בעיות חוזרות בקו SIP של בזק בינלאומי - אולי מישהו מבין בזה לעומק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

15/11/2022 10:38  
sys_admin כתב:
האם זה על גבי T.38, האם זה מעל קודק G.711 ? מה ההגדרות של המנגנות שאתה משתמש בו? האם השרת טלפוניה בכלל תומך בתצורה שבחרת ובהגדרות שלה שהגדרת? את הסיבה של ניתוק או חוסר התחלה של שליחת פקס ניתן לראות גם ביומן אירועים של שרת טלפוניה וגם ב ATA שאתה משתמש בו, כמובן, אם הוא מסוג סביר כלשהו.
...
על T.38. ניסיתי לפני שנים בעזרתם של התמיכה הטכנית לנטרל את זה במתאם לטובת G.711a, אבל זה עבד רק אם התקשרו אלי. כשאני יזמתי שיחות - הקודק תמיד או כמעט תמיד היה G.729 לא משנה מה ההעדפה שהוגדרה במתאם. התומכים הטכניים לא יכלו לעזור לי מעבר לנקודה זו,
וכמובן שאין לי שליטה על אף אחת מההגדרות בעצמי, אפילו לא במתאם, ודאי שלא בשרת הטלפוניה. עד היום לא התעסקתי עם זה כי אני מקבל את השירות ללא תשלום, עד כמות שיחות מסויימת, אבל אם יש אפשרות להתנייד לספק אחר שאצלו תהיה לי אופציה לשחק עם כמה שיותר הגדרות כרצוני עד שהכל יתקתק כמו קו בזק של פעם - יש מצב שאשקול זאת בחיוב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אם אין לך גישה לא למרכזיה ואפילו לא להגדרות של מתאם, אז לא מובן איך רצית לתקן את ההגדרות הלא תקינות או למצאו את גורם לבעיה. בטח בשלב הבא יתברר גם שכל התמיכה שזמינה לך זה ילדים מוקדנים שיכולים מקסימום לאפס את ההגדרות של המתאם ולבקש ממך להוציא מהחשמל את המתאם ולהחזירו לחשמל. מן הסתם שאין להם שום אפשרות לפתור בעיות כלשהן מעבר לכך. בקשר לקודק G.729, אז הוא לא תומך כלל באפשרות של העברת פקסים ועם משתמשים בו, אז הפקסים צריכים לעבור דרך T.38 בלבד, במקום הקודק המשמש ל VOICE. ואת T.38 צריך להגדיר בצורה נכונה גם בצד המרכזיה וגם בצד המתאם.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #18 

15/11/2022 16:19  
sys_admin כתב:
אם אין לך גישה לא למרכזיה ואפילו לא להגדרות של מתאם, אז לא מובן איך רצית לתקן את ההגדרות הלא תקינות או למצוא את הגורם לבעיה.
...
אני לא חושב כל כך הרבה קדימה..... כרגע מסניף את התקשורת שמגיעה מהמתאם ואליו, ומנסה ללמוד את הבעיות והאם הן בכלל ברות תיקון עם הציוד הנוכחי - בהנחה שאערב תומכים בכירים שיגיעו גם למחלקת הנדסה.

מסקנות שהגעתי אליהן בינתיים:

1. המתאם יוזם Request: Register בכל דקה בערך, כל עוד הוא מחובר לחשמל.
העניין הוא - על כל 16 קריאות כאלה שהשרת עונה לו בחיוב (Status: 200 OK (Register) ברצף, במשך כרבע שעה - מגיעה תמיד אחת בדיוק שנענית בשלילה (מקבלת תגובה Status: 401 Unauthorized).
החוקיות הזו בתזמון המדוייק הזה חוזרים על עצמם במשך שעות ארוכות ללא שינויים - 16 הצלחות, 1 כישלון, 16 הצלחות, 1 כישלון. זה נמשך גם תוך כדי שיחות פעילות - אבל אין שגיאות בהעברת ובקבלת (RTP, RTCP) מאותו שרת.

2. הרבה פעמים, כשהמתאם מבקש להוציא שיחה (Request: Invite), השרת עונה בהתחלה Status: 100 Trying ואז מסרב - Status: 401 Unauthorized. המתאם מאשר את זה עם Request: ACK, ותוך שבריר שניה מבקש שוב להוציא את השיחה, הפעם זה כן מצליח והשרת משיב Status: 183 Session Progress.
אני לא יודע אם זו שגיאה שדורשת תשומת לב, או שזה מה שאפשר לצפות.

3. סנריו די נפוץ של שיחות קוליות נכנסות, כשמכשיר פקס מחובר למתאם ועונה ראשון, ורק אחר כך מישהו עונה לטלפון:

שיחה מקו סלולרי של סלקום - המתאם עונה כ- Voice בקודק G.711a, והכל סבבה בינתיים.
ברגע שהפקס מתחיל לצפצף, המתאם מבקש לעבור ל- T.38. השרת לא מסכים ומחזיר שגיאה: Status: 488 Not Acceptable Here.
המתאם בתגובה מבקש לעבור לקודק G.711u (ולא G.711a), והשרת לא מסכים ומחזיר Not Acceptable Here. המתאם מתעקש שוב על G.711u וחוזר חלילה במשך כמה פעמים עד שהשרת מפסיק לתת שגיאה. מכאן ואילך נוצר שיח חרשים - השרת משדר G.711a, המתאם משדר G.711u,.ואין סאונד לשני הצדדים. אם מחכים מספיק זמן במצב הזה, תוך משהו כמו דקה השרת מבקש לנתק את השיחה. המתאם מתעלם גם מהבקשה הזו וממשיך להציף חד צדדית ב- G.711u עד שמורידים את השפופרת.

השוואה לסנריו זהה - שיחה מקו סלולרי של גולן טלקום,
הכל קורה כמעט אותו הדבר - G.711a, הפקס מצפצף, המתאם מבקש T.38, גם הפעם השרת לא מסכים, וגם הפעם המתאם מבקש לחזור ל- G.711u במקום ל- G.711a.
ההבדל הוא, שהשרת דווקא כן מסכים על G.711u, והשיחה ממשיכה להתנהל בסבבה מכאן והלאה על G.711u.

השוואה נוספת - שיחה מקו סלולרי של חברת פלאפון. שוב מתחילים ב- G.711a והכל סבבה. הפקס מצפצף - כאן השרת מסכים לבקשת המתאם לעבור ל- T.38. אחרי בערך חצי דקה של נסיונות סנכרון עקרים מצד המתאם, השרת מבקש לחזור ל- G.711a. המתאם מסכים, אבל לא משדר שום תוכן, רק מקבל.
התוצאה היא שמיעה חד צדדית מהסלולרי לכיוון הטלפון הקווי אבל בכיוון ההפוך אין שמע.

השוואה נוספת - שיחה מקו נייח (עסקי) של חברת סלקום
המתאם לא מבקש לעבור ל- T.38 למרות הצפצוף של הפקס. השיחה פשוט נמשכת כ- Voice G.711a ואין שום בעיה.

3. סנריו של שיחה נכנסת במטרה לשלוח אלי פקס:

מקו נייח פרטי של בזק - אין בעיות, הדפים עוברים בקצב 14,400 ללא ECM.
המתאם מבקש לעבור ל- T.38 כ- 4 שניות מתחילת השיחה, השרת מסכים והכל ממשיך בסבבה.

מקו נייח עסקי של הוט - אין בעיות, הכל קורה בדיוק כמו בקו של בזק.

מקו נייח עסקי של סלקום - לא עובר.
מתחיל G.711a, השרת (ולא המתאם) מבקש לעבור ל- T.38 כ- 9 שניות מתחילת השיחה. המתאם מסכים, אבל לא משדר כלום, צרצרים. השרת משדר חד צדדית T.38 מבלי לקבל שום כלום מהמתאם, ואחרי בערך חצי דקה כזו, המתאם (ולא השרת) מודיע שניתק את השיחה.

4. סנריו של שיחה יוצאת במטרה לשלוח פקס:

אל קו נייח של בזק - עובר בלי בעיות.
שיחה מתחילה ב- G.711a, מתאם מבקש T.38 כ- 3 שניות מתחילת שיחה, שרת מסכים, פקס מסתנכרן על 14,400 והכל סבבה.

אל קו נייח עסקי של הוט - עובר בדיוק כמו בבזק, מסתנכרן (אולי בגלל הציוד שבצד השני) על V29-9600 ללא ECM.

אל קו נייח עסקי של סלקום - עובר.
שיחה מתחילה ב- G.729 (ולא G.711a).
מתאם מבקש T.38 כ- 6 שניות מתחילת השיחה, השרת מסכים, מסתנכרנים על 14,400 ללא ECM והכל סבבה.

5. שיחות קוליות יוצאות:

מתנהלות בדרך כלל ב- G.711a, למעט שיחות אל קו סלולרי של פלאפון או שיחותאל קו נייח של סלקום - במקרים האלה שיחה מתנהלת ב- G.729.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #19 

אם המתאם שיוחות ומרכזייה לא מצליחים להגיע לקודק מוסכם בשיחה או בשליחה של פקסים, אז ללא גישה להגדרות של שניהם אין על מה לדבר כלל. ואם מכל Trunk חיצוני למרכזייה זו השיחות מגיעות או יוצאות עם קודק אחר, שהמתאם לא מסכים לחלקם, אז גם המצב הוא זהה.
ואם אתה תספר את כל זה לילדים המוקדנים, אז מעבר לזה שהם שמעו בכך סינית מסורתית, זה לא יעשה להם כלום, במיוחד שגם מתסריט שיחה שהם רואים מולם על המסך, כל מה שהם יוכלו להקריא לך אחרי שתגיד להם את כל הממצאים אלה, זה יהיה לבקש ממך לכבות ולהדליק את המתאם שיחות. ואחרי שתגיד להם שזה לא עוזר הם יגידו לך או שיש לך בעיה במכשיר פקס או שהם לא תומכים בשליחת פקסים או שהם מעבירים את הנושא להנדסה. ובזה יגמר הסיפור וכמובן שום דבר לא יעבור לשום מקום במערכת של ניהול תקלות שלהם.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

אכן, לפי הממצאים האלה נראה שהם מעולם לא בדקו איך הציוד מתמודד עם מכשיר פקס שמתערב בשיחות באופן חלקי (עונה ומנתק), שאז קורות רוב הבעיות - כשצריך להסכים בשנית על קודק Voice.
האינטואיציה שלי אומרת שחוץ מהגדרות, לפחות שתיים מהבעיות דורשות גם שינוי בקושחה - ממש מוזר שהמתאם מודיע שמסכים על קודקים אבל לא באמת מפעיל אותם. זה נראה לי יותר כמו באג מאשר כמו הגדרה לא נכונה.

שאלה יותר מעניינת - אילו אלטרנטיבות קיימות, שיכולות לאפשר לי כצרכן ביתי שליטה על נבכי ההגדרות של הציודים? החברות הישראליות שומרות עד היום בסוד את פרטי ההתחברות למתאמים שלהן, לא ברור לי למה, ועל שרתים ברור שאין מה לדבר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #21 

אנסה להסביר למה "החברות הישראליות שומרות עד היום בסוד את פרטי ההתחברות למתאמים שלהן".
יש לכך מספר רב של סיבות טובות. למשל כך ניתן לספק ציוד מוגבל וזול, שאם ללקוח היתה אפשרות להתחבר עם ציוד פרטי שלו הוא לא היה בוחר בסוג זה של ציוד. כך אפשר למנוע גם את כל האפשרויות המתקדמות של SIP וכך לקוח ביתי לא יקבל את השירותים ששמורים רק ללקוחות העסקיים. למשל שימוש ב softphone לצורך טרמינצייה של חיבור SIP בפלאפון או במחשב, שימוש במכשירי SIP מתקדמים ניידים על בסיס של WIFI, שימוש בקו ישראלי זה בחו''ל ללא צורך בשירותי נדידה, שימוש במכשירי פקס מתקדמים שהחיבור של קו שם הוא ישירות כחשבון SIP ללא הצורך במתאם FXS. ועוד מניעה של שירותים אחרים רבים שפרוטוקול SIP מאפשר אותם. כך גם לא נדרש להחזיק אנשי מקצוע אשר צריכים להבין משהוא, ומספיק לשים ילדים שמקריאים תשובות ממסך, מכיוון שהם אפילו לא צריכים להגדיר אות המיוד קצה, אלה שהמערכת אוטומטית מבצעת את זה במקומם.

ועכשיו לאלטרנטיבות. האלטרנטיבות הן להזמין SIP Trunk מחברה כלשהיא עם כל האפשרויות הנדרשות ולחבר אותו לתוך מרכזייה טלפון SIP ביתית שמקימים לבד. כך ניתן לאפשר את כל השירותים ואפשרויות שקיימות בפרוטוקול במדובר ושמורות לעסקים.
אצלי כבר כמעט שני עשורים יש מרכזיות כאלה, כולל גם בבית וזה נותן פתרון לכל מה שצריכים, משלוחות עם מספר חי''פ לכל אחד מבני משפחה ועד לאינטגרציה של אנטרקום וידאו לתוכה, כך שכל משנמצא בשער ולוחץ על הכפתור, השיחה וידאו שלו מגיעה לכל שלוחה של מרכזייה שהוגדרה לכך ואני או כל בני משפחתי יכולים לראות את מי שנמצא בשער ולפתוח את השער מכל מקום, החל מהטלפוני IP נייחים, דרך סמרטפונים ועד לטלפוני SIP ניידים. כמובן, שזה גם נותן לי אפשרויות של פקס למייל לכל שלוחה פנימית ולא צריך אפילו מכשיר פקס פיזי לצורך כך וניתן לקבל ולשלוח פקסים מכל מקום בעולם שבו נמצאים. והרשימה עוד ארוכה.

והאלטרנטיבה אחרת הרבה יותר מוגבלת, שלא כוללת כמעט כלום, אבל יותר זולה ומתאימה למי שלא איש טכני ולא יכול להקים ולנהל מרכזיית SIP ביתית, היא להזמין רק קו SIP עם מספר ישראלי מכל ספק שנותן להתממשק עליו עם ציוד שלך, למשל מ ZADARMA, שגם עלייה כבר הסברתי רבות בפורום זה. אבל גם שם צריך לדעת לפחות איך להגדיר את הציוד קצה לבד.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

אם הייתי משלם דמי מנוי קבועים על הקו ועל הציוד, הייתי מבין למה יש לחברה אינטרס לכבול אותי, אבל כבר שנים שאני לא משלם על אחזקת קו ועל השכרת ציוד, ועד מכסה של 300 דקות, שאף פעם לא התקרבתי אליה - לא משלם גם על שיחות יוצאות. נראה שאני לא באמת מעניין אותם, אלא העסקים שמשלמים להם יפה עבור שירות מלא. אבל בהינתן שיש אלטרנטיבות טובות ולא יקרות דרך חברות בחו"ל כמו ZADARMA - מה בעצם כובל את העסקים בארץ לצרוך שירותי Voip דווקא מהחברות הישראליות? יש איזשהו קאצ'?

יש לי בבית מרכזייה אנלוגית מלפני יותר מ- 15 שנה, עם שלוחה אחת או יותר בכל חדר, ואינטגרציה לאינטרקום של הבניין (עתיק, 5 גידים). קו חוץ אחד שלה הוא אותו בזק בינלאומי, והקו השני - מתאם שיחות סלולרי עם סים שקיבלתי פעם חינם לדיבורית ברכב. כך אני יכול לענות לשיחות סלולריות מהשלוחה בחדר העבודה, ולהשתמש בסמארטפון באותו זמן למטרות אחרות. אני לא באמת צריך פקס פיזי, אבל המדפסת שאני ממילא צריך שתהיה בבית הגיעה עם יכולת כזו.
אני צריך ללמוד יותר לעומק את הנושא של מרכזיית Voip כדי להבין האם שווה להשקיע בהחלפת כל התשתית הקיימת, שכרגע בסך הכל עובדת לא רע, וכמעט בחינם.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #23 

19/11/2022 11:10  
oferlap כתב:
אם הייתי משלם דמי מנוי קבועים על הקו ועל הציוד, הייתי מבין למה יש לחברה אינטרס לכבול אותי, אבל כבר שנים שאני לא משלם על אחזקת קו ועל השכרת ציוד, ועד מכסה של 300 דקות, שאף פעם לא התקרבתי אליה
...
זה בדיוק העניין. "יש לחברה אינטרס לכבול אותך" בשביל כך שלא תוכל לנצל את השירות שאתה משלם עליו מחיר נמוך. אחרת החברה גם לא תוכל למכור את שירותי פרמיום וגם תוכל לנצל את התשתית שלהם עם השירות הזול, בדיוק כפי שהלקוחות שמשלמות על שירות פרמיום עושים את זה. ומן הסתם שאף חברה שמנסה להגדיל את הרווחיות שלה לא רוצה את זה. במיוחד שהמתחרות שלה בארץ מתנהלות בדיוק כך ואין שום סיכון שהלקוחות יעזבו אותה בגלל זה.
oferlap כתב:
נראה שאני לא באמת מעניין אותם, אלא העסקים שמשלמים להם יפה עבור שירות מלא. אבל בהינתן שיש אלטרנטיבות טובות ולא יקרות דרך חברות בחו"ל כמו ZADARMA - מה בעצם כובל את העסקים בארץ לצרוך שירותי Voip דווקא מהחברות הישראליות? יש איזשהו קאצ'?
...
יש כמה סוגים של עסקים, למשל עסקי SMB, שמולם חברות תקשורת בישראל מתנהלות כמו מול לקוחות ביתיים, באמת יכולים לחסוך, אם הם משתמשים בספק כמו ZADARMA וגם לקבל שירותים מתקדמים על ידי כך שמשלבים את העורק שהם מזמינים ממנו במרכזיית SIP שלהם. בשביל כך כמובן שנדרש להקים בעסק תשתית נדרשת ולשלם לאיש מקצוע שיוכל להגדיר את כל מה שנדרש. ובגלל שיש לא מעט עסקי SMB שמתנהלים כמו לקוח ביתי ולא מוכנים להשקיע פעם אחד בתשתית נדרשת, משלמים בחישוב כולל הרבה יותר על שירות נחות ומוגבל ועליהם חוגגים ספקיות תקשורת בישראל שמספקות להם שירותים מוגבלים כמו IP CENTREX, שבטווח ארוך יוצאים יקרים פי כמה וכמה משירות מתקדם שמשתמשים בו במרכזיית SIP פרטית של הלקוח.

מצד שני, עסקי ENTERPRISE לא יכולים להשתמש בשירותים כמו ZADARMA, בגלל שהם נדרשים לאפשרויות כמו SS7, אשר ספקים כאלה מחו''ל לא יכולים לספק במחירים זולים. זה מה שכובל את העסקים אלה לספקיות בישראל, אבל כאשר הם מזמינים עורקי SIP Trunk מחו''ל, זה גם במחירים גבוהים יותר ממה ש ZADARMA מספקת, אבל תמורת כך מקבלים את כל היכולות של פרוטוקול SS7.
oferlap כתב:
יש לי בבית מרכזייה אנלוגית מלפני יותר מ- 15 שנה, עם שלוחה אחת או יותר בכל חדר, ואינטגרציה לאינטרקום של הבניין (עתיק, 5 גידים). קו חוץ אחד שלה הוא אותו בזק בינלאומי, והקו השני - מתאם שיחות סלולרי עם סים שקיבלתי פעם חינם לדיבורית ברכב. כך אני יכול לענות לשיחות סלולריות מהשלוחה בחדר העבודה, ולהשתמש בסמארטפון באותו זמן למטרות אחרות. אני לא באמת צריך פקס פיזי, אבל המדפסת שאני ממילא צריך שתהיה בבית הגיעה עם יכולת כזו.
אני צריך ללמוד יותר לעומק את הנושא של מרכזיית Voip כדי להבין האם שווה להשקיע בהחלפת כל התשתית הקיימת, שכרגע בסך הכל עובדת לא רע, וכמעט בחינם.
...
מרכזייה אנלוגית ביתית לא יכולה לספק שום שירות מאלה שמרכזיית SIP ביתית מספקת. למשל, אתה לא יכול להשתמש בשלוחות שלה בשלב שאתה נמצא מחוץ לבית או בחו''ל, אתה לא יכול להשתמש בשלוחות שלה במחשב, בסמרטפון או בכל מכשיר מתקדם, אלה רק בטלפון פשוט, אתה לא יכול להשתמש בה על תשתית רשת ביתית לצד שימושים אחרים בה וחייב לפרוס תשתית נפרדת בשבילה, אתה לא יכול להשתמש בה עם אינטרנקום וידאו, לא בבית ולא מחוצה לו, אתה לא יכול להשתמש בה אפילו בשירותים כמו פקס למייל ומייל לפקס, בתאים קוליים, ב NVR, ב DISA, בקו סלולרי שלך שאתה נמצא בחו''ל בכדי להימנע משימוש יקר בשירותי נדידה ובכל דבר אחר שהוא מינימלי לשימוש של מרכזייה ביתית שמשתמשים בה כבר כעשרים שנה אחרונות.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #24 

תודה על ההסבר. אם הבנתי נכון את מה שהתחלתי לקרוא בנושא, מרכזיית SIP ביתית יכולה להיות פשוט תוכנה, חינמית, למשל 3CX, שמותקנת על מחשב סטנדרטי, בלי שום ממשק חומרתי מיוחד מלבד כרטיס רשת.
ה"שלוחות" יכולות, בשלב ראשון, להיות אפליקציות חינמיות, שרצות על גבי סמארטפונים ו/או עמדות עבודה, ובהמשך אני יכול להכניס בהדרגה טלפונים פיזיים לפי הצורך.

אם אני רוצה ששלוחות מסויימות (סמארטפונים) יוכלו לפעול מכל מקום בארץ או לנדוד לחו"ל - אני צריך בעיקר להגדיר כללים מתאימים בפיירוול כדי שתתאפשר תקשורת אל המרכזייה מבחוץ, או להגדיר VPN מתאים.

כדי לשלב את האינטרקום האנלוגי של הבניין (שלא יוחלף בעשר ואולי גם בעשרים השנים הבאות) כשלוחה - אני צריך לחפש Gateway מ- 5 גידים ל- SIP.

כדי לשלב את המדפסת כשלוחת פקס - אני צריך gateway אנלוגי שיכול לשבת בסמוך למדפסת.

כדי לקבל "קווי חוץ", אני צריך לקנות שירות מתאים מ- Zadarma.

איזו חומרה אני צריך כדי לעשות שימוש ב- SIM כ"קו חוץ"?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #25 

כן, הבנת נכון, מרכזיית SIP ביתית באמת יכולה להיות פשוט תוכנה וגם חינמית. מערכת זו מכונה בשם SOFTSWITCH, וגם מרכזיות טלפון ארגוניות או של מפעילים בינלאומיים הן תוכנות שמותקנות על שרת ולא כמו שהיה בשנות התשעים כרטיסים שמתחברים לתוך השאסי של המכרזייה. ניתן להתקין אותה על מחשב פיזי או וירטואלי, כך על מחשב פיזי אחד מקבלים מספר שרתים נפרדים עם תפקידים שונים. ההפצה הזמינה בשנים האחרונות היא FreePBX והיא על בסיס של Asterisk. הממשק פיזי לשלוחות ולעורקי SIP הוא באמת כרטיס רשת. אבל למרכזייה כזו ניתן לחבר גם כל הממשקים של שנות התשעים גם. למשל ניתן לחבר, אם משום מה רוצים במקום SIP Trunk אות ציר PRI או עשרות של צירים כאלה. זה מתבצע עם מכשרים שמכונים בשם PRI SIP Gateway. כך ניתן לחבר גם עורקי BRI וכל דבר אחר, כולל אפילו עורקים אנלוגיים, בעזרת יחידות עם פורטים FXO.
השלוחות באמת יכולות להיות גם SOFTPHONES שמותקנים על לכל דבר ממחשב, דרך סמרטפון ועד לטבלטים וכו'. כמובן מומלץ במקום שלוחות נייחות להישתמש במכשירי טלפון SIP.
אם אתה רוצה לחבר את המרכזייה כך שניתן יהיה לחבר לה עורק של SIP Trunk שנמצא באינטרנט ושגם השלוחות שלה יהיו חלקן בצד האינטרנט, אז כמובן אתה צריך להגדיר את הנתב בהתאם עם הפניות של פורטים נדרשים וגם לקבוע את כללי FIREWALL בהתאם בכדי שכל מיני מרעין בישין מהאינטרנט לא יעשו לך שמות למרכזייה שלך.
גם חיבור של שלוחות רחוקות מומלץ מאוד דרך חיבור VPN לרשת פנימית שלך, כך גם החיבור יהיה מוגן וגם, אם בצד שבו השלוחה מחוברת יש חסימה של SIP, עדיין היא תעבוד בצורה תקינה.

אינטרקום אנלוגי לשלב למרכזיית SIP אפשרי, אבל מיותר, בגלל שאין לו אפילו את ערוץ וידאו ועדיף לך לשדרג כבר את המערכת של האינטרקום לכזו שמתממשקת עם מרכזיית SIP.

בכדי לשלב מכשיר פקס פיזי אתה צריך מתאם FXS, שאותו אתה מגדיר בהתאם.

בכדי לקבל קו חוץ למרכזיית SIP יש אלף ושתיים אפשרויות שונות, שהזולה ופשוטה ביניהן היא באמת לשלם על שירות של Zadarma ולהגדיר אותו בהתאם אחרי שאתה רוכש מהם את כמות מספרי חי''פ נדרים וכו'.

בכדי להשתמש ב SIM כבקו חוץ, אתה צריך מכשיר שהוא gsm to sip gateway. מהסינים הזולים, יש למשל את זה:
https://sksmsgateway.com/product/goip1/

רק צריך לקחת בחשבון שחוץ מכל הברזלים ותוכנות נדרשת גם ידע בסיסי בתחום של IT בכדי להגדיר את כל זה. אחרת שום דבר לא יצא מכך, למרות שמדובר כאן על דברים הכי בסיסיים שבעשורים שזה בשימוש גם הונגשו בצורה מלאה. למשל עוד ב 1999 הייתי צריך לקמפל את כל המערכת של Asterisk מקוד מקור ששוחרר ולהתקין את כל התלוייות בשביל כך על שרת נפרד והיום נותנים להוריד קובץ ISO שכולל כבר התקנה של מערכת הפעלה ושל תוכנה מוכנה, אפילו עם ממשק וובי, בניגוד לזה שאז כל ההגדרות ביצעתי בקבצי תצורה של התוכנה. גם את קבצי קול למערכת IVR בעברית היום מגיעים מוכנים בהתקנה ואני עוד הייתי צריך להשיג אותם בדרכים לא דרכים. 😄

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #26 

דווקא האפשרות לענות מכל מקום לאינטרקום זה השובר שוויון שבאמת חסר לי עד היום. דווקא מפני שכל כך לא צפוי שמישהו יכול לענות מרחוק לאינטרקום משנות ה- 80, זה מאד מקשה לדעת האם מישהו בבית או לא (במיוחד כשהחשמל חכם ואורות/תריסים/וילונות נפתחים ונסגרים מעצמם במשך היום...). הסיכוי ששאר הדיירים ירצו להחליף מערכת שעובדת במערכת חדשה הוא לא גבוה. כולם התרגלו לפתוח את הדלת עם קוד או להתקשר בסלולרי ולבקש שיפתחו. בשביל וידאו יש לי כבר מצלמת רשת בסמוך לדלת הכניסה לבניין, ואם יש אפשרות במרכזייה לשלב מבחינה לוגית את הוידאו שלה עם הסאונד מהשלוחה של האינטרקום, כך שהמרכזייה תפתח "שיחת וידאו" - זה בכלל מצויין.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #27 

21/11/2022 17:45  
sys_admin כתב:
כמובן מומלץ במקום שלוחות נייחות להישתמש במכשירי טלפון SIP.

אינטרקום אנלוגי לשלב למרכזיית SIP אפשרי, אבל מיותר, בגלל שאין לו אפילו את ערוץ וידאו ועדיף לך לשדרג כבר את המערכת של האינטרקום לכזו שמתממשקת עם מרכזיית SIP.
...
אני שוקל במקביל אפשרות לשנות את התשתית לכל הבניין, או לחילופין לדאוג קודם כל לעצמי ולהחליף את ה- Gateway אצלי בדירה, למשל לאחד כזה שגם תומך בשידור וידאו ממצלמה:

אממה,
התחלתי לחפש מכשיר טלפון SIP שתומך בקבלת וידאו ושאפשר לתלות על קיר, כדי שיהיה אפשר לענות ממנו לאינטרקום ממקום מרכזי בבית. מסתבר שרק למכשירי פרימיום יש יכולות וידאו, והמחירים בדרך כלל בהתאם. באיזה מכשירים אתה משתמש עבור שלוחות קבועות בבית?

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1356
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

אני בלי הרבה ניסיון הרמתי RaspberryPi עם אימאג' של FreePBX + Asterisk
וחיברתי אליו dongle עם סים כדי להוציא ולקבל שיחות
יש לי VPN ביתי (מבוסס wireguard) והגדרתי בסלולרי שרק אפליקציית ה softphone עוברת דרך ה VPN
מצליח להוציא ולקבל שיחות מהסים מהפלאפון עם אפלקיצת softphone

הדבר הבא זה אינטרקום עם תמיכה ב SIP

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #29 

sys_admin כתב:
בכדי לקבל קו חוץ למרכזיית SIP יש אלף ושתיים אפשרויות שונות, שהזולה ופשוטה ביניהן היא באמת לשלם על שירות של Zadarma ולהגדיר אותו בהתאם אחרי שאתה רוכש מהם את כמות מספרי חי''פ נדרים וכו'.
...
אז פתחתי אצלם חשבון והתחלתי לעבוד עם מספר שלהם בתור SIP Trunk למרכזייה של 3CX (כי זה עובד על Windows שממילא היה לי שרת מוכן, ובינתיים לא נתקלתי במגבלות שנראו כמו דיל ברייקר לצרכים שלי).
אחד הדברים הראשונים ששמתי אליהם לב הוא שמספרי החירום 100-106, כוכביות של שירותי לקוחות למיניהם, 1-800, 1-700 - בדרך כלל חסומים, אלא אם במקרה קיים גם מספר גישה רגיל לטובת מי שבחו"ל, ואז אני יכול להגדיר אותו במרכזייה.
איך, בעצם, נוצר מצב כזה שבמקביל לתשתית הטלפוניה שהתקיימה שנים, קמה לה רשת שלמה של מספרי טלפון, חלקם עסקיים ו/או חשובים מאד, שאין אליהם שום נגישות מחו"ל? אני מבין את האינטרס של חברות הטלפוניה וכנראה בזק בראשן, אבל מה לגבי העסקים שמשתמשים ברשת הזו? הם לא רוצים להיות נגישים גם מחו"ל ולישראלים בארץ שמקבלים שירותי טלפוניה מחו"ל?
sys_admin כתב:
היום נותנים להוריד קובץ ISO שכולל כבר התקנה של מערכת הפעלה ושל תוכנה מוכנה, אפילו עם ממשק וובי, בניגוד לזה שאז כל ההגדרות ביצעתי בקבצי תצורה של התוכנה. גם את קבצי קול למערכת IVR בעברית היום מגיעים מוכנים בהתקנה ואני עוד הייתי צריך להשיג אותם בדרכים לא דרכים. 😄
...
ל- 3CX יש רק ממשק באנגלית, אבל עדיין הופתעתי ממש לטובה, החל מפשטות ההגדרות ועד מערכת הסיוע המושקעת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #30 

27/11/2022 16:25  
oferlap כתב:
אני שוקל במקביל אפשרות לשנות את התשתית לכל הבניין, או לחילופין לדאוג קודם כל לעצמי ולהחליף את ה- Gateway אצלי בדירה, למשל לאחד כזה שגם תומך בשידור וידאו ממצלמה:

אממה,
התחלתי לחפש מכשיר טלפון SIP שתומך בקבלת וידאו ושאפשר לתלות על קיר, כדי שיהיה אפשר לענות ממנו לאינטרקום ממקום מרכזי בבית. מסתבר שרק למכשירי פרימיום יש יכולות וידאו, והמחירים בדרך כלל בהתאם. באיזה מכשירים אתה משתמש עבור שלוחות קבועות בבית?
...
אם לא רוצים לרכוש מכשיר טלפון SIP שתומך בקבלת וידאו ושאפשר לתלות על קיר, אז יש אפשרות גם לתלות מכשיר טבלת שיריץ SOFTPHONE, וממנו כבר ניתן יהיה לקבל שיחות. אבל גם טבלת עולה כסף. עם רוצים מכשיר טלפון IP שולחני לשלוחות קבועות עם וידאו, אז מהכי זולים באזור של 200$ יש למשל את GXV3350 של grandstream. זה הקישור למוצר:
https://www.ipphone-warehouse.com/grand ... xv3350.htm
כמובן שזה לא מכשיר פרימיום שעולה באזור של 800$, אבל גם להתחיל ממשהו זה מספיק. ואם רוצים לתלות אותו על הקיר, אז יש לכך גם מתקן מתאים:
https://www.grandstream.com/hubfs/Produ ... nt_QIG.pdf

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”