פרוססור מול רסיבר. עזרה בהתלבטות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
rblank פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

02/12/2022 11:41  
istarmini כתב:
בדוק את אחד מהפרוססורים של סטורם,
למשל זה
https://www.stormaudio.com/produit/isp-core-16/
שבנוסף לתמיכה מדהימה בדיראק, ברמה הגבוהה ביותר, יחסית לכל יתר החברות ובכלל הם הולכים להיות הראשונים בעולם שיתמכו במערכת הכיול החדשה של דיראק (SRC), שיש האומרים הולכת לעשות שינוי של 180 מעלות בתחום הכיול.
מאחר ואתה מתכנן 4 סאבים אז בכלל תוכל לנצל את המערכת החדשה ביעילות מיטבית.
תוסיף לכל זה שהיבואן של סטורם הוא דן נגר שמתמחה בתחום הכיולים שיאפשר לך לנצל את הפרוססור ומערכת הכיול החדשה וגם את הנוכחית בצורה הכי טובה שניתן.
הפרוססורים של סטורם, מתוכננים לאפשר שידרוגים עתידים ולכן קניה שלהם היא לטווח ארוך.
כרטיס 2.1 אמור להיות משוחרר במהלך 2023.
...
תודה ISTARMINI (פעם ידעתי את שמך הפרטי אבל שכחתי SORRY),
אני רואה שהם עדיין עם HDMI 2.0B ו HDCP 2.2. האם אין חשש לגבי העתיד? השאר כבר עם 2.1 ו 2.3 ?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

יש לי מגבר ארקאם די וותיק 7 ערוצים והוספתי עוד מגבר 5 ערוצים רוטל עבור האטמוס.

נכון שהמרנץ av10 יקר מאד אבל כדאי לבחון גם את ה cinema 40 והשתמש בו כפרוססור.

כמו שאתה מבין יש פה כמה אנשים שמכורים לאנתם ויש שממש סולדים מהאנתם. בעיני ה 1140 של אנתם שהיה אצלי והיה מעודכן לקושחה העדכנית היה לא בשל והייתי בהחלט מגדיר אותו כבטא על אף שהם שחררו אותו כסופי. התיאור של יהלי לאנתם מדויק מאד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

02/12/2022 18:13  
rblank כתב:
תודה ISTARMINI (פעם ידעתי את שמך הפרטי אבל שכחתי SORRY),
אני רואה שהם עדיין עם HDMI 2.0B ו HDCP 2.2. האם אין חשש לגבי העתיד? השאר כבר עם 2.1 ו 2.3 ?
...
כתבתי, שבמהלך 2023 ישוחרר כרטיס hdmi חדש אני ממש לא מוטרד, משתי סיבות :
1. הכרטיס ישוחרר, בודאות .
2. אני אישית לא זקוק ל 2.1 כי א. אין תכנים שדורשים 2.1 ו ב. אני לא עושה שימוש במשחקים שדורשים 2.1

מאחר ומבחינתי, באיכות סאונד עסקינן, אין בכלל מה להשוות בין סטורם לכל יתר החברות שהוזכרו כאן, שכבודן במקומו מונח.

ולא פחות חשוב ,שמי בישראל , יואב.🙂

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #19 

נעים מאד, ישראל

rblank פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

02/12/2022 19:03  
י-א כתב:
נעים מאד, ישראל
...
:lol: :lol: :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #21 

02/12/2022 19:03  
י-א כתב:
נעים מאד, ישראל
...
🤣🤣🤣🤣

rblank פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

תודה שריעננת את זיכרוני יואב... מישראל.
האמת שהסאונד לא פחות חשוב ולדעתך אולי אף יותר. אכן, החדר היעודי הוקם בכלל למוזיקה ולכן עיקר הציוד הוא לסטריאו. בוא נאמר שיש שלושה סטנדים של שלוש קומות כ"א, והכל מלא בציוד כדי לשרת רק את הדו ערוצי...
אבל קשה היה לא לנצל את הקיר הקידמי החשוף שממש שיווע לתמונה ממקרן. ומשם התחיל הכל, נוספו הרמקולים סנטר ו2 צדדיים ולפני זמן לא רב 2 אחוריים. המקור הוא בעיקר אופו 205 וכמובן גם מהרשת. ועכשיו הגיע החשק לשמוע אטמוס ונפלאותיו. והפרוססור שקיים הוא המגבלה. ואם כבר, אז כבר משהו עכשוי, כי הוא הולך לחיות איתי שנים רבות. ואמורים להצטרף לנבחרת גם PS5 נינטנדו ועוד. כמו שהיה שם פעם.
לגבי השידרוג אני מבין שהם מוציאים לוח פיזי להחלפה שצריך גם לרכוש וגם להתקין. האם התנסית בעבר בזה תהליך ? אם כן יש מסקנות?
תודה

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2741
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 290 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

אילו רמקולים וסאבים יש ברשותך?
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #24 

02/12/2022 19:31  
rblank כתב:
תודה שריעננת את זיכרוני יואב... מישראל.
האמת שהסאונד לא פחות חשוב ולדעתך אולי אף יותר. אכן, החדר היעודי הוקם בכלל למוזיקה ולכן עיקר הציוד הוא לסטריאו. בוא נאמר שיש שלושה סטנדים של שלוש קומות כ"א, והכל מלא בציוד כדי לשרת רק את הדו ערוצי...
אבל קשה היה לא לנצל את הקיר הקידמי החשוף שממש שיווע לתמונה ממקרן. ומשם התחיל הכל, נוספו הרמקולים סנטר ו2 צדדיים ולפני זמן לא רב 2 אחוריים. המקור הוא בעיקר אופו 205 וכמובן גם מהרשת. ועכשיו הגיע החשק לשמוע אטמוס ונפלאותיו. והפרוססור שקיים הוא המגבלה. ואם כבר, אז כבר משהו עכשוי, כי הוא הולך לחיות איתי שנים רבות. ואמורים להצטרף לנבחרת גם PS5 נינטנדו ועוד. כמו שהיה שם פעם.
לגבי השידרוג אני מבין שהם מוציאים לוח פיזי להחלפה שצריך גם לרכוש וגם להתקין. האם התנסית בעבר בזה תהליך ? אם כן יש מסקנות?
תודה
...
אני לא מוטרד מתהליך ההתקנה מה גם שאני לא חייב להתקין יש יבואן בארץ שיתקין , במידת הצורך.

זו לא פעם ראשונה שהחברה משחררת עדכון כרטיס hdmi
https://pulsecinemas.com/news-and-media ... cedia-expo

אני רגוע.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

02/12/2022 18:08  
Amir64 כתב:
רק על השקר הזה שאתה טורח לכתוב כל הזמן, למרות שאומרים לך שאתה טועה, אסור להקשיב לאף מילה שאתה אומר.
כבר כתבתי לך בכמה שרשורים.
תמיד אתה יכול לעבוד רק עם גירסאות רשמיות, ולא לנסות אף גירסת ביטא.
אני לא התקנתי אפילו פעם אחת גירסת ביטא. יש אנשים שמעדכנים ומנסים כל גירסת ביטא שיצאה.
כל אחד עושה מה שטוב לו.
למה אתה ממשיך לשקר ולהטעות?
הכל בשם המנטרה שלך?
...
יש אינספור סרטונים ביוטיוב עם משתמשים מתוסכלים ששוברים את הראש עם ARC GENESYS. האופציות ל Auto Phase, Distance, and Time Alignment נוספו רק בגרסת ביטא בקייץ האחרון, לפי האתר הזה:

https://pulsecinemas.com/news-and-media ... nd%201.111.

והסרטון הזה:

שמציין שצריך גרסה 1.6.10. ולפי אתר ההורדות של אנטם, הגרסה הזו היא עדיין הוגדרת ביטא. כמובן שיש להם גם גרסת PUBLIC ללא הפיצרים החדשים

https://www.anthemarc.com/downloads/beta.php

ובכלל יש שם כאב ראש גדול עם כל מיני עדכוני Network Module שחייבים לעדכן בכדי שיהיה ניתן להוסיף פיצ'רים ל ARC. תכלס, זה מוצר שנועד למי שנהנה להתעסק כל הזמן בעדכונים וכיולים במקום להגדיר פעם אחת, לשכוח ולהינות.

עובדה שיש המון משתמשים שלא מסתדרים עם ARC, גם כאן וגם בפורום AVS עד שנאלצו למכור את המכשיר ולעבור לחברה חלופית. מי שרוצה מערכת כיול מעולה ומוכחת, אז עדיך DIRAC, ומי שלא רוצה כלל להתעסק עם כיול דרך מחשב, אז אודיסי זה הפתרון.
ואגב אני לא כזה חסיד של דנון. דווקא מאד התאכזבתי מתוצאות המדידה של ה X3800H.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

02/12/2022 18:31  
י-א כתב:

כמו שאתה מבין יש פה כמה אנשים שמכורים לאנתם ויש שממש סולדים מהאנתם. בעיני ה 1140 של אנתם שהיה אצלי והיה מעודכן לקושחה העדכנית היה לא בשל והייתי בהחלט מגדיר אותו כבטא על אף שהם שחררו אותו כסופי. התיאור של יהלי לאנתם מדויק מאד.
...
ואתה עוד רכשת אותו בסוף אחרי שהם תקנו יותר מ 90% מכל הבאגים שהיו לו בהתחלה. בשנה שעברה לא היה כמעט ניתן להשתמש בסדרה החדשה מרוב באגים. הם תקנו את הרוב, מלבד הסרבול הכרוך במערכת הכיול.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

חמוד
יש גם אינספור סרטונים שמראים איזה נפלא המערכת עובדת.
אז מה?
כל אחד והחוויה שלו.
אני מכיר אנשים שלא הסתדרו המון זמן (או בכלל) עם הכיול של אודיסי. אז מה?
זה אומר שצריך לקטול אותה?
לאף מערכת לא יהיו 100% משתמשים מרוצים.

נכון, נוספו תכונות נוספות, בהתחלה בביטא, וכבר מזמן לא בביטא.
דף הביטא שקישרת אליו לא התעדכן כי אין גירסת ביטא חדשה יותר.
גירסה 1.6.10 הפכה להיות גירסה רשמית בחודש יולי.
https://anthemarc.com/downloads/index.php
ואם כבר 4 חודשים לא יצאה אפילו גירסת ביטא חדשה, זה כנראה אומר שהגירסה הרשמית האחרונה מספיק טובה כדי לא לרוץ ולהוציא גירסה חדשה, לתיקון באגים.

אף חברה לא מושלמת, לכל אחת יש בעיות אחרות.
לא צריך לקטול אף חברה, ולא צריך להלל אף חברה כאילו שהיא היחידה שאפשר להמליץ עליה.

קצת צניעות.

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #28 

02/12/2022 20:26  
יהלי ב כתב:
ואתה עוד רכשת אותו בסוף אחרי שהם תקנו יותר מ 90% מכל הבאגים שהיו לו בהתחלה. בשנה שעברה לא היה כמעט ניתן להשתמש בסדרה החדשה מרוב באגים. הם תקנו את הרוב, מלבד הסרבול הכרוך במערכת הכיול.
...
אני רכשתי אנתם 740 במאי 2021.
יודע לעשות חשבון כמה זמן זה?
הייתי מהתחלה בגירסה רשמית של ARC 1.5.4
אין שום סירבול במערכת הכיול.
קל, פשוט, ואפשר לבצע שינויים ידניים (לא חייב למי שלא מעוניין) בלי לבצע מדידות חוזרות.
לא נתקלתי באף באג, חוץ מדברים מינוריים לגמרי, שלא משפיעים על עבודת הרסיבר.
הבאג הכי משמעותי היה למי שמשתמש בקונפיגורציה 7.1.6.
כמה כאלו יש?
ובכלל יש שם כאב ראש גדול עם כל מיני עדכוני Network Module שחייבים לעדכן בכדי שיהיה ניתן להוסיף פיצ'רים ל ARC.
...
אתה כותב על דברים שאתה לא מבין בהם, ומחליט שהם בעייתיים?
אין שום כאב ראש עם network module.
בעבר הוא היה מתעדכן רק אם בחרת שהמכשיר יעדכן גירסה בצורה אוטומאטית, והתעדכן עם שאר המודולים, או אם בחרת ידנית לבצע עדכון.
אם היית מגדיר שהמכשיר לא יבצע עדכונים אוטומאטית, המודול הזה גם לא היה מתעדכן.
החברה החליטה לבצע שינוי, ועכשיו ה- Network Module מתעדכן אוטומאטית, גם אם הגדרת שהמכשיר לא יבצע עדכונים אוטומאטית.
ואם הגדרת שהמכשיר לא יבצע עדכונים אוטומאטית, אז שאר המודולים לא יעודכנו אם לא תבצע זאת ידנית.

ברור שאם יש עדכון של תכונות חדשות בגירסה חדשה של ARC, צריך שה- firmware במכשיר יהיה בגירסה שיודעת לשמור ולבצע את אותן תכונות חדשות.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #29 

מה שמעניין בכול הדיונים האלה כולל אלו שאני פתחתי בזמנו זה שרואים רק וויכוחים ייצריים כאלה כשמדברים על אנתם. כאילו אנשים מרגישים שהאנתם זה הטופ ואסור להעביר ביקורת.

פיצ׳רים זה דבר שלרוב האנשים מאד חשוב ואחרים מוכנים להתפשר עליהם. אין לי בעיה עם זה חוץ מזה שאני לא מוכן להתפשר על זה בכול מחיר.

אמרו לי שאנתם למוסיקה זה מעולה. אז ניסיתי ולאוזן שלי (ואני מחשיב עצמי כאוזן מאד רגישה) לא הרגשתי הבדל ששווה את הוויתורים בפיצ׳רים.

ברמת הרב ערוצי לא נהיניתי בכלל מהאופן שאנתם מעביר ערוצי טלויזיה עם אודיו דו-ערוצי לדולבי פרולוגיק. הייתי מעביר בין הפורמטים שלו והעוצמות היו משתנות מעצמן בהפרשים גדולים ופיזור הצליל בין הסנטר לשאר הערוצים היה משונה בעיני מאד.

בקיצור - עבורי שהייתי עם פרוססור מרנץ זמן רב האנתם היה פשוט לא בשל.

בכול השבועיים שהוא אצלי הייתי בקשר עם האיש הטכני אצל היבואן וגם עם התמיכה הטכנית של היצרן לגבי הבעיות שהעליתי והתשובות שקיבלתי היו ״ככה זה״.

לא מחפש להשמיץ את אנתם ושיהיה לבריאות ולהנאה לכול מי שאוהב אותם.

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #30 

02/12/2022 21:14  
י-א כתב:
מה שמעניין בכול הדיונים האלה כולל אלו שאני פתחתי בזמנו זה שרואים רק וויכוחים ייצריים כאלה כשמדברים על אנתם. כאילו אנשים מרגישים שהאנתם זה הטופ ואסור להעביר ביקורת.

פיצ׳רים זה דבר שלרוב האנשים מאד חשוב ואחרים מוכנים להתפשר עליהם. אין לי בעיה עם זה חוץ מזה שאני לא מוכן להתפשר על זה בכול מחיר.

אמרו לי שאנתם למוסיקה זה מעולה. אז ניסיתי ולאוזן שלי (ואני מחשיב עצמי כאוזן מאד רגישה) לא הרגשתי הבדל ששווה את הוויתורים בפיצ׳רים.

ברמת הרב ערוצי לא נהיניתי בכלל מהאופן שאנתם מעביר ערוצי טלויזיה עם אודיו דו-ערוצי לדולבי פרולוגיק. הייתי מעביר בין הפורמטים שלו והעוצמות היו משתנות מעצמן בהפרשים גדולים ופיזור הצליל בין הסנטר לשאר הערוצים היה משונה בעיני מאד.

בקיצור - עבורי שהייתי עם פרוססור מרנץ זמן רב האנתם היה פשוט לא בשל.

בכול השבועיים שהוא אצלי הייתי בקשר עם האיש הטכני אצל היבואן וגם עם התמיכה הטכנית של היצרן לגבי הבעיות שהעליתי והתשובות שקיבלתי היו ״ככה זה״.

לא מחפש להשמיץ את אנתם ושיהיה לבריאות ולהנאה לכול מי שאוהב אותם.
...
זו גישה שאני מקבל באהבה.
אין פיצרים שאתה רוצה שיהיו לך, אז המכשיר לא בשבילך.
ניסית ולא התחברת מכל סיבה שהיא (ולא משנה אם הסיבה היא סובייקטיבית לחלוטין ולא בעיה של המכשיר, או בעיות במכשיר שגורמות לך לא להנות ממנו)? מקבל בהחלט.

יש הבדל גדול מהגישה של הבחור מרובה היוזרים, של קטילה רק כי הוא ראה איזה סרטון, וחושב שהוא יודע משהו על מוצר שהוא לא ראה או שמע בחיים.

אם אתה רואה הודעות שלי בפורום במשך השנים, בחיים לא כתבתי בתגובה למישהו תקנה את זה או תקנה את ההוא (למעט כשהשאלה הייתה לבחור בין רסיברים או רמקולים מסויימים, והייתה סיבה אובייקטיבית להעדפה של אחד על פני השני).
כמה שאני נהנה מהאנתם, לא ראית אף פעם שהמלצתי למישהו לקנות.
זאת כי אני בדיעה שאני לא יכול לדעת מה האדם השואל באמת מחפש, ולא כל מה שאני חושב שהוא טוב, יהיה טוב גם עבורו.
אנתם החליטו שהם הולכים על מכשירים עם מפרט ויכולות מסויימים, ומתרכזים ביכולת לייצר אודיו הכי טוב שהם יכולים.
לא לכולם זה מתאים, ואפילו לא כולם חושבים שהאודיו המתקבל הוא ברמה מספקת לצרכיהם (ולא משנה כרגע אם הם מעוניינים ללמוד איך להוציא את המקסימום מהמכשיר, או מעוניינים רק ב- next, next, end)
אמרו לי שאנתם למוסיקה זה מעולה.
...
זה בדיוק מה שאני לא אוהב.
מה זה אמרו לי?
מי שאמר שמע ובאמת מאמין? או שהוא רק ראה באיזה סרטון שמישהו אמר את זה?
וגם אם שמע ומאמין בעצמו, זה אומר שזה יעבוד גם אצלך?
מי שחשוב לו סטריאו, חייב ללכת ולשמוע בעצמו, ורצוי בביתו.
וממה שאני יודע, בלי סיסמאות, מי שבאמת מחפש סטריאו טוב, לא מוצא אותו במכשיר קולנוע ביתי.
פשוט כי זה לא הכלי הנכון למשימה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”