רוב המימון בוא מתרומות מהציבור, ולא מבעלי ממון (על פי הפרסומים. אין לי שום מידע אישי, ואני לא מכיר אף אחד שיש לו ידע אישי).16/04/2023 22:24guyezra כתב: וזה בדיוק הפוך ממה שקורה פה, שבעלי הון ולשעברים מממנים ומארגנים (היטב יש לציין) מיעוט שמפגין אחרי בחירות שהוכרעו באופן חד משמעי וכבר הכריזו מספר פעמים שהמטרה היא הפלת הממשלה....
ואתה כמובן מוציא דבר מהקשרו.
היו מספיק ממשלות ימין בישראל, חלקן בראשות ראש הממשלה הנוכחי, ולא היו הפגנות וקריאות להפלת הממשלה בעוצמה הנוכחית.
הממשלה הזו החליטה לשנות את שיטת המשטר, באופן חד צדדי ודורסני, לכיוון של דיקטטורה, בהשראת המהלכים שבוצעו בהונגריה, ובקבלת עצות ממנהיג הונגריה.
כל השינויים המוצעים נועדו לצרכיהם הפרטיים של מנהיגי 2 מפלגות בקואליציה, והם רוצים שלא תהיה אפשרות למנוע מהם את מה שהם מתכננים.
זו הבעיה, על זה התרעומת, על כך מפגינים.
וכן, אם הממשלה לא מבינה שהיא עוברת גבול שאסור לעבור אותו אם רוצים להישאר דמוקרטיה, אז כנראה שצריך להחליף אותה.
אם הממשלה היתה עושה עבודת מחקר רצינית, ובאה לכנסת עם רשימת הצעות לשינוי במטרה להגיע להסכמות (ויש על מה להסכים, בלי להרוס את המערכת) כל מה שקורה היום ברחובות, לא היה קורה.
צריך שינוי במערכת המשפט כולה, ולא רק בעליון, וגם ביחסים שבין הממשלה והכנסת.
ברגע שיש קואליציה המהווה רוב בבית הנבחרים, ויש "משמעת קואליציונית", בית הנבחרים הופך להיות חותמת גומי - רשות שלא קיימת.
צריך שחברי ממשלה לא יהיו חברי כנסת, אלא אנשי מקצוע.
לא בסדר שאין חוק השפיטה הקובע מה מותר ומה אסור.
צריך להפריד את תפקידי היועץ המשפטי והתובע הכללי. איך בכלל חשבו שזה יכול להיות אותו אדם?
צריך עוד שופטים (הרבה), ואולי לפתוח עוד כמה בתי משפט, כדי להוריד את העומס הבלתי אפשרי מהקיימים, הגורמים לכל אזרח המגיע לבית משפט להיפגע מהסחבת האין סופית עד לפסק דין.
אם מסתכלים על צבר החוקים שדובר עליהם, כולם נועדו לשרת את רצון הממשלה, ואף אחד מהם לא באמת בא לשפר את המערכת.
ובנימה אישית...
אני בטוח שאם ראש הממשלה הנוכחי היה מפנה את מקומו ומנהיג ליכוד אחר היה נבחר לראשות המפלגה (והממשלה) כל זה לא היה קורה.
הבעיה היא שראש הממשלה הנוכחי זרק החוצה את כל בכירי הליכוד שיכלו להיות מנהיגי העתיד, ונשאר אוסף של אספסוף שלא יודע מה הוא בכלל עושה בפרלמנט.