באם מותר לדבר בפורום הזה על כלכלה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

16/04/2023 22:24  
guyezra כתב:
וזה בדיוק הפוך ממה שקורה פה, שבעלי הון ולשעברים מממנים ומארגנים (היטב יש לציין) מיעוט שמפגין אחרי בחירות שהוכרעו באופן חד משמעי וכבר הכריזו מספר פעמים שהמטרה היא הפלת הממשלה.
...
רוב המימון בוא מתרומות מהציבור, ולא מבעלי ממון (על פי הפרסומים. אין לי שום מידע אישי, ואני לא מכיר אף אחד שיש לו ידע אישי).

ואתה כמובן מוציא דבר מהקשרו.

היו מספיק ממשלות ימין בישראל, חלקן בראשות ראש הממשלה הנוכחי, ולא היו הפגנות וקריאות להפלת הממשלה בעוצמה הנוכחית.
הממשלה הזו החליטה לשנות את שיטת המשטר, באופן חד צדדי ודורסני, לכיוון של דיקטטורה, בהשראת המהלכים שבוצעו בהונגריה, ובקבלת עצות ממנהיג הונגריה.
כל השינויים המוצעים נועדו לצרכיהם הפרטיים של מנהיגי 2 מפלגות בקואליציה, והם רוצים שלא תהיה אפשרות למנוע מהם את מה שהם מתכננים.

זו הבעיה, על זה התרעומת, על כך מפגינים.
וכן, אם הממשלה לא מבינה שהיא עוברת גבול שאסור לעבור אותו אם רוצים להישאר דמוקרטיה, אז כנראה שצריך להחליף אותה.
אם הממשלה היתה עושה עבודת מחקר רצינית, ובאה לכנסת עם רשימת הצעות לשינוי במטרה להגיע להסכמות (ויש על מה להסכים, בלי להרוס את המערכת) כל מה שקורה היום ברחובות, לא היה קורה.

צריך שינוי במערכת המשפט כולה, ולא רק בעליון, וגם ביחסים שבין הממשלה והכנסת.
ברגע שיש קואליציה המהווה רוב בבית הנבחרים, ויש "משמעת קואליציונית", בית הנבחרים הופך להיות חותמת גומי - רשות שלא קיימת.
צריך שחברי ממשלה לא יהיו חברי כנסת, אלא אנשי מקצוע.
לא בסדר שאין חוק השפיטה הקובע מה מותר ומה אסור.
צריך להפריד את תפקידי היועץ המשפטי והתובע הכללי. איך בכלל חשבו שזה יכול להיות אותו אדם?
צריך עוד שופטים (הרבה), ואולי לפתוח עוד כמה בתי משפט, כדי להוריד את העומס הבלתי אפשרי מהקיימים, הגורמים לכל אזרח המגיע לבית משפט להיפגע מהסחבת האין סופית עד לפסק דין.

אם מסתכלים על צבר החוקים שדובר עליהם, כולם נועדו לשרת את רצון הממשלה, ואף אחד מהם לא באמת בא לשפר את המערכת.

ובנימה אישית...
אני בטוח שאם ראש הממשלה הנוכחי היה מפנה את מקומו ומנהיג ליכוד אחר היה נבחר לראשות המפלגה (והממשלה) כל זה לא היה קורה.
הבעיה היא שראש הממשלה הנוכחי זרק החוצה את כל בכירי הליכוד שיכלו להיות מנהיגי העתיד, ונשאר אוסף של אספסוף שלא יודע מה הוא בכלל עושה בפרלמנט.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

מעולם לא הייתצה ממשלת "ימין על מלא" ותמיד היה מי ששם רגליים ולא נתן להעביר החלטת

ההתחלה הייתה ההפיכה המשפטית האמיתית של אהרון ברק שהחליט שהכל שפיט כולל עילת הסבירות (שכמובן השופטים מחליטים) ולא "מצא" אף שופט מזרחי/ימני מתאים ונתן בעצם כח בלתי מוגבל לבית המשפט וליועצים המשפטיים (שאחרי שנה וחצי של דממה ו/או התעלמות שקטה של לפיד מהם בנושא הסכם הגז חזרו בכל הכח)
ועכשיו הורסים את המדינה כדי לא לזוז סנטימטר אחורה מהמצב הזה

ומעניין מאוד שאף אחד לא מתייחס לל35% אמון במערכת המשפט

והנימה האישית זה הכל, שם זה מתחיל ושם זה נגמר עבור הרוב המוחלט של האנשים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #18 

17/04/2023 9:19  
Arie10 כתב:
אני בעד לתת את מפתחות ה F35 והצוללות שלנו לראשי ש"ס ויהדות התורה, שהם יובילו את בטחון המדינה ואנחנו נחזור לספסל הלימודים.
מבטיח לסיים את כל ההפגנות באותו הרגע !
...
אף אחד מהכותבים פה לא היה מתחלף עם אף אברך ולא היה מסכים לחזור לספסל הלימודים ולחיות מהקיצבה שהם מקבלים

באמירה כללית - שינאת האחר היא דבר רע מאוד

בראיה שלי החרדים כן מתנדבים וכן תורמים וכן עובדים
אם חס וחלילה תרגיש לא טוב ותזמין אמבולנס יגיעו חרדים על אופני ראשונים להגיש לך עזרה, והם מתנדבים המון בבתי חולים ואחוז גבוה מהם (בעיקר הנשים) עובד וגם למעלה מ-50% מהגברים
אני לא שמח מהמצב הנוכחי וחושב שיש הרבה מה לתקן כדי להביא לשילוב תורם שלהם בחברה אבל לדעתי הם מזיקים הרבה פחות למשל מאלה שעשו את פרעות שומר חומות 1 ויעשו גם את פרעות שומר חומות 2 ו-3 ולא יעזור כמה אפליה מתקנת תהיה שם

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

אל תחליט בשביל אחרים אם היו מתחלפים או לא.
את הבנות שלי אף אחד לא שאל אם הן רוצות להתגייס או לא ? הן פשוט תרמו 24 חודשים מחייהן בגיל הטוב ביותר שלהן וכל זה במקום למשל לשבת וללמוד (על חשבונן כמובן ובלי שום קצבאות).

הראייה שלך כנראה לא 6/6, על זה יעידו נתונים סטיסטיים מובהקים. האוכלוסיה החרדית היא פשוט אוסף של פרזיטים/טפילים (ברובם המוחלט).

לא ראיתי אף חרדי בבית חולים כשסעדתי את אבי, לפני שהלך לעולמו לפני כמה חודשים. הם פשוט לא היו שם. אני ממש לא יודע על מה אתה מדבר.
כן ראיתי לפחות 50% מכח העבודה בבית חולים מגיע מקרב הערבים. אני ממש לא יודע איך בתי החולים היו מתקיימים בלעדיהם. אני לא מתפאר בזה חו"ח, פשוט מספר עובדות קשיחות !!!

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #20 

בסדר, היית מחליט לבד מתחלף וחי מ-1400 ש"ח בחודש

לגבי סגל אחים אחיות וסניטרים אני מסכים, אכן מהמגזר

אותי הורידו על הידיים (לא הייתי במצב הליכה), מהבית במדרגות 2 וחצי קומות, 4 חרדים לאמבולנס ואני לא איש קטן
חרדים על אופנוע הנשימו את חמתי
ולצערי המון בבתי חולים בשנים האחרונות עם ההורים של אשתי וראיתי המון חרדים/יות מתנדבים

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #21 

מי שהחליט שהכל שפיט, זו הכנסת, ולא אהרון ברק.
אוהבים לזרוק את זה עליו, אבל זה לא נכון.

בעת חילוקי דעות על נושאים שעלו בכנסת, היו מי שעתרו לבג"ץ (מתוך הכנסת או מחוצה לה) כדי לקבל סעד.
לא קיים בישראל גוף אחר היכול לפסוק במחלוקות שאינן משפטיות טהורות, חוץ מבית המשפט העליון.
רוצים לשנות את זה? בכח הכנסת לעשות זאת, אם היתה רוצה.

יש המון נושאים המגיעים לית המשפט העליון, שאינם קשורים לשפיטה בעניין חוקי בלבד.
קח את המקרה האחרון של הטרגדיה באסותא בעניין למי שייכת הילדה ממחדל ההפריות.
לא עניין שיפוטי בעניין חוק זה או אחר.
אבל יש בעיה...
למי שייכת הילדה? מי ההורים שלה? מי יגדל אותה?
למי פונים? לבית המשפט העליון.
למה? כי לא קיים גוף אחר שמטפל בסוגיות כאלו.
על פי מה מחליט בית המשפט, למי שייכת הילדה?
נכון... על פי מידת הסבירות. (שהרי לא קיים חוק שלפיו אפשר לפסוק)

מעניין, לא מצא אף שופט מזרחי.
האם אתה יודע שרוטמן בעצמו מנע מינוי של שופטת מזרחית לעליון, כשהוא היה חבר בוועדה?
ובשל גילה באותו זמן יכלה להתמנות בעתיד להיות הנשיאה?
הכי קל לצעוק שקרים.

למה הוא מנע את בחירתה? לא יודע, אבל יש 3 אפשרויות, לדעתי:
1. או שהוא היה בדיעה שלא ראוי למנות אישה, ולא משנה מה מוצאה, ומה כישוריה לתפקיד.
2. לא חשב שהיא ראויה מספיק כדי להתמנות לשופטת בעליון.
3. לא חשב שראוי למנות שופטת מזרחית לעליון, ללא קשר למינה או יכולתה המקצועית.

מה הכנסת את הסכם הגז? הוא לא קשור לבית המשפט העליון.
בעתירות שהוגשו, בית המשפט ביקש לתקן סעיף אחד בהסכם. לקח לממשלה ולכנסת זמן, אבל עשו זאת בסוף.

יש בעיה של אמון במערכת המשפט, פירטתי כמה סיבות בהודעה הקודמת.
אבל על הסיבות האלו אף אחד לא מדבר, והן לא ברשימת התוכניות לשינוי.

דווקא הפסיקות של בית המשפט העליון בעתירות המוגשות אליו זוכות לרוב לאמון כמעט מלא.

מקווה שתסכים איתי שאם בית המשפט היה פוליטי, היום ביבי לא היה ראש ממשלה, ודרעי לא היה חבר כנסת.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1598
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

אתה שוב פעם מנסה לשכנע אותי אם היתי מסכים או לא לחיות כמוהם. למה לא נותנים לי להחליט לבד אם בא לי להתגייס או לשבת וללמוד בכולל כל היום וכל הלילה. אני גם אחליט לבד אם קשה לי עם הקצבה. לך תדע, אולי אצא לי בלילה (בין לימוד כזה או אחר) ואעבוד גם בשחור כמו שרוב האוכלוסיה שלהם עושה.

אתה התבלבלת בסגל ולא השלמת אותו, הם לא רק אחים וסניטרים...הם גם רופאים ובאחוזים מאוד ניכרים, הרבה מעבר לאחוז שלהם באוכלוסיה !

לא יודע איפה אתה גר שממש כל החרדים של מדינת ישראל עוטפים אותך מכל עבר. בסביבה שלי הם פחות בולטים (לשימחתי הרבה).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #23 

17/04/2023 15:05  
Amir64 כתב:
מה הכנסת את הסכם הגז? הוא לא קשור לבית המשפט העליון.
בעתירות שהוגשו, בית המשפט ביקש לתקן סעיף אחד בהסכם. לקח לממשלה ולכנסת זמן, אבל עשו זאת בסוף.
...
קשור ליועצת המשפטית שכידוע חוות הדעת שלהם מחיבות
היא אמרה שצריך להביא את ההסכם לכנסת ולפיד אמר "אז אמרה"
וזה סתם דוגמא ליד החופשית שקיבלה הממשלה הקודמת

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #24 

17/04/2023 14:38  
guyezra כתב:
אף אחד מהכותבים פה לא היה מתחלף עם אף אברך ולא היה מסכים לחזור לספסל הלימודים ולחיות מהקיצבה שהם מקבלים

באמירה כללית - שינאת האחר היא דבר רע מאוד

בראיה שלי החרדים כן מתנדבים וכן תורמים וכן עובדים
אם חס וחלילה תרגיש לא טוב ותזמין אמבולנס יגיעו חרדים על אופני ראשונים להגיש לך עזרה, והם מתנדבים המון בבתי חולים ואחוז גבוה מהם (בעיקר הנשים) עובד וגם למעלה מ-50% מהגברים
אני לא שמח מהמצב הנוכחי וחושב שיש הרבה מה לתקן כדי להביא לשילוב תורם שלהם בחברה אבל לדעתי הם מזיקים הרבה פחות למשל מאלה שעשו את פרעות שומר חומות 1 ויעשו גם את פרעות שומר חומות 2 ו-3 ולא יעזור כמה אפליה מתקנת תהיה שם
...
נכון, יש מתנדבים, וזה יפה.
יש גם המון מתנדבים חילונים, למרות שהם לומדים\עובדים למחייתם, וגם מתנדבים.
אבל התנדבות לא נחשבת נשיאה בעול שמירת הביטחון והכלכלה של המדינה.

מה שמחזיק את החרדים בישראל זו תרבות השנור, ואי רצון לקשר כל שהוא עם מוסדות המדינה, אם לא מדובר בקבלת כסף כתוצאה מאותו קשר.
רוב בגברים החרדים ש-"עובדים" לא עובדים בתפקידים יצרניים לחברה, אז לא עוזר לאף אחד שהם עובדים.
להיפך. העבודה שלהם גורמת לעלייה ביוקר המחיה.

עכשיו היה פסח.
כל שנה אני רואה תחנת חלוקה של מוצרים לפסח, לנזקקים.
ומי מגיע לקחת? חרדים במרצדסים ו- BMW חדישים.
לא רואה עניים מגיעים, ובטח לא עניים חילונים.

אני גם רואה חרדים שמקבלים קצבאות ועובדים בשחור, כדי שלא יידעו שהם עובדים.

נ.ב.
כל הנאמר על החרדים נראה כהכללה, וזו לא הכונה.
יש חרדים שתורמים כמו כל חילוני, ויותר.
היו איתי במילואים חרדים מדהימים, ביחידה קרבית.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #25 

אשמח לשמוע המלצות רצוי מעשיות לתיקון המצב

למשל 8 שנים כהונה מקסימלית כראש ממשלה זה מצויין אבל לא מעשי למצב הנוכחי

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #26 

17/04/2023 15:20  
guyezra כתב:
קשור ליועצת המשפטית שכידוע חוות הדעת שלהם מחיבות
היא אמרה שצריך להביא את ההסכם לכנסת ולפיד אמר "אז אמרה"
וזה סתם דוגמא ליד החופשית שקיבלה הממשלה הקודמת
...
למה על הסכמי אברהם אתה לא מתלונן?
גם הם נחתמו ללא אישור הכנסת.
הכי קל להתלונן רק על מה שמתאים לך, וכל השאר לא קיים.

קרא את זה, נראה מה תבין:
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /s1clvvnxi
ציטוט מתוך הכתבה, אבל כדאי לקרוא הכל.
הסמכות להתחייב בשם המדינה בהסכמים בינלאומיים נתונה לממשלה. אופן ההתקשרות לא הוסדר בחקיקה, אלא במנגנונים ומסמכים פנים־ממשלתיים. ההסדר הרלבנטי קבוע בתקנון הממשלה – שקובע גם את מנגנון ההנחה על שולחן הכנסת שלא מחייב את האישור. התקנון קובע גם ש"הממשלה רשאית לקבוע כי בשל חשיבותה תוגש אמנה בינלאומית גם לאישור הכנסת".
...

Amir64
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #27 

17/04/2023 15:28  
    guyezra כתב:
    אשמח לשמוע המלצות רצוי מעשיות לתיקון המצב

למשל 8 שנים כהונה מקסימלית כראש ממשלה זה מצויין אבל לא מעשי למצב הנוכחי
    ...
    1. נדהמתי לגלות שאין בחוקי המדינה "חוק השפיטה".
    לא רק שחייב שיהיה חוק המסדיר את הליכי השפיטה, אלא שהוא חייב להיות חוק יסוד.

2. כתבתי קודם. הפרדת רשויות.
    השיטה בישראל היא 2 רשויות, ולא 3.
    אין באמת כנסת, וככל שהממשלה מכילה יותר מ- 61 חברי כנסת, היא שולטת בכנסת יותר, והופכת את הכנסת לחסרת משמעות.
    ממשלה חייבת להיות גוף מקצועי.
    ראש הממשלה בוחר אנשי מקצוע לאיוש תפקידי השרים הרלוונטיים, לא דווקא מתוך חבריו למפלגה, שמקומם בכנסת.
    מספר המשרדים קבוע בחוק, ובלתי ניתן להגדלה.
    אין דבר כזה שר נוסף במשרד.

3. חייב. ממש חייב, שיהיה גוף שיוכל לעצור את הממשלה כשהיא מאבדת כיוון, והולכת לפגוע במיעוטים, באזרחים, או בקבוצות כל שהן.
    לא רק זה.
    ממשלה שכנסת לא יכולה לעצור אותה, ובית משפט שלא יכול לעצור אותה, זו דיקטטורה.
    בוא נניח שממשלה תחליט שהיא יוצאת למלחמה לכבוש את ירדן.
    לא הממשלה הזו, גם לא זו שאחריה, אולי ממשלה בעוד 30 שנה, כשכבר לא יזכרו את המהפיכה החוקתית שהמדינה עברה.
    מי יוכל לעצור אותה? מי מפקדי הצבא יוכל להגיד שזה לא חוקי ואני לא ממלא את הפקודה הזו? (כמובן שיגידו אז באמת - הפיכה צבאית), אבל מי גרם להפיכה?
    האם מפקדי הצבא חייבים לפתוח במלחמה, כפי שהממשלה הורתה להם, ואין שום גוף שיכול להגיד "רגע... בעצם למה פותחים במלחמה?"

4. כל מפלגה בכנסת חייבת לאייש 50% מחברי הכנסת שלה בנשים.

5. הפרדת דת מהמדינה.
    המדינה מאפשרת חופש דת.
    המדינה לא מממנת דת.
    כל אזרחי המדינה חייבים באותם זכויות וחובות (לפחות היהודים)
    כל שאר המיעוטים חייבים בחובות מקבילים אם לא משרתים בצבא.

6. למה לא מעשי 8 שנים כהונה?
    מעשי בהחלט, ובקלות.
    כמו שעשו בחירה ישירה לראשות ממשלה, כשזה היה נוח, וביטלו כשזה הפסיק להיות נוח.

7. חוקה.
    יש ועדת חוקה בכנסת, אבל אין חוקה.
    אם הוועדה לא עושה את עבודתה, היא מיותרת. חבל על הכסף.

8. הגדלת אחוז החסימה כך שלא תהיה מפלגה עם פחות מ- 15 חברי כנסת, ואפילו 20.

סתם רשימה חלקית מהראש.

guyezra
    חבר במועדון ה-20K
    חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #28 

אתה לא באמת משווה את הסכמי אברהם להסכם הגז שנתן שטחים טריטוריאליים למדינת אויב נשלטת בידי ארגון טרור שנשלט על ידי איראן בלי לקבל תמורה ממשית, אפילו לא שקט ואני חושב שכולם יודעים מה הערבויות האמריקאיות יעזרו במקרה של הפרה, פשוט הייתה כניעה לאיומי טרור מצד אחד ולחץ אמריקאי מהצד השני
    אולי אני לא זוכר אבל נראה לי שהיה אישרור בכנסת להסכמי אברהם

עם רוב הרשימה שלך אני מסכים מאוד
    והלוואי שיעלו את אחוז החסימה

8 שנים מעשי אבל לא יעזור במקרה של ביבי שאני מסכים שהרבה יותר מדי זמן כבר מכהן, כח משחית - ככה זה
    למה צריך 50% נשים? מי שראויה שתתמודד על מקומה ותיכנס (למעט החרדים כמובן ששם זה בעיה)
    בלי קשר אמיתי מירב מיכאלי אחת ואורית סטרוק אחת די מוציאות את החשק למרות שגם בחזית הגברית לא חסר כאלה

בחירה ישירה לראש ממשלה נכשלה כי באופן מעשי בחרו ראש ממשלה וכנסת שהוא לא יכול לעבוד איתה

OMRIJ
    חבר ותיק
    חבר ותיק
    תגובות: 1511
    נתן תודות: 17 פעמים
    קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

לא היה טעם להביא לכנסת בזמנו שום דבר
    מדובר על תקופה שהאופוזיציה הצביעה נגד כל דבר, ולמעשה היתה אופוזיציה למדינת ישראל
    אז גם נגד הסכם שלום עם איראן שבו הם מתפרקים מנשקם וסוגרים את התוכנית הגרעינית הם היו מצביעים נגד
    "אין כאבי בטן עם נכים ואין כאבי בטן עם מקרי אונס ואין כאבי בטן עם נשים מוכות ואין כאבי בטן עם חיילים..." זוכר?

לא צריך להיסחף עם ההגדרה של "שטחים טריטוריאליים" זה לא שפינינו את ימית/גוש קטיף (הרי את זה רק הליכוד יכול לעשות)
    בסוף אלו מים כלכליים ויש מספיק מומחים שלא חושבים שמדובר בכניעה לטרור.
    אבל כנראה יש כאלו שבולעים את כל הפרופוגנדה של ביבי, אבל אין מה לדאוג - הוא הודיע שיבטל את ההסכם רגע אחרי שייבחר, לא? ("ננצח בבחירות ונבטל את ההסכם המביש הזה")
    אולי זה יקרה רגע אחרי שיבטל את הסכמי אוסלו?
    נחכה ונראה

אגב, לגבי הסכמי אברהם - הם עברו בכנסת חודש אחרי שחתמו עליהם.

b2k
    סמל אישי של משתמש
    חבר מביא חבר
    חבר מביא חבר
    תגובות: 4628
    נתן תודות: 225 פעמים
    קיבל תודות: 847 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

15/04/2023 19:41  
    רמאש כתב:
    אז לדעתכם, אם כן אז איזה נזקים יכולה להיות למדינה שחברת אשראי מורידה את אופק דירוג האשראי לאותה מדינה?
    ...
    אין נזקים.
    ושלא ישטפו לכם את המוח.

נקסט.
    נערך לאחרונה על ידי b2k ב 18/04/2023 17:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”