מצב ה-cgNAT בספקיות שונות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

ניסית אולי לנייד לבזק בינלאומי בתור שוק סיטונאי (במידה וזה עדיין אפשרי?)

אני הספקתי להצטרף אליהם לפני שלושה חודשים, ניידתי מסיבים בזק אל בזק בינלאומי
מקווה שבזק לא יעבירו אותי אליהם מתישהו

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

09/12/2022 21:49  
elad919 כתב:
ניסית אולי לנייד לבזק בינלאומי בתור שוק סיטונאי (במידה וזה עדיין אפשרי?)

אני הספקתי להצטרף אליהם לפני שלושה חודשים, ניידתי מסיבים בזק אל בזק בינלאומי
מקווה שבזק לא יעבירו אותי אליהם מתישהו
...
לא אפשרי

vivia
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

לפי הידוע לי, בסלקום, פרטנר ובזק בינלאומי אין cgnat ב-ipv4, לא משנה צורת החיבור שלכם לספק, ומאחר ושלושתן ספקיות וותיקות, והן מסתמכות על מאגר כתובות ה-ipv4 שהוקצה לחברות עוד בשנות ה-90, עוד בטרם המיזוגים בין חברות. מטבע הדברים, סלקום משתמשת במקבצים שהוקצו לנטוויז'ן ולברק 013, ופרטנר במקבצים שהוקצו לאינטרנט זהב ו-012.

אם הנושא של cgnat של ipv4 חשוב לכם כל-כך, על אף ipv6 שקיים היום, שם לפי דעתי אין cgnat, תוכלו להעלות את הנושא לגורמים המתאימים, ספקיות האינטרנט או איגוד האינטרנט הישראלי. אפשר למשל לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

10/12/2022 14:09  
vivia כתב:
לפי הידוע לי, בסלקום, פרטנר ובזק בינלאומי אין cgnat ב-ipv4, לא משנה צורת החיבור שלכם לספק, ומאחר ושלושתן ספקיות וותיקות, והן מסתמכות על מאגר כתובות ה-ipv4 שהוקצה לחברות עוד בשנות ה-90, עוד בטרם המיזוגים בין חברות. מטבע הדברים, סלקום משתמשת במקבצים שהוקצו לנטוויז'ן ולברק 013, ופרטנר במקבצים שהוקצו לאינטרנט זהב ו-012.

אם הנושא של cgnat של ipv4 חשוב לכם כל-כך, על אף ipv6 שקיים היום, שם לפי דעתי אין cgnat, תוכלו להעלות את הנושא לגורמים המתאימים, ספקיות האינטרנט או איגוד האינטרנט הישראלי. אפשר למשל לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות.
...
אין NAT בכלל ב-IPv6, אפילו לכל מחשב ברשת הביתית שלך יש IPv6 חיצוני משלו.
ובכל זאת, יש סיבות לא להסתמך על זה -
* אם אתה משתמש ב-Remote Access ולא ממקום קבוע, אתה לא יכול לסמוך שתמיד יהיה לך IPv6 זמין. יש עדיין ספקיות קטנות שעושות בעיות ואם אתה משתמש ב-WiFi בכל מיני מקומות אז בהרבה מקרים הראוטר המקומי לא תומך.
* אם אתה משתמש בביטורנט או P2P אחר, אתה לא יכול להסתמך על זה שלכל Peer אחר יהיה גם IPv6, כי יש מדינות שהמצב בהן הרבה יותר בעייתי מאשר בישראל, וככל שמדובר בטורנטים נדירים יחסית פורט נכנס פתוח יכול להיות ההבדל בין להוריד (לאט) לבין לא להוריד בכלל.

פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 181 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

ב019 יש NAT.
ב15 ₪ לחודש אפשר לקבל IP קבוע (עדיין יוצא זול יותר מאשר בבזק ישירות כשאני מאחורי NAT (אני מדבר על בזק נחושת במקרה הזה)).

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

מבחינתי IP קבוע הוא לא אופציה טובה, אלא רק IP דינאמי שמשתנה. ככה שזה אפילו לא עניין של 15 ש"ח שזה באמת לא הרבה כסף.
לי היתה בעיה אחרת כשהאיי פי היה קבוע
אנחנו בבית 4 מחשבים ועוד 4 סלולריים וטאבלטים.
היו המון חיפושים בגוגל מכל המכשירים, לפעמים 200 חיפושים שונים ביום לצרכי לימודים עבודה וכו'
ואז גוגל היתה מזהה תנועה 'חריגה' מאותו IP קבוע שלנו, ואז כל מחשב או טאבלט היה נאלץ כל כמה דקות לעשות CAPTCHA
וזה פשוט מעצבן ומבזבז את הזמן. זה היה קורה בעוד אתרים.
גם לא היתה דרך לצאת מהמצב הזה, כי ה-IP הוא קבוע ואין דרך לשנות אותו
זה היה נמשך ימים שלמים, אפילו בחיפוש השני בבוקר כבר היתה מופיעה CAPTCHA

למזלי, ניידתי את הסיבים לבזק בינלאומי ממש דקה לפני השינוי בחברה וסגירת החטיבה הפרטית
ומאז יש לי IP שמשתנה בכל הפעלה מחדש של הנתב. מקווה שבזק לא תבלע אותי יחד עם כל הלקוחות של בזק בינלאומי בחזרה
ואז שוב איאלץ לסבול מעניין ה-IP הקבוע וההשלכות שלו.

jtk פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

14/12/2022 12:13  
elad919 כתב:
ומאז יש לי IP שמשתנה בכל הפעלה מחדש של הנתב
...
כן, זה גם המועדף עלי.
אני בהוט נחושת, וקצת קשה להחליף כתובות. צריך לשנות את ה-MAC של הראוטר, ולא תמיד זה עוזר, או לפעמים זה לא מצליח להתחבר אח"כ, נראה לי בגלל דחייה מצד התשתית.

10/12/2022 14:09  
vivia כתב:
לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות.
...
הרושם שלי היה שזה מבוסס על שוק סחר בטווחי כתובות? אף אחד לא יוותר, אלא רק ימכור אם מישהו יציע מחיר טוב.

מספר כתובות ה-IPv4 כרגע לספקיות המרכזיות, באלפים:

2,156 פרטנר (AS12400)
1,586 סלקום (AS1680)
1,532 בזב"ל (AS8551)
419 הוטנט (AS12849)
68 אקספון 018 (AS47956)
36 טריפל-סי (AS50463)
10 טלזר 019 (AS51825)

לא ספקית רגילה, אבל יחסית הרבה כתובות:

72 גילת (AS12491)

וחברה שלדעתי יכולה וצריכה לתרום את כל 3300 הכתובות שלה :): Taboola ב-AS200478.

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

מוסיף שספק בזק בתשתית בזק נחושת גם תחת NAT

Jverga
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
שם מלא: דני
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #24 

אני נמצא אצל בזק לצערי תקוע מאחורי CGNAT, מה הפתרון פה?
לפי מה שאומרים מעלי גם IP קבוע זה לא משהו כי זה עושה בעיות של CAPTCHA
אז אין מה לעשות? תקועים בחרא?

Jverga
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #25 

ואגב איך אני בודק אם יש או אין CG NAT? כי הספקים לא יודעים להגיד, אין לנציגים של החברות מושג מה זה CG NAT בכלל.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

@Jverga תכנס לראוטר ותראה מה הכתובת שאתה מקבל, במקביל לך לאתר כמו whatsmyip ותראה מה הכתובת שרשומה שם - אם הם לא זהות אז אתה מאחורי cgNAT
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק.

Jverga
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #27 

02/02/2023 11:23  
Haimbin כתב:
@Jverga תכנס לראוטר ותראה מה הכתובת שאתה מקבל, במקביל לך לאתר כמו whatsmyip ותראה מה הכתובת שרשומה שם - אם הם לא זהות אז אתה מאחורי cgNAT
אם אני לא טועה אצל בזק אפשר לבחור ספקית אחרת? הרבה ספקים עובדים עם התשתית שלהם אז שווה לנסות לעבור, אני לדוגמא בכלל בפרטנר על תשתית בזק, אבל ה"חיסרון" זה שאני לקוח של פרטנר ולא בזק.
...
אין לי מושג איפה למצוא את את הכתובת בראוטר, יש לי את הראוטר BE המחורבן שלהם עם כל ההגנות האלה שלהם

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

תוריד לפלאפון אפלקציה כמו Fing או Net analyzer ושם הוא יסרוק את הרשת ויראה לך את האייפי של הראוטר של בזק, תתחבר אליו והססמא והמשתמש רשומים לך על BE עצמו

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

02/02/2023 11:23  
Haimbin כתב:
...
אי אפשר לבחור ספק אחר כיום כל החברות מוכרות ספק ותשתית ביחד . זה חוק חדש ….

Jverga
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #30 

02/02/2023 12:03  
Haimbin כתב:
תוריד לפלאפון אפלקציה כמו Fing או Net analyzer ושם הוא יסרוק את הרשת ויראה לך את האייפי של הראוטר של בזק, תתחבר אליו והססמא והמשתמש רשומים לך על BE עצמו
...
כן אני יודע את כל זה, הבעיה שלי היא לא להיכנס להגדרות של הראוטר, את זה אני מצליח, הבעיה שבהגדרות זה לא מראה לי את ה- WAN IP, אין למצוא את זה שם, עברתי הגדרה הגדרה ואין

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”