תביעה נגד אתרי מכירות - מפעילים משתמשים פיקטיביים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
guyezra פותח השרשור
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

efib כתב:
keyser כתב:(בכסף שתחסוך על המוצרים האלה, אתה מזמין אותי, את אפי, את גיא עזרא ואת אלוני לארוחה).
...
אין כמו סטיקים אין (Y)
...
(Y)

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #17 

מני, זה כל הפרש המחיר ???
בסל קניות שציינת שעלותו אלפי שקלים , כל ההפרש במחיר הוא 3 ארוחות ??? וזהו ?.....
הייתי מבין היה מזמין את כל חשל"ק.... :wink:

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
נתן תודות: 0

שרשור שלא נקרא #18 

:lol:
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #19 

חברה',
זה לא פורום ללא קשר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amarguli
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

מכירות פומביות באולסייל

שרשור שלא נקרא #20 

אני לא יודע לגבי מכרזים ב P1000 אבל באולסייל אני אישית נתקלתי בתופעה המרגיזה הזאת. במשך כמה ימים ברציפות השתתפתי במכרז על מוצר מסוים. ביום הראשון לא ממש השתתפתי רק בדקתי באיזה מחיר נמכר המוצר. למחרת הגעתי למחיר הזה + 100 שקל ולא זכיתי. בימים הבאים כל פעם העליתי את המחיר המקסימלי שלי ולהפתעתי כל פעם משהו אחר שם יותר ממני וזכה. בסוף התהליך הבנתי שעובדים עלינו בעיניים ולא מוכרים מוצרים עד שלא מגיעים לסכום מינימלי שנקבע ע"י האתר.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15221
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

באמת סתם מתוך סקרנות,
על איזה מוצר מדובר (של איזה מותג) ?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

Re: מכירות פומביות באולסייל

שרשור שלא נקרא #22 

amarguli כתב:אני לא יודע לגבי מכרזים ב P1000 אבל באולסייל אני אישית נתקלתי בתופעה המרגיזה הזאת. במשך כמה ימים ברציפות השתתפתי במכרז על מוצר מסוים. ביום הראשון לא ממש השתתפתי רק בדקתי באיזה מחיר נמכר המוצר. למחרת הגעתי למחיר הזה + 100 שקל ולא זכיתי. בימים הבאים כל פעם העליתי את המחיר המקסימלי שלי ולהפתעתי כל פעם משהו אחר שם יותר ממני וזכה. בסוף התהליך הבנתי שעובדים עלינו בעיניים ולא מוכרים מוצרים עד שלא מגיעים לסכום מינימלי שנקבע ע"י האתר.
...
דווקה זכיתי פעם באולסייל ברדיו דיסק לאוטו בפחות 300 שקל מהמחיר בזאפ ...
אחלה רדיו דיסק של JVC

amarguli
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שרשור שלא נקרא #23 

מדובר בכיריים של Scholtes

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15221
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

תודה (Y)

צמיגי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שרשור שלא נקרא #25 

למכירה 13 מערכות ישיבה ועוד שולחנות ורהיטים נוספים
david267 :lol:

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945

שרשור שלא נקרא #26 

חבר'ה תרדו מהקיסר ותחשבו על זה רגע,
אני, בתור צרכן, מעניין את הסבתא של הדודה של השכנה שלי אם יש או אין סוחר \ רובוט מאחורי המכירה.
מעניין אותי רק המחיר והשירות שאקבל, ואם הם טובים אז זה מה שחשוב. מצידי שיקראו לזה 'מכירת פראיירים מיוחדת לאידיוטים בלבד'. אם אני משלם מחיר נמוך יותר מחנויות בשוק ומקבל את אותו המוצר והשירות- שהספק, מנהל האתר ואינסטלטור שלו יעלו מחירים- בכלל לא מעניין אותי.

אין לי ספק שהספקים רוצים לגונן על עצמם מפני הפסד, לא הגיוני בעליל שספק יפסיד סכומי כסף גדולים כי למכירות לא נכנסו אנשים.
בעולם הגדול הצרכנים מבינים את זה ולכן המכירות הפומביון הן שמורות - מתחילות ממנימום סכום שבו הספק לא מפסיד. אבל הישראלים כנראה גם תמימים וגם טיפשים כי הם רוצים שיגידו להם 'פומבית מ1 ש"ח' וגם יעמדו בזה....... כן בטח...... נראה כל אחד מכם מסכן כך את לחמו.

מדובר לדעתי בתביעה קנטרנית של כמה קוטרים שחסרה להם תעסוקה ומחפשים לעשות קצת כסף קל.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238

שרשור שלא נקרא #27 

kolokito כתב:חבר'ה תרדו מהקיסר ותחשבו על זה רגע,
אני, בתור צרכן, מעניין את הסבתא של הדודה של השכנה שלי אם יש או אין סוחר \ רובוט מאחורי המכירה.
מעניין אותי רק המחיר והשירות שאקבל, ואם הם טובים אז זה מה שחשוב. מצידי שיקראו לזה 'מכירת פראיירים מיוחדת לאידיוטים בלבד'. אם אני משלם מחיר נמוך יותר מחנויות בשוק ומקבל את אותו המוצר והשירות- שהספק, מנהל האתר ואינסטלטור שלו יעלו מחירים- בכלל לא מעניין אותי.

אין לי ספק שהספקים רוצים לגונן על עצמם מפני הפסד, לא הגיוני בעליל שספק יפסיד סכומי כסף גדולים כי למכירות לא נכנסו אנשים.
בעולם הגדול הצרכנים מבינים את זה ולכן המכירות הפומביון הן שמורות - מתחילות ממנימום סכום שבו הספק לא מפסיד. אבל הישראלים כנראה גם תמימים וגם טיפשים כי הם רוצים שיגידו להם 'פומבית מ1 ש"ח' וגם יעמדו בזה....... כן בטח...... נראה כל אחד מכם מסכן כך את לחמו.

מדובר לדעתי בתביעה קנטרנית של כמה קוטרים שחסרה להם תעסוקה ומחפשים לעשות קצת כסף קל.
...
מסכים לכל מילה (Y) (Y) (Y)

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שרשור שלא נקרא #28 

אני מסכים בהחלט שספק לא צריך להפסיד במכירות פומביות אבל אסור לו לציין כי מחיר הפתיחה הוא 1 ש"ח כאשר יש מחיר מינימום גבוה יותר משמעותית אשר לא ידוע לצרכן. יש כאן הטעייה מכוונת וזה לא חוקי. אם רוצים להישאר בפורמט המכירות הפומביות אז שיקבעו מחיר התחלתי זהה למחיר המינימום של הספק. המכירות הללו אולי יעבדו מהסקסיות שלהן אבל לפחות לא ירמו אף אחד.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945

שרשור שלא נקרא #29 

נכון, אבל זו בדיוק הטענה שלי- ישראלים רוצים שירמו אותם.
אני יודע היטב (ואני מאמין שמני יאשר) שלמכירות הפומביות שמתחילות ממחיר נורמאלי אף אחד לא נכנס- תשאלו את עצמכם למה.... כי מר ישראלי חושב שבמכירה שמתחילה מ1 ש"ח הוא באמת יכול לדפוק את המערכת וממכירה שמתחיל מ2000 הוא לא (למרות שמחיר השוק הוא כמעט כפול).
הרי זה ברור שכל אחד שמאמין שהמכירה באמת מתחילה מ1 ש"ח עבור אוטו חדש הוא כסיל וטיפש, בדיוק כמו זה שמקבל בדואר שובר "זכייה" במתנה ומאמין שגורלו זימן לו הפתעה
אין ארוחות חינם, אין מתנות ואין הפתעות- לכל יש מחיר.

מה שכן, אני מאמין שלאתרים עצמם אין י ד בדבר הזה, אחרי מקרה נתי סקאל הם התחילו לקחת את עצמם מאוד ברצינות.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שרשור שלא נקרא #30 

לא מעט מכירות "פומביות" מתחילות ממחיר שהוא כבר גבוה יותר ממחיר השוק.

זאת כשלא מדובר על מכירות שמתחילות ב-99 ש"ח או שקל.

ולקולוקיטו אני אומר - לא מתאים לספק להפסיד, שלא ישתתף במכירה. כמו שיש לו סיכוי להרוויח יש לו יסכוי להפסיד. ככה זה במכירה מהסוג הזה.

הרצון להרוויח לא מצדיק הונאה של הצרכנים.

אני שמח מאד על התביעה למרות שלדעתי הזכייה בה תהיה קשה מאד. אבל עוד יותר קשה לי להבין כיצד ניתן לאשר תביעה כזו כתביעה יצוגית.

מצד שני - התביעה הוגשה באמצעות עורכי דין שיודעים את העבודה כך שאני מקווה שהם מודעים לכל הבעיות וידעו איך להתמודד איתן.

מאחל לתובעים הרבה הצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”