רגע, אני דיברתי על שימוש בONT טהור אשר מחובר לנתב הפרטי שלך, ולא לקומבינציה של נתב+AP+ONT (מה שמספקים לרוב הלקוחות) שהוא באמת יותר בעייתי. ONT לבדו לא יכול להסניף תעבורה פנימית(שלא מיועדת לWAN) אלא אם הוא מבצע ARP Spoofing או מריץ שרת DHCP זדוני, ואלו דברים שקל לגלות עם קצת ידע ברשתות (ואז לתבוע את נוקיה או סלקום, או לפתוח פוסט כועס ברדיט). אני גם בספק שהחומרה שלו מספיק גמישה לעשות זאת לאור העובדה שמדובר במכשירים דיי זולים וחלשים.17/04/2022 0:43RomaPek כתב: לא אמורה לגעת בONT, לא אמורה להישלח לOLT ולהגיע לצד ג' - אבל אמור זה שם של דג, ברגע שיש לך ראוטר של ספקית האינטרנט בתשתית הסיבים GPON הטכנולוגיה מאפשרת גישה בקליק לכל תעבורת הרשת הפנימית שלך.
הטכנולוגיה מאחוריי רשת GPON מראש תוכננה ונבנתה כך שתאפשר ניטור ובקרה מקסימלי, יותר מזה המידע הזה נגיש וזמין באופן פתוח - פשוט תעשה גוגל, תחפש מערכת ניהול מנויים עבור ספק ברשת GPON ותבין.
נגיד שאתה משתמש מתקדם ורוכש את הציוד המומלץ בפורום הזה, לדוגמא ציוד של Tp-link:
https://www.reddit.com/r/hardware/comme ... _your_web/
אתייחס לזה כמחמאה, שמח לשמוע שאני מעלה את הסוגיה בצורה מובנת גם למי שלא בקיא בתחום....
בנוגע לנתבים - אני מסכים שלא כדאי לסמוך על הפורום הזה להמלצות על נתבים, לאור העובדה שהנתב הכי פופולארי פה הוא נתב סיני מאלי-אקספרס.. עדיף להיצמד לנתבים שתומכים בקושחה פתוחה(OpenWRT, Asuswrt Merlin וכו')