שרשור תגובות: OLED נגד QLED השוואה מוקדמת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אני יכול להסכים עם חלק גדול מהדברים שמובאים במאמר הזה, יש בו הרבה דברים נכונים, אבל עם חלק מהדברים אני
לא מסכים ובעיקר אני לא מסכים עם מה שבצורה עדינה יכול להתפרש כמסקנה מהמאמר. הבעיה שלי עם אותו החלק
של הדברים שאני לא מסכים איתם זה לא שהדברים הללו מקורם בטעות מוחלטת, אלא בגלל שמקורם בגרעין של
אמת אבל את גרעין אמת הזה לוקחים למקומות שלדעתי הם לא לגמרי נכונים וכך יוצרים את התמונה של הפרש מאוד
גדול בין היכולות של טכנולוגיה אחת לשניה. לי המאמר הזה נותן תחושה של מה שמתארים באנגלית כלהטיף למקהלה,
כך שלדעתי זה לא פלא שאנחנו כבר מתחילים לשמוע (או לראות את התגובות בשירשור) פרטים מאותה המקהלה כבר
עונים אמן. אני רוצה להמשיך ולנסות לתאר בקצרה (כי בחלק מהדברים ההסברים הם מאוד לא פשוטים) למה אני מתכוון.

בדרך כלל שרוצים להראות את ההפרש בין הטכנולוגיות אז מתבססים על כמה דברים. דבר ראשון זה להראות כמה
ה- OLED הוא טוב בדברים כמו רמת השחורים העמוקים והקונטרסט הגבוה שערכי הארה מינימלית כאלה נותנים,
אחרכך זה להזכיר שמסך כזה יכול לכבות כל פיקסל בניפרד, ולבסוף בדרך כלל כדי שאנשים יבינו כמה היתרונות
של LCD בדברים מסויימים הם לא כל כך גדולים אז מביאים הסבר על איך העין שלנו מגיבה לאור כדי לנסות ולומר
בעדינות שרמות הארה גבוהות הן לא באמת כל כך משמעותיות.

אז כמו שכתבתי מקודם, כל הדברים הללו באים מאיזו שהיא אמת (או בדברים מסויימים אמת חלקית) אך
נלקחים למקומות מעט מוגזמים. כדי להסביר בקצרה למה אני מתכוון אני אתחיל דווקא מהחלק האחרון של
הדברים שהוא ההסבר על תגובת העין והבחנה בהבדלים בין רמות אור . במאמר נכתב:

לגבי עוצמות האור, חשוב לדעת שהעין אינה לינארית אלא לוגריתמית בתגובה שלה לעוצמות אור (האישון מתכווץ ככל שיש יותר אור ולכן מתקשה להבחין בהבדלים בין לבן בהיר ללבן פחות בהיר). התוצאה של זה היא שבעוד שקל מאוד להבחין בין 10 ניטים ל-20 ניטים, הרבה יותר קשה להבדיל בין 1000 ניטים ל-1500 ניטים
...
לפני שאני מתחיל את ההסבר הקצר שלי אני רק רוצה לציין שהנושא הזה הוא נושא מאוד גדול ובאמת לא פשוט
אז אני אנסה להתייחס אליו רק בצורה חלקית בכמה נקודות שחשובות לעניין שאני מדבר עליו. אז בואו נתחיל
מהחלק הראשון של המשפט שאומר : "חשוב לדעת שהעין אינה לינארית אלא לוגריתמית בתגובה שלה לעוצמות אור".
אז זה נכון שתגובת העין לאור היא לא לינארית וזה גם נכון שלתחום מסויים של רמות הארה התגובה של העין
היא לוגריתמית, אבל אני לא הייתי אומר שניתן לתאר את מכלול התגובה של העין לאור בפונקציה לוגריתמית
כמו למשל את התגובה של השמיעה שלנו לעוצמות קול או התגובה של חושים אחרים שלנו. זה לא סתם למשל
שהגאמה במסכים היא לא לוגריתמית כמו זו שלמשל משתמשים בה בצילום אם נזכיר לדוגמא את
ה- S-LOG של סוני למשל. סוני משתמשים בגאמה לוגריתמית זו כי היא מתאימה לחיישנים במצלמות שלה,
כדי לנצל כמה שיותר את רמת האות שלה ולאפשר בו תחום דינאמי כמה שיותר גבוה, ודבר דומה עושים
עם פונקציה אחרת בגאמה שמותאמת לאיך שהעין שלנו מגיבה לאור בתחום המסויים של הארה שמסכי CRT
יכלו לתת. זה לא סתם למשל שה- BBC ו- NHK בבואם למצא תחליף לגאמה שישמש אותם לתחום דינאמי
גבוה השתמשו בסוף בהכלאה בין גאמה בחלק התחתון של הפונקצית מעבר שלהם לבין פונקציה לוגריתמית
לחלק העליון של פונקציית מעבר. נכון שזה גם קשור לתאימות לאחור של פונקצית המעבר אבל זה גם קשור
לעובדה שהעין בתחום ההארה המדובר מגיבה בשתי צורות שונות לאור, צורה אחת שיותר מתאימה לגאמה
בחלק התחתון יותר של התחום וצורה שניה שמתאימה לפונקציה לוגריתמית בחלק העליון של התחום. מכאן
נובעת גם הבעיה עם שאר המשפט שבציטוט אך גם בצורה מסויימת (שאני אנסה להתייחס אליה בהמשך) עם
ההתיחסות שלנו לרמות השחורים העמוקים ולקונטרסט הגבוה מאוד שנגזר מהם.

המשך המשפט אומר את הדבר הבא: "תוצאה של זה היא שבעוד שקל מאוד להבחין בין 10 ניטים ל-20 ניטים, הרבה
יותר קשה להבדיל בין 1000 ניטים ל-1500 ניטים". אז גם כאן העיקרון הכללי הוא נכון אבל אני לא יודע מאיפה
נלקחו הנתונים הללו. זה נכון שככל שאנחנו חשופים לרמות אור יותר גבוהות כך הרגישות שלנו להפרשים בין הרמות
יורדת, יש חוק מאוד ידוע שנקרא חוק וובר שמתאר את העניין הזה ומתייחס לא רק לתחום מסויים בראייה שלנו אלא
גם לחושים האחרים שלנו, אבל כאן יש כמה בעיות. הראשונה היא שבמשפט רק מוזכרים ערכי הארה מהמסך אבל
הבעיה היא שמסכי טלוויזיה בצורת צפיה נורמאלית לא מכסים את כל אזור הראייה שלנו, בחלק מהמקרים
הם גם לא מכסים אפילו את רוב אותו האזור, כך שחוק וובר ככל שהוא מתייחס להבחנה בין עוצמות אור
בראיה שלנו גם דורש התייחסות לעוצמת האור הכללית כדי לקבוע אם אנחנו נרגיש בהבדל. דבר נוסף
שחשוב הוא שבצורה שקשורה לדברים שתארתי מקודם, אותו החוק (בשונה מבחושים אחרים שלנו שגם
בהם הוא יכול לתאר את הההפרש המינימלי המורגש) כבר לא לגמרי מתאר נכון את דברים אלו בראייה
שלנו כאשר מדובר בעוצמות אור יותר חלשות, ושם (בדומה לעניין הפונקציות שעליהן כתבתי מקודם)
כבר צריך לעבור לצורה מעט אחרת (או חוק אחר) של מציאת רמת ההפרש המורגש. כך שזה נחמד
לזרוק סתם ערכים כדי לתאר תופעה שהיא בעיקרון נכונה, אבל זה לא בטוח שבחירת הערכים הללו ספציפית
היא נכונה ובאמת נותנת יצוג נכון של העיקרון הכללי. וכל הדברים הללו הם עוד רק כשאנחנו מתייחסים
לעוצמות האור, כי יש תחומים אחרים כמו צבע למשל ששם הפרשים כמו אלו שתוארו בציטוט מורגשים מאוד
אבל גם זה נושא שלם בפני עצמו.

מה שמביא אותי לדבר על נושא השחורים העמוקים והקונטרסט הגבוה, שזה עוד נושא לא פשוט כמו שבדרך
כלל מתייחסים אליו (גם כן בצורה לא הכי נכונה). והעניין כאן קשור לתופעה שהזכרתי מקודם שבה תגובת
העין שלנו לאור היא שונה בתחומי הארה שונים. אז הסיבה לדבר זה היא פזיולוגית והיא לא קשורה רק
לפעולת האישון שלנו כמו שהיה ניתן להבין מהציטוט הקודם. הסיבה לתופעה הזו היא שבשונה למשל
מסנסור של מצלמה שלו כמות קולטנים מסויימת שכולם מגיבים לאור באותה הצורה (אם לא מתחשבים בפילטרים
שגורמים להם לקלוט צבעים שונים) לעין שלנו יש שני סוגי קולטנים שתורמים לראייה שלנו ושני סוגי הקולטנים
הללו משפיעים על הראייה שלנו בצורה מאוד שונה האחד מהשני. בתחום מסויים אחד שהוא התחום שבו העין
חשופה למספיק אור פועל רק סוג קולטנים אחד אך ככל שיורדת כמות האור שהעין חשופה אליה מתחת לרמה
מסויימת מתחילים גם הקולטנים מהסוג השני להשפיע על הראייה שלנו. הסיבה לזה היא שכל סוג של קולטנים
אמור לתפקד בתחום אור שונה ולהיות בעל רגישויות שונות אך יש תחום מסויים שבו שני סוגי הקולטנים
הללו מתפקדים ביחד ברמות שונות של השפעה על הראיה שלנו, רמות שנקבעות בהתאם לכמות האור
שהעין חשופה אליה, עד שמגיעים לרמות אור כל כך נמוך שבהם הקולטנים הראשונים שתארתי (אלו שפועלים
לבד ברמות אור יותר גבוהות) מפסיקים לפעול ואז פועל סוג הקולטנים השני שמאפשר לנו לראות ברמות
אור מאוד נמוכות. אז בעצם אני תארתי פעולה בשלש תחומי הארה שונים, הראשון באור מלא, השני בחושך
כמעט מוחלט אבל יש עוד תחום שחשוב לנו מאוד בדיוק לעניין השחורים העמוקים ממסכים שהוא מעין
תחום ביניים.

הסיבה שאני מביא את כל ההסבר הארוך הזה היא לנסות להסביר שבעצם כל ההנחות בנושא רמות שחורים
(והקונטרסט שהם נותנים ) שעליהם אנשים כאן מבססים במשך שנים את הקביעות שלהם בנושא מסכים , בעצם
נקבעו בתקופות בהם המסכים פעלו בעיקר בחלק העליון (תחום של ראיה באור מלא) של התחום הזה ואולי נכנסו
מעט עם השנים לתחום האמצעי אבל לא בצורה מאוד משמעותית. לכך גם נקבעו כל התקנים שמשמשים עוד היום
בעיקר בתכני SDR, אבל היום אנחנו דורשים מהמסכים להגיע הרבה יותר עמוק לאותו תחום הביניים שם הראייה
שלנו משתנה כמעט בכל צורה אפשרית, למשל ברגישות שלנו לקונטרסט שחשובה לנושא הזה אבל לא רק, גם
דברים אחרים שקשורים לראיה שלנו משתנים בצורה קיצונית כמו למשל הרגישות שלנו לצבע או מהירות התגובה
של העין שלנו לשינויים, אך משום מה בדיון על מסכים אנחנו עוד מתייחסים לראיה בתחום הזה באותה הצורה
שבה אנחנו מתייחסים לראיה בתחום המואר. דבר זה מביא לדעתי לאי הבנה של הגבולות היכולת של הראיה שלנו
(ביחד עם עוד גורמים סביבתיים) לנצל בצורה טובה את כל עניין השחורים העמוקים והקונטרסט הגבוה שמסכים
כמו ה- OLED נותנים. וזה מאוד נחמד להזכיר כל הזמן נתון כזה (רמת הארה מינימלית או רמת הקונטרסט
שמתקבלת ממנה) כדבר שזכותו יש לOLED עדיפות מאוד גדולה על LCD, אבל ברגע שמבינים את גבולות
יכולת הראיה שלנו ולא פחות חשוב מכך מבינים באמת מה צריכה להיות צורת הצפיה הנכונה במסכים (שהיא
גם נושא שלם בפני עצמו) אז מבינים שאומנם יש ל- OLED יתרון בנושא הזה אבל הוא אולי לא כל כך גדול
כמו שחלק מהתגובות מנסים לתאר אותו.

אז אני יודע שמה שכתבתי כאן זה חתיכת סיפור ארוך אך אני כבר נמנע הרבה מאוד זמן מלהיכנס לעניין בגלל
שהוא נושא לא פשוט להסבר, ולהסבר אמיתי ונכון של כל העניין צריך לכתוב ספר (אחד לפחות), אבל זו תגובה
לכל התגובות שאני רואה כל יום שנסות להראות את הנושא בצורה לגמרי חד צדדית לטובת ה- OLED.

ואני שמח שיש עוד אנשים בפורום כמו למשל ידידי jacko-il (ויש גם עוד אחרים) שלמרות חיבתו הידועה למסכי
ה- OLED, מנסה עוד (גם בשירשור הזה) לא להיות חלק מהמקהלה ולהראות תמונה יותר מאוזנת בתחרות
שבין OLED ל- LCD, כי התשובה לאיזה מסך כדאי לקנות היא לא תמיד כזו חד משמעית כמו שהיא אולי מצטיירת
לפעמים מהתגובות החד צדדיות הרבות שניתנות כל יום כאן בפורום.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1410
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

ההבנה שלי היא שאם סמסונג היו יכולים לייצר ולמכור מסכי OLED הם היו עושים את זה מחר בבוקר.
הם פשוט לא מחזיקים בטכנולוגיה. ה-QLED זו פשרה שנועדה לכסות במידה כזאת או אחרת על הכשלון ההנדסי.
זה לא מתבצע מתוך בחירה אלא מתוך אילוץ.

כמובן ש-LG כיצרנית בלעדית (של הפאנל ה-OLED) יכולה לקטוף את הפירות ולהעלות את המחירים, כי יש לה אפשרות כזאת והיא מנצלת אותה. מה שמשאיר חלון ליצרניות כמו סמסונג לשחק בתחום ה-VFM (תמורה למחיר). אז על ה-OLED אנחנו משלמים היום את פרימיום הבלעדיות, ולא רק את עלויות ה-yield הנמוך אשר מוזכר בכתבה.
נושא ה-yield אולי היה קיים בדור הראשון, אך איננו מהווה בעיה יותר ל-LG. היא פשוט מרוויחה המון, והיא ראויה לכך (בין אם היא מוכרת מסך קומפלט או רק את הפאנל).

בכל זאת מפתיע אותי שסמסונג ויצרניות אחרות לא מצליחות להדביק את הפער. אולי בגלל ש-LG מחזיקים בפטנטים ולא משחררים אותם, דבר שמחייב את המתחרות למצוא פתרונות עוקפי פטנטים מה שמקשה מאד על הפיתוח.

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 349
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

רק למסכי LED יכולות להיות תופעות derty screen ?
תודה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

@nirmv
·
זה לא לגמרי מדויק שרק LG יכולה לייצר פאנלי OLED. נכון יותר לומר שהם מחזיקים בטכנולוגיה ובפטנטים של שיטת ייצור פאנלי OLED במטריצת RGBW (ובעוד כמה פאטנטים שנלווים לשיטה).

בתכל'ס, LG בכלל קנו את היידע מחברת קודאק שחיפשה יצרן שיהיה מוכן לשלם לה כבף ולקחת את זה ממנה אחרי שהרגישה שאין לה איך למנף את זה למשהו מסחרי רווחי.

גם סמסונג ייצרה פאנלי OLED ואף שיחררה את המסך KE55S9C לפני כמה שנים שגם היה מוצלח יותר בביצועים מה LG המקביל שלו לתקופה. סמסונג עשתה פרסה מאד מהר מהטכנולוגיה אחרי שהבינה כמה דברים. ראשית, היא הבינה שמסחרית יהיה לה קשה לעשות מזה כסף ושבטווח הארוך השיטה של LG כנראה יעילה יותר לשיווק מסחרי לשוק הפרטי. שנית, וזה כבר פירוש נטו שלי, סמסונג לדעתי ראו מראש לאן התעשייה הולכת (מבחינת 4K HDR עם שאיפות ל Rec2020) והחליטה שזו לא הטכנולוגיה הנכונה מבחינה לשים בה את תקציבי המחקר והפיתוח. כמובן שגם בגלל היריבות המרה החברות הללו גם תמיד מחפשות את אלמנט הבידול והשוני האחת מהשניה.

סוני גם מייצרת פאנלי OLED , אבל אצלה הם מכוונים אך ורק למוניטורים אולפניים מקצועיים ולא לשוק הביתי.

אז לדעתי, זה לא כשלון הנדסי אלא פשוט החלטה אסטרטגית לאיפה כדאי יותר להשקיע את משאבי הפיתוח לטווח הארוך. סמסונג (והיצרנים האחרים) כנראה מרגישים שעדיף להם להפסיד את הקרב אך הם כנראה עובדים על דברים אחרים שיאפשרו להם לנצח את המלחמה. לפחות בעינהם.

אגב, זה ממש לא אומר ש LG עוצמים את העיניים ולא עובדים כבר על הדבר הבא. להיפך, לדעתי זה אף מתבקש מאד בגלל המגבלות הברורות שיש לטכנולוגיה אם מסתכלים על העתיד והעתיד הרחוק יותר ולא על ההווה והעבר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #20 

למען האמת אני לא כל כך מבין את השאיפה להגיע ל-REC2020 עם RGB. נראה שככל שנתקרב יותר לתקן, נתקל ביותר ויותר בעיות מטמריזם (כשל מטאמרי - https://en.wikipedia.org/wiki/Metameris ... ic_failure ).
כבר היום יוצא לי לקרוא על אנשים שמביצעו כיול מקצועי למסך ה-KS שלהם ונתקלו בבעיה הזו, שצבעים פשוט לא נראים להם נכון.
ככל שאנחנו מתקרבים לתקן ה-REC2020, כך רוחב הפס של כל צבע צריך להיות צר יותר ובכך נתקל יותר ויותר בבעיה הזו.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #21 

@jacko-il
·
אמרת שזה לא מדוייק, אבל גם הסכמת איתי (בצורה קצת מסובנת) שלא לסמסונג ולא לסוני יש היום את הטכנולוגיה לייצר מסכי OLED שיכולים להתחרות מבחינה מסחרית בפאנלים של LG (כמובן שלשוק הרלוונטי שעליו אנחנו מדברים). ולא שהם לא ניסו (סמסונג ניסו, וסוני היום קונה מ-LG). על כן, כן מדובר בכשלון הנדסי.

אתה אומר שאולי סמסונג החליטו משיקולים כאלה ואחרים לא להשקיע בטכנולוגיה הזאת. אולי... ואולי המהנדסים שלהם מתרוצצים אובדי עצות, ומחלקת המרקטינג המשומנת של סמסונג עושה כל שביכולתה לצמצם נזקים... זה נראה לי יותר סביר.
בכל מקרה, הכל ספקולציות. אין לנו באמת מושג מה קורה במחלקות הפיתוח של סמסונג.

אגב, אותו דבר אבל הפוך אפשר להגיד על מסכי ה-AMOLED של סמסונג למובייל, שגם שם יש פער ניכר על כל המתחרים כבר לא מעט שנים. אז זה קורה לכולם, אבל עכשיו אנחנו בעניין של מסכי טלויזיה.
נערך לאחרונה על ידי nirmv ב 20/04/2017 0:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #22 

דאבל

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #23 

זה לא שמדובר על כשלון הנדסי, פשוט הפאנלים של LG יותר פשוטים לייצור בגלל הפשרה ש-LG החליטו עליה.
הפאנלים של LG כוללים בעצם 4 תת-פיקסלים לבנים, על 3 מהם מותקנים פילטרים וכך מקבלים RGBW. תצורה זו הרבה יותר זולה לייצור מאשר פאנל OLED RGB אמיתי, וזה מה שסמסונג השיקו איי שם ב-2013 (?). ה-AMOLED הם פאנל RGB לכל דבר. במכשיר שלי יש פאנל כזה בגודל "5.2 עם רזולוציה 1440P - הוא פשוט מדהים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #24 

@nirmv
·
לא אמרתי שזה לא מדויק, אמרתי שזה לא לגמרי מדויק.
רשמת שרק LG מסוגלת לייצר פאנלים וניסיתי סה"כ לציין שזה לא לגמרי נכון. אני כן מסכים איתך שהסיבה למדוע סמסונג (או חברות אחרות) לא המשיכה את המחקר והפיתוח בתחום זו השערה נטו שלי (וגם רשמתי את זה קודם) וכל השערה אחרת יכולה גם היא להיות נכונה או מוטעית באותה מידה.
אגב, מסתובבות ידיעות על כך שבעתיד יגיעו לשוק גם פאנלים מייצור סיני. שיתוף בין חברות BOE ו- Skyworth (עם מימון ממשלת סין). אני לא בונה על זה בכלל, אבל נראה.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1480485630
http://www.olednet.com/en/boe-plans-est ... kattempt=1

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #25 

TheCoolest כתב:זה לא שמדובר על כשלון הנדסי, פשוט הפאנלים של LG יותר פשוטים לייצור בגלל הפשרה ש-LG החליטו עליה.
הפאנלים של LG כוללים בעצם 4 תת-פיקסלים לבנים, על 3 מהם מותקנים פילטרים וכך מקבלים RGBW. תצורה זו הרבה יותר זולה לייצור מאשר פאנל OLED RGB אמיתי, וזה מה שסמסונג השיקו איי שם ב-2013 (?). ה-AMOLED הם פאנל RGB לכל דבר. במכשיר שלי יש פאנל כזה בגודל "5.2 עם רזולוציה 1440P - הוא פשוט מדהים.
...
דיברתי על פאנלים גדולים. כן אתה צודק לגבי AMOLED אבל זה לא רלוונטי לנושא.
ה"פשרה" כדבריך ש LG החליטו עליה (או החליטו לקנות מקודאק?) הפכה אותה ליצרנים הפאנלים הטובים בעולם בפער ניכר כבר מספר שנים. אז זה לא ממש פשרה אלא יותר - הברקה, מוגנת בפטנט. ולא בטוח שזו ההברקה היחידה.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

הרוח הכללית של מה שאני רושם (וגם זו דעתי האישית בלבד) היא שמי שרוצה להתקע בLCD שיבושם לו. אבל לא צריך למכור לוקשים לאנשים. למי שאין כסף לרכישת OLED שיחכה. אני בכלל לא מבין את הדיון הזה.
מה יותר טוב: מזדה 3 או מרצדס A Class? נו באמת.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #27 

@gkatz
·
מה יותר טוב, סובארו אימפרזה STI או פרארי 458 ?

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #28 

jacko-il כתב:@gkatz
·
מה יותר טוב, סובארו אימפרזה STI או פרארי 458 ?
...
·שאלה מצוינת. האמת היא שאני לא חובב פרארי ולא סובארו. אבל אפשר לדבר על המון מכוניות אחרות אם בא לך.
בכל מקרה, פרארי לוקחת בנתונים היבשים: יותר כוח סוס, יותר טורק וכו. וגם כנראה מזיזה יותר ראשים אבל זה עניין של טעם כמובן.
אולי השוואה יותר מעניינת היא לקסוס C200 מול מרצדס Aclass
שתיהן מכוניות, נוסעות מפה לשם, דומות במראה (האצ') אבל מתחת לפח הלקסוס היא בעצם טויוטה runx מלפני מאה שנה שהלבישו אותה בשמלת שבת נאה (אבל בפנים הפלסטיקה זולה יפן סטייל) והמרצדס יושבת על פלטפורמה חדישה עם פנים מדהים.
מה אתה אומר?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #29 

@gkatz
·
תשמע, אני לא מנסה להתנגח ולמרות שזה אולי נראה ככה במבט ראשון, אני גם לא מנסה להתחכם..
סה"כ מנסה להעביר נקודה שהרכב הטוב יותר מן השניים הוא בהתאם לצרכים ולשימושים שלו.

נסה לקחת את הפרארי למקצה ראלי וכנראה שתסיים במקום די גרוע, אם בכלל תצליח לסיים והרכב ישרוד. (גם אם תחליף לו לצמיגי חצץ ותרכיב לו כלוב התהפכות וכו'). את הסובארו יהיה לך הרבה יותר קל להכין למקצה ראלי.
והדוגמא ההפוכה בערך היא עבור שימוש למסלולי כביש טהורים.
**ולפני שיקומו כל מיני מתחכמים שידברו איתי על שיפורים כאלה ואחרים וכן הלאה ושאפשר לשפר את הסובארו כך שתהיי טובה יותר מהפרארי לכביש וההיפך וכו' - ידוע. סה"כ ניסיתי לתת דוגמא**

ומה שאני מנסה לכוון עם זה שגם בציוד קולנוע בכלל ובמסכים בפרט אין תשובה מוכנה מהמגירה - "זה הכי טוב. נקודה." אלא יש סייגים ויש יתרונות וחסרונות. אפשר כמובן להתעלם מהחסרונות, אבל זה לא רציני. לא כך משווים.

כן אפשרי (אולי אפילו מתבקש) לבוא ולקבוע - היתרונות של X הרבה יותר מדברים אליי מהיתרונות של Y. זה לדוגמא בדיוק מה שעשיתי כשקניתי OLED לעצמי. אבל אני לא חי תחת איזו אשלייה שה- OLED היא טכנולוגיה מושלמת ללא חסרונות. פשוט עם החסרונות של ה- OLED אני מסוגל לחיות כרגע ועם החסרונות של ה- LCD פחות.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #30 

jacko-il כתב:@gkatz
·
תשמע, אני לא מנסה להתנגח ולמרות שזה אולי נראה ככה במבט ראשון, אני גם לא מנסה להתחכם..
סה"כ מנסה להעביר נקודה שהרכב הטוב יותר מן השניים הוא בהתאם לצרכים ולשימושים שלו.

נסה לקחת את הפרארי למקצה ראלי וכנראה שתסיים במקום די גרוע, אם בכלל תצליח לסיים והרכב ישרוד. (גם אם תחליף לו לצמיגי חצץ ותרכיב לו כלוב התהפכות וכו'). את הסובארו יהיה לך הרבה יותר קל להכין למקצה ראלי.
והדוגמא ההפוכה בערך היא עבור שימוש למסלולי כביש טהורים.
**ולפני שיקומו כל מיני מתחכמים שידברו איתי על שיפורים כאלה ואחרים וכן הלאה ושאפשר לשפר את הסובארו כך שתהיי טובה יותר מהפרארי לכביש וההיפך וכו' - ידוע. סה"כ ניסיתי לתת דוגמא**

ומה שאני מנסה לכוון עם זה שגם בציוד קולנוע בכלל ובמסכים בפרט אין תשובה מוכנה מהמגירה - "זה הכי טוב. נקודה." אלא יש סייגים ויש יתרונות וחסרונות. אפשר כמובן להתעלם מהחסרונות, אבל זה לא רציני. לא כך משווים.

כן אפשרי (אולי אפילו מתבקש) לבוא ולקבוע - היתרונות של X הרבה יותר מדברים אליי מהיתרונות של Y. זה לדוגמא בדיוק מה שעשיתי כשקניתי OLED לעצמי. אבל אני חי תחת איזו אשלייה שה- OLED היא טכנולוגיה מושלמת ללא חסרונות. פשוט עם החסרונות של ה- OLED אני מסוגל לחיות ועם החסרונות של ה- LCD פחות.
...
·מסכים,
אבל בסופו של דבר צריך להחליט ולתת ציונים ובסוף מדובר על שני סוגים של טלוויזיות שניתן להשוות בינהם.
לראייתי OLED היא טכנולוגיית העתיד כי היא פשוט יותר טובה overall. בסופו של יום כמובן שכל אחד מחליט עבור עצמו לפי יכולות הכיס, הצרכים, וכו...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”