קרב מחירי אולד: SONY A1 לעומת LG E7\G7
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
@טלHD
·
ידוע.
הכוונה שלי היא לשנה הבאה. (E8 אם תרצה..)
השנה הזו הכל סגור וחתום - אין תלת מימד באף מסך של אף יצרן.
·
ידוע.
הכוונה שלי היא לשנה הבאה. (E8 אם תרצה..)
השנה הזו הכל סגור וחתום - אין תלת מימד באף מסך של אף יצרן.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8408
- נתן תודות: 1376 פעמים
- קיבל תודות: 1228 פעמים
מה קרה לך ?!jacko-il כתב:אז אוכל לתפוס את כל הציפורים במכה אחת - גם לעלות ל- 65 אינץ', גם לקבל מסך עם 4K HDR סוף סוף וגם לקבל תלת מימד מדהים. אבל הסיכוי לקבל חזרה תלת מימד קלוש ושואף לאפס.....
אתה לא יודע שאני סוגר לך ולי את הפינה עם 65C6 עוד כמה שבועות / חודשים ?
על 2 מסכים בטוח יהיה מחיר זול יותר מאשר על אחד. אתה איתי בסירה בין אם תרצה או שלא...
** לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם סדרות ה- 7 וה- 8 העתידי, מה כבר יהיה אפשר לשפר שאין ב- 6 ?
כן ואני יודע שתשלוף לי תשובה מקצועית על מהות ההבדלים בינהם, אבל מבטיח לך שאתה מאוד תהנה מה- C6 החדשה שלך.
ואם ממש תתעקש אז נפרגן לך עם E6.
מה אתה אומר ? סגרנו ?
·חד משמעית. הפאנל נחמד אבל כשהפאנל פרמיום אז עיבוד התמונה חשוב אפילו יותר. LG מבחינתי אף פעם לא היו בטופ של עיבוד התמונה, סוני לחלוטין כן (העדפה אישית כמובן) ולכן חבל ןלי שהסוני תומחר כל כך גבוה (בין הE ל G) בחו'ל וישפאר בטח יטחנו אותנו בנוהל הרגיל.avihuli כתב:שאלה שאלתית:
למרות שהפאנל זהה בכל הטלוויזית והוא אחד הרכיבים הכי חשובים אם לא החשוב מכולם, עדיין יש מלא "טכנולוגיה אלקטרונית" שיושבת מאחורה על לוח האם. ומכאן להבנתי יש לבטח שונות בין לוחות האם בסוגי הטלוויזיות שבסופו של דבר אמורים להשפיע על איכות התמונה.
לא ככה ?...
טוב אולי ביבוא מקביל תבוא הישועה. במחשבה שניה: הE6 במקביל עולה 22K. אז אין לי שום כוונה לשים 25K על סוני ביבוא מקביל
נערך לאחרונה על ידי gkatz ב 16/03/2017 13:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@avihuli
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת.
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את אחידות הפאנל בתחום של מעל השחור המוחלט ואת גודל השיפור שיש בכל מה שקשור למיפוי נכון יותר של HDR (ובכלל יכולות גבוהות יותר ב- HDR גם מבחינת הארה) ושזמן התגובה שופר השנה בצורה מטורפת ועומד כעת על אזור ה- 21ms בכל הליין החדש (כולל מצב גיימיניג ב- HDR) אז כן - לדעתי הדגמים החדשים טובים בצורה ניכרת, לפחות בכל האספקטים שמדברים אליי. לא כל אחד רגיש לדברים שציינתי.
החסרון היחיד בעיניי כאמור הוא החוסר בתלת המימד. גימיק או לא גימיק, אני לא נכנס לוויכוחים, כל אחד מחזיק בדעה שונה וזה לגיטימי. אני באופן אישי מאד (מאד!) אוהב. מנסיון שלי רוב האנשים שטוענים שתלת מימד זה גימיק פשוט לא חוו את זה בצורה אופטימלית ולכן נצרבה להם חוויה לא חיובית עם הטכנולוגיה. הם גם תמיד דואגים להציף את זה ולרשום בגאווה ובצורה נחרצת שזה גימיק ולא מעבר. לוקחים דעה ורושמים אותה כעובדה. אבל חפיף, כאמור, לא מעניין אותי להסביר ולחנך אנשים, אני יודע מה מדבר אליי וזה מה שמשנה עבורי. אז הלאה..
אז רוב הסיכויים הם שתלת מימד אכן חלף מן העולם ושגם בשנה הבאה לא נראה ממנו כלום. במקרה כזה, פשוט אנשך שפתיים ואקנה מסך בלי התלת.
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת.
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את אחידות הפאנל בתחום של מעל השחור המוחלט ואת גודל השיפור שיש בכל מה שקשור למיפוי נכון יותר של HDR (ובכלל יכולות גבוהות יותר ב- HDR גם מבחינת הארה) ושזמן התגובה שופר השנה בצורה מטורפת ועומד כעת על אזור ה- 21ms בכל הליין החדש (כולל מצב גיימיניג ב- HDR) אז כן - לדעתי הדגמים החדשים טובים בצורה ניכרת, לפחות בכל האספקטים שמדברים אליי. לא כל אחד רגיש לדברים שציינתי.
החסרון היחיד בעיניי כאמור הוא החוסר בתלת המימד. גימיק או לא גימיק, אני לא נכנס לוויכוחים, כל אחד מחזיק בדעה שונה וזה לגיטימי. אני באופן אישי מאד (מאד!) אוהב. מנסיון שלי רוב האנשים שטוענים שתלת מימד זה גימיק פשוט לא חוו את זה בצורה אופטימלית ולכן נצרבה להם חוויה לא חיובית עם הטכנולוגיה. הם גם תמיד דואגים להציף את זה ולרשום בגאווה ובצורה נחרצת שזה גימיק ולא מעבר. לוקחים דעה ורושמים אותה כעובדה. אבל חפיף, כאמור, לא מעניין אותי להסביר ולחנך אנשים, אני יודע מה מדבר אליי וזה מה שמשנה עבורי. אז הלאה..
אז רוב הסיכויים הם שתלת מימד אכן חלף מן העולם ושגם בשנה הבאה לא נראה ממנו כלום. במקרה כזה, פשוט אנשך שפתיים ואקנה מסך בלי התלת.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@jacko-il
אוף, ידעתי שתוריד קצת את האוויר מהמפרשים...
ולגבי התלת מימד - הבחור שכח לרשום "לדעתו".
אוף, ידעתי שתוריד קצת את האוויר מהמפרשים...
ולגבי התלת מימד - הבחור שכח לרשום "לדעתו".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@avihuli
·
תשמע, אמליץ לך בשנית בדיוק מה שאמרתי לך לפני מספר חודשים:
יש לך אחלה מסך כרגע. תהנה ממנו.
תקפוץ על העגלה (שהיא מסך מדהים בגודל 65 אינץ') כשהעניינים יתבשלו קצת והמחירים יירדו הרבה. מי כמוני מכיר את מחלת השדרגת הארורה הזו, אבל חייבים להתאפק כאן. בטווח הארוך נקבל מוצר טוב בהרבה יותר בהרבה פחות כסף.
·
תשמע, אמליץ לך בשנית בדיוק מה שאמרתי לך לפני מספר חודשים:
יש לך אחלה מסך כרגע. תהנה ממנו.
תקפוץ על העגלה (שהיא מסך מדהים בגודל 65 אינץ') כשהעניינים יתבשלו קצת והמחירים יירדו הרבה. מי כמוני מכיר את מחלת השדרגת הארורה הזו, אבל חייבים להתאפק כאן. בטווח הארוך נקבל מוצר טוב בהרבה יותר בהרבה פחות כסף.
כל שנה יהיו שיפורים. זה טבעו של התחום...jacko-il כתב:@avihuli
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת.![]()
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את אחידות הפאנל בתחום של מעל השחור המוחלט ואת גודל השיפור שיש בכל מה שקשור למיפוי נכון יותר של HDR (ובכלל יכולות גבוהות יותר ב- HDR גם מבחינת הארה) ושזמן התגובה שופר השנה בצורה מטורפת ועומד כעת על אזור ה- 21ms בכל הליין החדש (כולל מצב גיימיניג ב- HDR) אז כן - לדעתי הדגמים החדשים טובים בצורה ניכרת, לפחות בכל האספקטים שמדברים אליי. לא כל אחד רגיש לדברים שציינתי....
·
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@gkatz
·
ברור.
אבל כשלא לחוצים להחליף ציוד, אז ממתינים לנקודת השבירה. כרגע, אני עוד לא שם.
כשיהיה חיתוך הגיוני בין מה שאני רוצה לבין מחיר שאני מוכן להוציא - אז אקנה.
·
ברור.
אבל כשלא לחוצים להחליף ציוד, אז ממתינים לנקודת השבירה. כרגע, אני עוד לא שם.
כשיהיה חיתוך הגיוני בין מה שאני רוצה לבין מחיר שאני מוכן להוציא - אז אקנה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

את זה תשאיר לי...כשיהיה חיתוך הגיוני בין מה שאני רוצה לבין מחיר שאני מוכן להוציא - אז אקנה....
חמישי היום.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עידן - ייתכן ואתה צודק. אולם אני חושב שהשוק שעד לתקופה האחרונה היה עם מקסימום 55 אינץ' לא היה מוכן לטכנולוגיית התלת כי זה "קטן" מדיי על המסך.
כיום שיותר ויותר מסכי 65 נהפכים לסטנדרט - החוויה תהיה אחרת ולבטח זה יחזור.
יש הבדל לראות תלת על 42 שהיה מאוד נפוץ מול תלת על 65 וצפונה.
ולכן אני חושב שאנחנו בתפר קטן עד שזה יחזור שוב (ואני לא מאלה המשתמשים).
כיום שיותר ויותר מסכי 65 נהפכים לסטנדרט - החוויה תהיה אחרת ולבטח זה יחזור.
יש הבדל לראות תלת על 42 שהיה מאוד נפוץ מול תלת על 65 וצפונה.
ולכן אני חושב שאנחנו בתפר קטן עד שזה יחזור שוב (ואני לא מאלה המשתמשים).
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

זה גם גודל המסכים אבל לדעתי זו ממש לא הסיבה המרכזית.
רוב המסכים לשוק הביתי פשוט נתנו חווית תלת מימד גרועה.
(1) גודל מסך לא מתאים למרחק. (כפי שאבי רשם). (2) ריצודים בתלת מימד אקטיבי. הרבה אנשים הרגישו לא טוב אחרי זמן צפייה לא כל כך ממושך ובצדק. (3) הפאנלים לא יכלו להוציא מספיק הארה כדי לפצות על חסימת האור של המשקפיים מה שגרם לתמונה להיות סופר כהה ולא נעימה לצפייה. דבר שרק הוסיף עוד יותר לאי נוחות ולכאבי עיניים וראש. (4) נוחות. המשקפיים בתחילת הדרך היו גרועים ולא נוחים להרכבה לאורך זמן. בטח ובטח באקטיבי ובטח ובטח אם הצופה מרכיב משקפיי ראיה. (5) חצי מהרזולוצייה האנכית בלבד בתלת מימד הפאסיבי. במסכי FHD זה אמר 1920X540 במקרה הכי טוב (ואפילו 960X540 במקרה שצופים ב HSBS הפורמט הפיראטי הפופולארי). (6 ) שימוש בתכנים לא ראויים לצפיית אדם. כמו שימוש בהמרה אוטומטית של המסך בצפייה בתכנים 2D ועד הורדות פיראטיות ברמה של פח *** (כלומר לא רק HSBS אלא גם קידוד ברמה גרועה בנוסף לכך).
בקיצור, היו לא מעט גורמים לאורך השנים שבהחלט יכלו לגרום לפלוני לומר לעצמו - "זו חוויה גרועה ואין לי שום עניין בדבר הזה". אך אף אחת מהתלונות הנ"ל לא רלוונטיות יותר במסכי ה- OLED 4K עם תלת פאסיבי. ובדיוק בגלל זה צר לי כל כך. בדיוק כשהגיעו לשלמות עם מה שצריך בתלת מימד ביתי הם החליטו להוציא את הפלאג.
שמעתי לא מעט אנשים שבאו אליי עם הקביעה הזו שזה סתם גימיק. אחרי שהדגמתי להם את הפוטנציאל שיש לתלת מימד הם שינו את דעתם ב- 180 מעלות. ואין לי אפילו מסך OLED 4K אלא סתם OLED FHD צנוע בגודל 55 אינץ'.
ואם תלת מימד ביתי באמת לא היה מעניין אף אחד, לא היינו רואים דבר מהסוג הזה:
https://www.change.org/p/lg-please-revi ... d-tv-model
אז אחרי שזה נאמר, עדיין, בהחלט לגיטימי לא לאהוב תלת מימד. כמו כל דבר בחיים זה עניין של טעם אישי והעדפות וכו'.
שיהיה לנו סופ"ש מהנה

רוב המסכים לשוק הביתי פשוט נתנו חווית תלת מימד גרועה.
(1) גודל מסך לא מתאים למרחק. (כפי שאבי רשם). (2) ריצודים בתלת מימד אקטיבי. הרבה אנשים הרגישו לא טוב אחרי זמן צפייה לא כל כך ממושך ובצדק. (3) הפאנלים לא יכלו להוציא מספיק הארה כדי לפצות על חסימת האור של המשקפיים מה שגרם לתמונה להיות סופר כהה ולא נעימה לצפייה. דבר שרק הוסיף עוד יותר לאי נוחות ולכאבי עיניים וראש. (4) נוחות. המשקפיים בתחילת הדרך היו גרועים ולא נוחים להרכבה לאורך זמן. בטח ובטח באקטיבי ובטח ובטח אם הצופה מרכיב משקפיי ראיה. (5) חצי מהרזולוצייה האנכית בלבד בתלת מימד הפאסיבי. במסכי FHD זה אמר 1920X540 במקרה הכי טוב (ואפילו 960X540 במקרה שצופים ב HSBS הפורמט הפיראטי הפופולארי). (6 ) שימוש בתכנים לא ראויים לצפיית אדם. כמו שימוש בהמרה אוטומטית של המסך בצפייה בתכנים 2D ועד הורדות פיראטיות ברמה של פח *** (כלומר לא רק HSBS אלא גם קידוד ברמה גרועה בנוסף לכך).
בקיצור, היו לא מעט גורמים לאורך השנים שבהחלט יכלו לגרום לפלוני לומר לעצמו - "זו חוויה גרועה ואין לי שום עניין בדבר הזה". אך אף אחת מהתלונות הנ"ל לא רלוונטיות יותר במסכי ה- OLED 4K עם תלת פאסיבי. ובדיוק בגלל זה צר לי כל כך. בדיוק כשהגיעו לשלמות עם מה שצריך בתלת מימד ביתי הם החליטו להוציא את הפלאג.
שמעתי לא מעט אנשים שבאו אליי עם הקביעה הזו שזה סתם גימיק. אחרי שהדגמתי להם את הפוטנציאל שיש לתלת מימד הם שינו את דעתם ב- 180 מעלות. ואין לי אפילו מסך OLED 4K אלא סתם OLED FHD צנוע בגודל 55 אינץ'.
ואם תלת מימד ביתי באמת לא היה מעניין אף אחד, לא היינו רואים דבר מהסוג הזה:
https://www.change.org/p/lg-please-revi ... d-tv-model
אז אחרי שזה נאמר, עדיין, בהחלט לגיטימי לא לאהוב תלת מימד. כמו כל דבר בחיים זה עניין של טעם אישי והעדפות וכו'.
שיהיה לנו סופ"ש מהנה
הרושם שלי מקריאת הסקירה ב- hdtvtest, וכבעלים של B6, הוא שלהערכתי מעטים ירגישו שינוי כלשהו באיכות התמונה, ומעטים יותר ירגישו "שיפור דרמטי". זו הערכה בלבד, כמובן, בין היתר מאחר שמדובר באותו פאנל ובאבולוציה של אלקטרוניקה קיימת.jacko-il כתב:@avihuli
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת.![]()
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את ......
מצד שני חוסר בתלת מימד - זה הבדל שקצת קשה יותר לפספס.
·jacko-il כתב:@טלHD
·
להזכירכם - גם מחירי השקת הליין הקודם היו לא שפויים.
רק במאי 2016 בהשקה של ח.י דובר על מחיר "סביב ה- 30 אלף" עבור ה- 65C6. שלא לדבר על מה שהלך עם ה- E6. ותראו איפה אנחנו היום, אפילו לא עברה לה שנה..
האמת שבינתיים די סבבה לי עם ה- 939 הצנוע והענתיקה שלי. פריט האספנים הזה עדיין מסב לי אושר עם תכני FHD שלי. אני יושב על הגדר ומחזיק אצבעות שאולי, ממש רק אולי, שנה הבאה LG יסכימו להחזיר את התלת מימד למסכים. אז אוכל לתפוס את כל הציפורים במכה אחת - גם לעלות ל- 65 אינץ', גם לקבל מסך עם 4K HDR סוף סוף וגם לקבל תלת מימד מדהים. אבל הסיכוי לקבל חזרה תלת מימד קלוש ושואף לאפס.....
זה בעיקר בגלל שסמסונג הורידו את המחירים לסדר גודל שפוי יותר.
השנה - אי אפשר לדעת עדיין .