30/11/2022 12:48
technicgeek כתב: שני מקרים בארה"ב וגרמניה.
...
אכן יש תרגילים של אנשים שמחזירים מוצרים לאמזון ואח"כ חוזרים למלאי ומתגלגלים לקונה הבא (קרה גם לי, במשהו הרבה יותר יקר מ-SSD). אני מניח שסטטיסטית זה לא מאוד נפוץ, ואמזון כנראה יחליפו בלי בעיות במקרה כזה. זה לשיקולך: סיכוי קטן להיות צריך להחליף ישר אחרי הקניה, לעומת חסכון במחיר וגם בממוצע שירות טוב יותר אח"כ.
ספציפית לגבי ה-SSD ששקלת, קשה לי להאמין שאנשים יטרחו לרמות את אמזון ב-SSD שבימינו עולה כמה עשרות דולרים.
הוידאו שקישרת לגבי ה-MX500 הוא מלפני 4 שנים (ושם נראה שקל היה לתפוס את הבעיה כי בפנים היה פרקטית ריק?).
לדעתי הבעיה היא לא בשרשרת הספקה, אלא שחברות יכולות למכור
תחת סמל אמזון
...
"Sold by Amazon" זה תמיד מאמזון. מוכרים שמשתמשים בלוגיסטיקה של אמזון זה רק "Ships from Amazon", והשם של המוכר עצמו יהיה כתוב ב-"Sold By".
תודה על הקישורים לדיונים. לגבי הדגם הספציפי, לא הייתי מתרגש כל כך. כן, לפעמים יצרנים עושים מאחורי הקלעים שינויי חומרה קטנים (ולפעמים לא קטנים - מה שכבר מוגזם). גם Crucial וגם Samsung עשו זאת, ובטח הקטנים יותר.
ריפרפתי בדיון שקישרת לגבי ה-write amplification. מעניין, אבל אין מספיק דיווחים כדי לדעת עד כמה זה נפוץ. מה שאולי יותר מעניין,
בדפים המאוחרים יותר שם נרמז שאולי גרסאות חדשות יותר של ה-MX500 ללא הבעיה שהפות"ש שם ניסה לפענח.
אוסיף עוד אנקדוטה: ה-MX500 שלי. גרסת 500GB, נקנה לפני כשנה, קושחה M3CR043. במחשב שבשימוש קל מאוד ושלא דולק רוב הזמן.
נכתבו: 1.4TB
חיים שנשארו (Remaining LIfetime 0xCA): 100%
אגב, בדיון שם יש גם אנשים שמזכירים
בעיות שהיו לדגמי סמסונג שונים, וגם רומזים למשהו בדגמים הנוכחיים (EVO 870).
אם מחפשים, אפשר גם למצוא
תלונות על
יצרנים אחרים,
בזמנים שונים... זה קצת אוסף אנקדוטות, ובלי סטטיסטיקה ותיעוד מסודר יהיה קשה להגיע למסקנות. מה גם שכפי שאמרת, החומרה יכולה להשתנות גם באותו דגם, או עדכוני firmware, ואז המידע האנקדוטלי כבר לא רלוונטי.
אני חושב שמחסור של רכיבים בעקבות מה שקרה בשנתיים האחרונות הוא גורם העיקרי לכך:
https://www.tomshardware.com/news/samsu ... -parts-too...
אני לא חושב שזה העניין אצל סמסונג, כי הם יצרנים גם של ה-flash וגם הקונטרולר.
Crucial/Micron יצרני flash, אז מבחינה זו אין להם בעיות אספקה. לגבי הצ'יפ המרכזי, כנראה יעקבו אחרי הדגם הנוכחי של היצרן (Silicon Motion) מה שלא נראה כמו שינוי גדול או לרעה. אגב, מפרטים לכמה גרסאות חומרה של ה-MX500 כאן:
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/#mx500
30/11/2022 13:17
Amir64 כתב:
תקרא מה ש
אתה כתבת, ותבין במה אני מאשים אותך.
...
הוא לא הציע לעשות זאת, אלא אמר שאנשים אחרים עושים וזה מקור הבעיה.