שרשור תגובות: רפורמת כחלון לביטול מסי הסלולר - המפסידים וה...מפסידים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

brillix כתב:המס על הסלולרי זה שטויות, המס האמיתי אשר משפיע ישירות על כל שכבות האוכלוסיה הוא המס על הרכב שעומד על מעל ל-90%.
הורדה משמעותית ואו ביטול של מס זה ישפיע בצורה ישירה על כל בית בישראל ויחסוך לכל משפחה עשרות אלפי שקלים ולא מאות שקלים בודדים.
...
·

המיסים על הדלק יחסכו יותר !

brillix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

mayeast כתב:
...
...
·

המיסים על הדלק יחסכו יותר !
...
·לא בטוח, ומאוד תלוי כמה אתה מוציא דלק בחודש, מה עוד שהרכבים הולכים ונעשים חסכוניים יותר ויותר, אבל עלות הרכישה הראשונית היא מאוד גבוהה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5105
שם מלא: גילי
נתן תודות: 343 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

ra כתב:אלמלא דמעות התנין על מה שקרה לעובדי הסלולר הייתי מנסה לתת יותר קרדיט.
נניח שעובדי הסלולר איבדו בחלקם את מקום העבודה,
ליבי נוטה לכיוון מיליוני אזרחים שנעשקו לטובת אותה קבוצה קטנה
ומעסיקיהם בחזירותם שהתגלתה מאז.
גילי:אף אחד לא מסבסד איפון -רק מעיק פחות במיסוי.
ומי אתה שתחליט איזה טלפון מספיק למי - העשירים יודעים לעשות חשבון
ואייפונים נפוצים בכל השכבות - אבל זה נושא עם היבטים סוציולוגיים יותר.
יש נטייה לראות בכל מוצר יקר כמותרות ושהמדינה מואילה לאפשר לאזרח
לרכוש עם רגשי אשמה.
ההבדל הוא שמוצר כמו טלפון משאיר ישירות הכנסה פנוייה שעוברת לצריכה
המעודדת עסקים וגם המס שנחסך יבוא משם וגם המשק ירוויח פעילות
וגם עובדת הסלולר שפתחה צהרון תקבל יותר ילדים ותתפרנס.

את אבישי איני מכיר ולא יודע מה הסנטימנט שלו לאור עברו בענף:
בהחלט יכול להיות לכל כיוון.

כדברי הרשעים:כל עוד היבואנים בוכים נשאר להם עוד הרבה שומן.
ראה נהי יבואני הרכב.
...
ראשית, "מי אתה או לא מי אתה" תשאיר לדיונים עם החברים שלך.
פה תכבד את הדיון ואת מי שלוקח בו חלק, גם אם הדברים נראים או לא נראים.
אני תמיד דואג להיות עם מכשיר מתקדם, ויכול להגיד לך שהטלפון של הבת שלי ב 1/3 מחיר יודע לעשות כעט כל דבר, מבלי לגבות ממני מחיר מיוחד. אז למה אני הולך עם אייפון חדיש ? בדיוק מהסיבה שהכלב מלקק לעצמו את הביצים.
ואם לתאוריה הכלכלית שלך היתה אחיזה במציאות, אז הצו על הסלולארי לא היה תחום בזמן - עד סוף 2018.
באוצר יודעים שהמס לא יחזור מגידול בצריכה שמקורה ב -700 ש"ח שנחסכו מציבור בכל אייפון, ובחישוב שלהם יש להם חמצן של פחות משנתיים כדי לממן את הדבר הזה.
...

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2309
נתן תודות: 149 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אפילו הציטוט שלך לא מדוייק
והסגנון שלך לא מצריך דמיון
ואידך זיל גמור

baruh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

עם ישראל פראייר נטו.
בראבו , בראבו !
איזה מעשה גבורה של שר כחלון - I-phone ב 600 ש"ח פחות.
מגיע לא להדליק משואה ביום העצמאות .
עוד לא ידוע איך התנקם בו ביבי על מעשה החצוף הזה ובלי אישורו.
זה שמחירי הדירות מזנקים בעשרות אחוזים כל שנה , ו מרחיקים כל זוג צעיר או לא צעיר
עשרות אלפי I-phonim מהחלום של דירה משלו , זה פחות חשוב.
וכמו תמיד קונים את עם ישראל בזול , ומוכרים לא ביוקר .
ויום עצמאות שמח לכולם ובמיוחד לרוכשים I-phone בזול.
לא מתקנים משעובד
LG43UJ630Y, Philips42,
Router TP-LINK VR600,
Dell 780MT ,Sony STR-DN1080

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות.
...
·
תהיה כן ואמיתי: אתה קנית את הסמארטפונים שלך בארץ או בחו"ל?

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1940
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות.
...
ברור שזה פופוליזם, אבל בעיני זה סוג של לעשות את הדבר הנכון מהסיבות הלא נכונות.
להשקפתי, צריך לצמצם למינימום את המיסים ולהוריד במקביל את ההוצאה הציבורית. בין המיסים שיש להוריד מיסי יבוא הם מהגרועים ביותר, שכן הם מזיקים לתחרות ומעלים את יוקר המחיה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4904
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

לא בטוח ששלום חנוך שיער שהמשפט הבא שהוא כתב יהיה רלוונטי אחרי כל כך הרבה שנים :
"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"....
קונים פופולריות בזול במקום לטפל בבעיות רציניות ומשמעותיות והציבור קונה את הלוקש שמאכילים אותו ומוחא כפיים....

טועה מי שחושב שאנחנו לא ראויים להנהגה הזאת....
ארז

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך.

מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

כחלון נבחר כדי להוריד את מחירי הדירות. זה לא קורה כרגע אז הוא מנסה לחלק סוכריות כדי להשאר רלוונטי. הבעיה העיקרית מבחינתי הוא שאת הורדת מס הקניה הוא עשה מיידית וכך באמת הזיק לתעשיה ולשוק. אם המהלך היה פחות פופוליסטי הוא פשוט היה מודיע שכל התקנות האלו יכנסו לתוקף בעוד X חודשים ונותן זמן התארגנות.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

Huber כתב:לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך.

מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?
...
מסכים ב-100%, עד עכשיו קניית מכשיר בארץ בכלל לא הייתה אופציה עבורי וגם עבור רוב המשפחה וחברים שלי.
כל מי שיכל הביא טלפון מחו"ל. כאשי פערי המחירים יצטמצמו יותר אנשים יקנו בארץ ובטווח הרחוק היבואנים ירוויחו מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

yaron78 כתב:
...
...
·
...
·מה הקשר?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

אני לא מצליח להבין על מה פה מתרעמים? אין בארץ שוק משוכלל אמיתי, ברוב המוצרים שולטים מספר יבואנים גדולים והם מכתיבים לנו מה המחיר
של כל מוצר והוא כמעט תמיד יקר יותר מאשר יבוא מחו"ל. בעבר לימד אותנו שאם יבואן יכול להטיס מחירים ויקנו, זה מה שהוא יעשה.

אלו כוחות השוק, בדיוק כמו שבכל הזדמנות אותם יבואים (בעיקר הקטנים) "מפציצים" מחיר כאשר אין כמעט תחרות (תבדקו כמה עולה אייפון חדש לאחר שיוצא ועדיין לא מיובא באופן סדיר לארץ)

אי אפשר להודיע שתהיה ירידה במס עוד X זמן כי אז המכירות יפסקו כמעט לחלוטין כאשר יחכו שהX הזה יגיע (לדוגמא פטור ממע"מ על דירה ראשונה עצר את מכירות הדירות).

עניין ה "יש דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף" זה עניין של השקפה. לפי דעתי גם עם הכסף שהולך להתנחלויות אפשר לעשות דברים טובים יותר, גם הכסף שהולך לישיבות, אז מה?

מעמד הביניים הוא חלק גדול מהאוכלוסיה, המדינה לא מממנת את הטלפונים שלו, הוא פשוט הפסיק לממן את הוצאות המדינה ושכבות אחרות (עיירות פיתוח, בני ישיבות, התנחלויות וכו').

דווקא מעמד הביניים זו האוכלוסיה שמשלמת הכי הרבה מיסים ומקבלת הכי מעט בחזרה ונחמד שגם לפעמים נותנים לה ולא רק לוקחים. כחלון פה פנה במכוון למעמד הביניים וזה לאחר שבדר"כ הוא נדפק (מי זוכר את "מס טלויזיה מעל 50"" של לפיד?). (אף אחד פה לא דיבר על נקודות הזיכוי שיכולות להגיע ל 1000 ש"ח לחודש למשפחה לכל ילד, אבל רק לאלו שמשלמים מיסים, שוב, לא אוכלוסיות חלשות שלא מגיעות לסף המס) גם הם אזרחים במדינה וגם להם מגיעה איכות חיים.

היום טלפון סלולרי זה מוצר צריכה בסיסי, ולמשפחה עם 3 ילדים (נוער) שצריכים לקנות 5 מכשירים, גם סיניים, החסכון הוא משמעותי. לפי דעתי מחזורי המכירות של היבואנים יעלו מכיוון שהכדאיות לקנות מכשיר מחו"ל ירדה. ואם עכשיו יש בעיה נקודתית, שיתייעלו בדיוק כמו שקרה לחברות הסלולר לאחר פתיחת התחרות, חלק מניהול מלאי זה הסיכון לשינוי בשווי המלאי וזה נכון בכל עסק שמנהל מלאי.

יש במדינה מלא כסף הבעיה היא לאיפה הוא מנותב ומה סדר העדיפויות.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4904
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

dondi כתב:
יש במדינה מלא כסף הבעיה היא לאיפה הוא מנותב ומה סדר העדיפויות.
...
·

נכון וזה בדיוק מה שמקומם אותי.
נשארו פחות מ 40 אלף ניצולי שואה וחלקם עדיין חי בחרפת רעב (אלה שלא מקבלים רנטה...)
סתם זקנים , לא ניצולי שואה, לא מעניינים כי אין להם כוח אלקטורלי או פטרון פוליטי אז מי סופר אותם - שיחליטו אם הם רוצים "לבזבז" את הקצבה העלובה על מזון או אוכל או חימום הדירה כי אין מספיק לכל המותרות האלה...
נכים הם בכלל "חצי בן אדם" אז מגיע להם חצי קצבה...
מערכת הבריאות הציבורית קורסת אבל זה בסדר כי למי שיש כסף יקבל טיפול פרטי שופרא דשופרא. מישהו יודע מתי בנו בארץ בית חולים? האוכלוסיה גדלה ומספר המיטות ביחס לאוכלוסיה רק הולך וקטן...
עניים אין במדינה בכלל - עובדה שאנשים נוסעים לחו"ל, קונים רכבים וסמרטפונים....וחוץ מזה יש מבצעי התרמות פעמיים בשנה (ראש השנה ופסח) אז שיתכבדו לצום בשאר השנה או לדאוג לעצמם...

בקיצור, השיטה הפוליטית הישראלית הביאה לשיא את האטימות, הרשעות וההתעלמות של המדינה מאזרחיה אבל אזרחי המדינה ממשיכים להצביע עבור השיטה הזאת שוב ושוב...
לא סתם כתבתי קודם ש"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם...".
אלא אם אתה מקורב או שייך לסקטור שחפצים ביקרו כי אחרת הקואליציה תתפרק...אז אתה מלך !
ארז

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

oferlaor כתב:
...
·מה הקשר?
...
·אתה יודע טוב מאוד מה הקשר!

כי מצד אחד, אתה מזדעק ומתרעם על ביטול המס ועל הכסף שלא ייכנס לקופת המדינה,
אבל מצד שני - אתה בעצמך התחמקת מתשלום המס!

ככה זה - רוצה "צדק חברתי" ומיסים גבוהים - אבל שאחרים ישלמו על זה, לא אתה...

אמנם לא הודית שקנית בחו"ל, אבל זה די ברור ומתבקש: כי כל מי שיכל, היה מנסה להתחמק מהמיסים האלה - בצדק!
פניתי דווקא אליך, כי לגביך הייתי בטוח שאתה קנית בחו"ל - בתור אחד שטס הרבה לחו"ל מטעם האתר.

המס הזה היה מעוות. ולכן היה צריך לבטל אותו - ולא, זה לא פופוליזם!
לא ייתכן ולא הגיוני שמעט מוצרי צריכה סטנדרטיים יוחרגו וייגבה עליהם מס חריג!
עובדה שברוב העולם אין מס מעוות כזה על סמארטפונים! ויש סיבה לכך!

ייתכן שהפגיעה בפועל בהכנסות המדינה תהיה קטנה יותר, ולא כמו שהסתכלו על זה: הסתכלו ישירות על הכנסות המדינה ממס הקניה על סמארטפונים, ואמרו שזה סעיף ששווה כיום 450 מיליון שקלים.
אבל זאת לא הדרך הנכונה להסתכל על זה.
הרי אם המחיר בארץ יהיה תחרותי מול המחיר בחו"ל, רוב האנשים יקנו בארץ - ואז לפחות ייגבה מע"מ על הסמארטפונים. על הרבה יותר סמארטפונים, כי עכשיו כבר לא יבריחו סמארטפונים שלא שולם עליהם שום מס.
אז ייגבה מע"מ על הרבה יותר סמארטפונים מאשר קודם - וזה יקזז הרבה מן הפער בגביית המס. ואולי אף יכסה אותו (תלוי כמה הוברחו).
במקום שעל חלק ייגבה 34.6% מס ועל חלק 0% (אלה שהוברחו), ייגבו 17% על רובם. אז בפועל לא תהיה פגיעה רבה בגבייה - אבל כן יהיה תיקון בעיוות המס!

ונשאר מוצר אחד לגביו עיוות המס זועק לשמיים - טלויזיות מעל "50, עליהם המס הוא 52.1%, שזה מטורף ולא צודק לחלוטין! בגלל לפיד האדיוט! עשה עלינו תרגיל!
מצא דרך לגזול מהאזרחים יותר מס, ועטף את זה בצורה צדקנית ומטעה! הרי מה הקשר בין טלויזיות ליאכטות?!
הוא ידע ששוק הטלויזיות כבר מגיע לגדלים הולכים וגדלים, ושכל אחד ירצה טלויזיה גדולה בארץ - ומצא תירוץ שיצדיק את עליית המס המטורפת! זאת גניבת דעת! רמאות!

אלמלא המס המעוות הזה על טלויזיות, היה אפשר לקנות היום בארץ OLED במחיר סביר מאוד!

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”