שרשור תגובות: 3D - מדוע זה כבר לא קיים במסכים?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- dragon
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5095
- נתן תודות: 113 פעמים
- קיבל תודות: 555 פעמים
כי לא צריך את זה. השיטה הזו נכשלה שוב ושוב לאורך ההיסטוריה, מאז הוצגה לראשונה בקולנוע אי שם בראשית שנות ה-50. כל פעם יש buzz ו-hype לאיזה זמן קצר פחות או יותר ואז היא שוב מתנדפת עד להופעה הבאה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
תלת מימד במתכונתו הנוכחית לא יחזור עד שלא ילמדו לעשות תלת מימד ללא משקפיים עם פוקוס דינמי (פוקוס שנקבע על פי העין של הצופה ולא על פי החלטת הבמאי) - כלומר הולוגרמה תלת מימדית אמיתית שמוצגת על מרחב תלת מימדי ולא על מסך דו מימדי.
או VR עם פוקוס שכזה - כבר ראיתי כמה חברות שעובדות על זה...
או VR עם פוקוס שכזה - כבר ראיתי כמה חברות שעובדות על זה...
מה זה תלת מימד מבחינת החומרה?
אם אני לא טועה אני יכול להריץ 3D גם על מסך המחשב LCD שלי.
המשקפיים עושות את כל העבודה.
כבר שכחתי כמה סוגי 3D קיימים, התחלנו עם המשקף הכחול+אדום, תצוגה מורכבת שגם דורשת משקפיים, תמונות שונות שמוקרנות דרך משקפיים לכל עין, אולי יש עוד כי אני ממש לא מעודכן
לדעתי המוח האנושי מסוגל לקלוט רק תמונה אחת כל פעם ומי שמסתכל על התמונה ללא התלת מימד יראה רצף מבולגן של תרשימים בתוך תמונה אחת מה שאומר שכדי לראות תלת מימד דרך המשקפיים אתה מאבד וודאית חלק ניכר מהרקע של התמונה ואלמטים רבים מקבלים פוקוס בעוד שמה שמקיף אותם והרקע הופכים להיות חסרי משמעות {זה כמו הדוגמה עם יצירת צל על אלמנט שחייב להסתיר חלק מהרקע שלידו}
בנוסף זה פחות מציאותי לראות את כל ההבלטות הלא מציאותיות על צילום שהוא מציאותי.
אנחנו חיים בעולם אמיתי וסרט של עולם אמיתי צריך להיות אמיתי עד הסוף, אם זה היה סרט מצוייר אז זה היה בסדר גמור.
אם אני לא טועה אני יכול להריץ 3D גם על מסך המחשב LCD שלי.
המשקפיים עושות את כל העבודה.
כבר שכחתי כמה סוגי 3D קיימים, התחלנו עם המשקף הכחול+אדום, תצוגה מורכבת שגם דורשת משקפיים, תמונות שונות שמוקרנות דרך משקפיים לכל עין, אולי יש עוד כי אני ממש לא מעודכן
לדעתי המוח האנושי מסוגל לקלוט רק תמונה אחת כל פעם ומי שמסתכל על התמונה ללא התלת מימד יראה רצף מבולגן של תרשימים בתוך תמונה אחת מה שאומר שכדי לראות תלת מימד דרך המשקפיים אתה מאבד וודאית חלק ניכר מהרקע של התמונה ואלמטים רבים מקבלים פוקוס בעוד שמה שמקיף אותם והרקע הופכים להיות חסרי משמעות {זה כמו הדוגמה עם יצירת צל על אלמנט שחייב להסתיר חלק מהרקע שלידו}
בנוסף זה פחות מציאותי לראות את כל ההבלטות הלא מציאותיות על צילום שהוא מציאותי.
אנחנו חיים בעולם אמיתי וסרט של עולם אמיתי צריך להיות אמיתי עד הסוף, אם זה היה סרט מצוייר אז זה היה בסדר גמור.
·gkatz כתב:יש רק סיבה אחת שאין יותר תלת, אותה סיבה שאין יותר windows phone
3. הקהל לא רוצה את זה
הסיבה היחידה שלא מייצרים יותר. אין שום טעם ליצרן להוציא כסף על משהו שאף אחד לא רוצה. נקודה...
לא יכולתי להגדיר את זה טוב יותר. למוצר הזה אין שוק. נקודה. כל שאר הטיעונים ("הטכנולוגיה לא מספיק בשלה/ האולפנים עשו טעות וכו'" ) הינם בגדר *השערות* למה אנשים לא רוצים.
You are never fully dressed without a smile
אני עדיין מתעקש להשיג את גרסת ה-3D (אם יצאה) לצד גרסת ה-2D...עבורי זו חוויה ומעציב אותי להבין את השיקולים הנוכחיים בביטול ה-3D ולקבורו.
יחד עם זאת וכבר רשמתי זאת בעבר...ניראה שאני במיעוט כאשר באים חברים לקולנוע אצלי, (בעיקר זוגות או יותר נכון - הנשים בחבורה שלא ממש מתחשמק להם לחבוש משקפיים).
יחד עם זאת וכבר רשמתי זאת בעבר...ניראה שאני במיעוט כאשר באים חברים לקולנוע אצלי, (בעיקר זוגות או יותר נכון - הנשים בחבורה שלא ממש מתחשמק להם לחבוש משקפיים).
אני "נאלץ" להסכים עם עופר על כך שביטול התלת מימד זאת לא קונספירציה. כמו שכתבתי בפוסט אחר, גרג פוסטר, ה CEO של חברת IMAX אומר בראיון ש IMAX תקטין משמעותית את סרטי התלת מימד ותתמקד יותר באיכות הצליל.
אז אם הוא מוכן לאבד חלק מהביבי שלו, כנראה שהלכה לנו הקונספירציה.
מבחינתי זה עדיין חשוד שההצהרה לביטול התלת מימד במסכים הביתיים הייתה גורפת ובו זמנית ע"י כל היצרנים. למה?
למה אין אפילו יצרן אחד בשוק שנשאר עם מסך שכולל בתוכו את יכולת ניגון ה 3D?
לכאורה תלת מימד אקטיבי במסך נראה לא בעייתי אבל זה עדיין לא פשוט. תדר התחלפות התמונות הוא במקרה הטוב 60 פעם בשנייה. כדי להפעיל תלת מימד המסך מקבל שתי תמונות במקביל בקצב של 30 זוגות לשנייה (ימין + שמאל) ומהבהב אותם על גבי המסך בקצב מרובע.
כלומר:
מגיעות זוג תמונות חדשות (תמונה של עין ימין + תמונה של עין שמאל), הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל, הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל והחלפה לזוג התמונות הבא.
לא לגמריי פשוט.
גם אם מישהו חשב שאפשר לבנות מכשיר שישלח למסך את התמונות המתחלפות בין ימין לשמאל ובמקביל ישלח אות סנכרון למשקפיים אקטיביים, זה לא יעזור כי המסך לא מסוגל לקבל וידאו עם תמונות מתחלפות בקצב כזה.
כתחביב, אני עובד כרגע על רעיון מסויים ומנסה לבנות משהו שיאפשר צפייה בתלת מימד בטלוויזיה הבייתית דרך מחשב. תיאורטית נראה לי שזה יעבוד רק על OLED.
אז אם הוא מוכן לאבד חלק מהביבי שלו, כנראה שהלכה לנו הקונספירציה.
מבחינתי זה עדיין חשוד שההצהרה לביטול התלת מימד במסכים הביתיים הייתה גורפת ובו זמנית ע"י כל היצרנים. למה?
למה אין אפילו יצרן אחד בשוק שנשאר עם מסך שכולל בתוכו את יכולת ניגון ה 3D?
לכאורה תלת מימד אקטיבי במסך נראה לא בעייתי אבל זה עדיין לא פשוט. תדר התחלפות התמונות הוא במקרה הטוב 60 פעם בשנייה. כדי להפעיל תלת מימד המסך מקבל שתי תמונות במקביל בקצב של 30 זוגות לשנייה (ימין + שמאל) ומהבהב אותם על גבי המסך בקצב מרובע.
כלומר:
מגיעות זוג תמונות חדשות (תמונה של עין ימין + תמונה של עין שמאל), הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל, הקרנה של ימין, הקרנה של שמאל והחלפה לזוג התמונות הבא.
לא לגמריי פשוט.
גם אם מישהו חשב שאפשר לבנות מכשיר שישלח למסך את התמונות המתחלפות בין ימין לשמאל ובמקביל ישלח אות סנכרון למשקפיים אקטיביים, זה לא יעזור כי המסך לא מסוגל לקבל וידאו עם תמונות מתחלפות בקצב כזה.
כתחביב, אני עובד כרגע על רעיון מסויים ומנסה לבנות משהו שיאפשר צפייה בתלת מימד בטלוויזיה הבייתית דרך מחשב. תיאורטית נראה לי שזה יעבוד רק על OLED.
·motico כתב:
כלומר:
לא לגמריי פשוט.
כתחביב, אני עובד כרגע על רעיון מסויים ומנסה לבנות משהו שיאפשר צפייה בתלת מימד בטלוויזיה הבייתית דרך מחשב. תיאורטית נראה לי שזה יעבוד רק על OLED....
בדור האחרון של התלת ממד (2015) אין אף טלויזיה אחת עם 3D שלא עובדת ב 120Hz זא 60 לכל עין. נכון זה עדיין לא מספיק, ואם לא מחשיכים את החדר מבחינים בסצנות מסויימות את ההבהוב. אם רק היו מראש מתאפקים עם ה תלת ממד עד שהיה ניתן למכור מסכים עם 240 הרץ - 120 לכל עין, אז זה היה פשוט מושלם ואף אחד לא היה מקטר על כאב ראש.
אני זוכר בתקופה בה עבדתי באינטל (עד 2005), בכל הקיוביקים היו מסכי CRT וכברירת מחדל כולם פעלו בתדר סריקה של 60 הרץ.
ההיתי עובד עובר מחשב מחשב ומשנה לכולם ל 100 הרץ, ולא היה אחד שלא הודה לי על השיפור המשמעותי. תלת ממד ב 60 הרץ לעין לא מספיק, היה צריך 100 או 120 לכל עין וזה היה ללא ספק שורד עד היום... ככל הנראה, מסך LCD-LED שתומך ב 240 הרץ יהיה יקר מידי לייצור ולכן זו עוד סיבה לאי ההצלחה.
לדעתי התלת ממד יחזור בעוד כמה שנים כאשר מסכי 240 הרץ OLED יהפכו לסטנדרט (HDMI 2.1 תומך בכך בלי בעיה ואפילו עד 8k)
- Conky
- חבר פעיל

- תגובות: 99
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אני עם הסמסונג תלת מימד אקטיבי שלי כבר שנתיים (UE50H6400), מקווה שתחזיק מעמד כמה שיותר.
לפעמים אני מחכה כמה חודשים לסרט, למרות שהוא כבר יצא ב-1080p WEBRip, רק בשביל הורדה של 3D BluRay.
אני לא יודע מה אתם מדברים על חוסר בתכנים, הנה סרטים שיצאו לאחרונה בתלת מימד בלוריי:
Spider Man Homecoming 2017
Transformers The Last Knight 2017
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017
The Mummy 2017
Wonder Woman 2017
Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017
King Arthur: Legend of the Sword 2017
Kong Skull Island 2017
כמעט כל ה"שוברי קופות" מקבלים 3D בלוריי. חלק מהסרטים לא הייתי רואה אם לא היו בתלת.
ולכל המלעיזים:
עד שלא ראיתם את אוואטר או את מקס הזועם ב3D בבית עם בלוריי אמיתי ומסך 50 אינצ' ומעלה (או בקולנוע).
עד אז אתם לא יכולים להגיד שתלת מימד לא שווה.
אתם יכולים להגיד שאתם לא מספיק טכנולוגים בשביל להשיג את הסטאפ המתאים או שהעיניים שלכם כואבות, אבל מי שניסה ואהב.. זה כזה כיף!
לפעמים אני מחכה כמה חודשים לסרט, למרות שהוא כבר יצא ב-1080p WEBRip, רק בשביל הורדה של 3D BluRay.
אני לא יודע מה אתם מדברים על חוסר בתכנים, הנה סרטים שיצאו לאחרונה בתלת מימד בלוריי:
Spider Man Homecoming 2017
Transformers The Last Knight 2017
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017
The Mummy 2017
Wonder Woman 2017
Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017
King Arthur: Legend of the Sword 2017
Kong Skull Island 2017
כמעט כל ה"שוברי קופות" מקבלים 3D בלוריי. חלק מהסרטים לא הייתי רואה אם לא היו בתלת.
ולכל המלעיזים:
עד שלא ראיתם את אוואטר או את מקס הזועם ב3D בבית עם בלוריי אמיתי ומסך 50 אינצ' ומעלה (או בקולנוע).
עד אז אתם לא יכולים להגיד שתלת מימד לא שווה.
אתם יכולים להגיד שאתם לא מספיק טכנולוגים בשביל להשיג את הסטאפ המתאים או שהעיניים שלכם כואבות, אבל מי שניסה ואהב.. זה כזה כיף!
[left]"I've been all over the world, my boy, and everywhere I go people tell me about the true God.
They all think they've found the right one"[/left]
They all think they've found the right one"[/left]