שרשור תגובות: LG E6 - מסך OLED 4K שטוח עם HDR

פורום מסכי OLED בחסות LG
Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4145
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 443 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

לגבי המסך, אין הרבה מה להוסיף. רק להודות על הסקירה.
לגבי המחיר, נראה לי שאנחנו צריכים מדד חדש: ״מכפיל תמחור״. שזה מחיר מומלץ בארץ חלקי מחיר מומלץ בחול. ככה נוכל להשוות מדיניות תמחור של יבואנים שונים בנוסף לשימוש המובן יותר - מדיניות תמחור לפי גודל ודגם והשוואה לחול.
יש פה גם כנראה כשל מובנה - כמה שLG תמכור פחות בארץ כך המחיר ליחידה יעלה וזה מעגל שמזין את עצמו. זה גם נראה מנוע הצמיחה של סמסונג השנה - להוריד מחירים ולמכור יותר.
ואין מה לעשות - המחיר זה תמיד עניין מרכזי כי זה ההבדל בין שרשור התחדשתי בOLED לבין התחדשתי בLED

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8408
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1228 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

תודה על המאמר והוידיאו... (Y)
לא הצלחתי להבין מה ההבדלים בין ספינת הדגל לדגם אחד מתחת ?

ועוד הערה (אולי שתיים): לא מבין איך אפשר לחזור אחורה למסכים שטוחים אחרי שמתרגלים לקעור - אין סיכוי...
היתרון המוחץ בצמצום משמעותי של החזרים והשתקפויות, לא משאיר מקום לספק בכלל (אלא אם רואים בחדר סגור / חשוך / ייעודי).

ולגבי המחירים - איזה יופי הם יורדים ויורדים ויורדים, תענוג למי שעדיין יושב על הגדר.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.

Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

shlomore כתב:מפתיע אותי שכתבת עופר שבמדידה שעשית הגעת לתוצאה שכתבת , זה בודאות לא המספר הנכון ואני תמהה באיזה מכשירי מדידה השתמשת.
בכל האתרים הסופר מקצועיים עם ציוד מתאים ומדויק הגיעו לתוצאות יותר מכפולות ממה שאתה ציינת.
אני אישית יודע בודאות שהנתון שכתבת אינו מדויק,כי יש לי את המסך הזה .
בכל מקרה גם אם נראה שקשה לך לצאת מגדרך לגבי איכות התמונה,אני חושב שגם אתה תסכים שמדובר נכון להיום במסך הטוב ביותר שקיים,והעובדה שאגב אני מסכים עם כל מילה,שזה סוג של מסך שאפשר לרכוש ל-10 שנים קדימה ללא בעיה אומר הכל.
סך הכל סקירה מעניינת ומעמיקה דבר שבשגרה בסקירות שלך. יישר כח ותודה.
...
·קרא בתגובות מעליך את ההסבר מדוע יש מגבלה בשיטת המדידה שנקטתי כאן. המסך משנה את עוצמת ההארה המקסימלית כפונקציה של גודל חלון ה-IRE (בכדי לשמור על הספק ממוצע סביר - מה שנקרא בעבר APM). זה ככשלעצמו לאו דווקא פיתרון מאוד מוצלח (אם כי יש לזה הרבה תקדימים בעשור האחרון). כאן הקיצוניות של זה היא גדולה ולכן המחשבה שלי היתה להשוות תפוחים לתפוחים ולהשתמש באותן תבניות שמדדנו איתן מסכים קודמים.

יש בהחלט ערך למדידה גם בחלון קטן יותר ואעשה מאמץ להרחיב על כך בהמשך.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #19 

Malcontent כתב:אגב, אתם פונים אל היבואנים או שהם פונים אליכם? אני תוהה מה הסיכויים שנראה ביקורת מושקעת של מסכי הייסנס. הם מסקרנים אבל גם בחו"ל לא ראיתי ביקורות טכניות עליהם.
...
·לרוב היבואנים פונים אלינו. הייסנס מכירים את האתר ואם הם, או כל יבואן אחר, מעוניין בביקורת, הם מוזמנים לפנות אלינו.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2153
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

נהנתי לקרוא את הביקורת על הכבוד על ההשקעה (Y)
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

shlomore
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 418
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

תודה על ההסבר עופר,דבר נוסף שרציתי להסב את תשומת לבך לגבי המסך הוא הפונקציה שמשום מה לא התייחסת אליה במסך( יכול להיות שלא קיימת בדגם שבדקת) היא פונקצית ה- OLED PANEL שנמצאת ממש בתחתית ההגדרות של התמונה. הפונקציה הזו מאפשרת לנקות את הפנל של המסך ובכך לשפר משמעותית את איכות התמונה. זו פונקציה שמומלץ להשתמש בה מפעם לפעם על מנת להוציא כל מיני צריבות ואו כל סוג של לכלוכים חשמליים מהמסך. זה לוקח בערך כשעה והמסך למעשה כבה למשך הזמן הזה ונדלק אוטומטית לאחר סיום התהליך,ניתן לראות בחלק הסופי של התהליך שיש קו דק מאד שמתחיל מלמעלה ולאט יורד עד לתחתית המסך ובעצם ובצע סריקה אחרונה של הפנל בסוף התהליך. התמונה יוצאת יותר ״נקיה״ ויותר מודגשת קונטרסטית . באמת מעניין אם ההגדרה הזו קיימת במסכים המעוברתים שמגיעים לא מאמריקה,ואולי גם בגלל שהמסך שבדקת הוא ״55 ולא 65
דבר נוסף שרציתי להוסיף בהקשר לסקירה שלך זו העובדה שהממשק הוא יותר מסובך ולא מתאים לכל סבא וסבתא לנווט אתו. אני זוכר הרבה מאד סקירות שבדיוק התייחסו לחסרון שמסכים לא מגיעים עם אפשרויות כיול מתקדמות ובעצם אתה תלוי בכיול של החברה. לדעתי כאן LG בחרו ממשק שנותן לך יד חופשית בכיול שלא ראיתי במסכים פרימיום קודמים בכל החברות. וממילא זה לא בדיוק מסך שפונה אל משתמשים שהם לא וידאופילים או מביני עניין.
רציתי לשאול שאלה אחרת עופר,אני לא מצליח להגיע לכל התוספות כגון Smart Vod או עידן+ . האם זה בגלל שהשארתי בהגדרות את המסך בLOCATION בארה״ב? האם ניתן להגיע אל התכנים בעברית ובאיזו צורה? אשמח מאד ללמוד.
שורה תחתונה, תענוג לצפות !

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5989
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 589 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

עופר תודה רבה , המעבר לכתבה מצולמת - מבורך !

שמחתי לשמוע שנפתרה בעיית אחידות הצבעים בפינות .

נמתין בסבלנות למחיר "עממי" יותר

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

shlomore כתב:באמת מעניין אם ההגדרה הזו קיימת במסכים המעוברתים שמגיעים לא מאמריקה,ואולי גם בגלל שהמסך שבדקת הוא ״55 ולא 65
...
.קיים גם בדגמים המעוברתים.

shlomore כתב:דבר נוסף שרציתי להוסיף בהקשר לסקירה שלך זו העובדה שהממשק הוא יותר מסובך ולא מתאים לכל סבא וסבתא לנווט אתו. אני זוכר הרבה מאד סקירות שבדיוק התייחסו לחסרון שמסכים לא מגיעים עם אפשרויות כיול מתקדמות ובעצם אתה תלוי בכיול של החברה. לדעתי כאן LG בחרו ממשק שנותן לך יד חופשית בכיול שלא ראיתי במסכים פרימיום קודמים בכל החברות. וממילא זה לא בדיוק מסך שפונה אל משתמשים שהם לא וידאופילים או מביני עניין.
...
מסכים לגמרי. נראה לי שעופר קם על צד שמאל באותו יום של צילום הוידאו... :lol: זה מסך מדהים!!

shlomore כתב:רציתי לשאול שאלה אחרת עופר,אני לא מצליח להגיע לכל התוספות כגון Smart Vod או עידן+ . האם זה בגלל שהשארתי בהגדרות את המסך בLOCATION בארה״ב? האם ניתן להגיע אל התכנים בעברית ובאיזו צורה?
...
בגרסא האמריקאית יש מודם אחר שנועד לשידורי OTA בפורמט האמריקאי ATSC. לכן לא תהיה תמיכה בעידן+ במכשירים אלה. כמוכן, רק בגירסא המעוברתת מגיע מותקן SmartVOD ואפליקציית סלקום.

·

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #24 

@shlomore
·האפליקציות בהחלט מושפעות מהלוקליזציה של המסך. מצד אחד זה מונע ממך לקבל אפליקציות לא רלוונטיות אליך ומצד שני זה גם מאפשר סוג של הגנה נגד יבוא מקביל. לא יודע עד כמה זה מורכב להפעלה בטלוויזיה של LG אבל בלי לשנות לישראל כנראה שאין לך הרבה מה לעשות.
על שאלות דומות עופר ענה בעבר שהוא לא יודע היות והוא מעולם לא התעסק עם יבוא מקבילי. גם אם הוא יודע, עדין תקבל תשובה ממלכתית וכדאי לך לכוון לחברים אחרים בפורום שלא נמצאים בניגוד עניינים מול היבואנים הרשמיים. אתה הרי לא מצפה ממנו באותו שרשור שהוא קיבל מסך לביקורת מהיבואן הרשמי גם להתחיל להסביר איך אפשר לעקוף אותו דרך יבואן מקבילי...

shlomore
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 418
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

תודה למשיבים,אלון לא היה לי עניין להתעסק עם לאיזה סוג של מסכים עופר מקבל. הרי ברור שהסקירות נעשות על מסכים ״מעוברתים ומהיבואן הרשמי.
רק רציתי לציין לגבי הפונקציה של ה-OLED PANEL שלדעתי היה מקום להתייחס לאפשרות שהמסך נותן לך אפשרות לבצע מעין ״אתחול״ של הפנל ושומר
על התמונה נקייה ויותר איכותית. אני אישית חזיתי בהבדלים לאחר כמה ״ניקויים״ שעשיתי למסך . התמונה נראית יותר אמיתית והצבעים עמוקים ומדוייקים.
דרך אגב גיליתי את האופציה הזו באיזו ביקורת שקראתי באתר,גם האתר התרשם מאד מהתוספת הזו למסך וקבע שזה צעד מאד משמעותי של LG להציע את
ללקוח את האפשרות הזו.
אגב לגבי כל התוספות שהיבואן הרשמי מוסיף סלקום,VOD או עידן, זה לא ממש מדבר אליי בקטע המעשי כי אני ממילא לא צופה בערוצים האלו. סתם עניין אותי
לדעת אם זה קשור למקור המסך או להגדרות שניתן לעשות על כל מסך. אני יותר ממרוצה ממה שהאמריקאים מקבלים כאופציה במסך. למרות שחלקם עדיין לא
משדרים לאיזור שלנו.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #26 

@shlomore
·לא הייתה לי שום בעיה עם מה שכתבת. ההפך שמחתי לקרוא ואין צורך שתחזור על זה. התייחסתי רק לפסקה האחרונה שלך, בה ביקשת לשאול שאלה אחרת את עופר והתמקדתי בנושא האפליקציות לקהל דובר העברית בישראל (יש גם תכנים לדוברי הערבית והרוסית למשל שליבואנים בארץ יש אינטרס לפתוח גם כן)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #27 

יש אכן האופציה של OLED PANEL אבל היא מאוד מזכירה את מה שהיה קיים בפלאזמה(״ניקוי״) ולא ניתן לדעת כמה זה בפועל משנה לתמונה (המסך שבדקתי היה חדש ולכן פחות יכול להשוות איך זה משפיע).

לגבי כיול. הוא אכן מתקדם מאוד אבל להתרשמותי מעטים מתעניינים בכך ולכן לא טרחתי להעיר על כך. בכל מקרה למעט העובדה שיש להם שליטה יותר פרטנית בכיול לבנים (20 נקודות) הם פחות או יותר נותנים את אותם דברים שהיו זמינים מאז ומעולם למכיילים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #28 

טוב, ערכתי סט מדידות נוסף למסך. הפעם השתמשתי במספר רב של גדלים שונים של חלונות לבנים ועברתי על ההגדרות. במקרה הכי קיצוני הגעתי ל-375 ניטים במדידה. אין כעמט הבדל בין ריבוע בגודל שמדדתי לבין ריבוע קטן עם patterns של AVS.

בקיצור, המדידות שרשומות במאמר הן נכונות עבור המסך הזה. אין לי מושג מה מדדו אחרים, אבל זו המדידה שלי עבור המסך הספציפי הזה.

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1940
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

אולי קיבלת יחידה לא תקינה?

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

האם יש הבדל באיכות התמונה למול דגם B6?
למי שלא מעוניין ב 3D או סאונד משופר ומחפש OLED ביחס עלות/תמורה סביר אז ה B6 יכולה להיות אלטרנטיבה טובה. השאלה עדיין האם יש הבדל באיכות התמונה בין הדגמים?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”