מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אתה צודק, גם אני בדקתי, ונראה שעניין סוג הראש לא ברור (בעיקר הסתמכתי על על התגובות כאן), אבל לפי הסקירה וחוו"ד של אנשים ב-HB, נראה שיש לה יציבות תרמית טובה מאוד. אולי כדאי לך לקרוא את הדיון של ה-User experience ששלחתי, אבל לדעתי אין סיכוי שתמצא משהו טוב יותר בשכונה של המחיר הזה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3741
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

שלחתי שאלה ללליט על הראש. נראה אם הם יחזרו אלי...

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

לפי הדיאגרמה הזאת: דוד החליטה ממש יושב על הראש, כך שגם אם הראש לא מוגדר כ Saturated, יציבות הטמפרטורה אמורה להיות קרובה מאוד, אם לא זהה למכונה עם ראש Saturated.
https://www.espresso.co.nz/content/Spar ... _Parts.pdf

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #19 

לליט חזרו אלי:
Thank you for contacting us!

We call this an instant grouphead, which matches somehow the concept you are mentioning in your message.

Should you need further details, please do not hesitate to contact us. Thank you!

Best regards,
Nicole Antimir

CARE Department | LELIT - Gemme Italian Producers Srl - Italy
...
חבל שאי אפשר למצוא באתר שלהם יותר מידע על הטכנולוגיה, אבל זה נשמע מבטיח.

sight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
שם מלא: Sight Full
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

האמת שזה קצת מפתיע - קודם כל ה MaraX מאוד נדחפת כרגע, אולי זו רק תחושה - (לא יודע אם כבר מוכרים בארץ את הגירסה החדשה שלה.) כמה זמן המכונה הזו בשוק מ-2019 , DB , יותר זולה מ HX, ואולי עם פיתרון טוב יותר בראש ?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #21 

ה-MaraX באמת אחלה בשביל מכונת מחליף חום. מכונת E61 קומפקטית עם יציבות טמפרטורה די ייחודית במכונות מחליף חום. ועדיין, האליזבת' כנראה מכונה טובה יותר. הבעיה היא שהיא לא E61 (לא כי זה באמת חיסרון, אלא כי זה משהו שרוב האנשים מחפשים בתקציבים האלה), ושהעיצוב שלה די משמים. מבין השתיים באופן אישי הייתי כנראה הולך עליה. היתרונות לדעתי גדולים מהחסרונות. בטח בהשוואה למכונות כמו אוסקר 2 וסילביה (כולל פרו) היא יותר אטרקטיבית.

קליפ רלוונטי:

sight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #22 

תודה על הסרטון, אצפה בקרוב - נראה מבטיח.
אני חושב שהלך הרוח פה באמת ממצה את הנושא שזה מרגיש שאין יותר זכות קיום לSB+E61+PID שהחלופות היום, באותו התקציב פשוט נראות טובות יותר. אפילו אם זה רק HX כמו ה MARAX - כמו שציינת , עם PID פנימי ויחסית נורמטיבי (לפי מה שהבנתי, כתוספת אפילו ניתן להגדיר עדיפות טמפרטורה - brew / steam) , או DB , שהיא לא 61 - אבל עדיין כנראה טובה יותר.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #23 

אני חושב שהיתרון היחידי של מכונות ה - E61 על האליזבט' הוא איכות הבניה שנראית טובה יותר.
לא יודע עד כמה זה משמעותי.
למשל, גלגל ההקצפה של האליזבט' נראה כמו צעצוע.

sight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #24 

ראיתי את הסרטון -האמת שהשוואה ענתה על המון שאלות,
חייב להגיד שזמן הדלקה של 30 דקות למכונה קטנטנה כמו ה MaraX נראה מוזר - במיוחד שאצל האחות הגדולה שלה הזמן משמעותית קטן יותר - אישית זה נראה לי משהו יותר קריטי מאשר גלגלת פלסטיקית :-)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #25 

ה-MaraX משתמשת בראש E61. המתנה כזו היא עניין רגיל וצפוי במכונות כאלה. אם מודדים טמפרטורה בראש אפשר לראות שאפילו יותר מזה נדרש כדי שהוא יגיע לטמפרטורה הנכונה. אפשר להתמודד עם זה באמצעות שקע חכם שמדליק את המכונה מספיק זמן לפני שמתכוונים להשתמש בה. אם רוצים להפעיל אותה ספונטנית ולהאיץ את התהליך אפשר להזרים בה מים חמים, אבל צריך מד חום בראש כדי לוודא שמכונה הגיעה לטמפרטורה הרצויה.

ללא ספק לראש של האליזבת יש כאן יתרון.

sight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #26 

לא חלוק עלייך בקשר לזמני ההמתנה , למרות שראיתי מכונות שנטען שמגיעות בחצי מהזמן. (SB., נגיד קלאסיקה של ECM)
בקשר לאליזבת , אפילו בסרטון שהבאת הדעות חלוקות לפה ולפה, והתגובות היו מלאות בכמה ה MaraX better.
ואני עוד מנסה להבין את התנאי אחריות שקונים מאמזון גרמניה...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #27 

מתוך ביקורת על ה-ECM:
Before taking the plunge on a new Classika, you should also be aware that a machine like this with a huge brass brew group takes time to heat up. Plan on giving it 25–35 minutes to reach a stable temperature (and don’t be fooled if the PID gets there in 10 minutes; your coffee will taste bad if the group doesn’t reach equilibrium).
...
זמן חימום קצר וראש E61 לא הולכים ביחד.

sight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #28 

שוב תודה על ההארה - אני כנראה חייב לקרוא על זה עוד לפני, אבל אני בכל זאת אשאל - מה הפשר ביציבות טמפרטורה ? אם החיישן מדד שהגעת לטמפרטורה X, אתה ב X. אני מפספס משהו ?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #29 

כן, מה שאתה מפספס זה שראש E61 הוא גוש מתכת כבד שלוקח לו הרבה יותר זמן להתחמם מאשר למים בדוד. אם הוא לא מגיע לטמפרטורה של הדוד, אז כשהמים זורמים דרכו בזמן החליטה הם מתקררים ואז החליטה לא מתבצעת בטמפרטורה של המים בדוד. חליטה עם מים לא מספיק חמים = קפה אספרסו חמוץ.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #30 

המכונה הזאת יציבה טרמית יותר מכל מכונה עם ראש E61, הודות לטכנולוגיית טרמובלוק חדשה של אסקאסו.
היא מתחממת מהר מאוד, יש לה PID, פרה אינפויז'ן וחליטה וולומטרית (לפי נפח ולא לפי זמן).
החסרון הגדול שלה הוא שצריך להמתין זמן מה בין חליטה להקצפה, אבל זה לא כל כך רלוונטי עבורך.

https://www.ascaso.com/div-espresso-cof ... eel-1.html

https://30.coffee/ascaso-steel-uno-pid

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”