עזרה בהצלת תמונות וסרטים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
udilizi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
שם מלא: אודי כהן
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #16 

קודם כל תמיד היה לגיבוי גיבוי נוסף עברתי דירה והחלפתי מחשב לכן נשארתי עם גיבוי 1 לגבי מה שאתה אומר על חברות סיניות יש הרבה חברות שאין לך מושג עליהם והם נחשבות בתחום לכן לא הייתי מאשים את הסינים.
יכול מאוד להיות שאני טועה לגבי החברה הזו ויכול להיות שבמעבר דירה הדיסק קיבל מכה ונפגם כי הקבצים נפתחו לי לפני המעבר באותו כונן אני לא מחפש אשמים כרגע

פשוט מנסה למצוא פתרון בלי להוציא אלפי שקלים על שחזור תודה לכל מי שעזר והגיב.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אני בספק אם אפשר לעשות משהו כי אין מה לשחזר.
כשאתה מוחק קובץ, הוא לא באמת נמחק אלא האיזור שהוא תופס נרשם כפנוי. אז מה זה בעצם שחזור? לקרןא את כל האיזורים בדיסק וכל מה שהוא מידע בפורמט תקין משוחזר לקובץ.
אצלך זה לא המצב. יש קובץ (לפחות meta-data), אבל אין כלום בדיסק.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

@elxyzad
בהחלט יש סיכוי, אם הכונן עצמו תקין.
אתה סותר את עצמך
כמו שאמרת, חברת הצלת נתונים יכולה להגיע אל הקבצים הקיימים פיזית על המדיה, גם ללא טבלת קבצים בכלל.
זה שטבלת הקבצים מפנה לאיזור ריק, לא אומר שהקובץ לא קיים בדיסק, במיקום המקורי שלו.
אם הוא לא נדרס בינתיים, אפשר להגיע אליו ולהציל אותו.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

כמו שאמרתי, אני בספק. נראה לי שה wear levelling היה טריגר לבלאגו שלו.
בכל מקרה כל כלי שחזור שיש באינטרנט היה מוצא לו את הקבצים אם הם היו שם.. לא מבין למה ללכת לחברה. סך הכל תהליך פשוט

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

22/12/2022 18:24  
elxyzad כתב:
הקובץ מלא אפסים. אין שום מידע.
איזה SSD זה ומאיפה קנית?
...
אוקיי, אני חייב לשאול את זה... האם יכול להיות שהכונן הזה עלה פחות מעשירית מחיר ממה שכונן בנפח דומה עולה בחנויות מוכרות (בארץ או בחו"ל)? יש אמרה שאם זה נשמע יותר מידי טוב מכדי להיות נכון זה כנראה באמת ככה.

יש הרבה רמאים שמוכרים מוצרי SSD מזוייפים ב-Ali ו-Wish. זה אותה נוכלות שחוזרת על עצה - מציעים כונן SSD חיצוני בנפח של 2 או 4 או 8 טרה-בייט במחיר מגוכח של סביב ה-50$. אתה מחבר אותו למחשב ונראה שהכל בסדר, רק שזה לא. בפועל, זה זיכרון פלאש קטן בהרבה, לרוב בנפח של 16 עד 64 ג'יגה, שמתחזה לכונן גדול בהרבה. אתה מתחיל להשתמש בו ובהתחלה נראה שהכל בסדר אבל ברגע שעברת את נפח האחסון שיש לכונן בפועל, כבר אין לו לאן לכתוב את הקבצים שאתה מנסה לשמור אליו - והוא פשוט מאבד אותם לגמרי. אתה רואה כביכול שהקובץ שמור על הכונן, כי האינדקסים של מערכת הקבצים נמצאים לרוב בתחילת הכונן, כלומר באזור ה"תקין", אבל התוכן שלהם לא קיים.

אם זה המצב אז אין מה לשחזר - כדי לשחזר צריך שיהיו נתונים שנמחקו בטעות מהכונן (בשאיפה שלא נדרסו פיסית ע"י קבצים חדשים) אבל במקרה של הכוננים המזוייפים האלו אין מה לשחזר כי בפועל הקבצים מעולם לא נכתבו לדיסק - הם נשאבו לחור שחור ברגע שהם הועברו לכונן ובפועל לא נכתבו לשום מקום. בפועל אתה מחקת את הקובץ כשהעברת אותו לכונן החיצוני.

יכול להיות שיהיה ניתן לשחזר חלק מהקבצים אולי מהכונן שממנו העברת את הקבצים האלו לכונן החיצוני, בשאיפה שזה יהיה מהדיסק הקשיח הפנימי של המחשב או דיסק USB או כרטיס SD (ולא ישירות מהטלפון הנייד, שאז זה הרבה יותר קשה). כמובן שזה תלוי בכמה זמן עבר מאז וכמה השתמשת באותם דיסקים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”