שרשור תגובות: שירות הטלויזיה של טריפל-C

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
ran241
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

לא נעים לי לשאול אבל רשום באתר שלהם
,"וכן לשכור, לרכוש ולצפות במגוון ענק של סרטים הוליוודיים, שוברי קופות, 3D ,4K,"
https://www.ccc.co.il/heb/smart/smart/
בפועל כמה תכני 4K ו 3D הם מציעים נכון לעכשיו?
שנכנסתי ל אתר של הטלוויזיה שלהם שפה
https://www.smart.tv/?target=categories&catId=234
לא רשום שם על כל סרט אם הוא בא גם באיכות תמונה של 4K ובצורת 3D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

למיטב ידיעתי אין כרגע סרטים לא ב-3D ולא ב-4K.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1845
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

דווקא יש משהו קטן ב-4K אבל האיכות הכוללת של השידורים ב-HD מזעזעת
עכשיו הייתי בשיחה ארוכה עם נציג השרות
הם מודעים לכל התופעות של הפיקסליזציה בערוצים הישראלים
כל הלקוחות מתלוננים על אותה בעיה ואין להם מה לעשות
לטענתם זה מגיע ממי שמעביר להם את השידור
אמרתי שאני צופה בנטפליקס באיכות מדהימה 4K, כך שיש גם אפשרויות אחרות עם אותה התשתית.

ran241
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #19 

mrraz111 כתב:דווקא יש משהו קטן ב-4K אבל האיכות הכוללת של השידורים ב-HD מזעזעת
עכשיו הייתי בשיחה ארוכה עם נציג השרות
הם מודעים לכל התופעות של הפיקסליזציה בערוצים הישראלים
אמרתי שאני צופה בנטפליקס באיכות מדהימה 4K, כך שיש גם אפשרויות אחרות עם אותה התשתית.
...
·
מה בדיוק יש להם ב 4K?
שירות נטפליקס כמו שיש בפרטנר טיוי?

פורנימה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

mrraz111 כתב:הם מודעים לכל התופעות של הפיקסליזציה בערוצים הישראלים
...
וונטייז אולי? אז אולי ייצא משהו טוב כשיפסיקו לצרוך מהם את השירות ויתחילו להעביר את השידורים בעצמם :lol:

פורנימה פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

ran241 כתב:
...
...
שירות נטפליקס כמו שיש בפרטנר טיוי?
...
למען הסדר הטוב, ״שירות נטפליקס״ בפרטנר מיתרגם בסה״כ ל-6 חודשי חינם. אחרי זה השירות עולה בדיוק כמו שהיה עולה אם היית מתחבר אליו עצמאית. ואפשר לקבל באופן עצמאי חודש חינם מנטפליקס, אז ההטבה מיתרגמת ל-5 חודשי חינם לפי מסמך התנאים שמופיע באתר שלהם (למרות שהבנתי שאפשר לעקוף את זה ולהנות מ-7 חודשי חינם שהם 6 מעבר למה שכל לקוח נטפליקס אחר מקבל). זה עדיין כסף, אבל לא הייתי מתחבר לפרטנר רק בגלל זה. לי למשל הרבה יותר מהותי שאין להם אפליקציה שתעבוד על סטרימר אנדרואיד, אז חיבור לשירות ״קונס״ אותי בתוספת 29 ש״ל לממיר עבור הטלוויזיה השנייה.

הממיר של סמארט לא מאפשר להתחבר לנטפליקס. אם אם אתה רוצה נטפליקס, עדיף שתרכוש מי בוקס פרטי. ככה גם תחסוך את עלות ההשאלה של 10 ש״ח לממיר.

ran241
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #22 

פורנימה כתב:
...
...
למען הסדר הטוב, ״שירות נטפליקס״ בפרטנר מיתרגם בסה״כ ל-6 חודשי חינם. אחרי זה השירות עולה בדיוק כמו שהיה עולה אם היית מתחבר אליו עצמאית. ואפשר לקבל באופן עצמאי חודש חינם מנטפליקס, אז ההטבה מיתרגמת ל-5 חודשי חינם לפי מסמך התנאים שמופיע באתר שלהם (למרות שהבנתי שאפשר לעקוף את זה ולהנות מ-7 חודשי חינם שהם 6 מעבר למה שכל לקוח נטפליקס אחר מקבל). זה עדיין כסף, אבל לא הייתי מתחבר לפרטנר רק בגלל זה. לי למשל הרבה יותר מהותי שאין להם אפליקציה שתעבוד על סטרימר אנדרואיד, אז חיבור לשירות ״קונס״ אותי בתוספת 29 ש״ל לממיר עבור הטלוויזיה השנייה.

הממיר של סמארט לא מאפשר להתחבר לנטפליקס. אם אם אתה רוצה נטפליקס, עדיף שתרכוש מי בוקס פרטי. ככה גם תחסוך את עלות ההשאלה של 10 ש״ח לממיר.
...
·ומותר לדעת מה זה המשהו הקטן שיש להם ב 4K?

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1845
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

בחיפוש נתקלתי בשני סרטים בפורמט 4K. אחד מהם היה לדעתי דוקומנטרי
חייב לציין שאתמול חל שיפור מסוים באיכות ובינתיים לא ראיתי הפרעות דיגיטליות

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #24 

טוב, בואו נעשה קצת סדר כי אתם מספיק טכניים כדי שאוכל לדבר אליכם טכנית.

1. התכנים בשירות מתחלקים לכמה סוגים - ערוצי לייב
1.1 ערוצי עידן+
1.2 ערוצים מחו"ל
1.3 ערוץ שנבנה מקומית
1.4 ערוצים שנקנים בארץ

2. תכני VOD
2.1 תכנים ב-HD
2.1 תכנים ב-SD

3. תכני Catchup

4. תכני 4K - לא ממש שווה התייחסות כי לא נדרשו תכנים כאלו, זה היה בעיקר להגיד "יש לנו יכולת כזו"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

בואו נפרט עכשיו כל נקודה:

1. נתחיל בזה שכל ערוצי הלייב הם באחריות ותפעול טכני בלעדי של טריפל סי. דווקא פה, אנחנו בכלל לא מעורבים בשום שלב טכני שלהם.
כל הערוצים משודרים ב-HLS, כלומר בקידוד אדפטיבי, כמו שעפר כבר ציין. להבדיל מ-VOD (נגיע לזה אח"כ), בערוצים החיים, השידור מתחיל בפרופיל הנמוך ("מפוקסל") ואז עולה בפרופילים ככל שהנגן מזהה שיש לכם חיבור אינטרנט טוב.
1.1 ערוצי עידן+ מתקבלים מהערוצים עצמם. החוק של יכולת לשדר באינטרנט בחינם את הערוצים, לא עבר (תודה לבחירות האחרונות שקבר את הצעת החוק הזו) ולכן כל ערוץ הוא הסכם ישירות מול בעל הערוץ.
1.2 ערוצים מחו"ל - ערוצים אלו מיורטים מהלווין ע"י חברה חיצונית שטריפל סי שכרו. כלומר, יש צלחת לווין, מורידים את הערוץ בביט רייט המקסימלי שלו (מגיע דווקא באיכות גבוהה למדי) ואז עבר אינקוד מחדש ל-HLS לפי הגדרות של הצוות הטכני של טריפל סי, כך ששוב, פה, אין לונטייז שום צד.
1.3 ישנו ערוץ אחד - smart קטנטנים - שהוא ערוץ שמכינים אותו מתוך אוסף של קטעי VOD (נקרא בעגה המקצועית Playout) ושוב, הוא מקודד ב-HLS על ידידי טריפל סי.
1.4 ערוצים כמו ויוה, 24 אלו ערוצים שנקנים מישראל ולרוב מתקבלים AS IS. שוב, גם כאן, אין לוונטייז שום נגיעה או השפעה על האיכות.

2. בתכני ה-VOD (לא כולל CATCHUP, על זה אח"כ) - וונטייז אחראית מקצה לקצה. אנחנו מקבלים את התכנים מהאולפנים (לרוב בביטרייט פסיכי) ואז אנחנו מקודדים את זה בפורמטים שונים ובהצפנות שונות, על פי דרישות האולפנים, להתאמה למכשירים השונים.
סרטי ה-VOD שלנו מקודדים בפורמטים שהם מולטי ביטרייט גם (MPEG-DASH לרוב) בכמה פרופילים של ביטרייט ורזולוציה, מה שמאפשר ניגון חלק באיכות המקסימלית שהרשת והמכשיר של הלקוח מאפשר.
להבדיל מערוצים חיים, וזו הנחייה מוצרים שלי, שם חווית הזיפזופ חשובה, ב-VOD, שם לרוב החלטת הצפייה היא יותר "מתוכננת" כלומר, התיישבתם לראות סרט, קראתם את התקציב והחלטתם שאתם הולכים לבלות את השעה-שעתיים הקרובים מול הסרט הזה ואם זה סרט בתשלום אז בכלל זה יותר חזק, הלקוח יעדיף לחכות עוד כמה שניות של "טעינה" אבל כשזה מתחיל, זה חייב להתחיל הכי טוב שאפשר.
פרופיל הקידוד של תכני ה-VOD שלנו נבחר לאחר אינספור ניסויים וחקירות לקבלת מקסימום איכות במינימום נפח. להבדיל מקידוד של ערוץ חי, שם לאלמנט ה"זמן אמת" יש משמעות (אתה לא רוצה לשמוע את הזוכה באח הגדול מהשכן לפניך בגלל שהוא בלווין או בכבלים), הפשרה היא על איכות, ב-VOD, יש לנו את כל הזמן שבעולם לקודד את זה לאט אבל יעיל.
בסוף בסוף מדובר על 1080P באיכות שמתחרה בכל שידור HD בארץ בקלות רבה.
לגבי תכני ה-SD ב-VOD (בעיקר בילדים) אין כל כך מה שניתן לעשות, התכנים הללו פשוט לא קיימים ב-HD וזה המקסימום שניתן להוציא מהם.

3. תכני Catchup - פה צריך להבדיל בין תכני VOD של ערוצים (נניח עונות עבר של רמזור) לבין התוכניות שמוקלטות אוטומאטית על ידי המערכת של טריפל סי לשבוע-שבועיים האחרונים.
למעשה, זה בדיוק אותו פיד של הערוץ שפשוט שמים עליו מארקרים של התחלה וסיום לכל תוכנית על פי ה-EPG (מדריך תוכניות). זה מאפשר שינוי של התחלה וסיום גם בדיעבד, במקרה שהתוכנית בפועל לא שודרה כמו שהיה ב-EPG (כי היה פיגוע חלילה למשל). כלומר, האיכות של שידורי ה-CATCHUP הוא בדיוק כמו השידור של הערוצים החיים (ראו סעיף 1).

4. אין לשירות סמארט תכני 4K. אלו דוגמאות (עם זכויות כמובן) של תכנים רק כדי להראות יכולת ולא תוכן ששווה להתעקב עליו או בכלל להתייחס כרגע.

קל מאוד לזרוק משפטים כמו
וונטייז אולי? אז אולי ייצא משהו טוב כשיפסיקו לצרוך מהם את השירות ויתחילו להעביר את השידורים בעצמם צוחק בקול
...
מבלי להבין מה קורה מאחורי הקלעים ובטח ובטח מבחינה טכנית.
אבל אני חושב שכולם מבינים שבמדובר בטרול. אין מה להתייחס יותר מידי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #25 

מרטין, תודה על המידע.

מפתיע שהערוצים עצמם מעבירים את הלינק. הם אחראים גם על ה-CDN? אם כן, זה יכול להסביר חלק מהתופעות שאנחנו רואים לא רק אצלכם אלא גם אצל StingTV למשל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #26 

ללקוחות טריפל סי, הם ה-CDN....כלומר, יש להם CDN פרטי שלהם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yoel14
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

שלום,

תודה על המידע.

בקצרה,
הערוצים המשודרים בLIVE [ספציפית עידן+, ויוה, הדברות - אלו הם הרלוונטיים בעיקר עבורי] הנם במתכונת רגילה לחלוטין, ולא בתצורה VOD-ית אחרת, נכון? [רק מוודא]

האם יש תרגום בכל ערוץ, או לאו דוקא [ספציפית לגבי ערוצי האוכל והחיים הטובים]?

האם השלט נוח ו'רגיל' לתפעול [למי ששוכר ממיר, 10 ש"ח בלבד לכל מכשיר\ממיר לכל חדר (נניח 3), נכון?!] מבחינת חווית המשתמש למול צרכן 'כבלים' רגילים?

האם הממיר יעבוד היטב ['חלק'] לצורך העניין, עבור משתמש עם רשת של 30 מגה [מבוססת נטויז'ן\בזק , עם נתב "מעאפן" של נטויז'ן ADB VV...] , האם מחייב חיבור קוי, או שעלול לעבוד היטב, וללא תקיעות גם בתנאים הנ"ל?

ומה לגבי מקרה שבו יש גלישה\פעילה ברקע [מחשב] - האם זה יגרום לקשיים גדולים [מדי]?

השאלות שלי הן בעיקר עבור צרכן מבוגר יחסית שלא מעוניין להתמודד עם שום בעיה טכנית\טכנולוגית, מלבד שימוש בסיסי ביותר בשלט [כיבוי\הפעלה\העברת ערוצים].

האם יש אפשרות לנסות רק ליום אחד, לשעה קלה... ובנוסף - ספציפית גם דרך המחשב?
[ https://www.ccc.co.il/heb/smart/smart/smarttrybuy/ ]

['המחשב' - הכוונה שיש לצפות דרך הדפדפן, נכון?]

נ.ב.
מישהו "זרק" הערה שבמרץ 2018 תתכן הפסקת השירות\שיתוף של CCC ווונטייז... משמעות בעייתית עבור הלקוחות? שינוי\הפסקת השירות?

תודה רבה!!! וסליחה על החפירה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #28 

אני אענה עבור מרטין שמן הסתם אינו יכול לנפהערי בשל היותו עובד של צד אחד כאן במשוואה.

אתה לקוח של חברת טריפל-c. וונטייז היא מפעילה של השירות.

בגדול, אם היפרדות תקרה על חברת טריפל סי יהיה למצוא פיתרון לנושא. יתכן שהממשק ישתנה ויתכן שיחליפו ממיר. אם השירות לא יתאים לך, אז כמו כל שירות מודרני, תוכל להחליף ספקית.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5895
נתן תודות: 539 פעמים
קיבל תודות: 910 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

yoel14 בהצטרפות באתר יש לך שבוע ניסיון חינם ללא ממיר וללא התחייבות, לאחר שבוע אתה אמור לקבל מייל שמאפשר לך להתנתק עצמאית מהשירות או להמשיך ואז מתחיל התשלום החודשי של ה-50 שקל.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5196
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 1440 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

תודה מרטין על הפירוט המקיף (f)
אני מניח שהמתחרות פועלות בשיטה דומה, וכמו שעפר ציין, אולי ההסבר שלך מסביר כמה מהתופעות בסטינג\פרטנר וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”