Joker: Folie a Deux - ב 4/10/24
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אני ראיתי את הסרט בקולנוע ולטעמי הוא סרט מדהים. נהנינו מכל דקה ובסוף הסרט לא מעט אנשים קמו ומחאו כפיים, דבר שלא ראיתי בסרט בקולנוע אף פעם למיטב זיכרוני. חואקין פיניקס עושה פה עבודה מופלאה, ובאופן כללי זה אחד הסרטים היותר איכותיים שיצא לי לראות בשנים האחרונות.
ולפני שאתם מספרים לי שאני בדעת מיעוט, להזכירכם שהסרט עומד כרגע על ציון של 8.7 עם כ 579000 מצביעים:
https://www.imdb.com/title/tt7286456/
אז כמובן שכל אחד זכאי לדעתו - אבל כנראה שרב האנשים כן נהנו מהסרט לפי דעת הקהל וההצבעות.
ולפני שאתם מספרים לי שאני בדעת מיעוט, להזכירכם שהסרט עומד כרגע על ציון של 8.7 עם כ 579000 מצביעים:
https://www.imdb.com/title/tt7286456/
אז כמובן שכל אחד זכאי לדעתו - אבל כנראה שרב האנשים כן נהנו מהסרט לפי דעת הקהל וההצבעות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
מצד שני אני לא מבין גם את הצורך הנגדי להדגיש את חוסר ההתלהבות. זה שונה מסרטים אחרים שהרבה אנשים ראו וחלק ממש התלהבו וחלק לא ?
האורגזמה המשותפת מ 2 הסרטים האחרונים של מארוול זה לא אותו דבר? יצירות מופת מעוררות מחשבה, אין ספק.
אני בטוח שגם ב"האירי" ו'היו זמנים בהוליווד' היו אנשים שהתלהבו, את האירי הפסקתי לפני שבוע ולא בטוח שאמשיך, ואת טרנטינו ניסיתי לצפות 40 דקות, חמוד לא יותר. אולי אמשיך.
אז בסדר, לא נפלתם, אבל עם הסרט הזה זה נהיה חוויה קולקטיבית של אכזבה תהומית
אפשר להניח שהסיבה שהתאכזבתם היא כי ציפיתם לסרט על הג'וקר המפחיד והנורא, לספקטקל מטורף ומרהיב, אבל הסרט יותר מציאותי מאשר פנטזיה, למעשה הוא על אדם קטן ומסכן עם מחלת נפש שהחברה מתעלמת ממנו במקרה הטוב עד שהוא מתדרדר ולא יכול יותר ואז משיב מלחמה והופך לג'וקר. לדעתי זו הגאונות כאן, כי הכי קל לשנוא את ה"ג'וקר" המוכר והצפוי, באביר האפל הוא היה מאיים וחסר רחמים והיה מגיע לו הגרוע מכל, אבל כאן זה משהו הפוך, כשלמעשה החברה עצמה (שבדרך כלל מוצגת כקורבן בסרטים האלה) היא עכשיו ה"נבל" שהתעלל בו שנים, ולמעשה מגיע לה מה שקורה לה כי היא עזרה ליצור אותו.
על רגל אחת..
אגב, גם בקולנוע שצפיתי בו רוב הקהל מחא כפיים בהערכה (אני מדבר על אולם גדול, לא נתקלתי רוב חיי במשהו כזה), והוא קיבל כמה דקות שלמות של מחיאות כפיים בפסטיבל בוונציה.
האורגזמה המשותפת מ 2 הסרטים האחרונים של מארוול זה לא אותו דבר? יצירות מופת מעוררות מחשבה, אין ספק.
אני בטוח שגם ב"האירי" ו'היו זמנים בהוליווד' היו אנשים שהתלהבו, את האירי הפסקתי לפני שבוע ולא בטוח שאמשיך, ואת טרנטינו ניסיתי לצפות 40 דקות, חמוד לא יותר. אולי אמשיך.
אז בסדר, לא נפלתם, אבל עם הסרט הזה זה נהיה חוויה קולקטיבית של אכזבה תהומית
אפשר להניח שהסיבה שהתאכזבתם היא כי ציפיתם לסרט על הג'וקר המפחיד והנורא, לספקטקל מטורף ומרהיב, אבל הסרט יותר מציאותי מאשר פנטזיה, למעשה הוא על אדם קטן ומסכן עם מחלת נפש שהחברה מתעלמת ממנו במקרה הטוב עד שהוא מתדרדר ולא יכול יותר ואז משיב מלחמה והופך לג'וקר. לדעתי זו הגאונות כאן, כי הכי קל לשנוא את ה"ג'וקר" המוכר והצפוי, באביר האפל הוא היה מאיים וחסר רחמים והיה מגיע לו הגרוע מכל, אבל כאן זה משהו הפוך, כשלמעשה החברה עצמה (שבדרך כלל מוצגת כקורבן בסרטים האלה) היא עכשיו ה"נבל" שהתעלל בו שנים, ולמעשה מגיע לה מה שקורה לה כי היא עזרה ליצור אותו.
על רגל אחת..
אגב, גם בקולנוע שצפיתי בו רוב הקהל מחא כפיים בהערכה (אני מדבר על אולם גדול, לא נתקלתי רוב חיי במשהו כזה), והוא קיבל כמה דקות שלמות של מחיאות כפיים בפסטיבל בוונציה.
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3
רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO
·mulder כתב:אפשר להניח שהסיבה שהתאכזבתם היא ...
...אגב, גם בקולנוע שצפיתי בו רוב הקהל מחא כפיים בהערכה......
כתבת פוסט מעגלי
לטעמי הסיבה לאכזבה היא כמו בהרבה מקרים אחרים, כאשר ה-hype מוגזם מאוד, אתה מצפה להרבה, בסוף לא מתחבר לסרט, ומרגיש אכזבה גדולה מאוד.
וכנראה מכאן "הצורך הנגדי להדגיש את חוסר ההתלהבות."
לעולם בחיים לא הרגשתי צורך למחוא כפיים אחרי סרט, פרט אולי (וגם במקרה זה הצורך לא בא ממני במקור) לסימבוליות של החיסול של היטלר בממזרים חסרי כבוד.
ברגע שמישהו מחליט למחוא כפיים לסרט, מספר זאת לחבריו והם גם נוהגים כך, ומישהו כותב על זה פוסט בפייסבוק, מתקבלת תופעת עדר מוכרת מאוד, שגורמת ל-hype מוגזם מאוד, וחזרתי לתחילת ההודעה שלי
באופן אישי אני חשבתי שהסרט טוב, די בזבוז של כרטיס לקולנוע, כי החוויה באולם לא נתנה לי הרבה, ובטוח שלא מה שעושים ממנו לכאן או לכאן (צורם לי לשמוע עליו את הביטוי 'יצירת מופת' למשל, כמו שצורם לי שאומרים שהוא גרוע), והיו לי אולי 20 סרטים שראיתי בקולנוע שהייתי מוחא להם כפיים בסוף לפני שהייתי מוחא לזה
בחיים לא ראיתי/ שמעתי מחיאות כפיים בקלנוע לסרט. הרגע חזרתי מהצגת
תיאטרון כן מחאו כפיים אבל לסרט?
פעם גם מחאו כפיים בנחיתה. טוב שזה כבר נגמר...
לגבי הג'וקר יקירנו זכור לטוב, אני אישית מתחבר רק לעצמי ואני לא
מושפע מרחשי רקע או ציוני IMDB או ביקורות מקצועיות, או אחי התאום
(שאין לי) או בכלל דעות שונות כולל כאן.
תיאטרון כן מחאו כפיים אבל לסרט?
פעם גם מחאו כפיים בנחיתה. טוב שזה כבר נגמר...
לגבי הג'וקר יקירנו זכור לטוב, אני אישית מתחבר רק לעצמי ואני לא
מושפע מרחשי רקע או ציוני IMDB או ביקורות מקצועיות, או אחי התאום
(שאין לי) או בכלל דעות שונות כולל כאן.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
! Hurray for Dixie
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
אני לא הצלחתי לשרוד את הסרט הראשון
נטשתי לאחר כשעה והבן שלי שראה עד הסוף אמר שהוא מקנא בי שנטשתי והרווחתי שעה בחיים
אני לא מבין מה הטררם שעשו מהסרט הזה שלטעמי הוא משעמם מעצבן (אני לא יכולתי לראות ולשמוע את הצחוק שלו) ולטעמי תת רמה
ממש לא מצפה לג'וקר 2
דרך אגב גם לא נהנתי מה"חגיגה של בבט" שנחשב סרט איכותי
ככול הנראה אני איש של סרטים פשוטים ולא איכותיים
נטשתי לאחר כשעה והבן שלי שראה עד הסוף אמר שהוא מקנא בי שנטשתי והרווחתי שעה בחיים
אני לא מבין מה הטררם שעשו מהסרט הזה שלטעמי הוא משעמם מעצבן (אני לא יכולתי לראות ולשמוע את הצחוק שלו) ולטעמי תת רמה
ממש לא מצפה לג'וקר 2
דרך אגב גם לא נהנתי מה"חגיגה של בבט" שנחשב סרט איכותי
ככול הנראה אני איש של סרטים פשוטים ולא איכותיים
מה ההגדרות שלך לסרט איכותי? קאסט? תקציב? IMDB? דעת הקהל?molvy כתב:
ככול הנראה אני איש של סרטים פשוטים ולא איכותיים...
התלהבות חברי הפורום? מחיאות כפיים(:lol: ) ?
האם הג'וקר שלא התחברת / נו הוא איכותי? מדוע?
בעיני סרט איכותי זה סרט שהתחברתי איליו, כל שאר הפרמטרים שציינתי זניחים.
יכול להיות שעם השנים אשנה את דעתי, גם אני אחרי שעת צפיה רציתי לפרוש,
כנ''ל הסרטים אבודים בטוקיו, וגם The Fabulous Baker Boys מאד הצליחו ולא
התחברתי ואין על מה להתנצל.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
! Hurray for Dixie
- molvy
- חבר במועדון HT

@dons
·
סרטי איכות בד"כ מוגדרים על ידי מבקרי הקולנוע
לשבור את הגלים
האזרח קיין
החגיגה של בבט
ברזיל
אפוקליפסה עכשיו
2001 אודיסאה בחלל
אור ירח Moonlight שזכה באוסקר
כל אלו נחשבים כסרטי איכות שאני כלל לא התחברתי אליהם
כך שנדמה לי שאני לא ממש איש של סרטי איכות

·
לשבור את הגלים
האזרח קיין
החגיגה של בבט
ברזיל
אפוקליפסה עכשיו
2001 אודיסאה בחלל
- molvy
- חבר במועדון HT

@mulder
·
לא היו לי ציפיות מהסרט וגם לא השוואה בינו לבין הג'וקר מהאביר האפל
ציפיתי לסרט שאוכל להנות מתסריט טוב, ממעט מתח, מציפייה למה שיקרה בסצנות הבאות, למשחק טוב ולמשהו שיקח אותי אתו על כנפי הדמיון
קיבלתי משחק טוב ואפילו טוב מאוד
אבל פרט לזה לטעמי לא קיבלתי שום דבר משאר הפרמטרים שציינתי
עבורי זה לא סרט טוב
וברור לי שעל טעם וריח הפסיקו להתווכח ולכן אני יותר ממכבד את אלה שנהנו ממנו ואת אלו שמחאו כפיים
אני רק לא מבין אותם ולא מסכים איתם
·
לא היו לי ציפיות מהסרט וגם לא השוואה בינו לבין הג'וקר מהאביר האפל
ציפיתי לסרט שאוכל להנות מתסריט טוב, ממעט מתח, מציפייה למה שיקרה בסצנות הבאות, למשחק טוב ולמשהו שיקח אותי אתו על כנפי הדמיון
קיבלתי משחק טוב ואפילו טוב מאוד
אבל פרט לזה לטעמי לא קיבלתי שום דבר משאר הפרמטרים שציינתי
עבורי זה לא סרט טוב
וברור לי שעל טעם וריח הפסיקו להתווכח ולכן אני יותר ממכבד את אלה שנהנו ממנו ואת אלו שמחאו כפיים
אני רק לא מבין אותם ולא מסכים איתם
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 6453
- נתן תודות: 632 פעמים
- קיבל תודות: 1290 פעמים
·molvy כתב:@dons
·
לשבור את הגלים
האזרח קיין
החגיגה של בבט
ברזיל
אפוקליפסה עכשיו
2001 אודיסאה בחלל
...
לא ברור למה בחרת דווקא בסרטים האלה, שגם לי לא אומרים כלום.
סרטי איכות זה לא רק טעם אישי אלא יש פרמטרים נוספים.
לדוגמה:
- Homot Shel Tikva. (יש עליו כמעט קונצנזוס מוחלט)
- The Dark Knight.
- Sifrut Zolla .
- Goodfellas.
- Se7en.
- The Green Mile.
- Psycho.
- Django Lelo Ma'atzorim.
- American Beauty.
והרשימה עוד ארוכה. (זה רק בשליפה)
- molvy
- חבר במועדון HT

·Kondo10 כתב: לא ברור למה בחרת דווקא בסרטים האלה, שגם לי לא אומרים כלום.
סרטי איכות זה לא רק טעם אישי אלא יש פרמטרים נוספים.
לדוגמה:
- Homot Shel Tikva. (יש עליו כמעט קונצנזוס מוחלט)
- The Dark Knight.
- Sifrut Zolla .
- Goodfellas.
- Se7en.
- The Green Mile.
- Psycho.
- Django Lelo Ma'atzorim.
- American Beauty.
והרשימה עוד ארוכה. (זה רק בשליפה)...
בחרתי בהם כי מבקרי הקולנוע סימנו אותם כסרטי איכות ועבורי הם אפילו לא סרטים ששווים צפייה
רשימת הסרטים שלך באמת סרטים טובים אבל אני לא בטוח שמבקרי הקולנוע יהיו תמימי דעים אתך
אני כן תמים דעים אתך!
- mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
אגב, גם "פסיכו" וגם "חומות של תקווה" שהוזכרו פה קיבלו ביקורות ממש לא מדהימות כשיצאו. פסיכו היה פופולרי למרות הביקורות והקהל נהר לקופות. לעומתו חומות של תקווה אפילו לא היה להיט בקרב הקהל. רק אחרי כן כאשר אנשים התוודעו לו דרך הטלויזיה והמפץ של עידן ה dvd ,הקהל גילה אותו ובענק. למי שזה משנה לו - שנים שהוא במקום ה 1 בדירוג IMDB , קצת אחריו - הסנדק, והטוב הרע והמכוער ופסיכו. לכל אחד מהם אגב מגיע להיות במקום ה 1 .
מוכר:
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2555
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אכן מדובר בעיניין של טעם, אבל במבחן הקהל אלו שהתאכזבו או שקטלו אותו נמצאים במיעוט לשמחתי, וכן אני יודע שמבחן הקהל הוא לא פרמטר ראשי בבחינת איכות.
מדובר בסרט הטוב ביותר בעשור האחרון, ובעיני נכנס לקטגוריית סרטי מופת שממש לא ימחק מספרית הסרטים שלי.
כבר כתבתי בעבר על תצוגת המשחק הגאונית של פיניקס, הבימוי העדין והמוקפד שנמצא רחוק מאוד מהרעש והפיצוצים של חבריו לג'אנר הקומוקיקס (זה ממש לא סרט קומיקס לשמחתי), פס הקול, ובכלל האווירה בסרט, אבל כמו שאמרתי, זה עיניין של טעם ואי אפשר לשכנע מישהוא לאהוב סרט, בדיוק כפי שאי אפשר לשכנע אותי שגוייבה זה טעים
.
מדובר בסרט הטוב ביותר בעשור האחרון, ובעיני נכנס לקטגוריית סרטי מופת שממש לא ימחק מספרית הסרטים שלי.
כבר כתבתי בעבר על תצוגת המשחק הגאונית של פיניקס, הבימוי העדין והמוקפד שנמצא רחוק מאוד מהרעש והפיצוצים של חבריו לג'אנר הקומוקיקס (זה ממש לא סרט קומיקס לשמחתי), פס הקול, ובכלל האווירה בסרט, אבל כמו שאמרתי, זה עיניין של טעם ואי אפשר לשכנע מישהוא לאהוב סרט, בדיוק כפי שאי אפשר לשכנע אותי שגוייבה זה טעים
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.