זה אתר שמסוגל לייצר לך אוטומטית את ההשוואה, אלה לא באמת מבחנים ראש בראש....
שרשור תגובות: סמסונג QLED עם תאורת Direct full array - טלויזיה 65Q95T
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
העובדה שאין כמעט יותר shootouts בעולם זה לא סתם.nir11 כתב:זה אתר שמסוגל לייצר לך אוטומטית את ההשוואה, אלה לא באמת מבחנים ראש בראש..........
אגב, ל-AVS יש שוטאאוט שנתי שהם היו מריצים (שכחתי את המקום שזה היה קורה בו) שבו למשך יום או יותר הם מריצים את כל הדגמים המובילים זה לצד זה מכויילים ואז אל מול קהל הם היו עושים בדיקות ומדידות והקהל גם היה מצביע.
-
oferlaor
- מנהל

·UriM כתב:יופי של סקירה.
יכול להיות שהתבלבלת בין פרנק מילר, הכותב של עיר החטאים, לג'ורג' מילר, הבמאי והכותב של מקס הזועם?...
משפחת קימחי הזאת...
- nils3373
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4631
- שם מלא: nils3373
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
דווקא יצאו לא מעט Shootouts בין ה-LG CX לסמסונג Q90T/95T בחודשים האחרונים שנערכו ע"י מקצוענים - וה-LG יצאה מנצחת בכל הקשור לאיכות תמונה ובכלל (הסמסונג ללא Dolby Vision שזה חסרון גדול) - לדוגמא שתי ביקורות מובילות:oferlaor כתב:העובדה שאין כמעט יותר shootouts בעולם זה לא סתם.......
אגב, ל-AVS יש שוטאאוט שנתי שהם היו מריצים (שכחתי את המקום שזה היה קורה בו) שבו למשך יום או יותר הם מריצים את כל הדגמים המובילים זה לצד זה מכויילים ואז אל מול קהל הם היו עושים בדיקות ומדידות והקהל גם היה מצביע....
1.
-
oferlaor
- מנהל

אם יש shootouts שמניחים את דעתכם, אז סבבה - בכל מקרה, לנו זה לא פרקטי לביצוע בישראל, גם בגלל מורכבות של בדיקה כזו וגם בגלל התנגדות של היבואנים, מה שהופך את כל הדיון לאקדמי.
- nils3373
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4631
- שם מלא: nils3373
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
·לכל מקרה אם היתה לך אפשרות לבצע את ההשוואה בוודאי היית מבצע אותה באופן מקצועי לא פחות מהמומחים מעבר לים.oferlaor כתב:אם יש shootouts שמניחים את דעתכם, אז סבבה - בכל מקרה, לנו זה לא פרקטי לביצוע בישראל, גם בגלל מורכבות של בדיקה כזו וגם בגלל התנגדות של היבואנים, מה שהופך את כל הדיון לאקדמי....
ממה שהגיע לאוזני יבואני LG לא התנגדו לביצוע השוואה שכזו אלא שההתנגדות הגיע רק מהכיוון השני... והאמת שאני מבין אותם - מבחינת איכות תמונה, הצגת צבעים אותנטים, זוויות צפייה, שמע ועוד, לסמסומג יש עוד דרך לא קצרה לעבור (אם בכלל) עד שהיא תתקרב לרמת הביצוע של מסכי ה-OLED של LG.
- silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 513
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני רק שאלה...
קודם כל, עופר תודה על עוד סקירה מעניינת !
ציינת בסקירה שרבות החברות כיום שזונחות את הפענוח של DTS, יש סיבה מדוע ?
זה רק עניין של "עלות רישיון" ?
זה רק עניין של "עלות רישיון" ?
@nils3373
·עד שאתה מגיע לבדוק את שתיהן בחדר שיש בו קצת יותר אור ממרתף וכל היתרונות שנתת קופצים מהחלון. ל OLED תמונה יותר טובה אין ספק, אבל אם מישהו חושב שהוא יתן ביצועים טובים בסלון מואר הוא עובד על עצמו, כמו גם בנושא הצריבה שאנשים עובדים על עצמם ש "לי זה לא יקרה" וכו. זה קורה, להרבה מאד אנשים.
בקיצור, אין מודל מושלם - לכל מסך היתרונות שלו וכל אחד צריך לעשות את החישוב שלו מה מתאים לתנאי הצפייה שלו..כי תמונה יותר טובה לא תעזור לי בשיט בסלון המואר בטירוף שלי
·עד שאתה מגיע לבדוק את שתיהן בחדר שיש בו קצת יותר אור ממרתף וכל היתרונות שנתת קופצים מהחלון. ל OLED תמונה יותר טובה אין ספק, אבל אם מישהו חושב שהוא יתן ביצועים טובים בסלון מואר הוא עובד על עצמו, כמו גם בנושא הצריבה שאנשים עובדים על עצמם ש "לי זה לא יקרה" וכו. זה קורה, להרבה מאד אנשים.
בקיצור, אין מודל מושלם - לכל מסך היתרונות שלו וכל אחד צריך לעשות את החישוב שלו מה מתאים לתנאי הצפייה שלו..כי תמונה יותר טובה לא תעזור לי בשיט בסלון המואר בטירוף שלי
אז ככה, OLED חשוף לאפשרות צריבה, רמת הבהירות שלו נמוכה מזו של QLED ולפיכך מתאים פחות לחדרים מאוד מוארים, תוסיף לזה את רמת ההשתקפות הגבוהה יותר שלו ( לרוב הולך יחד עם חדרים מוארים ) יחסית ל QLED, ודאי בדגמים בהם מדובר כאן, זוויות הצפיה במסכים היקרים יותר של ה QLED כמו זה בו דנים כאן, לא נופלות משמעותית אם בכלל ואחרון חביב, הוא יקר משמעותית. בקיצור כשמים אחד מול השני ובהנתן שעדיין התמונה ב QLED היא באיכות מעולה וההבדלים הם די מינוריים, באמת לא משהו שאי אפשר לחיות בלעדיו, אני לפחות יודע מה הייתי מעדיף.nils3373 כתב:·לכל מקרה אם היתה לך אפשרות לבצע את ההשוואה בוודאי היית מבצע אותה באופן מקצועי לא פחות מהמומחים מעבר לים.......
ממה שהגיע לאוזני יבואני LG לא התנגדו לביצוע השוואה שכזו אלא שההתנגדות הגיע רק מהכיוון השני... והאמת שאני מבין אותם - מבחינת איכות תמונה, הצגת צבעים אותנטים, זוויות צפייה, שמע ועוד, לסמסומג יש עוד דרך לא קצרה לעבור (אם בכלל) עד שהיא תתקרב לרמת הביצוע של מסכי ה-OLED של LG....
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4145
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 443 פעמים
@yuvalsap
·אני כבר שנים לא מבין את טענת הסלון המואר. אומנם יש לה אחיזה מסוימת במציאות אבל לטעמי היא לגמרי overrated.
·אני כבר שנים לא מבין את טענת הסלון המואר. אומנם יש לה אחיזה מסוימת במציאות אבל לטעמי היא לגמרי overrated.
- הסלונים הם אותם סלונים. שנים כולנו הסתדרנו בסדר גמור עם טלוויזיות 100 ניט. עכשיו בגלל שיש מסך שנותן 600 אז אחר שנותן 300 כבר לא בר צפיה בסלון? ברור שכל ניט חשוב אבל איפה ש100 עשה את העבודה, אז 300 יעשה אותה על אחת כמה וכמה
- כשמדובר בשמש והשתקפויות אז גם סמסונג מחווירה. זאת עדין לא עוצמת הארה שנותנת פייט. כלומר, גם בשביל להינות מהסמסונג צריך חדר שאיננו מוצף באור אחרת העין ממילא לא ממש מבחינה בהבדל ובבהירות העדיפה של הסמסונג
צר לי אני לא מסכים איתך אפילו לא טיפה.Alon_Solo כתב:@yuvalsap
- הסלונים הם אותם סלונים. שנים כולנו הסתדרנו בסדר גמור עם טלוויזיות 100 ניט. עכשיו בגלל שיש מסך שנותן 600 אז אחר שנותן 300 כבר לא בר צפיה בסלון? ברור שכל ניט חשוב אבל איפה ש100 עשה את העבודה, אז 300 יעשה אותה על אחת כמה וכמה
- כשמדובר בשמש והשתקפויות אז גם סמסונג מחווירה. זאת עדין לא עוצמת הארה שנותנת פייט. כלומר, גם בשביל להינות מהסמסונג צריך חדר שאיננו מוצף באור אחרת העין ממילא לא ממש מבחינה בהבדל ובבהירות העדיפה של הסמסונג
אתה אישית כבר גר הרבה זמן בבית הנוכחי? אם כן, מה היית עושה בתקופת טרום עידן הHDR?...
"להסתדר" בסדר זאת חוכמה קטנה, אתה גם יכול לסוע בכביש עם עגלה וסוסה..זה גם להסתדר לא? איך זה בהשוואה לנסיעה ברכב ממונע?
אני כרגע במשך שנתיים עם טלויזיה חשוכה מאד של LG ואני סובל, מה אני עושה? מוריד לצערי כל הזמן את התריס בסלון (לא בגלל השתקפות..בגלל כמות האור הענקית) , שלא נדבר אם אני משחק בסוני אז אני באמת מפספס המון דברים אם אני לא עושה את זה.
ואז ראיתי אצל חבר שלי מהבניין פה את הסמסונג המדוברת..להגיד שמדובר בהבדל של שמיים וארץ זה אנדרסטייטמנט (ואני לא מדבר על סרטי HDR..אלא אפילו על שידורי YES רגילים). יש לנו בדיוק את אותם תנאי תאורה (הדירות של שנינו פונות לאותו כיוון ומבנה הדירה זהה כולל מיקום הסלון והטלויזיה).
אם אתה חושב שאין הבדל אתה כנראה לא גר בתנאים של תאורה טבעית חזקה מאד בסלון.
-
oferlaor
- מנהל

זה רק עניין של "עלות רישיון" ?...
בסופו של דבר כן - כל דולר שנחסך מכל יחידה (וכאן נחסך הרבה יותר מדולר) מותרגם למאות מיליונים של רווח לחברות. השאלה היא מדוע הם צריכים לתמוך בזה אם אף פיתרון סטרימניג לא תומך בזה. כלומר, זה אפקטיבי רק להורדות שמבחינת החברות לא באמת משמעותי. יותר מזה, הן ראו שהסרה של הפיצ'ר הזה לא משפיע על מכירות, וחוסך להן כספים...
גם אני משתמש, אם כי דרך אלקסה. הרעיון שצריך ממש להשתמש בשלט בשביל המיקרופון הופך את זה לפחות רלוונטי עבורי. בכל מקרה, נדיר מאוד שאני שומע על מישהו שמשתמש בזה כמוני וכנראה כמוך.הזכרת פקודות קוליות. ב LG C9 שלי אני כל הזמן משתמש בפיקוד הקולי לכבות את המסך כשאני רוצה להקפיא לכמה דקות את התמונה: turn screen off...
·כמה הערות. דבר ראשון, אף אחד לא הסתדר טוב עם 100 ניטים. זה חשוך, זה לא כיף וזה היה מגבלה טכנולוגית שתודה לאלוהי הטכנולוגיה שסיימנו איתה. מספר הקסם של 100 ניטים היה מתאים לעולם של CRT עם תקנים ארכאיים ולשמחתי זה עבר מהעולם.Alon_Solo כתב:
...
צריך גם לזכור שזו סקאלה לוגריתמית, בדיוק כמו סאונד. כלומר, 200 ניט זה אמנם כפליים אור אבל אם תשאל אדם ממוצע הוא יגיד שזה טיפה יותר בהיר מ-100, ולא כפליים בעוצמה. כלומר, נקודת המפנה הבאה היא סביב 500 ניט ואחריה זה סביב 2000-3000 ניט.
מסך של 1000-1200 ניט הוא מסך בהיר, שנראה ומתנהג טוב בסלון בהיר. יש לי בסלון מסך של 700 ניט והוא מתקשה עם חלון פתוח. אני רואה החזרי אור וצריך לסגור את התריס או לעבור למקום עם פחות החזר אור.