שרשור תגובות: 3D - מדוע זה כבר לא קיים במסכים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

חתמתי...

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

יש רק סיבה אחת שאין יותר תלת, אותה סיבה שאין יותר windows phone

3. הקהל לא רוצה את זה

הסיבה היחידה שלא מייצרים יותר. אין שום טעם ליצרן להוציא כסף על משהו שאף אחד לא רוצה. נקודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5095
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 555 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

כי לא צריך את זה. השיטה הזו נכשלה שוב ושוב לאורך ההיסטוריה, מאז הוצגה לראשונה בקולנוע אי שם בראשית שנות ה-50. כל פעם יש buzz ו-hype לאיזה זמן קצר פחות או יותר ואז היא שוב מתנדפת עד להופעה הבאה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

istarmini כתב:
...
...
איזה מקרן תומך 4K לא כולל תלת?

למיטב ידיעתי, כל המקרנים תומכים בתלת, לפחות נכון לעכשיו
...
טפו טפו טפו
חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה
טאץ ווד

TR17
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

guyezra כתב:
...
...
טפו טפו טפו
חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה
טאץ ווד
...
·
תדפוק על העץ כמה שאתה רוצה אבל הדור הבא של המקרנים כבר לא יתמוך בזה. זה נגמר, מת, קאפוט, פיניטו, היסטוריה.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1410
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

תלת מימד במתכונתו הנוכחית לא יחזור עד שלא ילמדו לעשות תלת מימד ללא משקפיים עם פוקוס דינמי (פוקוס שנקבע על פי העין של הצופה ולא על פי החלטת הבמאי) - כלומר הולוגרמה תלת מימדית אמיתית שמוצגת על מרחב תלת מימדי ולא על מסך דו מימדי.

או VR עם פוקוס שכזה - כבר ראיתי כמה חברות שעובדות על זה...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 936 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

מה זה תלת מימד מבחינת החומרה?
אם אני לא טועה אני יכול להריץ 3D גם על מסך המחשב LCD שלי.
המשקפיים עושות את כל העבודה.
כבר שכחתי כמה סוגי 3D קיימים, התחלנו עם המשקף הכחול+אדום, תצוגה מורכבת שגם דורשת משקפיים, תמונות שונות שמוקרנות דרך משקפיים לכל עין, אולי יש עוד כי אני ממש לא מעודכן

לדעתי המוח האנושי מסוגל לקלוט רק תמונה אחת כל פעם ומי שמסתכל על התמונה ללא התלת מימד יראה רצף מבולגן של תרשימים בתוך תמונה אחת מה שאומר שכדי לראות תלת מימד דרך המשקפיים אתה מאבד וודאית חלק ניכר מהרקע של התמונה ואלמטים רבים מקבלים פוקוס בעוד שמה שמקיף אותם והרקע הופכים להיות חסרי משמעות {זה כמו הדוגמה עם יצירת צל על אלמנט שחייב להסתיר חלק מהרקע שלידו}

בנוסף זה פחות מציאותי לראות את כל ההבלטות הלא מציאותיות על צילום שהוא מציאותי.
אנחנו חיים בעולם אמיתי וסרט של עולם אמיתי צריך להיות אמיתי עד הסוף, אם זה היה סרט מצוייר אז זה היה בסדר גמור.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

אני חושב שהפורמט מת כי האיכות של התלת מימד שיצא לרוב היתה מתחת לכל ביקורת.
האולפנים לא השכילו למנף את היכולות של הטכנולוגיה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 305 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

עופרפולק כתב:זה טוב לראות לכמה דקות וזהו זה פורמט מיותר
...
·

אחרי שראיתי את Prometheus ו-Gravity בתלת-מימד הבנתי שזה לא מיותר כלל, זו חתיכת חוויה ויש לזה פוטנציאל אדיר.
חבל מאד שזה באמת לא תפס.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

gkatz כתב:יש רק סיבה אחת שאין יותר תלת, אותה סיבה שאין יותר windows phone

3. הקהל לא רוצה את זה

הסיבה היחידה שלא מייצרים יותר. אין שום טעם ליצרן להוציא כסף על משהו שאף אחד לא רוצה. נקודה
...
·

לא יכולתי להגדיר את זה טוב יותר. למוצר הזה אין שוק. נקודה. כל שאר הטיעונים ("הטכנולוגיה לא מספיק בשלה/ האולפנים עשו טעות וכו'" ) הינם בגדר *השערות* למה אנשים לא רוצים.
You are never fully dressed without a smile

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1924
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

אם זה נראה כמו פלופ אז פלופ.

בדיעבד מההתחלה לא אהבתי את זה וגם בקולנוע התעקשתי תמיד על מהדורת ה2D הרגילה.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6975
נתן תודות: 476 פעמים
קיבל תודות: 849 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

אני עדיין מתעקש להשיג את גרסת ה-3D (אם יצאה) לצד גרסת ה-2D...עבורי זו חוויה ומעציב אותי להבין את השיקולים הנוכחיים בביטול ה-3D ולקבורו.
יחד עם זאת וכבר רשמתי זאת בעבר...ניראה שאני במיעוט כאשר באים חברים לקולנוע אצלי, (בעיקר זוגות או יותר נכון - הנשים בחבורה שלא ממש מתחשמק להם לחבוש משקפיים).

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

אני "נאלץ" להסכים עם עופר על כך שביטול התלת מימד זאת לא קונספירציה. כמו שכתבתי בפוסט אחר, גרג פוסטר, ה CEO של חברת IMAX אומר בראיון ש IMAX תקטין משמעותית את סרטי התלת מימד ותתמקד יותר באיכות הצליל.
אז אם הוא מוכן לאבד חלק מהביבי שלו, כנראה שהלכה לנו הקונספירציה.

מבחינתי זה עדיין חשוד שההצהרה לביטול התלת מימד במסכים הביתיים הייתה גורפת ובו זמנית ע"י כל היצרנים. למה?
למה אין אפילו יצרן אחד בשוק שנשאר עם מסך שכולל בתוכו את יכולת ניגון ה 3D?

לכאורה תלת מימד אקטיבי במסך נראה לא בעייתי אבל זה עדיין לא פשוט. תדר התחלפות התמונות הוא במקרה הטוב 60 פעם בשנייה. כדי להפעיל תלת מימד המסך מקבל שתי תמונות במקביל בקצב של 30 זוגות לשנייה (ימין + שמאל) ומהבהב אותם על גבי המסך בקצב מרובע.
כלומר:
מגיעות זוג תמונות חדשות (תמונה של עין ימין + תמונה של עין שמאל), הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל, הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל והחלפה לזוג התמונות הבא.
לא לגמריי פשוט.

גם אם מישהו חשב שאפשר לבנות מכשיר שישלח למסך את התמונות המתחלפות בין ימין לשמאל ובמקביל ישלח אות סנכרון למשקפיים אקטיביים, זה לא יעזור כי המסך לא מסוגל לקבל וידאו עם תמונות מתחלפות בקצב כזה.

כתחביב, אני עובד כרגע על רעיון מסויים ומנסה לבנות משהו שיאפשר צפייה בתלת מימד בטלוויזיה הבייתית דרך מחשב. תיאורטית נראה לי שזה יעבוד רק על OLED.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1100
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

motico כתב:
לכאורה תלת מימד אקטיבי במסך נראה לא בעייתי אבל זה עדיין לא פשוט. תדר התחלפות התמונות הוא במקרה הטוב 60 פעם בשנייה. כדי להפעיל תלת מימד המסך מקבל שתי תמונות במקביל בקצב של 30 זוגות לשנייה (ימין + שמאל) ומהבהב אותם על גבי המסך בקצב מרובע.
כלומר:
מגיעות זוג תמונות חדשות (תמונה של עין ימין + תמונה של עין שמאל), הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל, הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל והחלפה לזוג התמונות הבא.
לא לגמריי פשוט.

כתחביב, אני עובד כרגע על רעיון מסויים ומנסה לבנות משהו שיאפשר צפייה בתלת מימד בטלוויזיה הבייתית דרך מחשב. תיאורטית נראה לי שזה יעבוד רק על OLED.
...
·

בדור האחרון של התלת ממד (2015) אין אף טלויזיה אחת עם 3D שלא עובדת ב 120Hz זא 60 לכל עין. נכון זה עדיין לא מספיק, ואם לא מחשיכים את החדר מבחינים בסצנות מסויימות את ההבהוב. אם רק היו מראש מתאפקים עם ה תלת ממד עד שהיה ניתן למכור מסכים עם 240 הרץ - 120 לכל עין, אז זה היה פשוט מושלם ואף אחד לא היה מקטר על כאב ראש.

אני זוכר בתקופה בה עבדתי באינטל (עד 2005), בכל הקיוביקים היו מסכי CRT וכברירת מחדל כולם פעלו בתדר סריקה של 60 הרץ.

ההיתי עובד עובר מחשב מחשב ומשנה לכולם ל 100 הרץ, ולא היה אחד שלא הודה לי על השיפור המשמעותי. תלת ממד ב 60 הרץ לעין לא מספיק, היה צריך 100 או 120 לכל עין וזה היה ללא ספק שורד עד היום... ככל הנראה, מסך LCD-LED שתומך ב 240 הרץ יהיה יקר מידי לייצור ולכן זו עוד סיבה לאי ההצלחה.

לדעתי התלת ממד יחזור בעוד כמה שנים כאשר מסכי 240 הרץ OLED יהפכו לסטנדרט (HDMI 2.1 תומך בכך בלי בעיה ואפילו עד 8k)

Conky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

אני עם הסמסונג תלת מימד אקטיבי שלי כבר שנתיים (UE50H6400), מקווה שתחזיק מעמד כמה שיותר.
לפעמים אני מחכה כמה חודשים לסרט, למרות שהוא כבר יצא ב-1080p WEBRip, רק בשביל הורדה של 3D BluRay.

אני לא יודע מה אתם מדברים על חוסר בתכנים, הנה סרטים שיצאו לאחרונה בתלת מימד בלוריי:
Spider Man Homecoming 2017
Transformers The Last Knight 2017
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017
The Mummy 2017
Wonder Woman 2017
Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017
King Arthur: Legend of the Sword 2017
Kong Skull Island 2017

כמעט כל ה"שוברי קופות" מקבלים 3D בלוריי. חלק מהסרטים לא הייתי רואה אם לא היו בתלת.

ולכל המלעיזים:
עד שלא ראיתם את אוואטר או את מקס הזועם ב3D בבית עם בלוריי אמיתי ומסך 50 אינצ' ומעלה (או בקולנוע).
עד אז אתם לא יכולים להגיד שתלת מימד לא שווה.
אתם יכולים להגיד שאתם לא מספיק טכנולוגים בשביל להשיג את הסטאפ המתאים או שהעיניים שלכם כואבות, אבל מי שניסה ואהב.. זה כזה כיף!
[left]"I've been all over the world, my boy, and everywhere I go people tell me about the true God.
They all think they've found the right one"[/left]

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”