5.1.4 זה 4 רמקולי אטמוס23/03/2022 2:44bariko כתב: sufgi
אני יכול להגיד מניסיון שאין טעם לעבור לתצורה של 7.1, אם הסלון לא מספיק גדול ואין מרווח הגון בין זוג הסראונד לסראונד אחורי.
מה שקורה בפועל שהצלילים פשוט נבלעים אחד בשני, וקשה להגיע להפרדה.
במקרים כאלה אולי עדיף סטאפ של 5.1.4 ,כלומר 5 רמקולים אטמוס בתקרה....
תצורת רמקולים
- FastandFurious
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4725
- נתן תודות: 870 פעמים
- קיבל תודות: 544 פעמים
Klipsch kl 650
Psa EV1812ipal
Lg C1 83
Psa EV1812ipal
Lg C1 83
אם אין אפשרות להזיז את הספה, למיטב ידיעתי המקסימום שאפשר לעשות בצורה הגיונית זה 5.1.2. שים לב שזה שאתה חושב שאתה שומע טוב לא אומר מה תשמע אם באמת תזיז את הספה. כרגע הרמקולים שלך מאד קרובים אחד לשני (ביחס למרחק ההאזנה), וזה יוצר חוסר הפרדה בין ימין לשמאל. מה גם שהמגבר (ואולי גם האלמנטים של הרמקול) יכול(ים) לעבוד קשה כדי להגיע לעצמות הנדרשות במרחק כזה אם אתה רוצה לשמוע בווליום גבוה, מה שדורש להגביל את העצמה או לקנות רמקולים והגברה יחסית יקרים. ובסוף יש את עניין הסראונד והאיכות הכללית שמאד נפגעים כשיושבים צמוד לקיר אחורי, כמו שאתה רואה לפי התקנים ואם תבצע מדידות של היענות תדרים.
אין טעם בסראונד אחורי כשהספה צמודה לקיר כי הוא יהיה קרוב מדי לסראונד. וכמובן כנראה שאין טעם באטמוס (תקרה) אחורי אם הוא לא באמת מאחורה.
אין אפשרות להגדיר רק סראונד אחורי אם אין סראונד, וסיכוי טוב שגם לא תוכל להגדיר סראונד קדמי בלי סראונד אחורי ורגיל (כמו שהגדירו עבור 9.1 בציור הנ"ל).
אין טעם בסראונד אחורי כשהספה צמודה לקיר כי הוא יהיה קרוב מדי לסראונד. וכמובן כנראה שאין טעם באטמוס (תקרה) אחורי אם הוא לא באמת מאחורה.
אין אפשרות להגדיר רק סראונד אחורי אם אין סראונד, וסיכוי טוב שגם לא תוכל להגדיר סראונד קדמי בלי סראונד אחורי ורגיל (כמו שהגדירו עבור 9.1 בציור הנ"ל).
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3742
- נתן תודות: 255 פעמים
- קיבל תודות: 218 פעמים
אין לי בעיה עם הקדמיים (ההגברה והרמקולים מספיק ממלאים את החלל).
השרטוט שצירפתי הוא בערך
בפועל מאחור המרחק בין הקצוות הוא אכן 3.5, אבל בחזית המרחק יותר לכיוון 4.5
אני משער שזה כבר תלוי פרוססור/רסיבר אם יש אפשרות לסמן איזה רמקולים קיימים מבלי להיות תלוי קונפיגורציה.
השרטוט שצירפתי הוא בערך
אני משער שזה כבר תלוי פרוססור/רסיבר אם יש אפשרות לסמן איזה רמקולים קיימים מבלי להיות תלוי קונפיגורציה.
לא מכיר רסיבר שנותן לך להגדיר רמקולים לא לפי הקונפיגורציות ה"חוקיות". מה שכן בטרינוב (מאד יקר) יש דרך לפצות על זה שהרמקולים לא במיקום האידאלי שלהם לפי התקן, אבל אני לא יודע כמה טוב זה עובד בפועל, ורוב הסיכויים שזה עדיין לא מתקרב להצבה תקנית.23/03/2022 18:18sufgi כתב: אין לי בעיה עם הקדמיים (ההגברה והרמקולים מספיק ממלאים את החלל).
השרטוט שצירפתי הוא בערך
אני משער שזה כבר תלוי פרוססור/רסיבר אם יש אפשרות לסמן איזה רמקולים קיימים מבלי להיות תלוי קונפיגורציה....
לגבי wides לא בטוח אם הם אופציונאלים כמו רמקולי תקרה או רק בתנאי שיש לך כבר 7 רמקולים והם מהווים את ה-2 הנוספים בשביל 9 סה"כ. נראה שהם יפעלו רק באמצעות upmix או object based, אם אתה רואה תוכן של 5.1 או 7.1 בלי upmix הם לא ינגנו כלום. מה שכן אחוז גדול מהסרטים הרציניים היום מגיע ב-atmos או dts-x.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8629
- נתן תודות: 1401 פעמים
- קיבל תודות: 335 פעמים
- FastandFurious
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4725
- נתן תודות: 870 פעמים
- קיבל תודות: 544 פעמים
בסדר זאת באמת טעות "בקטנה" לאחרונה אני קורא על "טעויות" אחרות משמעותיות ומהותיות...

Klipsch kl 650
Psa EV1812ipal
Lg C1 83
Psa EV1812ipal
Lg C1 83
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8629
- נתן תודות: 1401 פעמים
- קיבל תודות: 335 פעמים
26/03/2022 14:20FastandFurious כתב: בסדר זאת באמת טעות "בקטנה" לאחרונה אני קורא על "טעויות" אחרות משמעותיות ומהותיות
...
הלוואי שאלה יהיו הצרות הכי גדולות שלנו....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8408
- נתן תודות: 1376 פעמים
- קיבל תודות: 1228 פעמים
הלוואי...
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.
Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress