Gili_RegevGili_Regev כתב:הורדת מס קניה על סלולאריים היא לא פחות משערוריה.
גם בתור אחד שמתעב את ביבי, לא מבין את הצעד של כחלון, ולא מקבל אותו, אפילו שהוא די עושה צחוק פה מראש הממשלה.
אני אחד שתמיד עם אחד המכשירים המתקדמים בשוק.
מישהו מוכן להסביר לי מדוע המדינה צריכה לסבסד לי את זה, בעלות של 450 מליון ש"ח ?
היות וההטבה היא באחוזים, הרי שמי שנהנה בעיקר הם מעמד הבינוני +, שרוכש אייפון למשל.
מי שקונה xiomi כי ידו אינה משגת, יהנה מהטבה של 200 ש"ח במקרה הטוב.
מי אמר שבן אדם צריך ללכת עם אייפון, ועוד על חשבון המדינה ?
קבלת שיחות, וויז, פנגו, YNET ואפליקציית מייל אפשר להפעיל מכל סלולארי ב 700 ש"ח. אף אחד לא באמת צריך יותר מזה, ואם כן אז שיממן מעצמו.
450 מליון ש"ח אפשר להקצות לזקנים, לניצולי השואה, לחדרי מיון, מיטות תקנים ועוד 200 דוגמאות "קלישאתיות".
יודעים מה, זה מפוצץ, אבל כל שנה ועדת סל התרופות משאירה חולים בלי תרופה, וכל הסיפור נדון סביב 350 מליון ש"ח.
הנה לכם 450 מליון ש"ח, וכל התרופות נכנסות לסל.
בזיון !!!!
ולא, זה לא היה פוסט פוליטי....
מה שאתה כותב פשוט כל כך נכון וכל כך צורם
שאיך אומרים, אני מעדיף לשלם א ה600-700 שקלים האלה פעם בשנה או שנתיים והעיקר שיהיה לכל האנשים בארץ את התרופות שהם צריכים בתוך סל התרופות
ואכן, יש עוד המון דברים אחרים שאפשרי לסבסד בכסף הזה וצריך....
בכל מקרה, בתור יבואן בעצמי, אני חושב שהתחשיב כאן שגוי, הרי המדינה מורידה 15% ממס הקניה, את המס הזה בעצם היבואן משלם ואז מגלגל לצרכן דרך המכירה לחנות, והחנות לצרכן הסופי (אולי יש פה גם סוכנים או משווקים בתווך, זה אין לי מושג)
היבואן משלם 15% מערך העלות שלו כשהוא עושה את הייבוא, לדוגמא, עלה לו לצורך העניין 2000 ש"ח הגלקסי S8 לפני חישובי מעמ והמס הנ"ל... אז במקום לשלם תוספת של 15% שזה 300 שקלים, הוא לא משלם יותר, ופחות או יותר, זה המחיר שיירד מהמוצר הסופי (או משהו קרוב לזה, כי גם על זה יש תחשיב של רווח שהיבואן/חנות צריכים להרוויח על הכסף שהשקיעו)
אבל לא מאמין שזה יגיע ל600 שקלים למכשיר בודד... כמו שרשמו, מי שכן הוריד סכום כזה אלה רק חברות הסלולר שמלכתחילה מוכרות את המכשירים במחירים גבוהים יותר משאר השוק...
רמי