שרשור תגובות: מטחנות ECM ביתיות : Casa & S-auto-64

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

Engineer כתב:@tzvielbd @דבוטאנט @pup26

@katzer

אני מתנצל בפומבי בפני מי שנפגע, זאת לא היתה הכוונה..

ייתכן והייתי בוטה מדי.

סה"כ רציתי להביע את חוסר שביעות הרצון שלי מהפרסומות הסמויות כאן (יש עוד כאלה שאני מכיר אישית שחושבים כמוני, ורק צופים מהצד ולא מגיבים, מחשש לתגובות הקהל).

להבא אשתדל להיות מתון יותר.
...
·???????????

אין קשר בין להיפגע ובין לחוש דחיה או שאט נפש ואין קשר בין להתנצל לבין לכתוב ״אני מתנצל״ ואז לרוקן זאת מתוכן.

בעיניך רוחך לעופר או לאתר הזה צמחה טובת הנאה מהביקורת של המטחנות. יש לך שמץ של הוכחה לכך? אפילו קלוש? השיב לך עופר בצורה ברורה שלא כך הדבר.
הביקורת מאוזנת, ואפילו לא אוהדת במיוחד שלא לדבר שעופר הוא אדם עסוק - זה בלתי סביר שיש פה קנוניה מסחרית שבחריפותך עלית עליה.

אתה משתמש ב״התנצלות״ כהזדמנות לא רק כדי לחזור הטענה הקיקיונית שלך, אלא גם מכתיר את עצמך כראש לקורבנות שחוששים להביע את דעתם פה כדי להוסיף לדבריך משקל (בעיניך). כלומר אתה אומר ״סליחה אבל בעצם אני מתעקש לעשות אותו דבר עוד פעם״. במה זה שונה מאותם אלה ששמים רמקול בחוף הים וחושבים שהם מתעלים על עצמם כשהם אומרים סליחה לפני שהם שמים פול ווליום?

ולמה אני מטריח את עצמי בתגובה הזאת? כי זה אחד הפורומים הבודדים בעברית עם תרבות דיון ולכן יש לי עניין שישאר כזה.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 524
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

katzer כתב:
...
...
·???????????

אין קשר בין להיפגע ובין לחוש דחיה או שאט נפש ואין קשר בין להתנצל לבין לכתוב ״אני מתנצל״ ואז לרוקן זאת מתוכן.

בעיניך רוחך לעופר או לאתר הזה צמחה טובת הנאה מהביקורת של המטחנות. יש לך שמץ של הוכחה לכך? אפילו קלוש? השיב לך עופר בצורה ברורה שלא כך הדבר.
הביקורת מאוזנת, ואפילו לא אוהדת במיוחד שלא לדבר שעופר הוא אדם עסוק - זה בלתי סביר שיש פה קנוניה מסחרית שבחריפותך עלית עליה.

אתה משתמש ב״התנצלות״ כהזדמנות לא רק כדי לחזור הטענה הקיקיונית שלך, אלא גם מכתיר את עצמך כראש לקורבנות שחוששים להביע את דעתם פה כדי להוסיף לדבריך משקל (בעיניך). כלומר אתה אומר ״סליחה אבל בעצם אני מתעקש לעשות אותו דבר עוד פעם״. במה זה שונה מאותם אלה ששמים רמקול בחוף הים וחושבים שהם מתעלים על עצמם כשהם אומרים סליחה לפני שהם שמים פול ווליום?

ולמה אני מטריח את עצמי בתגובה הזאת? כי זה אחד הפורומים הבודדים בעברית עם תרבות דיון ולכן יש לי עניין שישאר כזה.
...
·

סליחה שאני מתערב:

בוא לא ניתמם, בוודאי שלעופר ולפורום הזה צמחה טובת הנאה מהביקורת הזו - הביקורת עצמה היא טובת ההנאה שקיבל
הפורום, בתמורה לכך שצויין שמו של מי שסיפק את המטחנות לביקורת,
באופן דומה לכך שפלטפורמת הפורומים הזו היא חינמית, בתמורה לפרסומות שיש בצד,
או הפרסומות בערוץ 2 שנדחפות לצרכן, בתמורה לכך שהוא מקבל שידור בחינם
לטעמי זה מצב WIN-WIN, להבדיל ממצב של פרסומות אחרות, כאלו שנדחפות למרחב הציבורי בתמורה לכסף
ששילמו המפרסמים, או כשמוצרי ביגוד והלבשה נושאות בגדול את שם המותג ובכך הופכות את הצרכן עצמו לפרסומת
מהלכת, לא בתמורה למוצר אלא בנוסף לכסף ששילם על המוצר.

אך כאמור, בואו לא ניתמם. אני לא מעלה על דעתי שמישהו היה תורם מוצר לביקורת בעילום שם, רק מטוב ליבו.
בוודאי שספק המטחנות עשה זאת בתמורה לכך ששמו יופיע ב"תודות".
לדעתי זה לא רק מקובל, אלא גם מעשיר את הפורום הזה בחזקת "זה נהנה והשני לא חסר",
כך שאני בעד.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

מצטרף לאורניקו, אני חושב שengineer לא ניסה לרמוז לכך שלעופר או למשתמש רגיל אחר בפורום יוצאת טובה כלכלית מכל העניין הזה. אני גם בטוח בכך שעופר הקדיש מזמנו על מנת להעביר לנו חוות דעת על מטחנות חדשות ומעניינות שנמצאות בשוק ללא כל אינטרס מצידו. אלא מדובר פה על הניסיון להצביע על הפרסומת שבעל החנות פה מקבל על הפלטפורמה הזו, וזהו העניין. וזאת היתממות להגיד שהוא חסר פניות. מקובל או לא מקובל - נראה שזה בסדר מבחינת הרוב. יחד עם זאת, היו כאן לא פעם עוסקים מורשים אחרים, שמחקו להם תגובות שכללו תוכן פרסומי ברמה כזו או אחרת. השאלה היא איפה עובר הגבול, היא שאלה שראוי לדון עליה.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אני אישית חושב שזה מבורך שבעלי עסקים ישלחו מוצרים שלהם לבחינה ע"י מנהלי הפורום ואלה בתמורה יפרסמו ביקורת על המוצר עם קרדיט לחנות המספקת, לי בתור צרכן זה שאולי יחפש לרכוש מוצר דומה זה ממש נחמד לקרוא חוות דעת שכזו.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

אורניקו כתב:

...
...
·

סליחה שאני מתערב:

בוא לא ניתמם, בוודאי שלעופר ולפורום הזה צמחה טובת הנאה מהביקורת הזו - הביקורת עצמה היא טובת ההנאה שקיבל
הפורום, בתמורה לכך שצויין שמו של מי שסיפק את המטחנות לביקורת,
באופן דומה לכך שפלטפורמת הפורומים הזו היא חינמית, בתמורה לפרסומות שיש בצד,
או הפרסומות בערוץ 2 שנדחפות לצרכן, בתמורה לכך שהוא מקבל שידור בחינם
לטעמי זה מצב WIN-WIN, להבדיל ממצב של פרסומות אחרות, כאלו שנדחפות למרחב הציבורי בתמורה לכסף
ששילמו המפרסמים, או כשמוצרי ביגוד והלבשה נושאות בגדול את שם המותג ובכך הופכות את הצרכן עצמו לפרסומת
מהלכת, לא בתמורה למוצר אלא בנוסף לכסף ששילם על המוצר.

אך כאמור, בואו לא ניתמם. אני לא מעלה על דעתי שמישהו היה תורם מוצר לביקורת בעילום שם, רק מטוב ליבו.
בוודאי שספק המטחנות עשה זאת בתמורה לכך ששמו יופיע ב"תודות".
לדעתי זה לא רק מקובל, אלא גם מעשיר את הפורום הזה בחזקת "זה נהנה והשני לא חסר",
כך שאני בעד.
...
אין על מה לבקש סליחה וזה פורום פתוח לכן דיעות מבוססות הן דבר רצוי.

אך במקום לדבר על היתממות הבה נעמיד דברים על דיוקם. טובת ההנאה שאתה מדבר עליה היא מסוג אחר מזה שאני מדבר עליו או יותר נכון, ש engineer דיבר עליה. הוא באופן מפורש כתב ״מודעה ממומנת״ ו״פרסומת״, ובכך הוא טוען שהחנות שנידבה את הציוד לבדיקה תגמלה את עופר או את האתר תגמול חומרי מעבר להעמדת הציוד. לא רק שזו טענה שלקוחה מעולם הקונספירציות, ועופר ביטל ו-engineer ממשיך להתעקש עליה; הרי שיש בה להטיל דופי ביושרה של עופר שכן טבען של מודעות ממומנות ופרסומות הוא לא להציג את המציאות באופן אובייקטיבי אלא לבלבל את הלקוחות הפוטנציאליים.
זה שלאתר התווסף תוכן איכותי וזה שקדמה קיבלו איזכור מנומס, זה בקצה השני של הספקטרום, אם בכלל.

מה שמקומם אותי:
תאר לך שאתה תטרח ותערוך ביקורת למוצר, ותצלם ותערוך ותשקיע וזאת מתוך רצון לשתף מידע ולעורר דיון אינטלגנטי, ולאחר מכן מישהו רנדומלי יחליט לפתע שכל מה שעשית מזכיר לו פרסומת ממומנת (ופירוש הדבר שיש לך אג׳נדה כלכלית ושהאובייקטיביות שלך צריכה להילקח בהתאם) פלוס מבקש עוד תמונות של דוגמאות טחינה. זו הרי תהיה חוצפה ממדרגה ראשונה לא?
ולאחר מכן כשמעירים לו אז הוא כאילו-מתנצל אבל לא לוקח כלום בחזרה וממשיך עם הקו השטותי הזה ומנסה לגייס תומכים כקורבן בין קורבנות דימיוניים שחושבים כמוהו אך חוששים להרים את קולם מפחד לא ברור. (אם אתה מאמין במשהו - דבר וקח בעלות על זה. אם אתה לא בטוח ונהנה לשעשע עצמך בתיאוריות קונספירציה ושותק כי חושד שיצחקו עליך, תמשיך לשתוק ).

זה שמשהו מעורר אצל מישהו קשר אסוציאטיבי לפרסומות, זה עניין שתקוע במוחו שלו. זו גסות רוח להתעקש על כך, ולא, לא לכל דיעה קיקיונית יש מקום מכובד שראוי להתעקש עליו במסגרת של דיון אינטלגנטי שמכבד את המשתתפים בו.
התנצלות שמכוונת לשום מקום לא תשנה את זה.

·
נערך לאחרונה על ידי katzer ב 28/01/2017 18:18, נערך 3 פעמים בסך הכל.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

טובות הנאה כנראה שלא - הסקירה רחוקה מלשבח את המטחנות.
אני מניח שלו היה יותר "בשר" בביקורת כלל לא הייתה עולה הטענה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2549
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

מצד אחד מדובר במפרסם באתר שגם נותן מכונות לביקורת,

מצד שני על כל כתבה כזו יש שרשור תגובות שלא מצונזר,

אתה יכול לשאות את השאלות הקשות כאוות נפשך.

בינינו זו מטחנת קפה.

ברמת הברזלים אין הבדלים דרמטיים וגם חלק מהמאפיינים כמו מבנה פנימי או כמה קל לנקות לסינגל דוסינג לא נסקרו.

על מאפיינים של נוחיות ושימושיות ענו באופן מלא.

אני מניח שמי שירצה ויתעניין יברר מחיר אולי ילך להתנסות ולטעום ויקבל החלטה קצת יותר טובה עם הסקירה הזו ודומותיה ברשת.

שימו לב שגם אחד השחקנים הגדולים בתחום ביקורות הציוד ביוטיוב SCG הוא בעל עניין ועדיין הסקירות בעלות ערך.

כל אחד לקוח שונה יקח את המידע שחשוב לו יבדוק את מה שחסר לו ויגיע להחלטה.

oferlev
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

יופי של סקירה
חסרים מחירים

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

היוזמה של עופר מבורכת.
שנים שאני נהנה לקרוא את הסקירות המעמיקות של עופר.
סקירה זהה מחבר פורום פחות מנוסה הייתה מקבלת רק ברכות.

לכן הסקירה הנ"ל הייתה בעיני לא מספקת.

ציפיתי ל-
לבדיקת האחידות משקל המנות באלקטרונית.
בדיקת הגרמים שנשארים במטחנה.
בדיקת נוחות פרוק המטחנה והחזרה לנקודת הטחינה המתאימה.
מיקום המטחנה אל מול המתחרות ברמת מחיר שלהן.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2549
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

לדעתי רמת המחירים פחות רלוונטית קבוצת היחוס יותר כלומר,

כמה ממ סכינים ומאיזה סוג , דוסר לך או לא סוג הכיוונון רמת הגימור.

לציין מי המתחרת הישירות ושכל אחד יעשה את סקר השוק במקורות השונים ובזמנים השונים ויחליט בהתאם.

כך הסקירה נשארת רלוונטית גם ברמות מחירים משתנות וגם בתור השוואה כמשומשת

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

דבר שלישי, זוהי כתבה שמהווה בדיוק את ההגדרה ל "כתבה ממומנת" או בעברית "פרסומת"
[לבעל חנות קפה מסוימת (זה שסיפק את המטחנות ל"בדיקה")]

וכולנו שונאים פרסומות, אלא אם אמצא כאן אחד שכן אוהב, ואז אחליף את "כולם" ב "הרוב".

:!:
·

אם יש משהו שאי אפשר לאמר על עופר זה "חוסר יושר".
האיש אמין וישר כמו סרגל.
ולכן אני גם קורא את הביקורות שלו גם אם הציוד ניתן על ידי ספק מהתחום.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

יש כאן תגובות שצורמות לי, כי חלקן מגיעות ממקום של חוסר הבנה וראיה צרה.

כיום אני בן 31, מגיל 13 בערך אני עוסק בסקירות של מוצרים. זה התחיל בתחום המחשבים ועבר לתחום הצילום.

במדינתנו הקטנה, יש מעט שחקנים שמוכנים לתרום מוצר חדש (כי לפעמים אין אותם בתצוגה), לספוג עלות של המוצר כדי להפוך אותו למוצב תצוגה רק בשביל שיהיה אפשר לסקור אותו. העלויות, למרות שאולי חלק חושבים ככה, לא תמיד נספגות על ידי היבואן \ יצרן. אלא זה עלות שהחנות סופגת.
מנגד, כדי כן שיהיה חומר לקריאה כחול לבן בעברית ולא הכל רק באנגלית, צריך שיהיה שיתוף פעולה. מצד אחד החנות תורמת את המוצר לסקירה, ומצד שני היא מקבלת חשיפה (לרוב מדובר על קרדיט בסוף הכתבה\סקירה).
חשוב לציין שיש אתרים שכן לוקחים את זה למקום של פרסומת ובעיקר עסוקים בלקק למוצר. ומנגד, יש אתרים ששומרים על היושרה שלהם, לדוגמה HT, וכן מעלים, למרות הקושי, סקירות הגונות ולא מלקקות.

צריך להבין שזה הליכה בשדה מוקשים שצריך להיות אדם ישר, הגון וכן כלפי שני הצדדים. מצד אחד להביא לקורא את הנקודות העיקריות באופן שקוף, מצד שני לא להשתין לתוך הבריכה שבה הוא שוחה. אחרת, אף יבואן ואף חנות לא תסכים לשיתוף פעולה וההפסד פה הוא כפול - הן לקורא ולהן לחנות.

קראתי את הסקירה, ואינני רואה שום פרסומת סמויה כזו או אחרת. עפר לדעתי עשה עבודה טובה מאוד, כפי שהוא עושה כל פעם כאשר הוא סוקר מוצר.
ומנגד, אני מוריד את הכובע בפני אלון ובפני קדמה שהם, ממה שאני רואה, בין השחקנים הבודדים שבאופן קבוע נותנים מוצרים חדשים לסקירה וסופגים את ההפסד בין מכירה של מוצר חדש לבין מוצר מתצוגה. זה לא מובן מאליו ואני מקווה שזה אכן ימשיך ולא יפסק.

כל הכבוד לכל הצדדים שלוקחים ולקחו חלק בלהביא לנו חומר כחול לבן לקריאה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

ברור שאין כאן שום פרסום ממומן, וסומך על עופר לגממרי.
אבל בתור סקירה, שאמורה לעזור בהבנה של איכות המטחנה, השוואה למוצרים דומים במחיר דומה, ובדיקה במבחן התוצאה, מרגיש שהביקורת הזאת לא הועילה ולא הורידה, וחבל.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

אני לא חושב ש Engineer רמז לכך שעופר מקבל טובות הנאה מהחנות , אלא שהאתר מקבל כסף תמורת הסקירה הזאת, יש הבדל גדול בין השניים.
הסקירה הרגישה לו כמו כתבה ממומנת והוא היה מספיק כן בשביל לכתוב על כך וגם להביע הערכה להשקעה של עופר.
לאחר שהבין שטעה והסקירה אינה ממומנת או מוזמנת, הוא התנצל , אבל עדיין לא יכל היה לשקר ולהגיד שהוא מרוצה מהסקירה והכל נראה לו בסדר איתה, זאת הרגשתו והוא הביע אותה , זכותו ולא צריך להתנפל עליו שוב בעיקר לאחר שהתנצל.

לעניין הסקירה ,אני חייב להגיד שאני מעריך מאוד את ההשקעה והידע של עופר, אבל הסקירה הזאת הייתה לקונית לדעתי מסיבות שהוזכרו קודם.

דבוטאנט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

בדיקת גרמים שנשארו במטחנה צמריכה פירוק מלא - לא משהו שרציתי לעשות במטחנה שהיא לא שלי.
לגבי מחירים - יש מחיר מוצהר ויש מחיר סופי והפערים גדולים. אם כתבתי שהמתחרות של ה 64 הן צ'אדו E6 ו E5 וכו' אז מכאן כבר יש מה להשוות. זה עניין של משא ומתן ואני בכלל לא שאלתי את אלון מה המחיר של כל מוצר כי אני יודע שזה דינמי ותלוי תחרות.
לא עבדתי עם הטיימר ולכן לא ביצעתי שקילות - מה לעשות... עבדתי עם המטחנה כמו שאני רגיל וכן, זה לא מקיף אני מודה.
כרגע רק קדמה נותנים לנו מכונות לביקורת - זה המצב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”