אז בזמן שישנתם .....

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

19/09/2022 16:02  
mulder כתב:
הי דן,
הידהודים הם בעיה פיזית קשה של החדר, איך ניתן לפתור את זה ברמת כיול/תוכנה ?
מה הכוונה בהסבר שלך ?

תודה
...
אני אנסה להסביר מקווה שאני לא טועה.

הדהודים נוצרים כתוצאה של התאבכות גלי הקול בחלל החדר.
ניתן לפתור את הבעיה או על ידי קולטי בס ,שממירים את אנרגית גלי הקול לחום או בעזרת יצירת גלי קול ,באותם התדרים ,אבל ? בפאזה הפוכה (בעזרת מגוון הרמקולים שבחדר) וזה בדיוק הרעיון שעומד מאחורי תוכנת הכיול החדשה .

כאמור מדובר בפריצת דרך תקדימית בתחום הכיול ובמידה והיא תוכח כיעילה, עושה רושם שכל יתר מערכות הכיול תצטרכנה להמציא עצמן מחדש.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

19/09/2022 16:41  
istarmini כתב:
אני אנסה להסביר מקווה שאני לא טועה.

הדהודים נוצרים כתוצאה של התאבכות גלי הקול בחלל החדר.
ניתן לפתור את הבעיה או על ידי קולטי בס ,שממירים את אנרגית גלי הקול לחום או בעזרת יצירת גלי קול ,באותם התדרים ,אבל ? בפאזה הפוכה (בעזרת מגוון הרמקולים שבחדר) וזה בדיוק הרעיון שעומד מאחורי תוכנת הכיול החדשה .

כאמור מדובר בפריצת דרך תקדימית בתחום הכיול ובמידה והיא תוכח כיעילה, עושה רושם שכל יתר מערכות הכיול תצטרכנה להמציא עצמן מחדש.
...
הפוך. התאבכות (הפרעה הדדית בין גל מקורי לגל המוחזר) מתרחשת בגלל החזרים ולא החזרים בגלל התאבכות. אבל החלק השני פחות או יותר נכון ודווקא הוא קשור להתאבכות הרסנית אקטיבית. ללא DSP, קל פוגע במשטח ומוחזר ואז עלול או לבנות (לחזק תדר) או להרוס (ליצור שקע או מחסור). גלים בתדרים מעל ל 200 הרץ, לא יוצרים מורגשת התאבכות בחדר, אבל גורמים להדהוד שפוגע בדיוק הבמה. ה DSP שולח את אותו האות בתחום התדר הבעייתי לרקמולים אחרים בעוצמה ותזמון שונה בכדי ליצור התאבכות הורסת לגלים המוחזרים מהחדר ובכך לרסן אותם כמה שניתן. יותר מזהף החזרים בתדר גבוה יבליטו את התחום הגבוה וכאן עי EQ ניתן לפצות, כפי שנעשה באודידיסי שאינה מסוגלת לטפל בהחזרים. דווקא YPAO וכמובן DIRAC מטפלות בהחזרים, אם כי בעתיד זה ישתפר מאד עי טיפול במה שמנוגן בזמן אמת תוך שיתוף כל הרמקולים בחדר.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #18 

הפוך. התאבכות (הפרעה הדדית בין גל מקורי לגל המוחזר) מתרחשת בגלל החזרים ולא החזרים בגלל התאבכות.
...
צודק (Y)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #19 

עוד קצת מיידע לגבי המערכת החדשה של דיראק

שלח תגובה