חלוקת רשתות - התייעצות עם מומחי הפורום
נכון, אין צורך אמיתי שאם אני לא יבצע אותו אז לא תעבוד לי הרשת.
אני רואה פה ובעוד מקומות אנשים ששמים pfsense, וגם לי זה נראה overkill אבל אני מניח שחוץ מלחסוך תשלום עבור נתב הם מצליחים לעשות בו עוד כמה דברים מועילים.
אני יכול לספר לך שאני קורא פה על אנשים שמחפשים את ה-2.5GB ומדברים על 10GB בזמן שאני עבדתי במשרדים עם מאות שרתים שהצוותים שם מחוסר הבנה/ידע חיברו קווים של 1GB ועדיין המשרד עבד, המשתמשים עבדו, אולי הייתה איטיות אבל לא משמעותית.
בכל מקרה, תודה.
אני אבדוק מתג מנוהל קטן לשחק איתו קצת.
אני רואה פה ובעוד מקומות אנשים ששמים pfsense, וגם לי זה נראה overkill אבל אני מניח שחוץ מלחסוך תשלום עבור נתב הם מצליחים לעשות בו עוד כמה דברים מועילים.
אני יכול לספר לך שאני קורא פה על אנשים שמחפשים את ה-2.5GB ומדברים על 10GB בזמן שאני עבדתי במשרדים עם מאות שרתים שהצוותים שם מחוסר הבנה/ידע חיברו קווים של 1GB ועדיין המשרד עבד, המשתמשים עבדו, אולי הייתה איטיות אבל לא משמעותית.
בכל מקרה, תודה.
אני אבדוק מתג מנוהל קטן לשחק איתו קצת.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לי יש רשת מנוהלת ומסוגמנטת עם PFSENSE, שני מתגים והמון ציוד של הבית החכם (מעל ל-30 התקנים). לדעתי חשוב לסגמנט את הרשת ולמנוע גישה מסגמנט לסגמנט (כמובן לאפשר גישה לניהול רק מסגמנט מסוים/הוסט מסוים) כיוון שהיום אין לדעת מאיזה התקן הפריצה לרשת הבייתית שלך תגיע. אין כאן שום נזק, אלא רק תועלת.
אגב, אצלי יש גם AP של חברת ARUBA ויחד עם ה-FREERADIUS ב-PFSENSE הם מנגנים יופי.
המלצה שלי, מי שיכול, שיבצע זאת. זה גם כיף ללמוד ולהתנסות.
המלצה שלי, מי שיכול, שיבצע זאת. זה גם כיף ללמוד ולהתנסות.
@silverbulletלגמרי. זאת המטרה שלי.
אחרי שהתקנתי adguard במקום pihole אז ראיתי כמה התקנים סתם יוצרים תעבורה,כמו שואב,רמקול וכו' ואז החלטתי לנסות להפריד.
אחרי שהתקנתי adguard במקום pihole אז ראיתי כמה התקנים סתם יוצרים תעבורה,כמו שואב,רמקול וכו' ואז החלטתי לנסות להפריד.
הנזק הוא שהרשת מסובכת יותר. טכנאי רשתות שמטפל בבתים לא יידע בחיים לטפל ברשת כזו. כמובן שבעל הבית כן יידע, לטעמי סיבוך מיותר. מתי בפעם האחרונה שמעת שמישהו פרץ לרשת ביתית בישראל? מיותר. אומר לך את זה בתור מישהו שבמשך שנים התעסק עם רשתות. יש לי סוויץ מנוהל בבית, לא רואה טעם לעסוק בזה.22/11/2022 23:47silverbullet כתב: לי יש רשת מנוהלת ומסוגמנטת עם PFSENSE, שני מתגים והמון ציוד של הבית החכם (מעל ל-30 התקנים). לדעתי חשוב לסגמנט את הרשת ולמנוע גישה מסגמנט לסגמנט (כמובן לאפשר גישה לניהול רק מסגמנט מסוים/הוסט מסוים) כיוון שהיום אין לדעת מאיזה התקן הפריצה לרשת הבייתית שלך תגיע. אין כאן שום נזק, אלא רק תועלת.
המלצה שלי, מי שיכול, שיבצע זאת. זה גם כיף ללמוד ולהתנסות....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
בדיוק. אני בעצמי איש תקשורת עם לא מעט ניסיון מוכח בשוק העסקי והציבורי ואני כבר מבין את הפוטנציאל השלילי שיכול להגרם מכל מוצרי ה-IOT שנמכרים בשוק היום.
אם יש ספק, אז אין ספק ולכן אני מעדיף להיות עירני ולהגן ככל שניתן (כל עוד זה בתקציבים סבירים שכל אב בית יכול להרשות לעצמו).
אם יש ספק, אז אין ספק ולכן אני מעדיף להיות עירני ולהגן ככל שניתן (כל עוד זה בתקציבים סבירים שכל אב בית יכול להרשות לעצמו).