דיון כבלים - איזה כבלים אתם אוהבים ולמה

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

Catskinner כתב:אני הפסקתי להשתמש בכבלים יקרים אחרי תקרית לא נעימה שהייתה לי עם כבל USB שעלה לי כמה מאות דולרים. האמת שבהתחלה מאוד התלהבתי כי ניסיתי על המדפסת בחדר העבודה וההדפסות יצאו מהר יותר, הפונטים נראו חדים יותר ובצבעים רוויים יותר. הכל היה ממש מעולה עד ששמתי לב שהשינויים חדרו גם לתוכן של ההדפסות. למשל בהדפסת קורות חים שמתי לב שקודמתי לדיקן הפקולטה למדעים איזוטרים באוניברסיטת אופסלה שבשוודיה. לתשומת לבכם, מעולם לא ביקרתי בסקנדינביה! למותר לציין שגם חברת ההשמה לא ממש אהבה את זה ומאז הם שולחים אותי לבדיקות פוליגרף יחד עם כל המועמדים למשרות מפכ"ל וזה הפך להיות קצת מעיק.

חיבור ה DAC להשמעת מוזיקה הניב תוצאות שאותן קיבלתי ברגשות מעורבים. הצלילים באמת נשמעו חיים ומשכנעים יותר, אולי אפילו יותר מידי משכנעים כי בהשמעת אלבום של Black Sabbath נשמע פתאום קול של פיצוץ בחדר עם הרבה עשן וכשאותו עשן וריח הגופרית התפזר גיליתי במרכז החור שנוצר בשטיח יצור אדום, עם קרניים שאוחז בקלשון חד ונראה מעוצבן לאללה וזה לא היה הנציג של ועד הבית שבא לגבות צ'קים. מתברר שהריאליזם של הכבל האודיופילי גרם לכך שהקלטה רגילה הצליחה להעלות באוב שד מהשאול! לקח לי המון זמן לשכנע אותו לעזוב את עולמנו ולשוב לתהומות הנשיה מבלי שיטרוף אותי או את כל השכונה. למזלי החתול שלי שהיה בסביבה סגר איתו עניינים כי מסתבר שיש הבנות מסויימות בין חתולים לדיירי העולמות התחתונים. מי היה מתאר לעצמו דבר כזה!?

בקיצור, כבל אודיופילי זה אחלה אבל צריך להיות מודעים לתוצאות הלוואי האפשריות ובמקרה שלי זה לא השתלם כלל. אה כן, שכחתי לציין גם שהחלפת השטיח עלתה לי קרוב ל 3,500 ש"ח כך שגם מבחינה כספית אי אפשר לקרוא לזה השקעה מוצלחת.
...

תבטיח לי שלעולם לא תעזוב אותנו.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

...........
נערך לאחרונה על ידי Rodness ב 19/01/2020 12:26, נערך 5 פעמים בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

@Rodness
·יהיה קשה לעזוב אחרי שפעמיים סוחטים ממני הבטחה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #19 

@legopart
·ועכשיו למשהו אחר לחלוטין: כבלים לאוזניות.

הנסיון שלי עם כבלים לאוזניות מסתכם בכמה תובנות שעובדות עבורי אבל ייתכן ואינן רלבנטיות כלל עבורכם. מה שלי חשוב בעיקר זו הגמישות של הכבל וזה לא ממש משנה אם מדובר בכבל רגיל או Balanced. כבלים קשיחים מידי לא נעימים לשימוש היות והם מושכים או דוחפים את האוזניות עם כל תזוזה של הראש.

מאותה סיבה נסו להימנע מכבלים מסולסלים. יכול להיות שזה יגרום לכם להיראות כמו טכנאי הקלטות באולפני המלאים בזמרות זוהרות עם מעט שכל בין האוזניים אבל זה יגרום לראש שלכם להרגיש כמו יו-יו בכל פעם שתסתובבו על הכיסא. למי שיש HD380 Pro אני יכול להמליץ בחום על הכבל של NewFantasia כי הוא הטוב ביותר שיש לאותן אוזניות.

מבחינת מבנה, אם האוזניות והמגבר תומכים בחיבור Balanced אז עדיף להשתמש בו. לא כל כך בגלל הטענות על ניטרול רעשים ו crosstalk בין הערוצים אלא בגלל שחיבור Balanced מסוגל להעביר יותר וואטים ולכן קל יותר להניע איתו אוזניות קשות להנעה ולא - בקטגוריה של אוזניות קשות להנעה אני לא כולל את ה HD600/650 כי יש המון אוזניות הרבה שהרבה יותר קשה להפיק מהן את המיטב.

ספציפית ל HD600/650 אני יכול להמליץ על הכבל של Fanmusic. הוא לא מפריע לתנועות הראש, לא מכביד ולפחות במקרה שלי הוא גם מספיק ארוך כדי לאפשר לי לשבת על הספה. רק אל תניחו לו להידלדל על הרצפה כי הרומבה מסוגלת לזלול אותו ולקרוע אותו לגזרים בלי שום בעיה.

מבחינת החומר ממנו עשוי הכבל, אז ברור שעדיף כבל המצופה בשרוול גמיש ורך כי זה נותן לאצבעות במה להתעסק היות שבתכלס, אי אפשר לגרד את האף כל הזמן. כאן יש מחלוקות האם TechFlex מוסיף או גורע מהחוויה. אני דווקא בעד כי זה עושה את הכבל עבה ושמן יותר וכולנו יודעים שבאודיופיליה (שזה כמו נקרופיליה ופדופיליה סוג של מחלה שעדיף לא לדבר עליה בציבור) כמה שיותר עבה ככה יותר איכותי. ברם, אם אפשר נסו להימנע מהכבלים של HIFIMAN כי אם ניקח את זה של ה XX Edition אז לא תמצאו דבר יותר מגעיל ממנו היות והבידוד שלו עשוי מפולימר הנותן הרגשה של משהו צמיגי ודביק ולגעת בו זה כמו ללטף חשופית.

אני לא יכול להמליץ על כבלי USB לאוזניות בגלל החוויה הקשה שהייתה לי בעבר.

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 936 פעמים
קיבל תודות: 418 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

@פלאפי
לא בטוח ב100% אבל קראתי איפשהו שחברת חשמל משתמשת בכבלי אלומיניום פי 2-10 יותר עבים מנחושת ולא מבודדת אותם כשהם באוויר,
מהסיבה שאלומיניום לא ניזוק בתנאי סביבה וגם הוא בהרבה יותר זול מנחושת (גם פחות סיכוי שיגנבו אותו).
אז נוצר מצב שחברת חשמל חוסכת כספית אבל נותנת את אותה התמורה בהכפלת שטח החתך

@Belial
גם על זה שמעתי שכבל קואוקסיאלי נותן את התמורה הגדולה ביותר
[imgbig]https://www.atel-electronics.eu/pic_cache/10/05299.jpg[/imgbig]

אבל הוא בכלל לא גמיש ולא נוח לעבוד איתו בבית

במקרה של RCA המלצת על מתאמים כאלו
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1eF2BKpXX ... a-Plug.jpg
או כאלו
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1OKide93P ... lug-RF.jpg[/imgbig]

קואוקסיאלי תמיד נשמע לי כמו משהו שחברות הכבלים או הלוויין משתמשים כדי להוציא בסופו של דבר לגג או לחיבורים שלהם

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

Catskinner כתב:אני הפסקתי להשתמש בכבלים יקרים אחרי תקרית לא נעימה שהייתה לי עם כבל USB שעלה לי כמה מאות דולרים. האמת שבהתחלה מאוד התלהבתי כי ניסיתי על המדפסת בחדר העבודה וההדפסות יצאו מהר יותר, הפונטים נראו חדים יותר ובצבעים רוויים יותר. הכל היה ממש מעולה עד ששמתי לב שהשינויים חדרו גם לתוכן של ההדפסות. למשל בהדפסת קורות חים שמתי לב שקודמתי לדיקן הפקולטה למדעים איזוטרים באוניברסיטת אופסלה שבשוודיה. לתשומת לבכם, מעולם לא ביקרתי בסקנדינביה! למותר לציין שגם חברת ההשמה לא ממש אהבה את זה ומאז הם שולחים אותי לבדיקות פוליגרף יחד עם כל המועמדים למשרות מפכ"ל וזה הפך להיות קצת מעיק.

חיבור ה DAC להשמעת מוזיקה הניב תוצאות שאותן קיבלתי ברגשות מעורבים. הצלילים באמת נשמעו חיים ומשכנעים יותר, אולי אפילו יותר מידי משכנעים כי בהשמעת אלבום של Black Sabbath נשמע פתאום קול של פיצוץ בחדר עם הרבה עשן וכשאותו עשן וריח הגופרית התפזר גיליתי במרכז החור שנוצר בשטיח יצור אדום, עם קרניים שאוחז בקלשון חד ונראה מעוצבן לאללה וזה לא היה הנציג של ועד הבית שבא לגבות צ'קים. מתברר שהריאליזם של הכבל האודיופילי גרם לכך שהקלטה רגילה הצליחה להעלות באוב שד מהשאול! לקח לי המון זמן לשכנע אותו לעזוב את עולמנו ולשוב לתהומות הנשיה מבלי שיטרוף אותי או את כל השכונה. למזלי החתול שלי שהיה בסביבה סגר איתו עניינים כי מסתבר שיש הבנות מסויימות בין חתולים לדיירי העולמות התחתונים. מי היה מתאר לעצמו דבר כזה!?

בקיצור, כבל אודיופילי זה אחלה אבל צריך להיות מודעים לתוצאות הלוואי האפשריות ובמקרה שלי זה לא השתלם כלל. אה כן, שכחתי לציין גם שהחלפת השטיח עלתה לי קרוב ל 3,500 ש"ח כך שגם מבחינה כספית אי אפשר לקרוא לזה השקעה מוצלחת.
...
אז כאן כולם נמצאים ?
לא הבנתי למה רב ערוצי קצת התיייבש פתאום :)

קלוד, אתה חייב לספק לנו מהחומר שלך קצת :o

ןמה עם תשובה על הבדיקה שביקשתי ממך על הרמקולים החדשים ? מתעסק לי בכבלים... נו בחייך.
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #22 

@mulder
-שמע, הייתי בחופש וחזרתי רק הערב. אנסה לענות לשאלה שלך בנוגע לאפקטים של הרמקולים במשך השבוע.

לא יודע אם שמת לב אבל יש כמה פורומים שמאוכלסים באנשים שכל כך עסוקים בלהוכיח שהם צודקים שזה כבר נראה כאילו הם בלעו מקל של מטאטא. לא ממש מתאים לי. לפה הם עדיין לא פלשו לשמחתי.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

Catskinner כתב:@mulder
-שמע, הייתי בחופש וחזרתי רק הערב. אנסה לענות לשאלה שלך בנוגע לאפקטים של הרמקולים במשך השבוע.

לא יודע אם שמת לב אבל יש כמה פורומים שמאוכלסים באנשים שכל כך עסוקים בלהוכיח שהם צודקים שזה כבר נראה כאילו הם בלעו מקל של מטאטא. לא ממש מתאים לי. לפה הם עדיין לא פלשו לשמחתי.
...
·
אני חושב שזה בגלל ש"אודיופילים רציניים שמקשיבים עם האוזניים" לא מתעסקים עם אוזניות, אז הם לא מסתובבים כאן.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

@Catskinner
סיפור מעניין על ה USB שלך ..:) מזל שלא שמעת Iron Maiden או Megadeth ...:wink:

בגלל זה אני משתשמש ב USB Isolator :):)

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 561
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

פלאפי כתב:
...
...
·
אני חושב שזה בגלל ש"אודיופילים רציניים שמקשיבים עם האוזניים" לא מתעסקים עם אוזניות, אז הם לא מסתובבים כאן.
...
הממממ .... אנחנו כאן ואנחנו על המפה!!

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”