שרשור תגובות: החברות מודיעות: הורדה של עשרות אחוזים במחירי הסלולר

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 869
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

Gili_Regev כתב:הורדת מס קניה על סלולאריים היא לא פחות משערוריה.
גם בתור אחד שמתעב את ביבי, לא מבין את הצעד של כחלון, ולא מקבל אותו, אפילו שהוא די עושה צחוק פה מראש הממשלה.
אני אחד שתמיד עם אחד המכשירים המתקדמים בשוק.
מישהו מוכן להסביר לי מדוע המדינה צריכה לסבסד לי את זה, בעלות של 450 מליון ש"ח ?
היות וההטבה היא באחוזים, הרי שמי שנהנה בעיקר הם מעמד הבינוני +, שרוכש אייפון למשל.
מי שקונה xiomi כי ידו אינה משגת, יהנה מהטבה של 200 ש"ח במקרה הטוב.
מי אמר שבן אדם צריך ללכת עם אייפון, ועוד על חשבון המדינה ?
קבלת שיחות, וויז, פנגו, YNET ואפליקציית מייל אפשר להפעיל מכל סלולארי ב 700 ש"ח. אף אחד לא באמת צריך יותר מזה, ואם כן אז שיממן מעצמו.
450 מליון ש"ח אפשר להקצות לזקנים, לניצולי השואה, לחדרי מיון, מיטות תקנים ועוד 200 דוגמאות "קלישאתיות".
יודעים מה, זה מפוצץ, אבל כל שנה ועדת סל התרופות משאירה חולים בלי תרופה, וכל הסיפור נדון סביב 350 מליון ש"ח.
הנה לכם 450 מליון ש"ח, וכל התרופות נכנסות לסל.
בזיון !!!!
ולא, זה לא היה פוסט פוליטי.
...
Gili_Regev
מה שאתה כותב פשוט כל כך נכון וכל כך צורם
שאיך אומרים, אני מעדיף לשלם א ה600-700 שקלים האלה פעם בשנה או שנתיים והעיקר שיהיה לכל האנשים בארץ את התרופות שהם צריכים בתוך סל התרופות
ואכן, יש עוד המון דברים אחרים שאפשרי לסבסד בכסף הזה וצריך....

בכל מקרה, בתור יבואן בעצמי, אני חושב שהתחשיב כאן שגוי, הרי המדינה מורידה 15% ממס הקניה, את המס הזה בעצם היבואן משלם ואז מגלגל לצרכן דרך המכירה לחנות, והחנות לצרכן הסופי (אולי יש פה גם סוכנים או משווקים בתווך, זה אין לי מושג)
היבואן משלם 15% מערך העלות שלו כשהוא עושה את הייבוא, לדוגמא, עלה לו לצורך העניין 2000 ש"ח הגלקסי S8 לפני חישובי מעמ והמס הנ"ל... אז במקום לשלם תוספת של 15% שזה 300 שקלים, הוא לא משלם יותר, ופחות או יותר, זה המחיר שיירד מהמוצר הסופי (או משהו קרוב לזה, כי גם על זה יש תחשיב של רווח שהיבואן/חנות צריכים להרוויח על הכסף שהשקיעו)
אבל לא מאמין שזה יגיע ל600 שקלים למכשיר בודד... כמו שרשמו, מי שכן הוריד סכום כזה אלה רק חברות הסלולר שמלכתחילה מוכרות את המכשירים במחירים גבוהים יותר משאר השוק...

רמי

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 869
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

rosenyo כתב:MarioMan כתב :

"בכל אופן, אני מחכה שזה כבר יתעדכן בחישובי מסי היבוא של Amazon "

..בניסיון רכישה מאמזון ארה"ב מהבוקר, חוייבתי רק ב 17% מע"מ , שהתווספו לסה"כ מכשיר ומשלוח לארץ.
...
·אמזון לא הייתה מחייבת במס הקניה מלכתחילה...

פה היה טמון ייתרון נוסף לטובתנו

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

הנה דדעתי שנכתבה הת'רד אחר הקשור ישירות לנושא הנ"ל":

לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך. מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

רק ישראלים מסוגלים לבכות כל החיים שלהם שהכל בארץ יקר ושהמיסוי על מוצרים הוא מהגבוהים בעולם וכן הלאה וכן הלאה ואז שבאים ומורידים מס מסויים אותם אנשים צועקים שזה מהלך פוליטי זול של כלכלת בחירות ושזו דמגוגיה בגרוש...

מה אני חושב?
כן, המהלך הוא נטו פוליטי פופוליסטי.
האם אני חושב שיש מקום למס קניה על מכשירי סלולר? לא. והגיע הזמן שביטלו אותו.
(בדיוק כמו שאני חושב שאין מקום למיסי קניה גבוהים מהרגיל על טלויזיות, רסיברים ורמקולים, מזגן, חלקי חילוף לרכב ועוד כמה מוצרים)

**מעניין איך לכל הפריטים שהכי נצרכים בכל בית ובית בישראל מוצמד גם מס קניה גבוה. היה פשוט יותר אילו לא היו מצמידים לאף פריט מס קניה ובמקום זה כל אזרח היה מחויב לשלם פשוט "מס גולגולת" על עצם העובדה שהוא חי בארץ. זה לפחות באמת היה משקף את מטרת כל המיסים האלה ולא היינו הולכים סחור סחור מסביב עם כל מיני מיסי קניה טיפשיים**

מצ"ב טבלת מיסים מרוכזים:
http://62.219.95.10/misimmerukht/
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

jacko-il כתב:רק ישראלים מסוגלים לבכות כל החיים שלהם שהכל בארץ יקר ושהמיסוי על מוצרים הוא מהגבוהים בעולם וכן הלאה וכן הלאה ואז שבאים ומורידים מס מסויים אותם אנשים צועקים שזה מהלך פוליטי זול של כלכלת בחירות ושזו דמגוגיה בגרוש...
...
אני מסתכל על התמונה בפן החברתי.
כי כשאני זועק שהכל יקר פה,זה בא אצלי יחד עם העובדה שאין ששום תמורה לכסף.
אין לי בעיה לשלם, אבל תנו לי שירות כאזרח. רבאק, זה הכסף שלי..
גם אני אהיה זקן יום אחד, וגם אני מקווה להמשך בריאות לי ולמשפחתי, אבל אף אחד לא יכול להבטיח לי.
תסכים איתי בדבר אחד:
שלפני שמקצים 450 מליון ש"ח לסבסוד של דבר שאינו Must, מכוון אוכלוסיה חזקה, והכי רחוק שיש מלהטיב עם אוכלוסיה חלשה (חולים, זקנים),
יש להקצות את הכסף לועדת סל התרופות, היכן שמחליטים עבורנו מי יחיה, ומי לא.
כי מי שבצד של ה"לא", זה מפרק משפחות שלמות. למה אנשים צריכים לשלם אלפי שקלים בחודש על תרופה, כשבפועל, אפשר לממן להם את זה (ולא סמארטפון..)
יש ..?
וזה עוד לפי שהזכרתי חינוך, כיתות לימוד, קיצוץ שעות, קיצוץ סייעות לבעלי צרכים מיוחדים, ומה לא..
...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

גילי, אבל מה הקשר בין השניים? עד עכשיו היה מס על פלאפונים, מישהו העביר את הכסף הזה למטרות שציינת? לא.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #22 

@Gili_Regev
·
מסכים איתך לגמרי.
אני גם לגמרי מסכים עם מה שאתה אומר שאין לי שום בעיה לשלם (ואולי לשלם גם הרבה) במידה וגם היתה נגזרת מזה איכות חיים גבוהה יותר (דהיינו, מערכות בריאות, חינוך, שיטור וכן הלאה טובות יותר).

העניין הוא שקיצוץ מס על טלפונים סלולריים משפיע על כמעט כל אזרח. נכון, לא כולם, אבל על הרבה. אעז אפילו לומר שעל רובנו. כמעט לכל אחד מאיתנו יש מכשיר סלולרי ולפחות אחד. אם זה היה לפני עשור הייתי אומר עוד מילא, אבל היום?
כולנו צורכים מכשירים סלולריים. אז אפשר להגיד שעד עכשיו הטילו לנו מס על מצרך בסיסי (או אפילו כלי לחיים מודרניים).

אז נכון, יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם עכשיו, אבל זה לא אומר שביטול המס הזה לא היה נכון (לדעתי).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #23 

jacko-il כתב:@Gili_Regev
·
מסכים איתך לגמרי.
אני גם לגמרי מסכים עם מה שאתה אומר שאין לי שום בעיה לשלם (ואולי לשלם גם הרבה) במידה וגם היתה נגזרת מזה איכות חיים גבוהה יותר (דהיינו, מערכות בריאות, חינוך, שיטור וכן הלאה טובות יותר).

העניין הוא שקיצוץ מס על טלפונים סלולריים משפיע על כמעט כל אזרח. נכון, לא כולם, אבל על הרבה. אעז אפילו לומר שעל רובנו. כמעט לכל אחד מאיתנו יש מכשיר סלולרי ולפחות אחד. אם זה היה לפני עשור הייתי אומר עוד מילא, אבל היום?
כולנו צורכים מכשירים סלולריים. אז אפשר להגיד שעד עכשיו הטילו לנו מס על מצרך בסיסי (או אפילו כלי לחיים מודרניים).

אז נכון, יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם עכשיו, אבל זה לא אומר שביטול המס הזה לא היה נכון (לדעתי).
...
הוא היה נכון עם היה בו מענה או מנגנון פרוגרסיבי ביחס להכנסה.
אבל מה יצא ? שאלה שהולכים עם מכשיר פרימיום (מעמד בינוני+/גבוה, תושבי המרכז, בעלי ההכנסה, U name it..),
נהנים יותר.
המעמד הנמוך, אלה שקונים מכשירים פשוטים, אלה שלעולם לא יוכלו לרכוש לעצמם תרופה מחוץ לסל, ואולי גם מתוך הסל, אלא שע"פ הסטטיסטיקה חולים יותר - מהם לוקחים פעמיים. פעם אחת כי ההטבה שלהם שולית,ופעם שניה כי לקחו מהם כסף ונתנו אותו לבעלי היכולת, ולא הקצו אותו לדברים שחיוניים להם באופן בסיסי באמת
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #24 

Huber כתב:גילי, אבל מה הקשר בין השניים? עד עכשיו היה מס על פלאפונים, מישהו העביר את הכסף הזה למטרות שציינת? לא.
...
על זה עניתי קודם.
כשאמרו לי שגם כשמורידים מיסים אני מתבכיין,
כתבתי שאני תמיד זועק שהמחיה פה יקרה, אבל לפחות מצפה לתמורה.
הפעם השתינו על המעמד הנמוך מהמקפצה.
"יש לנו כסף, אבל אתם (אוכלוסיות חלשות) לא ממש תהנו ממנו"
...

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

מעניין אם IDIGITAL יורידו את המחירים בהתאם, בנתיים הכל נשאר כמו קודם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #26 

@Gili_Regev
·
גילי, בגדול אתה צודק. אני די מסכים עם רוח הדברים שאתה מעלה..
מה אני פחות מסכים זה עם ההסקה שמעמד חלש לא קונה סלולריים מודרנים/מתקדמים. אולי זה רק אני אבל רוב האנשים שאני מכיר, גם כאלה שאין להם ממש יכולת כספית, קונים מכשירים סבירים ומעלה. משיואמי סיני בסיסי ועד למכשירי הכניסה ומעלה של המותגים היותר מוכרים. הנקודה שלי שכל אחד שקונה מכשיר שעולה יותר מ- 75 דולר (שזה לדעתי מרבית המכשירים) נהנה בדיוק מאותה "הנחה" של 15 אחוז. באחוזים כולם יהנו מאותו חסכון, אז אני לא מסכים אם זה שהעניים נדפקים פעמיים מפני שהם לא נהנים מההטבה הזו.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #27 

jacko-il כתב:@Gili_Regev
·
גילי, בגדול אתה צודק. אני די מסכים עם רוח הדברים שאתה מעלה..
מה אני פחות מסכים זה עם ההסקה שמעמד חלש לא קונה סלולריים מודרנים/מתקדמים. אולי זה רק אני אבל רוב האנשים שאני מכיר, גם כאלה שאין להם ממש יכולת כספית, קונים מכשירים סבירים ומעלה. משיואמי סיני בסיסי ועד למכשירי הכניסה ומעלה של המותגים היותר מוכרים. הנקודה שלי שכל אחד שקונה מכשיר שעולה יותר מ- 75 דולר (שזה לדעתי מרבית המכשירים) נהנה בדיוק מאותה "הנחה" של 15 אחוז. באחוזים כולם יהנו מאותו חסכון, אז אני לא מסכים אם זה שהעניים נדפקים פעמיים מפני שהם לא נהנים מההטבה הזו.
...
לדעתי אתה מפספס פה..
אני לא בטוח שאתה מכיר עוני מהו. עוני בהגדרה, לא ילד מהכיתה של הילד שלך, שההורים שלו קורעים את התחת בשביל 12K הכנסה יחד, אבל בסוף הוא מקבל הכל.
תפריד בין אלה ש"אין להם ממש יכול כספית", וקורסים תחת הלחץ של הילדים (שנתונים גה הם ללחץ חברתי בעייתי),
לאלה שפשוט לא קונים, ולא יקנו אייפון.
חוץ מזה,
זקנים קונים אייפון ? ניצולי שואה קונים אייפון ? חולים קונים אייפון? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים קונים אייפון ?
לא..
אז מישהו פה דפק אותם פעמיים.
...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #28 

@Gili_Regev
·
לא צריך להיחסף עם אייפון, כולו צריך מכשיר סלולרי כלשהו. ההנחה היא אותה הנחה באחוזים, גם על אייפון ב 4000 ש"ח וגם על "סתם מכשיר טלפון ללא מותג" ב- 800 ש"ח. וכן, לדעתי לכולם יש סלולרי כלשהו. זה לפחות מה שאני רואה בפועל. אולי אנחנו חיים במדינה אחרת.
זקנים קונים אייפון ? ניצולי שואה קונים אייפון ? חולים קונים אייפון? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים קונים אייפון ?
...
תחליף את המילה אייפון בסלולרי והתשובה שלי היא דווקא "כן". (אולי למעט ניצולי שואה).

אבל עזוב, זה לא משנה. אני מבין את הנקודה שלך.
יש ציבורים שלמים בארץ שפשוט רומסים אותם שוב ושוב ואז שוב. יש אינסוף חלוקת תקציבית לא הוגנת במדינה.
אני פשוט לא חושב שזה "או זה או זה". לדעתי צריך לתקן את כל העוולות.
אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #29 

@jacko-il

אני מבין שאין ביננו ממש ויכוח, ובכל זאת..
אי אפשר להחליף את המילה אייפון ב"סלולארי", כי אייפון עולה 4000 ו"סלולארי" עולה 800.
כשההנחה היא באחוזים, אז ניצול שואה נהנה ב- 200 ש"ח אולי, אבל מהקופה הציבורית שתו לו 450 מליון.

"אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר."
(Y)(Y)
...

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 913 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

חבר'ה, סחפתם את הוויכוח הזה לעולמות עלומים...
בסופו של יום, אני לא רואה באמת הוזלה משמעותית בחנויות הסללור. הם גם לא ימכרו מכשירים במחיר הפסד.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”