סלקום סיבים ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
danielnm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #16 

17/04/2022 0:43  
RomaPek כתב:
לא אמורה לגעת בONT, לא אמורה להישלח לOLT ולהגיע לצד ג' - אבל אמור זה שם של דג, ברגע שיש לך ראוטר של ספקית האינטרנט בתשתית הסיבים GPON הטכנולוגיה מאפשרת גישה בקליק לכל תעבורת הרשת הפנימית שלך.
הטכנולוגיה מאחוריי רשת GPON מראש תוכננה ונבנתה כך שתאפשר ניטור ובקרה מקסימלי, יותר מזה המידע הזה נגיש וזמין באופן פתוח - פשוט תעשה גוגל, תחפש מערכת ניהול מנויים עבור ספק ברשת GPON ותבין.

נגיד שאתה משתמש מתקדם ורוכש את הציוד המומלץ בפורום הזה, לדוגמא ציוד של Tp-link:
https://www.reddit.com/r/hardware/comme ... _your_web/

אתייחס לזה כמחמאה, שמח לשמוע שאני מעלה את הסוגיה בצורה מובנת גם למי שלא בקיא בתחום.
...
רגע, אני דיברתי על שימוש בONT טהור אשר מחובר לנתב הפרטי שלך, ולא לקומבינציה של נתב+AP+ONT (מה שמספקים לרוב הלקוחות) שהוא באמת יותר בעייתי. ONT לבדו לא יכול להסניף תעבורה פנימית(שלא מיועדת לWAN) אלא אם הוא מבצע ARP Spoofing או מריץ שרת DHCP זדוני, ואלו דברים שקל לגלות עם קצת ידע ברשתות (ואז לתבוע את נוקיה או סלקום, או לפתוח פוסט כועס ברדיט). אני גם בספק שהחומרה שלו מספיק גמישה לעשות זאת לאור העובדה שמדובר במכשירים דיי זולים וחלשים.

בנוגע לנתבים - אני מסכים שלא כדאי לסמוך על הפורום הזה להמלצות על נתבים, לאור העובדה שהנתב הכי פופולארי פה הוא נתב סיני מאלי-אקספרס.. עדיף להיצמד לנתבים שתומכים בקושחה פתוחה(OpenWRT, Asuswrt Merlin וכו')

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

18/04/2022 20:48  
danielnm כתב:
רגע, אני דיברתי על שימוש בONT טהור אשר מחובר לנתב הפרטי שלך, ולא לקומבינציה של נתב+AP+ONT (מה שמספקים לרוב הלקוחות) שהוא באמת יותר בעייתי. ONT לבדו לא יכול להסניף תעבורה פנימית(שלא מיועדת לWAN) אלא אם הוא מבצע ARP Spoofing או מריץ שרת DHCP זדוני, ואלו דברים שקל לגלות עם קצת ידע ברשתות (ואז לתבוע את נוקיה או סלקום, או לפתוח פוסט כועס ברדיט). אני גם בספק שהחומרה שלו מספיק גמישה לעשות זאת לאור העובדה שמדובר במכשירים דיי זולים וחלשים.

בנוגע לנתבים - אני מסכים שלא כדאי לסמוך על הפורום הזה להמלצות על נתבים, לאור העובדה שהנתב הכי פופולארי פה הוא נתב סיני מאלי-אקספרס.. עדיף להיצמד לנתבים שתומכים בקושחה פתוחה(OpenWRT, Asuswrt Merlin וכו')
...
יש גם נתבים סיניים עם קושחא פתוחה, ראה ערך שיומי AX6S, AC2100... :lol:

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

18/04/2022 20:48  
danielnm כתב:
...
כפי שאמרת, אני מנסה להגיע למצב בו יעשה שימוש בONT טהור אשר יהיה מחובר לנתב הפרטי שלי, אבל סלקום מאוד לא רוצים להסכים לזה.
הדרישה שלי "תאקטבו SFP תקני מבזק", הם עונים לי "אנחנו נותנים לך ציוד בחינם" - וזה נמשך כבר חודש (הבטיחו לי שמה16.3.2022 יאקטבו לי ציוד פרטי כי יש תקלה ואי אפשר, התאריך הגיע... בקיצור הסיפור הזה סופר בפורום פה עשרות פעמים)

נראה מה משרד התקשורת יענה בנושא, בעיקר לנוח הפער בין מה שנשאל לבין התשובה.

לדעתי החומרה של הsfp וממיר המדיה של נוקיה מספיקה גם ליותר, אבל מבחינתי עצם ההסתברות שאינה 0 מוחלט שהציוד של סלקום שאין לי בקרה עליו עלול לשמש למטרות כפי שתיארת - זאת סיבה מספקת להעיף אותו. צריך להקדים תרופה למכה.

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #19 

ובכן, לפני שבועיים התקבלה התשובה הבאה ממשרד התקשורת:
להבנתי בתשתית בזק משרד התקשות מטיל את האחריות לחיבור ציוד פרטי תואם של לקוחות פרטיים על ספקיות האינטרנט.
אבל, התגובה של נציגי סלקום בנושא הייתה שזה לא מעניין אותם ולכן הגיע הזמן לדעתי לפרסם מדריך בנושא.

סלקום מספקים בהשאלה Nokia BRIDGE ONT G-010G-P/Q, יש לו שני ממשקי ניהול בhttp ובtelnet.
פרטי המשתמש הם admin 1234, כתובת הניהול הינה 192.168.100.1, בעת שימוש בtelnet מתחברים לפורט 23 הסטנדרטי.

הפרטים שתקבלו יהיו בפורמט הבא:
אחרי שקיבלנו את כל המידע הטכני, מה עושים הלאה?

במצב בו סלקום לא מוכנים לאקטב ציוד תומך שלא מהם, למרות שהם חייבים לעשות זאת עפ"י משרד התקשורת. נשאר לנו רק לפנות לצד השני של העולם: סין.
אנחנו נצטרף sfp אוניברסלי, כמה דגמים לדוגמא:
V2801F
TWCGPON657
DFP-34X-2C2
אפשר למצוא את המידע עליהם פה: https://github.com/Anime4000/RTL960x .

לכל הדגמים האלו יש ממשק ניהול פשוט ונוח, ואנחנו פשוט מעתיקים את המידע שקיבלנו קודם לממשק שלהם. מחברים סיב אופטי (שימו לב יתכן שתתצרכו להחליף את כבל הLC/ APC-SC/ APC שלכם לlc/apc-sc/upc).

חסרון ענק אחד בכל הסיפור, עדיין חייבים ציוד של סלקום זרוק בארון למקרה של תקלה ו/או שיח עם סלקום.

Disclaimer
המידע בפוסט איננו מיועד להדרכה/הכשרה לצורך פריצה/זיוף/הונאה של סלקום או כל ספק תקשורת או גורם אחר אשר בחר לעשות שימוש בטכנולוגיית GPON, טכנולוגיה אשר מאפשרת בקרה ושליטה מוחלטת על לקוחות הקצה. המידע מונגש אך ורק כדי לסייע לאזרחי ישראל, אשר ביטחונם, זכויות האדם ו/או האזרח שלהם, לרבות בטיחות וזמינות הגישה שלהם לאינטרנט חשובה להם והם חוששים לפגיעה בזכויות אלו בידי סלקום או כל ספק תקשורת או גורם אחר אשר בחר לעשות שימוש בטכנולוגיית GPON, ואשר מונע מהם ו/או מהרים עליהם קשיים לעשות שימוש בציוד רשת פרטי באופן מלא.

"הוכחה" שזה עובד:
- אחד היתרונות של היישום הזה, שאפשר בקלות להתאים כרטיס רשת pci-e "אופטי" לsfp האלו.
נערך לאחרונה על ידי RomaPek ב 29/05/2022 8:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.

two-times
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

תודה על ההשקעה ועל השיתוף.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

27/05/2022 10:56  
RomaPek כתב:

"הוכחה" שזה עובד:
- אחד היתרונות של היישום הזה, שאפשר להקים שרת/ראוטר בייתי/משרדי עם כרטיסי pci-e "אופטיים", להתקין עליו OpnSense או כל מערכת הפעלה שתבחרו ומפה המגבלה היא רק הכסף והדימיון שלכם :roll:
...
כמה תהיות. על אותו יתרון אחד. ונגיד ו לא היינו מחברים את ה מודול SFP ONU ישירות לכרטיס רשת, אלה למשל דרך הממיר מדייה, או דרך מתג, וכרטיס רשת של שרת/ראוטר בייתי/משרדי היה עם ממשק נחושת, אז לא הינו יכולים להתקין עליו OpnSense או כל מערכת הפעלה שתבחרו ?
או, אם הינו משתמשים ב ONT שהוא גשר, אז זה היה שונה ?
יש לי מקומות של רשת ביתית שה ONT SFP מחובר בכלל למתג ו"שרת/ראוטר בייתי/משרדי" הוא שרת וירטואלי, והוא מחבר את הרשת לאינטרנט דרך ה SFP שמחובר לאחד הפורטים של מתג. כזה לדוגמה:
כך שמבחינה זו לפחות אין בזה שום יתרון. יש יתרונות אחרים, למשל נושא של DDM, אבל זה סיפור אחר וגם צריכים לדעת לפחות איך להתממשק עליו בכלל.

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #22 

@sys_admin
בהחלט אפשר לעשות גם את מה שאתה מציג.
שנפתח שרשור נוסף לדון מה נכון לעשות ובאילו מצבים?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

לא חייבים לפתוח שירשור חדש, אלה שפשוט נבין שאין בצורת חיבור זו יתרונות או חידושים, מול צורות חיבור אחרות, כפי שהסברתי את זה כאן, אלה, אם כן יש לנו צרכים או אילוצים מוגדרים שלא כתבת כאן בדיון זה ובגלל זה לא מובן מה ניסית להשיג בצורת חיבור זו.

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #24 

29/05/2022 7:47  
sys_admin כתב:
אם כן יש לנו צרכים או אילוצים מוגדרים שלא כתבת כאן בדיון זה ובגלל זה לא מובן מה ניסית להשיג בצורת חיבור זו.
...
משנינו, אתה המומחה. אם אתה יודע לבטא בצורה מקצועית את הדברים, תעשה את זה בבקשה. אשמח ללמוד ולהשכיל ממך.

אני יודע לגרד את הקרחת כאשר יש בעיה, לעשות גוגל, "לעשות גוגל" שלא דרך גוגל, "לעשות גוגל" בכמה פורומים סגורים, לשאול מישהו ברמה שלך, לחזור עם פתרון.

yakir.elbaz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #25 

היי, אני גם קניתי ראוטר של tp link
Wifi 6
אבל לא הבנתי מה זה sfp ולמה אני צריך ציוד שלהם?
סגרתי ב119₪ איתם עם הראוטר שלי
הם צריכים לבוא להתקין לי מחרתיים

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #26 

30/05/2022 16:20  
yakir.elbaz כתב:
היי, אני גם קניתי ראוטר של tp link
Wifi 6
אבל לא הבנתי מה זה sfp ולמה אני צריך ציוד שלהם?
סגרתי ב119₪ איתם עם הראוטר שלי
הם צריכים לבוא להתקין לי מחרתיים
...
אם תזמין דרך האתר המחיר יהיה 10 ש"ח פחות.
מה זה SFP ולמה צריך אותו אתה יכול לקרוא כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Small_for ... ransceiver

למה צריך שזה יהיה שלהם? אז זהו, שאין לכך הצדקה, לא חוקית ולא טכנית.

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1654
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

30/05/2022 18:39  
RomaPek כתב:

למה צריך שזה יהיה שלהם? אז זהו, שאין לכך הצדקה, לא חוקית ולא טכנית.
...
כפי שהבנתי, הם נותנים/משאילים מתאם סיב SFP חינם, אז מה המניעה/חסרון בלקחת את שלהם?

אגב, סלקום בד"כ מוכנים לחבר כבל CAT6 לנקודת RJ45 של גביס (שלהם/שלי?) בחדר לפי בחירתך (לא סתם כבל בארון התקשורת, שם הגיוני לי לשים את המתאם האופטי שלהם + נתב שלי ) ?

RomaPek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #28 

10/06/2022 19:54  
rafi_d כתב:
כפי שהבנתי, הם נותנים/משאילים מתאם סיב SFP חינם, אז מה המניעה/חסרון בלקחת את שלהם?
...
מבחינתי אתה שואל מה החיסרון בכך שספק האינטרנט שלך מקבל מעבר לשליטה ובקרה מוחלטת על תעבורת הרשת שלך, גם שליטה מלאה בחומרה והקושחה של החומרה אצלך בבית.

וכן השאלה מבחינתי, כמה אתה סומך על עובדים בספקית האינטרנט שלך בכל הקשור שכל פעולה, החלטה וצעד שהם עושים ויעשו יהיה תוך מחשבה על טובתך, האינטרסים שלך וזכויותיך?
אם אתה לא מגלה מודעות לבעיה או לא אכפת לך, קח את הציוד מספק האינטרנט ואל תשבור את הראש.
אם יש לך סימני שאלה או ידע ממשי, לך על ציוד פרטי.

rafi_d
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1654
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

11/06/2022 16:13  
RomaPek כתב:
וכן השאלה מבחינתי, כמה אתה סומך על עובדים בספקית האינטרנט שלך
...
נסחפת, זה בס"ה מתאם סיב SFP, הנתב יהיה שלי....

מישהו יודע אם יסכימו לחבר כבל + שקע רשת באחד החדרים ולא בארון התקשורת?
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 11/06/2022 18:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

לדעתי הם לא ישחילו/ישימו נקודת רשת

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”