מיקרוסופט: גרסה 22H2 של ווינדוס 10 שהופצה למשתמשים, היא האחרונה של וינדוס 10

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #16 

@shmizan
בוא נתחיל מזה שאנחנו מדברים כאן על דברים שהם עניין של תפיסה והעדפה אישית. לכן, כל מה שאני כותב זו דעתי האישית וההרגשה שלי כשאני מנסה להשתמש במערכת.
אני לא רוצה להתקין שום דבר נוסף כדי להחליף את תפריטים המקוריים שמגיעים עם מערכת הפעלה.
לך תדע מה התוכנה עושה מאחורי הקלעים. בתוכנות קוד פתוח אני בוטח קצת יותר, אבל מעדיף דברים מובנים. למה צריך להחליף משהו שאמור להיות חלק אינטגרלי ממערכת ההפעלה?
ובוא לא נשכח שהיום צריך לעשות סלטות באוויר (זה כולל גם את 10) כדי להתקין וינדוס בלי ליצור משתמש אונליין. (וכן אני יודע שהיום כבר יש כלים שיודעים לעקוף את זה יחסית בקלות)
אז כן, ב-11 הוסיפו שיפורים ב-WSL ותמיכה באפליקציות אנדרויד. כל זה טוב, יפה וגם שימושי, אבל קודם כל UX טוב חשוב יותר מכל דבר אחר, לדעתי. וה-UX בוינדוס 11 הוא שינמוך משמעותי מ-10.
השנאה לוינדוס 8 מוצדקת לחלוטין לדעתי. תפריט ההתחל על מסך מלא רדף אותי עד לפני מספר חודשים, כי חלק מה-VMים בעבודה עדיין הריצו 2012.
רק לצורך העניין, היה לי וינדוס פון המון שנים, ולפי דעתי זו מערכת הפעלה עם ה-UX הכי טוב שהיה בתקופתו, ויכול להיות שגם היום. אז אני לא "שונא" את הקטע של הטיילים, דווקא יש לי טענות קשות כלפי מיקרוסופט על זה שהם הרגו את המערכת הזו.
ה-UI בוינדוס 8 היה ממש אחלה לטאבלטים, אולי גם לניידים עם מסך מגע. אבל הכי גרוע שנתקלתי בו לשימוש במחשב שולחני.
כן, אפשר תמיד להקיש במקלדת כדי לחפש את התוכנה, וזה עדיין היה הרבה פחות נוח כשכל התפריט היה על מסך מלא.

אני מודה שאף פעם לא השתשמשתי בהפצות לינוקס יותר ממספר שעות בכל פעם. אבל ממה שיצא לי לראות, וממה שאני רואה את עצמי עושה רוב הזמן עם המחשב האישי שלי, אפשר להסתדר יופי עם מערכת כמו אובונטו.
ובנוסף אני לא משתמש במחשבים ניידים (טוב נו, המחשב של העבודה הוא נייד, אבל הוא עם וינדוס). כך שניסיתי את אובונטו על חומרה דסקטופית ויחסית וותיקה.
אז אני לא אתווכח על משהו שאין לי ניסיון מרובה איתו.

ואין לי טענות כלפי וינדוס מבחינת כל מה שקשור ליציבות, לא על זה הדיון. מערכות NT של מייקרוסופט יציבות לגמרי גם עבורי. אבל אני מדבר על חווית משתמש שאליה התרגלת ופתאום דוחפים לך משהו אחר משונמך.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

אני תומך קוד פתוח בהגזמה, תמיד מחפש אלטרנטיבות קוד פתוח ומשתדל לעזור איפה שאני יכול. (כמעט עברתי ל Grapheneos)
אבל אני לא צופה שמישהו הולך לערער על השליטה של ווינדוס. הדבר היחיד שהיה יכול לעשות את זה זה כסף, אבל MS כמדיניות לא פועלים נגד פיראטיות של משתמשים פרטיים, שזה צעד חכם מצידם. למרות שב windows 11 כן יש הגבלות מציקות אם אתה לא שם רישיון.. אולי זה יעצבן מספיק אנשים.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

@TheCoolest אם כבר ציינת להיתפס לדקויות...
אני לא רוצה להתקין שום דבר נוסף כדי להחליף את תפריטים המקוריים שמגיעים עם מערכת הפעלה.
...
הדברים האלה הם לרוב קוד פתוח, ואם לא, אז מצויים במשך שנים בשימוש נרחב. על זה כל הבלאגן?
על סמך התפריט התחל על כל המסך (שבאמת היה דפוק) לפסול גירסת OS? החלפתי את זה בשניה וחצי וקיבלתי OS מעולה, מהיר, משודרג בהרבה בחינות מ-7.
ב-11 זה בדיוק אותו דבר (https://github.com/valinet/ExplorerPatcher) וקיבלת חזרה מה שרצית עם עוד שדרוג טוב של המערכת.
אני (בעוונתי) גם הייתי ממושפעי מהשנאה ל-vista ומודה שאפילו לא ניסיתי אותה (7 הגיעה די מהר), שזאת כנראה הייתה טעות.
למה צריך להחליף משהו שאמור להיות חלק אינטגרלי ממערכת ההפעלה?
...
הדעות שלך לא מסתדרות עם המציאות. קח מקרה קלאסי על UX.
בלינוקס קוד פתוח (כמו שכבר צוין), ברגע שכמה מפתחים לא אוהבים את הכיוון של המערכת, קיבלת עוד FORK.
אובונטו היו מפתחים ומשתמשים ב-UNITY כתצורת הדסקטופ שלהם, ויום בהיר אחד החליטו להחליף ל-GNOME וכך נוצרה לה OS נוספת (נניח POP OS, אם לא נוספות).
להחליף את התפריטים המקוריים שמגיעים עם ה-OS זה הלחם והחמאה של לינוקס (לפחות GNOME וכל ה-extensions שלו).

בקיצור ubuntu 23.04 מחכה לך שתתנסה ותראה בעצמך :wink:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #19 

אני ניסיתי את וויסטה בתחילת דרכה, שרדתי בערך 3 שבועות עד שחזרתי אחורה.
היא הייתה איטית ועם באגים בהתחלה. לאחר מספר עדכונים ו-SPים היא הפכה להיות בסדר.
אבל וינדוס 7 הייתה טובה מההתחלה, אני זוכר שעברתי אליה עוד לפני שיצאה גרסאת ה-RTM.

וכן, תפריט ההתחל והטאסקבר אלה כמה מהדברים בהם אתה משתמש כל הזמן, אז עבורי זה חשוב. וכן על זה אני פוסל OS אם השימושיות שלו פחות טובה.
ב-8.1 הם שיפרו קצת את העניינים, אבל סחבתי עם 7 עד ששדרגתי את המחשב בשולי 2018 וכבר עברתי ישר ל-10.

אני ממשיך עם 10 עד שתופסק התמיכה, אלא אם כן 12 תביא עימה שיפור (מבחינתי) בדברים שמעניינים אותי.
WSL זה באמת משהו שאני משתמש בו הרבה, אבל למטרות שלי מה שקיים ב-10 עובד מספיק טוב.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

כמה תובנות:

• שנים אני שומע שארגונים עוברים ללינוקס ולאובונטו, מכל מני סיבות. זה לא קרה ואני לא רואה שזה קורה. פשוט לא קורה.
  • וינדוס 11 - אני עובד במשרד עם 10 ובבית עם 11. ההבדלים בממשק מזעריים עד בלתי מורגשים. 11 היא לא נפילה, לא בחוויה שלי. אגב, לא הייתי מודע כלל שזה גהנום להתקין אותה בלי לצור משתמש, אני דילגתי על האופציה הזו בקלילות. מתבקש לעשות זאת בכל עדכון וגם שם זה קליק אחד למיטב זכרוני
  • ויסטה. השתמשתי בה בזמנו. היה לה מנגנון אחד שטני שקראו לו UAC, שבהגדרות ברירות המחדל זרק הודעות אזהרה כל שניה. ברגע שהקטנתי את רמת ההתראות - זו הייתה מערכת הפעלה ללא דופי. הושמצה בגלל טעות נוראית אחת, מעבר לזה הייתה יציבה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #21 

תגדיר ב"קלילות", בבקשה. מהניסיון שלי צריך לנתק את המחשב מחיבור לאינטרנט כדי לעקוף את הדרישה ליצירת חשבון.
אני יודע שהיום אפשר ליצור USB התקנה עם RUFUS שיודעת לעשות כך שאפשר יהיה לדלג על השלב הזה.
UAC עדיין קיים, אבל ב-7 הם הפכו אותו להגיוני הרבה יותר.
התקנתי את ויסטה ממש מוקדם כשהיא הושקה, והיא פשוט תפקדה נורא לאט על מחשב שהיה דיי סביר לזמנו.
לאחר כמה עדכונים הביצועים שופרו והבאגים שהיו בהתחלה תוקנו והיא אכן פעלה בסדר גמור.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #22 

30/04/2023 11:45  
TheCoolest כתב:
תגדיר ב"קלילות", בבקשה. מהניסיון שלי צריך לנתק את המחשב מחיבור לאינטרנט כדי לעקוף את הדרישה ליצירת חשבון.
אני יודע שהיום אפשר ליצור USB התקנה עם RUFUS שיודעת לעשות כך שאפשר יהיה לדלג על השלב הזה.
UAC עדיין קיים, אבל ב-7 הם הפכו אותו להגיוני הרבה יותר.
התקנתי את ויסטה ממש מוקדם כשהיא הושקה, והיא פשוט תפקדה נורא לאט על מחשב שהיה דיי סביר לזמנו.
לאחר כמה עדכונים הביצועים שופרו והבאגים שהיו בהתחלה תוקנו והיא אכן פעלה בסדר גמור.
...
ידידי אני יודע שUAC קיים גם היום. הוצג לראשונה למייטב זכרוני בויסטה ופשוט הגדרות ברירת המחדל היו יותר מדי פולשניות.
לגבי "בקלילות" - לא נדרש ניתוק מהרשת. פשוט (למיטב זכרוני) יש כפתור "skip" שלא ממש מובלט. לחציה עליו ואומרים שלום לכל הניג'וז הזה. זה מזכרון, פעולה שאני עושה כנראה אחת לחצי שנה. ניתוק מהרשת - ממש לא. כל זה מהתקנה רגילה מהרשת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #23 

זה עובד רק אחרי עדכון, לא בהתקנה ראשונית.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

נכון, בהתקנה הראשונית צריך לעקוף בצורה "מיוחדת"
אגב, מה מפריע לך ליצור חד פעמי חשבון?
גם במק אתה יוצר חשבון, גם באנדרואיד
אפילו חשבון אד הוק, לא באמת צריך להיות בשימוש כלשהו

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #25 

אני שדרגתי מגרסת 10 לכן אין לי מושג מה החוויה בהתקנה נקיה.
וכמו שאמר קודמי, זה הדבר שמפיל התקנה של גרסה 11? היצירת חשבון הזו?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #26 

קודם כל, כן, אם לא הייתה דרך לעקוף את זה. וכן, גם אני לא עושה התקנה נקיה על המחשב הראשי, אבל עשיתי על מחשב אחר וזה מציק.
אבל זו לא באמת הבעיה, אף אחד מהסעיפים שפירטתי הם לא הבעיה. זה פשוט אוסף של דברים שביחד משאירים טעם רע בפה.

@OMRIJ
כי אני לא רוצה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #27 

בהחלט סיבה מעולה להגיד שמערכת היא לא טובה 🙂

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #28 

אמרתי שה-UX שלה על הפנים, לא אמרתי שהמערכת עצמה לא טובה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #29 

זה כי אנחנו אנשים מקובעים
כשמתרגלים זה בכלל לא רע
בעבודה אני עם 10
במחשב של העבודה אני עם 11 (בדואל בוט עם אובונטו)
בבית אני עם מק בכלל
בסוף מתרגלים להכל 😄

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #30 

אני לא קונה את זה, אבל אתה צודק שמתרגלים להכל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”