי ישירות, וגם רושם שאני מעוות דברים, ולאור הציטוט שלי למעלה אשמח לשמוע מה עיוותתי, ומדוע איני אובייקטיבי.
"גרילים לא רעים בכלל, בנויים היטב, מרגישים איכותיים ועוצמתיים, מתומחרים מעט גבוה בארץ לעומת מחירם בחו"ל, אבל זה נכון גם לגרילים של וובר (למרות שבמידה פחותה בהרבה).
שירות מעולה של היבואן למיטב ידיעתי.
אבל - כמו כל הגרילים הסטנדרטיים, סובלים מאוד מלהבות מתפרצות. לכן אני הולך שוב על הוובר."
אלו מילים שלי ואני עומד מאחוריהן. כאמור, לאחר שנגנב לי הגריל עשיתי בדיקה מחודשת, ואפילו פקדתי את הארוע המעולה של האתר בכדי לבחון את הדגמים החדשים של גרנדהול (למרות שאת ה-T2 אני מכיר מצויין).
אני עדין חושב שהם גרילים מצויינים, ועושה רושם באמת שהשירות של היבואן מצויין ושיש שם אנשים טובים שעומדים מאחורי המוצר שלהם. אבל כמו כל הגרילים, כולל אלו של וובר אגב מהסדרות הגדולות יותר שהם לא ה-Q, יש שם המון להבות מתפרצות. בארוע ראו את זה מצויין על הגרילים שרצו שם, והנציג הנחמד הסביר לי שכל עוד יהיה בשר שמן יהיו להבות מתפרצות.
לגבי החיסכון בגז - לא צריך ניסיון והשוואה עם כל הגרילים בעולם, זו תוצאה ישירה של ה-BTU. מכיוון שלחץ הגז שיוצא מהבלון הוא קבוע, הרי שבכדי להגיע להספק גבוה יותר באותו זמן, חייבים לשחרר יותר גז. לכן, לא צריך חישובים מסובכים ובטח לא צריך להעמיד את כל הגרילים אחד ליד השני ולהתחיל לבזבז גז. יותר BTU = יותר גז.
אשמח להבהרה לגבי המשפט שלך שאני קצת מעוות את הדברים ולא אובייקטיבי. לרשום לאחר מכן שהדברים נאמרו ברוח טובה, לא באמת מפצה על כך. אתה גם מאשים אותי ישירות, וגם רושם שאני מעוות דברים, ולאור הציטוט שלי למעלה אשמח לשמוע מה עיוותתי, ומדוע איני אובייקטיבי.
נשמע מעולה. זה יכול להיות אחלה פיתרון אם ככה.shuali כתב:לא מדויק בכלל, אני רכשתי את שלי (Q220) מארה"ב והוא לא דרש שום החלפת חלקית. מה שכן צריך לרכוש צינור גז שיתחבר לבלון בארץ (כ70 שקלים). עובד מעולה כבר 4 שנים.........
תוכל להסביר את השרשור הזה:
http://www.htmag.co.il/modules.php?nam ... c&start=15
אני הסתמכתי עליו, חבל שלא ידעתי שזה כ"כ פשוט.
קרמריקה,
אהיה ברור יותר, בכנות? גרנדהול לא מעניינים אותי ואין לי שם רווחים.
כוונתי הייתה באופן כללי על שוק הגרילים.
התייחסתי לגרנדהול כיוון שציינת אותם בפוסט שלך - זה רק לשם הדוגמא נטו.
כאמור, אני טוען שזה ממש לא נכון.
אין יותר כיף ממוצר שרכשת ואתה מרוצה ממנו, אך לפעמים דעתנו "עיוורת" כפי שמורגש בפוסט שלך.
שלא תטעה, מנגל גז לא "עושה לי את זה", אם זה היה תלוי בי הייתי הולך על מנגל פחמים, רק שהפרקטיקה בסופו של עניין קבעה.
נ.ב:
לא כל דבר צריך לקחת באופן אישי ולהיפגע.
נכון, רשמתי ברוח טובה כי הפוסט נכתב בצורה כזאת - נפגעת? קבל התנצלות כנה.
אהיה ברור יותר, בכנות? גרנדהול לא מעניינים אותי ואין לי שם רווחים.
כוונתי הייתה באופן כללי על שוק הגרילים.
התייחסתי לגרנדהול כיוון שציינת אותם בפוסט שלך - זה רק לשם הדוגמא נטו.
איפה ציינתי בפוסט שלי סתירה לציטוט הנ"ל?הי אלמוג, לא ברור לי איך הגעת למסקנות ממה שכתבתי לגבי גרנדהול, ואני מצטט את עצמי:
שירות מעולה של היבואן למיטב ידיעתי....
אתה מעוות את הדברים כיוון שאתה מציג את "וובר" מהדגם הנ"ל לסוג של בלעדיות על "להבות מתפרצות", "רמת חימום" וכד'.אשמח להבהרה לגבי המשפט שלך שאני קצת מעוות את הדברים ולא אובייקטיבי. לרשום לאחר מכן שהדברים נאמרו ברוח טובה, לא באמת מפצה על כך. אתה גם מאשים אותי ישירות, וגם רושם שאני מעוות דברים, ולאור הציטוט שלי למעלה אשמח לשמוע מה עיוותתי, ומדוע איני אובייקטיבי...
כאמור, אני טוען שזה ממש לא נכון.
אין יותר כיף ממוצר שרכשת ואתה מרוצה ממנו, אך לפעמים דעתנו "עיוורת" כפי שמורגש בפוסט שלך.
שלא תטעה, מנגל גז לא "עושה לי את זה", אם זה היה תלוי בי הייתי הולך על מנגל פחמים, רק שהפרקטיקה בסופו של עניין קבעה.
נ.ב:
לא כל דבר צריך לקחת באופן אישי ולהיפגע.
נכון, רשמתי ברוח טובה כי הפוסט נכתב בצורה כזאת - נפגעת? קבל התנצלות כנה.
אגב,
דווקא מה שהיה חשוב לצטט מהפוסט שלי לא עשית
אודה לתשובתך: (אתה כמובן יכול לבחור לא להגיב... אך אולי אני מפספס משהו ואשמח ללמוד)
דווקא מה שהיה חשוב לצטט מהפוסט שלי לא עשית
אודה לתשובתך: (אתה כמובן יכול לבחור לא להגיב... אך אולי אני מפספס משהו ואשמח ללמוד)
כל המנגלים בסדר גודל של ה Q שציינת, מציינים עדיפות גבוהה למכסה סגור - אני לא מדבר על המנגלים "הרציניים יותר"ציטוט:
החסרון שלו ושל כל סדרת הQ הוא בעוצמת הבישול. בפועל זה אומר שאתה צריך להדליק את הגריל עם מכסה סגור,...
הוא חזק בזכות המכסה שסגור, רצוי מאוד להדליק את המנגל ולסגור את המכסה עד לטמפ' הרצויה - זה לא מעיד שהוא "חזק", מהירות החימום כן יכולה לתת אינדיקציה.ציטוט:
הq3200 גם חזק מספיק להתמודד עם כל מה שתשים עליו ובעל שטח צלייה גדול יחסית....
1. אם ניקח שני מנגלים, נחמם אותם לטמפ' של 250 מעלות עם מכסה סגור, נפתח את המכסה "ונזרוק" לשם סטייק ולאחר מכן נסגור את המכסה - האם הטעם יהיה שונה? ההבדל היחידי שיכול להיות זה זמן ההכנה, במנגל אחד תקבל תוצאה מושלמת לאחר 8 דק ובמנגל אחר תקבל תוצאה מושלמת לאחר 10 דק, הטעם יישאר זהה.ציטוט:
בתמורה תקבל:
1. טעם טוב יותר מכל גריל גז שניסיתי.
2. חיסכון משמעותי בגז מול גרילים אחרים.
3. כאמור, אפס להבות מתפרצות....
גם כאן, כל עוד המכסה סגור, הטענה הזאת לא תופסת - כפי שציינתי, רק האלמנט של הזמן ישחק פה תפקיד וגם כאן, מדובר על דקה לפה דקה לשם ולא הבדלים קיצוניים אם בכלל.ציטוט:
הוובר הוציא תוצאות מעולות בכל נתח שהוא, ואגב, בסטקים עבים הוא טוב במיוחד בהשוואה לגרילים אחרים...
במקום לענות בצורה עניינית, למרות שאני חוזר על עצמי שהכול ברוח טובה, בחרת להיפגע? לא ברור לי למה אבל זכותך.
לי זה מראה שאין בסיס אמיתי מאחורי האמרות שלך.
הראתי בדיוק איפה אתה מעוות את הדברים, גם פה אתה בוחר להתעלם, חבל.
תקרא שוב את מה שכתבתי, תנסה לדמיין שאנחנו יושבים בבר על בירה טובה ואני שואל אותך את השאלות האלה ועם חיוך, אולי תבין באיזו גישה כתבתי את הפוסט.
יום מקסים.
לי זה מראה שאין בסיס אמיתי מאחורי האמרות שלך.
הראתי בדיוק איפה אתה מעוות את הדברים, גם פה אתה בוחר להתעלם, חבל.
תקרא שוב את מה שכתבתי, תנסה לדמיין שאנחנו יושבים בבר על בירה טובה ואני שואל אותך את השאלות האלה ועם חיוך, אולי תבין באיזו גישה כתבתי את הפוסט.
יום מקסים.
רשמת:
אתה מעוות את הדברים כיוון שאתה מציג את "וובר" מהדגם הנ"ל לסוג של בלעדיות על "להבות מתפרצות", "רמת חימום" וכד'.
איפה רשמתי דבר כזה? לגבי רמת חימום, אפילו לא רמזתי לכך.
לגבי להבות מתפרצות, רשמתי שתי עובדות:
1. כל גרילי הגז הסטנדרטיים סובלים מזה.
2. היחידי שאני מכיר שפותר את הבעיה כמעט לחלוטין, זה ה-Q.
קראת את הפוסט שלי איך שרצית לקרוא, ולכן הגעת למסקנה כלשהי. אני עדין מבקש שתחזור בך מההאשמה.
לגבי החיסכון בגז, עניתי. אז אתה יכול להוריד את זה מהרשימה....
לגבי שאר הדברים - כל גריל יעבוד טוב יותר כשהוא סגור. מן הסתם, ככל שה-BTU גבוה יותר, הגריל חזק יותר ויהיה בעל חום גבוה יותר. לרגע לא טענתי אחרת. מה שכן טענתי הוא שהעוצמה של ה-Q3XX מספיק גבוהה, גם לעבודה עם מכסה פתוח. הוא ממש לא חם יותר מגרילים אחרים, נהפוך הוא, רוב הגרילים שאני מכיר, בטח ברמות המחיר האלה, חזקים ממנו בהרבה.
אני גם לא טוען שזה מיותר. לדעתי האישית בלבד - בזכות העיצוב והשיטה של ה-Q, חום נמוך יותר מספיק שם. ולמרות היתרון שכן קיים בחום גבוה יותר, אני מוכן לוותר עליו בשביל החיסכון בגז והרבה יותר בשביל החיסכון בלהבות מתפרצות והיכולת לעזוב את הגריל בלי להשגיח בכל רגע נתון.
בשמחה,קרמריקה כתב:נשמע מעולה. זה יכול להיות אחלה פיתרון אם ככה.......
תוכל להסביר את השרשור הזה:
http://www.htmag.co.il/modules.php?nam ... c&start=15
אני הסתמכתי עליו, חבל שלא ידעתי שזה כ"כ פשוט....
הגריל האמריקאי מגיע ב2 חלקים, הגריל עצמו וצינור גז עם וסת שמתחבר לבלון.
הבלונים האמריקאיים שונים מאלו האירופיים בפיה שלהם ולכן צידו האחד של הצימור יתחבר ללא שום בעיה לגריל מן הסתם אבל הצד השני שלו לא יתאים לבלון שלך. אילתור פשוט היה אצלי לחתוך את הפיה של הצינור המקורי ולחבר פיה שתתאים לבלון ישראלי כולל הידוק עם בנדים )נעשה על ידי טכנאי מוסמך בעלות של 150 שקלים. בדיעבד גיליתי שנמכרים צינורות מתאימים בכל מיני חנויות "שיפור בייתי" כגון שזר הום סנטר וכו... בעלות של כ70 שקלים. כמובן ניתן גם לרכוש את הצינור המקורי מהארץ דרך היבואן או חנויות . בכל אופן לא צריך להחליף שום דבר בגריל עצמו
אתחיל בזה:
לגבי חסכון בגז,
ובכן, בהחלט BTU גבוה יותר מצריך יותר גז, אין פה וויכוח.
מה שאני טוען שאם ניקח אותו סדר גודל של מנגל (ברמת ה BTU) ונעבוד עם מכסה סגור, התוצאה לא תהיה דרסטית לכאן או לכאן מבחינת הגז.
בהחלט יש מנגלים יעילים יותר מבחינת פיזור הלהבה אך BTU זה BTU.
לכן טענתי שאין פה דגם "חסכוני" מבחינת הגז להבדיל מהמתחרים - אולי אני מפספס משהו - שוב, אשמח ללמוד.
גם לי הסבירו שה - GTI4 מאוד חזק ברמת החום שהוא מפיק וממש אין צורך לעבוד עם מכסה סגור, כמובן שאהיה עם מכסה סגור כי יש לזה ערך מוסף.
נ.ב
לפחות תעלה קצת פורנו של המנגל בפעולה, תמונה שווה 1000 מילים

לא הייתה כוונה "להאשים" או להכפיש, במידה והבנת את זה ככה אז בהחלט אני חוזר בי - לא זאת הייתה כוונתיאני עדין מבקש שתחזור בך מההאשמה....
לגבי חסכון בגז,
ובכן, בהחלט BTU גבוה יותר מצריך יותר גז, אין פה וויכוח.
מה שאני טוען שאם ניקח אותו סדר גודל של מנגל (ברמת ה BTU) ונעבוד עם מכסה סגור, התוצאה לא תהיה דרסטית לכאן או לכאן מבחינת הגז.
בהחלט יש מנגלים יעילים יותר מבחינת פיזור הלהבה אך BTU זה BTU.
לכן טענתי שאין פה דגם "חסכוני" מבחינת הגז להבדיל מהמתחרים - אולי אני מפספס משהו - שוב, אשמח ללמוד.
גם לי הסבירו שה - GTI4 מאוד חזק ברמת החום שהוא מפיק וממש אין צורך לעבוד עם מכסה סגור, כמובן שאהיה עם מכסה סגור כי יש לזה ערך מוסף.
ולכן רשמתי שלעניות דעתי אין 100 אחוז, כאמור, אנחנו מסכימים.היחידי שאני מכיר שפותר את הבעיה כמעט לחלוטין, זה ה-Q....
נ.ב
לפחות תעלה קצת פורנו של המנגל בפעולה, תמונה שווה 1000 מילים