שרשור תגובות: HT man #2 - איך מכיילים את המסך שלכם?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

הכיול הבסיסי הזה - זהה בין מקרנים בין LED לבין LCD לבין פלזמה...

הרעיון הוא אותו רעיון.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3465
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

פשוט מצוין! ברור, קצר וקולע(Y)
שאלה-
חובה לחבר את הDOK ישירות לטלוויזיה? או שאפשר גם להריץ מסטרימר חיצוני שעובר דרך רסיבר?(שני מעבדי תמונה בדרך עד לטלוויזיה)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

למעשה עדיף לעשות את הכיול הזה מכל מקור וידאו לחוד. מחשב, סטרימר, ממיר, נגן פנימי, פלייסטיישן ומה לא.. הסיבה פשוטה , כל אחד מהם שולח אות שונה מהשני ובתחומים שונים לפעמים אחד מהשני. ותוסיף לזה כיול עבור תלת מימד שהוא שונה גם כן..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 8929
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1046 פעמים
קיבל תודות: 890 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אבל אם כל המקורות מחוברים לרסיבר אז זה לא משנה מאיזה מקור משדרים לא? כי הכל עובר דרך היציאת HDMI של הרסיבר

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #20 

אין קשר לזה שהכל עובר דרך הרסיבר, הרסיבר לא אמור לגעת באות וידאו והוא אמור להעביר אותו כפי שהוא למסך.
לדוגמא, ממחשב יכול להגיע אות RGB FULL 0-255 ומבלו-ריי/סטרימר ואחרים יכול להגיע אות YCbCr 16-235 בכלל. וגם אם מדובר באותו סוג וטווח של אות, הוא לא יהיה זהה אחד לאחד בין מקור למקור ולכן צריך לכייל.
לא רק זה, בנוסף לכל זה, צריך גם לעבור במסכים מסויימים ולכייל בנפרד עבור אותות שונים שיוצאים מאותו המקור!
אסביר ואתן דוגמא - המחשב שלי מחובר ישירות למסך (LG 60LA621Y). המסך מזהה מעבר בין אותות שהמחשב שולח ועבור כל אחד מהם ההגדרות בתפריט של המסך מוגדרות ונשמרות בנפרד, אפילו שזה על אותה כניסה במסך. אות 1920x1080 @60Hz של סביבת הדסקטופ/משחקים וכו' מטופל במסך שונה מאות 1080p @24Hz בסרטים ושונה ממצב תלת מימד וכן הלאה. המסך למעשה מבין שלמרות שדובר באותו מקור וידאו, סוג הוידאו שונה ונותן למשתמש להגדיר לכל אחד מהם את ההגדרות שלו. זה נשמע כאב ראש ומסובך, אבל לדעתי זה חכם ויעיל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #21 

אני כנראה מפספס משהו... אצלי יש מספר מקורות שמחוברים כל אחד ב HDMI לרסיבר והוא מחובר למסך. גם כאשר אני מעביר ברסיבר בין מקורות אני רואה שהגדרות הכיול במסך נשארות זהות כי למעשה רק כניסת HDMI אחת במסך פעילה (זו שמחוברת לרסיבר). אני טועה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #22 

אורי, עפר הסביר בוידאו איך לכייל מסך באופן כללי ואיך משתמשים בפאטרנים ועל מה להסתכל ומה המשמעות.
הכיול שהוא עשה תופס על הנגן של ה USB של המסך ולא הייתי מכליל את אותן הגדרות על כל הכניסות באופן גורף מהסיבות שציינתי קודם. (אותות שונים ממקורות שונים)
אני לא יודע איזה מסך יש לך ואיך הוא מתייחס לכל אות וידאו אבל ציינתי שאצלי צריך לכייל לכל כניסה בנפרד ובכל כניסה לכייל כל אות באופן שונה. לדוגמא, הכיול שלי על HDMI1 (מוגדר כמחשב) במצב תמונה על מומחה 1 עם ההגדרות הרלוונטיות. כאשר אני מנגן סרט מהמחשב (עדיין באותה כניסה) ההגדרות שכיילתי על מומחה 1 לא שייכות יותר מפני שהמחשב שולח עכשיו אות שונה - 1080p @24Hz. לכן, צריך לכייל את המסך שוב (מומחה 1) עבור הוידאו מהסוג הזה. אותו סיפור גם כאשר עוברים למשל לתוכן 3D וכן הלאה וכן הלאה (וזה עבור כל כניסה וכניסה בנפרד)
ה- SETUP אצלך שונה ולדעתי קצת בעייתי ולא אתה לא טועה. בעבר, גם אצלי היה מחובר ככה אבל זה יוצר בעיתיות. זה מאלץ אותך לקבוע את סוג הכניסה. והגדרת הכניסה כמחשב מתאימה אולי לשימוש עם המחשב אך פחות נכונה לשימוש עם ממיר כבלים או משהו אחר וההיפך. לכן, ויתרתי את החיבור בתצורה הזו ועברתי לחיבור של כל המקורות ישירות למסך ומשם יוצא לרסיבר כבל אופטי בשביל הסאונד. (למעשה זה קצת יותר מורכב אצלי, אבל לא אסבך אותך עם עוד מידע לא רלוונטי)

לסיכום, הכוונה שלי היתה שצריך לשים לב מה מכיילים ועל מה מכילים את אותו הכיול. כיול שנכון עבור ממיר YES לדוגמא לא יהיה כיול נכון עבור מחשב. האחד שולח אות YCbCr 16-235 והשני שולח (או לפחות אמור לשלוח) אות RGB 0-255. לכן, אם תכייל כיול יחיד למסך שלך (או לכניסה שאליה הכל מחובר בסוף) לא תצליח לקלוע לכיול נכון לכל המקורות שלך.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #23 

עכשיו הבנתי (Y) (כמו שאמרת - ה SETUP שלנו שונה)

מה שאתה אומר נשמע מאד נכון אבל אחת הסיבות שרכשתי רסיבר חדש היא לחסוך בכבלי אודיו אבל עכשיו הצלחת לערער לי את הבטחון :)

תודה בכל אופן על ההסברים המעמיקים!!

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3906
נתן תודות: 341 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

בהמשך להסבר על כיול נפרד לכל מקור, איך אפשר להציג את הקבצים האלו לצורך כיול תמונת ממיר יס?
או xbox360?

וגם אני אשמח להסבר כיול צבע בעזרת פילטרים.
Enjoy the Silence

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

אכן, ההסבר היה פשטני (בכוונה) ולכן חיפשתי דרך לגרום למינימום התעסקות כך שכל אחד יוכל לכייל בקלות את המסך.

בפועל עדיף להשתמש הסטרימר או מקור חיצוני ולכייל כך.

כיום התקן הוא שמקורות וידאו מכויילים למצב 16-235 כך שכיול למקור אחד *אמור* להחזיק גם למקורות אחרים. שים לב שזה לא תופס למקורות מבוססי מחשב שעובדים במצב low או full (קרי 0-255) כך שלהם חייבים לעשות כיול והגדרות בנפרד.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

עופר - הדרכה קצרה, קולעת ובעיקר ברורה.
מחכה להדרכה הבאה...

אם תוכל בסרטון להזכיר את שמות ההגדרות המקבילות בטלוויזיות מיצרנים אחרים זה יהיה מצויין.

תודה רבה!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #27 

OferL כתב:בהמשך להסבר על כיול נפרד לכל מקור, איך אפשר להציג את הקבצים האלו לצורך כיול תמונת ממיר יס?
או xbox360?

וגם אני אשמח להסבר כיול צבע בעזרת פילטרים.
...
לגבי ה Yes, ניתן לכייל בעזרת ערוץ 230 ומשם לבחור Yes Impact. אמנם פאטרנים שונים, אבל הם עושים גם את העבודה. אגב, גם כאן אם אני לא טועה הקרדיט הוא לעפר.. :wink:

PHOENIX
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #28 

תודה על המדריך ,אני השתמשתי בSERVIO כדי לראות את הפאטרנים על המסך
אגב בטלויזיות של סמסונג שנמצאים על החיבור של המחשב אי אפשר לבחור לבחור את מצב תמונה סרט אבל העתקתי הגדרות מהכניסה של הממיר(אני מדבר על ההגדרות הבסיסיות מהסרטון הראשון)

EliA
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #29 

ראשית, אכן יוזמה ברוכה וסרטי הדרכה מעולים.

התחלתי בדיוק לפי ההסבר וכיילתי מכניסת ה USB. עבד מעולה.
אבל היות והמקור שלי הוא PC, ואני משתמש ב MC7, החלטתי לחזור על הכיול כאשר הסרטים מנוגנים מה media center.
אכן גיליתי שערכי הכיול שונים.
וכאן התחלתי להסתבך...
כבר מה pattern הראשון של רמות שחור, שום ערך בהירות לא נתן לי את הפסים המהבהבים עד לפס ה reference black. העלאת הבהירות לערכים גבוהים מאד גרמה לכל המסך להראות אפור במקום שחור, אבל פסים נוספים לא הופיעו.
התחלתי לשחק גם עם הערכים האחרים בתפריט הטלביזיה שמשפיעים על רמות שחור. לא עזר.
בסוף התחלתי לשחק עם פרמטרים של הדרייבר (מעבד i5 עם מעבד גרפי עליו, ואפליקצייה של אינטל ששולטת על הדרייבר), וע"י שינוי קטן של הקונטרסט הדיפולטיבי הצלחתי להגיע לכך שהפסים הנכונים יהבהבו (בקושי, גם רמת בהירות מעל זה לא תגרום לפסים לא רצויים להבהב בשום מקרה).
ב reference white אכן ניתן לקבל פסים מעבר ל reference white מהבהבים, אבל גם בניגודיות 100 לא מתקבלים כל הפסים (מה שכן התקבל מכניסת ה usb).

בסופו של דבר הכיול הזה הביא אותי לתמונה מאד חלבית ומתה. הייתי רגיל גם קודם למצב סרט ו warm2, אבל זה כבר היה ממש מוגזם.

הטלביזיה שלי היא סמסונג מסדרה 8000.
יש למישהו רעיונות? מה אני עושה לא בסדר?

תודה,
אלי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #30 

האם יש לך כרטיס מסך של nvidia במקרה ?
כרטיסי מסך של nvidia לא מוציאים FULL RANGE RGB 0-255 דרך יציאת HDMI גם אם יתהפך העולם וצריך לפתוח את זה ידנית.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”