מתקין כלשהו המליץ לי לבחור ב"צבעים חיים". זה הפך הכל לבהיר יותר. האם זה מומלץ? (כי במדריך רשום שזה לא מתאים לשידור SDR שאין לי מושג מה זה אומר). מה דעתכם/ניסיונכם?27/11/2022 21:24eitanos כתב: שלום חברים,
מספר שאלות לאחר התקנה:
1.נראה שהטלוויזיה הותקנה בגובה נמוך מדי. כלומר כשיושבים על כורסא בשביל לראות את החלק התחתון של הטלוויזיה ממש מסתכלים ישר בלי צורך להביט למעלה. המתקינים אמרו שזה ככה צריך להיות, אני לא הייתי בבית בזמן ההתקנה וקרוב לוודאי שהייתי מסרב לכך. מה דעתכם לגבי הגובה?
2.כנראה נפלתי על מתקינים שלא כל כך אוהבים לעבוד.. מוצע לי כרגע עידכון לגירסא: 03.21.30. האם זאת גירסא טובה ומומלץ לעדכן אותה?
3.אני צופה בשידורים בעיקר כדורגל וסרטים ונראה שלא רואים כל כך טוב (כאילו התמונה כהה מדי). האם יש הגדרות מומלצות ופשוטות שאני יכול להגדיר בעצמי?
תודה מראש לכולם...
כמה שאלות לאחר התקנת LG OLED 77CS6LA
- טלHD
- גורו

- תגובות: 13885
- נתן תודות: 944 פעמים
- קיבל תודות: 1091 פעמים
בשום אופן לא מומלץ.02/12/2022 11:16eitanos כתב: מתקין כלשהו המליץ לי לבחור ב"צבעים חיים". זה הפך הכל לבהיר יותר. האם זה מומלץ? (כי במדריך רשום שזה לא מתאים לשידור SDR שאין לי מושג מה זה אומר). מה דעתכם/ניסיונכם?...
זה מצב ששמים בחנויות בדרך כלל...בסביבה שיש פרוז'קטורים בכל מקום והמון תאורה.
בבית זה אף פעם לא המצב.
הכי מומלץ זה מצב "סינמה" (הרביעי מלמעלה בתמונה) או "מצב מומחה" או "פילמייקר" (השניים התחתונים בתמונה).
תודה! מצב מומחה בהיר או כהה?02/12/2022 11:58טלHD כתב: בשום אופן לא מומלץ.
זה מצב ששמים בחנויות בדרך כלל...בסביבה שיש פרוז'קטורים בכל מקום והמון תאורה.
בבית זה אף פעם לא המצב.
הכי מומלץ זה מצב "סינמה" (הרביעי מלמעלה בתמונה) או "מצב מומחה" או "פילמייקר" (השניים התחתונים בתמונה)....
סינמה או פילמייקר הם מצבי התמונה המדוייקים מבחינת צבעים אבל העניין הוא שרוב האנשים דווקא מעדיפים תמונה עם צבעים חזקים יחסית....
הבעיה של מצב תמונה "צבעים חיים" היא שזה מצב מוגזם לחלוטין בו הצבעים מוגזמים ומזעזעים.
מי שאוהב להתעסק ויש לו קצת ידע יוכל לכוון לבד ולהגיע לתוצאה שהוא אוהב. מי שלא, כנראה באמת שישתמש סינמה או פילמייקר, לא יודע על פתרון אחר.
שבוע טוב יש לי שאלה התקינו לי בחמישי טלוויזיה lg oled 77 g2 היא ממוקמת בחדר בצורה גבוהה ברגע ההתקנה שהמתקינים הניחו אותה על המתקן צד אחד ישב טוב והצד השני לא וכתוצאה מכך היא השתחררה מהמתקן ובפלסטיק האחורי בחלק העליון איפה שממוקמת הנישה שלה נוצרו כמה סימנים מהמתקן האם הייתם דורשים החלפה לטלוויזיה חדשה או נשארים עם הטלוויזיה הקיימת?
והאם לדעתכם יכולה להיות בעיה פוטנציאלית בעתיד במסך בגלל מה שקרה?
תגובת ח.י אלקטרוניקה בעיקרון אם היה פגם בפרונט של המסך או מעיכה כלשהי היו מחליפים מיד ובגלל שזה רק כמה סימנים מאחורי המסך ולא רואים אותם ואין לזה השפעה על המסך אז לא מחליפים זאת תשובה לגיטימית בעינכם?
והאם לדעתכם יכולה להיות בעיה פוטנציאלית בעתיד במסך בגלל מה שקרה?
תגובת ח.י אלקטרוניקה בעיקרון אם היה פגם בפרונט של המסך או מעיכה כלשהי היו מחליפים מיד ובגלל שזה רק כמה סימנים מאחורי המסך ולא רואים אותם ואין לזה השפעה על המסך אז לא מחליפים זאת תשובה לגיטימית בעינכם?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 13885
- נתן תודות: 944 פעמים
- קיבל תודות: 1091 פעמים
כאמור, תנסה מצב "פילמייקר". במסכים החדשים זה המצב הטוב ביותר מכוון שבמידה ויש תוכן מתאים, הוא משנה את מצב התמונה בהתאם....
המצב המומלץ השני (לפני שהיה קיים מצב פילמייקר) הוא מצב "סינמה" שהכי קרוב להגדרות צבע מכויילות לפי הספר.
מצב "מומחה" מאפשר כיול עצמאי...אם אתה לא מבין בזה...עדיף שתשתמש בשני מצבים הקודמים.