התשובה של פרטנר לאינטרנט סיבים אופטיים במהירות הורדה 5 ג'יגה ביט של הוט וסלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

15/04/2023 9:18  
oferlaor כתב:
אני מנסה להבין מה האפליקציה הקילר של טכנולוגיה כזו. גם ב 1G קשה להשיג כיום חיבור remote storage או חיבור Remote Desktop שהיו יכולות להיות קילריות במקרה כזה. דמינו עולם שבו הרשת מספיק מהירה שלא צריך בכלל אחסון בבית או מחשבים והכל מרוחק מהרשת.

נחמד, אבל כיום אין תשתית טובה לזה גם לא ברשת 1G. אפילו טכנולוגיות ״קלות״ יותר כמו גיימינג מרוחק מתקשה מאוד להיות מוקמות בתשתיות של היום (לא בגלל חוסר מהירות או תשתיות ביתיות).

מאמין שבעתיד זה ההתפתחות הבאה אבל המגבלות הן edge computing חזק ותשתיות בחוות השרתים ולא ה last mile הביתי.

מסתמן גם שאפילו טכנולוגיות עתירות רוחב פס כמו 4k לא מתרוממות כמו שהספקיות תוכן קיוו. אנשים בפועל לא משלמים על זה עוד כסף (ניסוי yes ultra מראה את זה יפה) ונראה שעם הזמן נטפליקס ודיסני+ ימשיכו להפיק ולהחזיק 4k אבל אל תהיו בטוחים שהם ישמרו על רוחב פס רחב כמו היום ויתכן מאוד גם שהפער בעלות בין fhd ל 4k hdr יגדל.

אז אני מתקשה להבין מה האינטרס של ספקיות התשתית (למעט במקרה של עסקים כי כשיש הרבה אנשים על הרשת היתרון של רשת עם רוחב פס כזה מהר מאוד הופכת ברורה) להשקיע בזה על פני השקעה בהרחבת תשתיות כל שיותר אנשים יהיו חשופים למה שזמין כיום. אולי כסמן עתידי, אבל כמו 5G נשמח אם יהיה לנו אבל לא בטוח שנסכים לשלם פרמיה על זה.
...
אין "האפליקציה הקילר של טכנולוגיה כזו" אחידה או אוניברסלית שמתאימה לכולם. בדיוק כפי שגם אין סוג שימוש אחיד ברשת אינטרנט. לכל אחד יש אופי שימוש משלו וצרכים משלו. ובגלל זה יש כאלה ש"האפליקציה הקילר של טכנולוגיה כזו" שמאוד חשובה להם היא מיותרת לגמרי לאחר ולו יש לחיבור כזה שימוש אחר לגמרי. ויש כאלה שבגלל אופי שימוש שלהם גם אין שום צורך ביותר מחיבור DSL של 100M על 10M וגם זה לא מנוצל אצלם.

אני אנסה לתת רק כמה מכל הדוגמאות לשימוש בחיבורים עם מהירויות המדוברות לצרכים שמתאימים לשימוש ביתי. את הנושא של שיתוף קבצים P2P כבר הזכרתי מקודם, אז אני אתייחס לדברים נוספים. יש מי שרוצה למשל להעביר לחברים שלו קבצים שהוא צילם בטיול או באירוע כלשהוא והיום סרטי וידאו שמצולמים ב 4K, כפי שכבר כתבתי תופסים יותר מ 100GB כל אחד. מן הסתם להעביר קבצים בנפחים כאלה עם ערוץ עולה של פחות מכמה ג'יגה לשנייה זה סיפור שלא נגמר ולא הגיוני כלל.
וזו רק דוגמה אחת מן הרבות לשימוש ביתי בקווים כאלה.

עכשיו צריכים להבין שלקוח ביתי גם לפעמים נדרש לעבוד מהבית. וזה דבר שבישראל שמעו עליו רק בזמן של פנדמיה לפני שנתיים, אבל בחו''ל במקומות רבים ובתחומים שונים זה נהוג כבר מזה מספר עשורים. עכשיו נוסיף לכך שיש גם לקוחות ביתיים שהבית הוא המשרד שלהם לא בגלל שהתאגיד שהם עובדים בו שלח אותם לעבוד מהבית, אלה בגלל שהם חברה של איש אחד או מקסימום של כמה שותפים ושכל השותפים אלה עובדים מהבית. או שלקוח ביתי זה, הוא פרילנסר, שעובד מהבית עם מספר ארגונים שונים במקביל.
ואחרי שאנו מודעים לכל זה ניקח לדוגמה כמה מקרים מאלה שראיתי בחו''ל לשימוש בקווים ביתיים כאלה של 25GBPS, שעליהם כתבתי מקודם אצל הספק שתכננתי לו את הרשת.
למשל יש לקוח ביתי שהוא עוסק כפרנסתו בעריכת וידאו. את החומר הגולמי הוא מקבל מלקוחות שלו ואת המוצר הסופי, שהוא סרט ערוך הוא שולח להם. החומר הגולמי הוא בדרך כלל כעשרה טרה של וידאו, שזה מה שיורד לו למכשיר NAS שלו מהלקוח שיכול להיות ממוקם בקצה אחר של העולם ואת המוצר הסופי, שזה כמה מאות ג'יגה של וידאו ערוך הוא שולח ללקוח. כל זה מתבצע דרך חיבור אינטרנט ביתי זה, במהירות של 25G. כמובן שבקו של 1G סימטרי זה היה לא סביר כלל לביצוע.
דוגמא נוספת היא גם מתחום מדיה. וזה לקוח ביתי שהמהות העבודה שלו, זה צילום וידאו בשטח, מה שמכונה בתחום כ Electronic news gathering או כ electronic journalism. ובסיום יום צילומים הוא חוזר הביתה עם כמה עשרות טרה של חומר גלם מצולם שאותו הוא נדרש להעביר למערכת של מזמין העבודה שלו תוך כשעתיים מקסימום, לצורך כך שחומר זה יעבור מיון, בקרה ועריכה ויעלה לשידור בהקדם. גם במקרה זה המזמין של החומר המצולם, לפעמים נמצא בקצה השני של העולם. וגם במקרה זה, ללא הקו ביתי של כמה עשרות גיגה לשנייה, עבודה זו לא אפשרית כלל.

ועכשיו אני אספר מקרה שבמסגרתו לפני כמה שנים פנה עלי איש מקצוע כזה שחזר מחו''ל וששם הוא היה רגיל לשלוח מהבית את החומר המצולם ללא שום בעיה. כאן הוא ראה פרסום של פרטנר על כך שהם מספקים חיבור ביתי של סיב אופטי במהירות של שלוש ג'יגה. גם נציג מכירות אישר לו את זה. אפילו במקום שהוא גר התברר שניתן להתחבר לשירות זה. מה הייתה תדהמתו, שאחרי שהוא התחבר לשירות זה, סגר חוזה על הספקת חומר עיתונאי שהוא צילם לארגון בחו''ל וניסה לשלוח חומר לחו''ל, הוא קיבל מהירות שליחה של פחות מ 70MBPS וזמן משוער לסיום ביצוע השליחה של מספר חודשים. :lol:
כמובן שבמוקד הטכני הסבירו לו אחרי זה שמדובר על חבילה עם ערוץ עולה של עד 150M וזה שהוא מקבל מהירות עולה של כ 70MBPS זה מצויין ונפלא ואף אחד גם לא יכול להיות אחראי לו על החיבור לחו''ל ולא למה שיש שם בצד השני.
אחרי ששמעתי את הסיפור זה הוא גם סיפר לי שאם הוא לא ימסור את החומר תוך כמה שעות, אז לא רק שהוא לא ירוויח כלום, אלה גם שהוא יצטרך לשלם על הפרת חוזה למזמין העבודה ושבהמשך גם הוא יהיה מחוק מהתחום זה.
הפתרון שנתתי לו זה היה להגיע ל DATA CENTER קרוב ומשם לשלוח את כל החומר שיש לו מהמחשב הנייד, ואת זה הוא עשה תוך פחות משעתיים עם חיבור שקיים שם במקום של 40GB ושילם על שירות זה כשלוש אלף דולר ל DATA CENTER. כמובן מיותר לציין שעל עבודה זו הוא רק הפסיד ושבהמשך לא היה לו שום סיכוי לעסוק בסוג זה של פעילות מהבית בישראל.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 16/04/2023 9:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

רק לחזור לאותו הדבר.
לי אישית שדרוג ל5 gigabit מעניין ע''י כך,שאני בלי שום שדרוג פיזי מקבל קו סימטרי 1/1 gigabit.
ולפי דעתי אני לא לבד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #18 

15/04/2023 21:19  
amdr1 כתב:
רק לחזור לאותו הדבר.
לי אישית שדרוג ל5 gigabit מעניין ע''י כך,שאני בלי שום שדרוג פיזי מקבל קו סימטרי 1/1 gigabit.
ולפי דעתי אני לא לבד.
...
אם אתה מעוניין... אז אין מה להתלבט, אתה מוזמן לשדרג. :lol:

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3142
נתן תודות: 804 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

@sys_adminלא שאני מתכוון בקרוב להיות בחבילות האלה של ה-5gb אבל מעניין אותי לדעת איזה ציוד נדרש לזה?
1. כבל CAT6A ומעלה?
2. כרטיס רשת תומך במחשב?
3. ראוטר ומתג תומך.

שכחתי משהו?
יכול להעריך פחות או יותר עלות של הציוד ושדרוג של זה?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

@vivi רשמת נכון, בהערכה גסה, אם מוציאים את התשתית הקווית מחישוב העלויות, אתה עובר את ה-1000 לציוד פשוט ומאמיר צפונה במחיר לציוד שהוא מתקדם יותר.

אין ספק שהציוד ישמור על רמת מחירים גבוהה עד שקצבים אלו יהיו סטנדרט ונתחיל לראות ירידה במחירי הציוד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #21 

16/04/2023 0:33  
vivi כתב:
@sys_adminלא שאני מתכוון בקרוב להיות בחבילות האלה של ה-5gb אבל מעניין אותי לדעת איזה ציוד נדרש לזה?
1. כבל CAT6A ומעלה?
2. כרטיס רשת תומך במחשב?
3. ראוטר ומתג תומך.

שכחתי משהו?
...
גם, אם אתה מתכוון בקרוב או אפילו יותר ברחוק להיות בחבילות אלה, אתה תגלה שהן רוב הסיכויים פשוט לא זמינות בשבילך, לפחות לא בתשתית של פרטנר, סלקום או הוט.
אבל, למשל, אם אתה נמצע באחד המיקומים שבו מתבצע ניסוי כזה של בזק, דבר שקיים כבר יותר משנה, אבל בקני מידה קטן ביותר, אז הסוג הציוד ומחירו גם יהיה תלוי לגמרי במה שאתה צריך, מה שאתה רוצה ומה מוכן לשלם. איזה התקני רשת אתה רוצה לחבר עם חיבור של 10G? יש לך למשל מכשיר NAS שיש לו אפשרות לחיבור זה? יש לו כבר כרטיס רשת כזה או שאתה צריך להוסיף אותו? יש לך מספר מחשבים נייחים שאתה רוצה לחבר עם חיבור של 10G? יש לך נקודות גישה עם מהירות מתאימה? כמה נקודות של 10G אתה צריך בכלל? האם זה 8 נקודות?, 16?, 24? 48? יותר? זה מה שיקבע את סוג המתג, כמות הפורטים בו ואת המחיר שלו. גם סוג הנתב והמחיר שלו יקבע לפי מה יהיו סוגי ואופי השימוש שלך בחיבור זה? אתה הולך להשתמש בתוכנות עם מאות ואלפי sessions ממחשב בודד, כפי שזה נהוג בשימוש ב torrents למשל? אתה נדרש לשימוש של VPN גמיש בנתב זה במהירות המדוברת?

אבל, אם מדובר למשל על חיבור של במחשב נייח בודד שיתחבר במהירות זו לרשת ובכדי לראות בו את המחוג של SPEED TEST מגיע קרוב ל 10G או למה שמוגדר בחבילה זו, מספיק יהיה לך לקבל מהספק את הציוד קצה שכולל ONU מובנה בנתב, יציאה אחת או שתיים של 10G במתג שגם מובנה בו והטכנאי שיתקין לך את המכשיר זה ליד המחשב גם יספק כבל רשת מתאים באורך של עד 1.5 מטר לגמרי בחינם. ואם אין לך במחשב כרטיס רשת של 10G ולא תרצה לשלם עליו כחלק מהחבילה שהספק מציע, אז תוכל לרכוש אחד כזה במחיר של החל מ 105 ש''ח , אפילו של INTEL ואפילו עם שני פורטים של 10G כל אחד. למשל מכאן: https://www.aliexpress.com/item/1005004928656696.html
רוצה כרטיס רשת יותר הגיוני ולא כזה עתיק, עם יותר אפשרויות offloading, אז יש כזה גם, וגם מ aliexpress. כמובן כבר במחיר יותר גבוהה, כזה למשל מסוג שאני משתמש בו כבר כשש שנים בבית:
https://www.aliexpress.com/item/32908340800.html

כך שכפי שאתה יכול להבין, יש דברים לכל מטרה, לכל שימוש ובכל מחיר שתרצה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

15/04/2023 20:47  
sys_admin כתב:
אין "האפליקציה הקילר של טכנולוגיה כזו" אחידה או אוניברסלית שמתאימה לכולם. בדיוק כפי שגם אין סוג שימוש אחיד ברשת אינטרנט. לכל אחד יש אופי שימוש משלו וצרכים משלו. ובגלל זה יש כאלה ש"האפליקציה הקילר של טכנולוגיה כזו" שמאוד חשובה להם היא מיותרת לגמרי לאחר ולו יש לחיבור כזה שימוש אחר לגמרי. ויש כאלה שבגלל אופי שימוש שלהם גם אין שום צורך ביותר מחיבור DSL של 100M על 10M וגם זה לא מנוצל אצלם.

אני אנסה לתת רק כמה מכל הדוגמאות לשימוש בחיבורים עם מהירויות המדוברות לצרכים שמתאימים לשימוש ביתי. את הנושא של שיתוף קבצים P2P כבר הזכרתי מקודם, אז אני אתייחס לדברים נוספים. יש מי שרוצה למשל להעביר לחברים שלו קבצים שהוא צילם בטיול או באירוע כלשהוא והיום סרטי וידאו שמצולמים ב 4K, כפי שכבר כתבתי תופסים יותר מ 100GB כל אחד. מן הסתם להעביר קבצים בנפחים כאלה עם ערוץ עולה של פחות מכמה ג'יגה לשנייה זה סיפור שלא נגמר ולא הגיוני כלל.
וזו רק דוגמה אחת מן הרבות לשימוש ביתי בקווים כאלה.

עכשיו צריכים להבין שלקוח ביתי גם לפעמים נדרש לעבוד מהבית. וזה דבר שבישראל שמעו עליו רק בזמן של פנדמיה לפני שנתיים, אבל בחו''ל במקומות רבים ובתחומים שונים זה נהוג כבר מזה מספר עשורים. עכשיו נוסיף לכך שיש גם לקוחות ביתיים שהבית הוא המשרד שלהם לא בגלל שהתאגיד שהם עובדים בו שלח אותם לעבוד מהבית, אלה בגלל שהם חברה של איש אחד או מקסימום של כמה שותפים ושכל השותפים אלה עובדים מהבית. או שלקוח ביתי זה, הוא פרילנסר, שעובד מהבית עם מספר ארגונים שונים במקביל.
ואחרי שאנו מודעים לכל זה ניקח לדוגמה כמה מקרים מאלה שראיתי בחו''ל לשימוש בקווים ביתיים כאלה של 25GBPS, שעליהם כתבתי מקודם אצל הספק שתכננתי לו את הרשת.
למשל יש לקוח ביתי שהוא עוסק כפרנסתו בעריכת וידאו. את החומר הגולמי הוא מקבל מלקוחות שלו ואת המוצר הסופי, שהוא סרט ערוך הוא שולח להם. החומר הגולמי הוא בדרך כלל כעשרה טרה של וידאו, שזה מה שיורד לו למכשיר NAS שלו מהלקוח שיכול להיות ממוקם בקצה אחר של העולם ואת המוצר הסופי, שזה כמה מאות ג'יגה של וידאו ערוך הוא שולח ללקוח. כל זה מתבצע דרך חיבור אינטרנט ביתי זה, במהירות של 25G. כמובן שבקו של 1G סימטרי זה היה לא סביר כלל לביצוע.
דוגמא נוספת היא גם מתחום מדיה. וזה לקוח ביתי שהמהות העבודה שלו, זה צילום וידאו בשטח, מה שמכונה בתחום כ Electronic news gathering או כ electronic journalism. ובסיום יום צילומים הוא חוזר הביתה עם כמה עשרות טרה של חומר גלם מצולם שאותו הוא נדרש להעביר למערכת של מזמין העבודה שלו תוך כשעתיים מקסימום, לצורך כך שחומר זה יעבור מיון, בקרה ועריכה ויעלה לשידור בהקדם. גם במקרה זה המזמין של החומר המצולם, לפעמים נמצא בקצה השני של העולם. וגם במקרה זה, ללא הקו ביתי של כמה עשרות גיגה לשנייה, עבודה זו לא אפשרית כלל.

ועכשיו אני אספר מקרה שבמסגרתו לפני כמה שנים פנה עלי איש מקצוע כזה שחזר מחו''ל וששם הוא היה רגיל לשלוח מהבית את החומר המצולם ללא שום בעיה. כאן הוא ראה פרסום של פרטנר על כך שהם מספקים חיבור ביתי של סיב אופטי במהירות של שלוש ג'יגה. גם נציג מכירות אישר לו את זה. אפילו במקום שהוא גר התברר שניתן להתחבר לשירות זה. מה הייתה תדהמתו, שאחרי שהוא התחבר לשירות זה, סגר חוזה על הספקת חומר עיתונאי שהוא צילם לארגון בחו''ל וניסה לשלוח חומר לחו''ל, הוא קיבל מהירות שליחה של פחות מ 70MBPS וזמן משוער לסיום ביצוע השליחה של מספר חודשים. :lol:
כמובן שבמוקד הטכני הסבירו לו אחרי זה שמדובר על חבילה עם ערוץ עולה של עד 150M וזה שהוא מקבל מהירות עולה של כ 70MBPS זה מצויין ונפלא ואף אחד גם לא יכול להיות אחראי לו על החיבור לחו''ל ולא למה שיש שם בצד השני.
אחרי ששמעתי את הסיפור זה הוא גם סיפר לי שאם הוא לא ימסור את החומר תוך כמה שעות, אז לא רק שהוא לא ירוויח כלום, אלה גם שהוא יצטרך לשלם על הפרת חוזה למזמין העבודה ושבהמשך גם הוא יהיה מחוק מהתחום זה.
הפתרון שנתתי לו זה היה להגיע ל DATA CENTER קרוב ומשם לשלוח את כל החומר שיש לו מהמחשב הנייד, ואת זה הוא עשה תוך פחות משעתיים עם חיבור שקיים שם במקום של 40GB ושילם על שירות זה כשלוש אלף דולר ל DATA CENTER. כמובן מיותר לציין שעל עבודה זו הוא רק הפסיד ושבהמשך לא היה לו שום סיכוי לעסוק בסוג זה של פעילות מהבית בישראל.
...
יש כאן כמה נקודות מענינות:
1. נושא של P2P, כאמור אני חושב שמהירות העלאה (שהיא באופן מלאכותי מוגבלת ב-upload) היא החלק החשוב ופחות המהירות הורדה כל עוד המספר הוא שווה או גדול למהירות העברה בתוך הרשת. יש יתרון סמוי כאן בזכות זה שעקרונית אפשר לדמיין שהרבה אנשים עם 1G יכולים לתת לך download גבוה מהרשת המקומית של כל אחד מהם בנפרד, אבל כשמדברים על קבצי וידאו למשל, זה כבר מהירות די מטורפת מה שאפשר להגיע אליו עם 1G סימטרי.

2. עבודה מהבית פחות מעניין בפני עצמו, אלא אם המחשב שלך הוא טכנית בענן או במשרד. עם RDP או דומיו לא נדרש כזה קצב נתונים מהיר בשביל לעבוד ככה. אז המהירות הקריטית היא אם *חלק* מהמערכת שלך נמצאת מרחוק, למשל drive מרוחק. גם שם, אם המהירות שווה ערך לרשת מקומית, אז זה לא כזה משמעותי. הרבה חברות גם עובדות עם רשת היברידית (בסגנון google drive enterprise) ושם זה כמעט שקוף לך...

3. עריכת וידאו, צילום וכו'. חד משמעית צודק. אבל לא מכיר אף אחד שיכול לעבוד ככה בצורה רצינית. כנראה שזה אחד האפליקציות שדורשות ממש שתהיה ברשת מקומית עם ה-drive שלך בגלל כמויות ה-data. אגב, זה לגמרי נחשב אפליקציית enterprise ולא כזו חשובה ללקוחות ביתיים נורמליים (אם יש כזה דבר).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #23 

כל הדוגמאות שהבאתי של בעבודה מהבית זה לא יכול להיחשב בשום מקרה כ"אפליקציית enterprise". בגלל שלא פרילנסר בודד שעובד כעורך וידוא מהבית הוא יכול להיחשב ל"אפליקציית enterprise" ובטח לא צלם סטרינגר כזה שרץ לצלם מסביב לשעון כל היום ובלילה צריך להעביר ללקוחות שלו את החומר המצולם מהבית, זה לא "אפליקציית enterprise".
ארגוני enterprise, זה למשל לקוחות של שני מקרים אלה של עובדים מהבית בחו''ל. ועובדים אלה בישראל פשוט לא יכולים לעסוק בסוג פעילות זו מסיבה שאין להם בבית כלל חיבור ביתי של כמה עשרות ג'יגה וחיבור עיסקי כזה מתומחר בישראל כך שרק לקוח שהוא ארגון enterprise יכול להרשות אות זה לעצמו.

בנוסף לדוגמאות שכבר הבאתי יש כמובן מספר רב ביותר של עיסוקים שאותם אני מכיר מהפעילות שלי בחו''ל שבהם עבודה מהבית מצריכה חיבור אינטרנט של כמה עשרות ג'יגה ולא יכולה להתבצע ללא חיבור כזה ומצריכה עבודה על מחשב מקומי חזק עם אחסון רשת מקומי בנפחים גדולים שצריך גם להעביר דרך אינטרנט במהירות ובבהילות. בשביל לא להאריך בתיאורים ובהסברים אני רק אזכיר כמה מאלה שעבדתי מולם. וזה יכולים להיות כאלה שעובדים בתחום ה GIS, או בתחום ההנדסה אזרחית ומדידות אזרחיות, כל ההיבטים של מיפוי ועוד רבים אחרים שעובדים על פרויקטים בתחום הבטחון מולדת ועוד רבים אחרים.
יתרה מכך חלק ניכר מהעובדים אלה גם נמצאים באזור כפרי מרוחק, שאם לא היה להם אפשרות כזו של חיבור מהיר בבית, אז הם היו צריכים לחפש משרדים להשכרה רחוק ממקום מגורים שלהם, וזה לא רק מחירים מיותרים ולא הגיוניים של שכירות, אלה גם נסיעות ארוכות שמבזבזות שעות רבות מיום עבודה על ריק וגם תורמות ליצירת פקקים מיותרים, בנוסף לזיהום אוויר ולצורך בחנייה צמודה למשרד. מעבר לכך שאנשים אלה חיפשו איכות חיים ולא סבל של דוחק בדרך למשרד הערוני.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8629
נתן תודות: 1401 פעמים
קיבל תודות: 335 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

16/04/2023 0:33  
vivi כתב:
1. כבל CAT6A ומעלה?
2. כרטיס רשת תומך במחשב?
3. ראוטר ומתג תומך.

שכחתי משהו?
...
לא הבנתי משהו לגבי הסעיף השלישי.
האם הציוד שמסופק ע"י חברת התשתית, אינו מספיק בכדי ליהנות מרוב המהירות של החבילה?

אצלי למשל יש חבילה 2.5 ג'יגה של בזק, עם הראוטר הסטנדרטי שלהם Be Fiber.
מקבל מהירות הורדה מצויינת (תלותי כמובן במספר המקורות).
אז בחבילה של 5gb או 10gb זה אמור להיות אחרת?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

אמור לתמוך.

בגדול הציוד שהספקיות נותנות הוא ציוד זול והוא סטנדרטי לכולם.
הן לא מסתכלות על הרשת הבייתית של אותו לקוח ועושות Sizing ואז מספקות את הציוד שהרלוונטי לאותה רשת.

אגב, במיוחד היום עם טרנד הבית החכם שמגדיל משמעותית את מספר ההתקנים שמתחברים לרשת נדרש לקחת ציוד קצת יותר טוב מהסטנדרט. קח נתב סטנדרטי, תעמיס עליו מעל 15-20 (סתם מספר שרירותי) התקנים כאלה, ואז תראה איך יתחיל לקרוס. קח נתב מעט משופר יותר בביצועים והוא יצליח להחזיק יותר התקנים ויעבוד טוב.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

היום ראיתי פוסט מישהו כבר התחבר בסלקום ל 5 ג׳יגה
אבל מה כבר יש לעשות עם 5 ג׳יגה הורדה 1 ג׳יגה העלאה?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

להוריד מלא פורנו

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #28 

19/04/2023 21:36  
MrYair כתב:
היום ראיתי פוסט מישהו כבר התחבר בסלקום ל 5 ג׳יגה
אבל מה כבר יש לעשות עם 5 ג׳יגה הורדה 1 ג׳יגה העלאה?
...
לפי מקורות זרים, אלה שמתחברים למהירויות כאלה עושים את זה אך ורק בגלל שבחיבור כזה חווית שימוש בפייסוש היא אחרת לגמרי.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

מחיר החבילה 199 ש"ח, מפתה...

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

20/04/2023 9:09  
sys_admin כתב:
לפי מקורות זרים, אלה שמתחברים למהירויות כאלה עושים את זה אך ורק בגלל שבחיבור כזה חווית שימוש בפייסוש היא אחרת לגמרי.
...
אשכרה אע?
זה לא פייסוש זה הורדה יותר מהירה בסטימוש

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”