התלבטות- מחשב שולחני חדש או שדרוג הקיים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

26/06/2022 1:03  
bariko כתב:

sys_admin
בסדר אז אולי אם אשדרג או ארכוש מחשב חדש ב-KSP ,יסכימו לתת לי זיכוי כלשהו על כרטיס הרשת שנרכש אצלם, למרות שכבר הוצא מאריזתו.

לגבי הצלבה, לא זו הייתה כוונתי.
אני דיברתי פשוט על החלפת מיקום בין המדיה סנטר שמכיל חומרה חזקה ועדכנית, כולל כרטיס רשת במהירת עד 2.5 גיגה, לבין מחשב ה- Tower שבחדר העבודה.
...
על כרטיס רשת שנרכש כל כך מזמן ושכבר גם הוצא מאריזתו, ושגם אין להם מה לעשות אתו וגם אפילו כבר לא נמכר אצלם אף אחד לא ייתן שום זיכוי.
כך שבכל מקרה חזרנו לנקודת ההחלה שממנה התחלנו, שאתה צריך לרכוש כרטיס רשת מתאים. שדרך אגב היית צריך בסך הכל לנסות להשתמש בו במחשב קיים לפני שבכלל מתחילים לחשוב על רכישה של מחשב חדש.

לא משנה, אם דברת על "החלפת מיקום בין המדיה סנטר שמכיל חומרה חזקה ועדכנית", או על הצלבה לפני זה, או על דבר אחר בהקשר זה, עדיין בסופו של דבר יש לך מספר של מכשירים שאתה רוצה לחבר לרשת במהירות של 2.5G ופורט בודד אחד בנתב. כך שבכל מקרה, איך שלא תקרא לזה, אתה צריך מתג מתאים, עם מספר פורטים נדרש. זה כל הסיפור הלא מסובך.

וכמו שכבר כתבו כאן לפני מספר משתמשים ובצדק, מיותר לגמרי לפתוח עוד ועוד שירשורים על נושא אחד, במיוחד שכבר בשירשור הראשון נתתי תשובות פשוטות לכל השאלות אלה כבר בעמודים הראשונים שלו והנושא הפשוט זה מוצה עד תום שם. כך ששום דבר כבר לא יוכל להשתנות בעוד ועוד שירשור זהה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

25/06/2022 2:50  
bariko כתב:

מה אומרים המומחים/בעלי הניסיון?
איזה אופציה עדיפה ולמה?

תודה רבה
...
איזה קטע, יש לך את אותו מעבד לוח ודיסק של סמסונג של המחשב שלי הקודם ז"ל (הדיסק עדיין חי). רק שהלוח מת כבר לפני כמה שנים והוחלף לנייח מחודש דור 4 אבל גם הוא חלש מאוד.
אפילו מחשב מוכן הכי זול מ-KSP ב-1600 ש"ח (i3-12100) יהיה כמו מטוס סילון בהשוואה למחשב שיש לך כרגע מבחינת כח עיבוד.
אם אתה "מתפרע" לכוון 3K אז השמיים הם הגבול.

זה עוד יותר סיבה להחליף ולא רק בגלל הכרטיס רשת. כמובן שאת כרטיס המסך והדיסקים אפשר להשאיר.
קח בחשבון שכרגע ב-KSP אין שום אופציות למאוורר מעבד שהוא לא של אינטל במחיר סביר (רק כאלה עם קירור מים יקרים). שזה מספיק טוב ל-I3 ואולי גבולי ל-I5.
בכל מקרה תצטרך לוודא שיש במארז מקום לכרטיס מסך ולכל הדיסקים ורובם לא מגיעים עם מקום לצורב\DVD, לא זוכר מתי פעם אחרונה השתמשתי בו :-)

כפי TheCoolest@ ציין, אין מה לבנות יותר מדי על שידרוגים במעבדי אינטל כי אחרי שתי דורות זה להחליף גם לוח מעבד ואולי זכרונות.
וגם אם שוקלים רק לשדרג מעבד נניח מ-i5 ל-I7 או I9 ההבדלים יהיו ברמות של 30-40 אחוז וזה בהנחה שלקחת לוח שעומד בהספקים שלהם (יקר יותר) מלכתחילה. וכםפי שאמרתי ההבדל בשידרוג כרגע שיהיה הוא פי 5-10 לעומת הבדל הרבה יותר קטן בשידרוג עתידי.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8629
נתן תודות: 1401 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

ziv_r
שלילי.
"טכנאי הבית" כנראה מתכוון להישאר בחול למספר שנים.
למעשה כל הנזק הכספי נגרם בגללו, כי הוא זה שהמליץ על כרטס הרשת שנרכש ב-KSP ואחר כך על המודול שהוזמן דרך אמזון.
אני איתו סיימתי, אשמח למצוא טכנאי אחר מאזור חיפה.

השרשור בעניין כרטיס הרשת מוצא עד תום.
צר לי על ההטרדה שנגרמה לחברים.
מבחינתי היה אפשר לשים סטופ כבר אחרי העמוד הראשון.

מאידך, אינני מוצא שום פסול בפוסט הנוכחי.
ערכתי את הודעת הפתיח, כדי שלא יהיה שום קשר לנושא הקודם.
מדובר בסוגיה עקרונית שגם משתמשים אחרים כנראה מתחבטים בה.

sys_admin
צודק.
מתברר שלא אוכל לקבל זיכוי, היות שחלף זמן רב מדי מאז תאריך הרכישה.

gildmor

תודה
המחשב עובד מצויין, בהתאם לשימושים שלי שאינם "תובעניים" במיוחד.
כנראה ששדרוג ימתין עד שתהיה תקלת חומרה כלשהי ,שתשבית את המחשב...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #19 

26/06/2022 11:37  
gildmor כתב:

קח בחשבון שכרגע ב-KSP אין שום אופציות למאוורר מעבד שהוא לא של אינטל במחיר סביר (רק כאלה עם קירור מים יקרים). שזה מספיק טוב ל-I3 ואולי גבולי ל-I5.
בכל מקרה תצטרך לוודא שיש במארז מקום לכרטיס מסך ולכל הדיסקים ורובם לא מגיעים עם מקום לצורב\DVD, לא זוכר מתי פעם אחרונה השתמשתי בו :-)
...
"מחיר סביר" זה עניין מאוד מופשט ודי יחסי. אבל ב-KSP דווקא יש מגוון מאווררי מעבד סבירים לגמרי. למשל אני כבר שנים רבות משתמש הרבה ב Noctua NH-D15. שהוא מתאים לא רק ל I5 ול I7, אלה גם ללא בעיה ל I9. זה המוצר:
המחיר שלו, הוא אפילו פחות מ 400 ש''ח.
וכך נראית טמפרטורה של מעבד I7 כרגע עם מאוורר כזה:

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #20 

27/06/2022 18:25  
sys_admin כתב:
"מחיר סביר" זה עניין מאוד מופשט ודי יחסי. אבל ב-KSP דווקא יש מגוון מאווררי מעבד סבירים לגמרי. למשל אני כבר שנים רבות משתמש הרבה ב המחיר שלו, הוא אפילו פחות מ 400 ש''ח.
וכך נראית טמפרטורה של מעבד I7 כרגע עם מאוורר כזה:
...
בשבועות כשהזמנתי מחשב אחר היתה אופציה אחת של ANTEC i400 שגם היא נעלמה וכנראה מחוסר מלאי הם מציעים מאז רק את המאווררים של אינטל לכל המחשבים המוכנים של דור 12. אם מנסים לשדרג ומפלטרים על תושבת 1700 האופציה הבאה זה רק קירור נוזלי או קומבינות עם כל מני מתאמים.

לא סביר ללקוח שקונה I5 שהמעבד עולה 800-900 לקחת קירור נוזלי או אחר שעולה חצי מעלות המעבד, בכל זאת זה רק מאוורר...
המאורר שלך מעולה אבל בדורות הקודמים יש כמה שעולים בסביבות 100+/- שאנ ימניח שיותר שקטים ויותר טובים מהאינטל ויספיקו לי את ההפרש אני מעדיף להשקיע במרכיבים אחרים כמו לוח יותר טוב אולי.

אגב, מאיזה תוכנה הצילום מסך? כשבדקתי אצלי יש הפרש קבוע של 10 מעלות בין מה שהוא מראה טמפרטורת המעבד לטמפרטורת המארז.

מה ההבדלים בין TRAY/BOX? שמתי לב שבחלק מדגמי KF המחיר זהה.
בחנות אחרת שביררתי שם לגבי מחשב טענו שעל סמך נסיון שלהם עם אלפי מעבדים שהמעבדי TRAY נוטים להתחמם יותר כי הם OEM , יש ממש?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

הnoctua מצויין, אבל באמת לא הכרחי לרוב המשתמשים "הרגילים"
יש בksp גם קירורים זולים יותר, פשוט חלקם צריכים מתאם לסוקט 1700

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

https://www.intel.com/content/www/us/en ... ssors.html

בגדול ללא overclock ובטח שללא שימוש מאד אינטנסיבי, אין סיבה להשקיע בקירור יקר או אפילו כל דבר מעבר למה שמגיע עם המעבד (למרות שאם קונים tray זה מראש מגיע בלי קירור).

שדרוגי מחשבים בד"כ לא משתלמים אלא אם כן משדרגים לעיתים מאד תכופות (ואז מן הסתם רוב או אפילו כל הרכיבים עומדים בסטנדרט של היום). במחשב בן כמה שנים ויותר לרוב כמעט כל הרכיבים כבר מיושנים בעת השדרוג ועדיף להחליף אותם במשהו חדש ומהיר יותר. החסכון הכספי משדרוג מחשב מאד ישן הוא מאד מינימאלי. הדבר היחיד בערך שיש סיכוי "למחזר" זה כוננים קשיחים שמיועדים לאחסון בלבד - שם גם לא התקדמו יותר מדי טכנולוגית וגם אין באמת צורך במהירויות גבוהות מאד, שכן גם הארד דיסק ישן ופשוט יספק את הצרכים אפילו להזרמת קבצים באיכות של 4k60fps עם HDR עם סאונד lossless. שלא נדבר על כמה זה מעל ומעבר לאחסון כל מדיה אחרת שפחות תובענית. אפילו למשחקים זה לא תמיד קריטי, תלוי בכמה המשחק תובעני מבחינת ההארד דיסק, למרות שלביצועים טובים במשחקים מן הסתם מומלץ SSD.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #23 

תודה,
התכנון שלי לקחת את המחשב למעבדה ואז להתייעץ עם הטכנאי בחנות לגבי הרכיבים שחייב להחליף, ואלה שאפשר להשאיר.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #24 

...
לפי מה שרשום שם גם האחריות בדור 12 היא אותו דבר (3 שנים) אז אם כך מה ההבדל? מאורר של כמה שקלים?
ולמה יש דגמים שבהם שתי הגרסרות נמכרות במחיר זהה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #25 

28/06/2022 3:19  
bariko כתב:
תודה,
התכנון שלי לקחת את המחשב למעבדה ואז להתייעץ עם הטכנאי בחנות לגבי הרכיבים שחייב להחליף, ואלה שאפשר להשאיר.
...
זה כמו ללכת לחנות ולצפות שהמוכר ימליץ לך על טלויזיה הכי טובה לצרכים שלך. הם תמיד ימליצו על מה שהכי משתלם להם למכור בהתאם למלאים שיש להם וכמה אחוזי רווח יש להם על מותג מסויים. את הסקר שוק לגבי מה כדאי להחליף וכמה זה בערך עולה עדיף לעשות עם מקורות קצת יותר אוביקטיביים.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #26 

לא מדוייק להשוות לטלוויזיה, כי מחשב זה בעצם פאזל שמורכב מרכיבים רבים.

בכל אופן, היום בבוקר לקחתי את המחשב לחנות.
בסופו של דבר רכשתי מחשב חדש לגמרי, מעבד I7 דור 12.
איש המכירות אמר לי שגם המארז כבר ישן מאוד ומלוכלך.
לעומת זאת לטענתו אין שום בעיה להשאיר את כרטיס המסך 1050 .
לדבריו עבור השימושים שלי זה מספיק בהחלט, ובכל רגע שארצה, אוכל להחליף לדגם מתקדם יותר.
השארתי דיסק אחד של WD בנפח 4 טרה, שהיה חדש יחסית.

אפשר לראות כאן את המפרט המלא.
ביקשתי שיתקינו גם את כרטיס הרשת ASUS XG-C100F שממילא כבר לא היה לי מה לעשות איתו.

אמור לקבל את החדש ביום חמישי.
האם יש משהו קריטי שלדעתכם מומלץ לשנות/ להוסיף?
אולי עוד אפשרי בבוקר להתקשר ולבקש זאת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #27 

כמה הערות:
- קודם כל, קח ספק כוח טוב ולא מחברה לא ברורה. שנית, למחשב כזה אתה לא צריך ספק כוח של 850W.
- מארז מצועצע, אבל אם זה מה שאתה אוהב, סבבה. מבחינת ביצועים הוא אמור להיות טוב.
אישית הייתי כנראה מסתכל לכיוון קורסאיר מדגמי 275R.
- למה אתה צריך שני דיסקים NVME?
- אתה בטוח שאתה צריך לוח Z690 שהוא דיי יקר? ובשילוב עם מעבד שאי אפשר לעשות לו OC נשמע לי מיותר.
- לשימושים שלך, האם אתה בטוח שאתה צריך DDR5? נשמע לי מיותר וזכרון כזה יקר בערך פי 2 מ-DDR4.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #28 

TheCoolest
תודה רבה על הערותיך (Y)
למען האמת רק עכשיו הבחנתי שבאמת לא מדובר במותג מוכר של ספק הכוח. :oops:
מה כן מומלץ?
האם ספק של Seasonic למשל נחשב איכותי יותר?
מותג יותר אמין?

דווקא המארז הזה לא היה להם בתצוגה.
שוכנתי לבחור בו רק בגלל שכולל 3 מאווררים, לא שום סיבה אחרת.
גם פה אני יכול לנסות לבקש קורסאיר מדגמי 275R., אם זה עדיין לא יהיה מאוחר מדי מחר.

לגבי שני הדיסקים SSD, הקטן מיועד למערכת ההפעלה, הגדול לאיחסון טורנטים.
ממנו יהיה גם יותר מהיר להעתיק לכונן SSD החיצוני שרכשתי לאחרונה.

לוח האם ,נאמר לי שמדובר בדגם איכותי, הכולל פורטים USB מהירים רבים, לא רק שניים, כמו במחשב המדיה הסנטר.

בנוגע ל DDR5 , לא ידעתי שההבדל כזה גדול במחיר.
אני לא מאלה שמרבים לשדרג באופן תכוף, אז אולי בכל זאת עדיף שכבר יהיה לטווח ארוך יותר...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

חבל שלא התייעצת קודם...
תתחדש

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #30 

@bariko
אז אחרי הכל, אני רואה שבכל זאת בחרת מחשב עם אותו כרטיס רשת של REALTEK, שהוסבר לפני זה מספר פעמים לא להתקרב עליו ועוד עם CHIPSET בסגנון של rtl8125. 😄

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”