תגובות לביקורת כבלי חיבור, רמקולים וחשמל של חברת audience-av

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #16 

יופי של סקירה וכתיבה (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

האם אפשר למדוד רכיבים? בוודאי.
האם זה חשוב? בהחלט.
האם זה מעניין? אכן.

לנתונים שמיכאל מתייחס אליהם - "לכל כבל יש כמה פרמטרים בסיסים (capacitance, induction, impedance) וגם פרמטריים פיזיים כגון גאומטריה של הכבל, חומרים וכו'" - יש ערכים מוחלטים. השאלה היא מה המתאם של אותם ערכים למה ששומעים.
מדוע זה חשוב? כי מה שחשוב בשמיעה למוזיקה דרך מערכת היא איך המוזיקה נשמעת דרך מערכת.
אם יימצא מתאם חד/חד-ערכי בין היכולת הכוללת ובין סך הנתונים - זה יהיה נפלא.
זה יהיה נפלא משום שנדע על-סמך בדיקות מראש מה האיכות המוזיקלית של הרכיב.
כמה חבל, אבל הדרך הזאת לא נמצאה.

לרמקול שלי יש נצילות מסוימת ועכבה נתונה. במקרה שלו אפשר ללמוד שהוא צריך מגבר חזק. זה לא יספר מה האיכות שלו, גם לא היענות התדר שתספר לכל היותר משהו.
כדי לדעת איך הרמקול שלי נשמע צריך לעשות דבר אחד: לשמוע אותו.
אם אני רוצה לספר על כך באופן שיש לו משמעות למי שלא שמע אותו, אני צריך לעשות זאת באופן מושכל, מבוסס, רציונלי, מפורט ותוך כדי מתן דוגמאות.
הדוגמאות הן מהאזנה - כי זה מבחן הרמקול. תוקף נוסף יהיה דרך השוואה.
גם אם כל הגרפים האפשריים והמדידות הרלוונטיות יוצגו בפני הקורא, לא יהיה לו מושג איך הרמקולים מעבירים את "יום הדין" ברקוויאם של ברליוז, למשל.
יהיה לו מושג מצוין כאשר ישמע. אם אני כן שמעתי והוא לא, אשתדל לתאר - באופן אובייקטיבי - מה שמעתי ואיך נעשים הדברים.

מנגד, אני לא צריך מדידה תומכת שתספר לי מה שמעתי. אם תסביר - מה טוב. אם לא, מילא.

בנהיגה, אני יכול לקבל מדידה - מראש - של מנוע, הילוכים וביצועים.

אני לא יכול לקבל מראש - ואני כן יכול לדעת דרך התנסות - דברים מסוימים בהקשר של היכולת הדינמית.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

הינה המדע בעיצומו ...

המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

יואל, סקירה מרשימה ומקצועית,
ולא פחות מרשים הסטאפ שלך (Y)

איל תודה על הלינקים,
מסביר יפה, אבל לי חסר שלא מראים/מדגימים את ההשפעה על התוצאה הסופית.
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 27/01/2009 10:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5345
נתן תודות: 954 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

סקירה יפה ומפורטת , הנאה לקריאה ,

לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.

( לאו דווקא לגבי המוצרים הספציפים שצויינו בכתבה ).

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #21 

רונן כתב: לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.

...
ומהי מידת השיכנוע שלך לגבי- רמקולים, קדמגבר, מגבר :?:

אגב, לדעתי יש משקל שונה למידות ה"שכנוע" מקריאת סקירות, בתלות במוצר הנסקר, הייתי אומר שסקירת רמקולים- הכי "משכנעת" וסקירת חוטים/פיוזים הכי לא ! ולכן במקרה האחרון באמת הכי נכון לבחון ולחתוך לבד ובמקום....אבל איך נדע מה מה כדאי, אולי, לבחון? בשביל זה יש- גם את יואל :)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #22 

zy כתב:
רונן כתב: לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.

...
ומהי מידת השיכנוע שלך לגבי- רמקולים, קדמגבר, מגבר :?:

אגב, לדעתי יש משקל שונה למידות ה"שכנוע" מקריאת סקירות, בתלות במוצר הנסקר, הייתי אומר שסקירת רמקולים- הכי "משכנעת" וסקירת חוטים/פיוזים הכי לא ! ולכן במקרה האחרון באמת הכי נכון לבחון ולחתוך לבד ובמקום....אבל איך נדע מה מה כדאי, אולי, לבחון? בשביל זה יש- גם את יואל :)
...
לגבי הכל !!!

באים אלי אנשים לשמוע את המערכת שלי , אני מתחיל "להדגים" עם טיונר ואומר שמדובר על CD ( עושה את עצמי כאילו אני מכניס דיסק )
רק תשבוחות אני מקבל :wink:

כאשר אני חושף כי מדובר בטיונר , המאזינים הופכים לאדום :lol:

מה שמוכיח כי הכל פסיכולוגי בראש שלנו ומושפע מפרסומות וגימיקים של יצרנים ...

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #23 

Eyal_W כתב:הינה המדע בעיצומו ...

...
אהבתי את ההגיון המתייחס לבידוד הכבלים מהסביבה ,

השאלה באמת מה מידת התרומה לכך בתוצאה הסופית .

נ.ב.

האם ידוע למישהו האם קרינה אלקטרומגנטית משפיעה לרעה על הבריאות ?

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #24 

[quote="רונן"][quote="Eyal_W"]הינה המדע בעיצומו ...

לינק לוידאו

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=qLaqhT7a1jE&feature=related">לינק לוידאו

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

michael123 כתב:
ziv_r כתב:michael123,
הביקורת לא נועדה לשכנע מישהו, אלא לתת חוויה על פי קנה מידה עצמי כפי שנתפסה על ידי הבוחן.
לגבי ציוד מדידה, שים לב כי אנחנו משלבים לאחרונה מדידות בביקורות השונות, היכן שניתן, אם זה סאבים, ציוד אנלוגי או אפילו רמקולים לסטריאו (בקרוב).
...
ziv_r
כך גם כל החוויות שלי משדרוגי כבלים שעשיתי (ואני קניתי הרבה כבלים יקרים במחיר דומה)
בעיקר אבל מה שמחמם את הלב זה כמו שמשהו כתב פה pride of ownership

זה לא מבחן ABX, לא לקחנו 20 איש בחדר אחד..

אותי מעניין לראות הוכחה מדעית שיש הבדל בין כבלי חשמל למשל

לכבלי HDMI ראיתי מבחן פעם באתר של AUDIOHOLICS והופתעתי..

לגבי כבלי חשמל - מעבר למאמרים - שום דבר
...
(Y) (Y) (Y) :lol:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #26 

רונן כתב: "לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.

השימוש במושג "שכנוע" שגוי בהקשר כאן. מדוע? כי מלכתחילה לא הייתה טענה מסוימת שנסיתי לשכנע לגבי נכונותה או תקפותה.

מה שעשיתי הוא פשוט: הקשבתי, רשמתי תוך כדי, השוויתי, המשכתי לרשום, המשכתי להקשיב. את התוצר של התנסות השמיעה העליתי כאן.

הוכחה חותכת למה? שזה מה ששמעתי, וזאת ההתרשמות שלי? ואם תדע שלכבל אחד יש התנגדות X ולשני Y - זה מה שישכנע אותך כי קולות הנשים היו חריפים, כי הלשונית בקלרינט נשמעה יותר?

אם אתה טוען שכל דיווח כזה אינו מספק אותך - כי אתה לא סומך על הכותב, כי אתה לא מכיר את העדפותיו, כי המערכת שלו לא ראויה, כי המבחן היחיד הרלווטי הוא מה שאתה שומע - זה טיעון סביר. מנגד, טענה כזאת שומטת את הקרקע מכל דיווח כזה, בכל מקום שהוא.

לגב הנושא: העניין הזה של כבלים והשפעתם סגור מזמן בעולם האודיו, בוודאי במערכות באיכות ראויה.

ועניין אחרון
"מה שמוכיח כי הכל פסיכולוגי בראש שלנו ומושפע מפרסומות וגימיקים של יצרנים".

א. העובדה שמאזינים אצלך לא הבחינו, אינה אומרת דבר כי 1. אולי הם לא מנוסים; 2. הטיונר שלך סביר; 3. ה-CD שלך לא משהו; 4. היתרונות של שידור (נוכחות) בולטים; 5. למה שעשית אין ולא כלום עם בדיקה מוסדרת; 6. המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור (יש עוד אפשרויות, אבל העיקר הוא שאתה לא מנסה לדעת, אלא לעבוד על אנשים; זה תמיד קורה).

בכל אופן, הרעיון שמישהו ישמע רדיו ויאמר זה לא CD הוא מופרך מהיסוד; או בקיצור: השגיאה היא שלך.

דרך אגב, במערכת ממש טובה, אם תחבר לה טיונר ממש לא מוצלח, אנשים מנוסים ישימו לב מיד שזה ממש רע.. האם הם ידעו כי זה טיונר? מאיפה לאיפה? הם בהחלט יכולים לחשוב שמשהו אחר לא עובד בסדר.

מעבר לכשל הבסיסי במשוואה של "מה שאתה עושה מול מה שמוכיח" ביחס למקרה הפרטי הזה, משמעות הטענה שלך היא פשוטה: אין הבדל אמיתי (זה רק פסיכולוגי, כי ככה סדרו אותנו) בין דבר לדבר, כלומר הכל שווה.
אם כך, למה לטרוח?

ואם תאמר, לא, בין רמקולים יש; אומר לך: גם עם כבלים.

למה? כי הם רכיב במערכת כמו כל רכיב אחר. וכל רכיב במערכת משפיע על הצליל ואיכותו.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

שלום לכולם .
מבדיקות שערכתי שנים לגבי כל מיני סוגי כבלים . ושל מרבית מותגי הענק העולמיים כן נמצאו שינויים בכמה פרמטרים .
1. ניסתי ואני מדגיש הכל מבוצע על אותו מכשיר כבלים לרמקולים של חברת ויונקו הבאם היה מודגש ומפוזר .
2. החלפתי לחברת ואן דן הול מותג על .כבלים לרמקולים התוצאות היו דגש חזק מאוד על הטרבל והמידים .
הבאס כמעט בילתי מורגש .
אני כותב את זה בקצרה לה הרשימה ארוכה מאוד להשוואות .
כמו כן גם בנושא פרה פאוור יש הבדלים משמעתיים מרסיברים .
על כל מיקרה זוהי דעתי האישית כל אחד יכול להחליט לעצמו אם זה נכון או לא .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #28 

יואלפלרמן כתב:רונן כתב: "לגבי השפעת הכבלים על התוצאה הסופית : קשה לי להשתכנע ללא הוכחה חותכת .וכאשר אני מאזין בעצמי ובוחן.

השימוש במושג "שכנוע" שגוי בהקשר כאן. מדוע? כי מלכתחילה לא הייתה טענה מסוימת שנסיתי לשכנע לגבי נכונותה או תקפותה.

מה שעשיתי הוא פשוט: הקשבתי, רשמתי תוך כדי, השוויתי, המשכתי לרשום, המשכתי להקשיב. את התוצר של התנסות השמיעה העליתי כאן.

הוכחה חותכת למה? שזה מה ששמעתי, וזאת ההתרשמות שלי? ואם תדע שלכבל אחד יש התנגדות X ולשני Y - זה מה שישכנע אותך כי קולות הנשים היו חריפים, כי הלשונית בקלרינט נשמעה יותר?

אם אתה טוען שכל דיווח כזה אינו מספק אותך - כי אתה לא סומך על הכותב, כי אתה לא מכיר את העדפותיו, כי המערכת שלו לא ראויה, כי המבחן היחיד הרלווטי הוא מה שאתה שומע - זה טיעון סביר. מנגד, טענה כזאת שומטת את הקרקע מכל דיווח כזה, בכל מקום שהוא.

לגב הנושא: העניין הזה של כבלים והשפעתם סגור מזמן בעולם האודיו, בוודאי במערכות באיכות ראויה.

ועניין אחרון
"מה שמוכיח כי הכל פסיכולוגי בראש שלנו ומושפע מפרסומות וגימיקים של יצרנים".

א. העובדה שמאזינים אצלך לא הבחינו, אינה אומרת דבר כי 1. אולי הם לא מנוסים; 2. הטיונר שלך סביר; 3. ה-CD שלך לא משהו; 4. היתרונות של שידור (נוכחות) בולטים; 5. למה שעשית אין ולא כלום עם בדיקה מוסדרת; 6. המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור (יש עוד אפשרויות, אבל העיקר הוא שאתה לא מנסה לדעת, אלא לעבוד על אנשים; זה תמיד קורה).

בכל אופן, הרעיון שמישהו ישמע רדיו ויאמר זה לא CD הוא מופרך מהיסוד; או בקיצור: השגיאה היא שלך.

דרך אגב, במערכת ממש טובה, אם תחבר לה טיונר ממש לא מוצלח, אנשים מנוסים ישימו לב מיד שזה ממש רע.. האם הם ידעו כי זה טיונר? מאיפה לאיפה? הם בהחלט יכולים לחשוב שמשהו אחר לא עובד בסדר.

מעבר לכשל הבסיסי במשוואה של "מה שאתה עושה מול מה שמוכיח" ביחס למקרה הפרטי הזה, משמעות הטענה שלך היא פשוטה: אין הבדל אמיתי (זה רק פסיכולוגי, כי ככה סדרו אותנו) בין דבר לדבר, כלומר הכל שווה.
אם כך, למה לטרוח?

ואם תאמר, לא, בין רמקולים יש; אומר לך: גם עם כבלים.

למה? כי הם רכיב במערכת כמו כל רכיב אחר. וכל רכיב במערכת משפיע על הצליל ואיכותו.
...
מר יואל פרלמן היקר :

קראתי בעיון את תגובתך המצוטטת לעיל ,
קראתי שוב את התגובה , ולא יכולתי שלא להבחין בביקורת שלילית ועוינת כלפי וכלפי מה שכתבתי !

חבל ,

חבל מפני שאינך יודע מה יש לי בבית , ואתה עוד רושם ואני מצטט :

"המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור "

בתגובותי בפורום אני לא משמיץ או פוסל או עוין אף חבר , כל אחד עם דעתו ,

אך בוודאי אינני "משמיץ בין השורות " דעות של אחרים .

אינני מצפה לתגובה ,

אינני ממשיך להגיב בשירשור זה.

(U)

נ.ב.

מעניין שאת המשפט הבא בתגובתי המקורית לא טרחת לצטט !!!
"סקירה יפה ומפורטת , הנאה לקריאה , "

מעניין מדוע ?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

9000es כתב:שלום לכולם .
מבדיקות שערכתי שנים לגבי כל מיני סוגי כבלים . ושל מרבית מותגי הענק העולמיים כן נמצאו שינויים בכמה פרמטרים .
1. ניסתי ואני מדגיש הכל מבוצע על אותו מכשיר כבלים לרמקולים של חברת ויונקו הבאם היה מודגש ומפוזר .
2. החלפתי לחברת ואן דן הול מותג על .כבלים לרמקולים התוצאות היו דגש חזק מאוד על הטרבל והמידים .
הבאס כמעט בילתי מורגש .
אני כותב את זה בקצרה לה הרשימה ארוכה מאוד להשוואות .
כמו כן גם בנושא פרה פאוור יש הבדלים משמעתיים מרסיברים .
על כל מיקרה זוהי דעתי האישית כל אחד יכול להחליט לעצמו אם זה נכון או לא .
...
אין ספק שיש כבלים לרמקולים וגם אינטרקוננקט אנלוגיים בעיקר ניטראליים (חלקם כבלים מכסף למשל), וכבלים עם coloration כזה או אחר. כל אחד והטעם שלו. אני אישית אוהב transparency

יותר מעניין אותי את התורה שמאחורי כבלי חשמל, ואיך אפשר להרגיש "רצפת הרעש" ע"י החלפתו

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #30 

רונן הגיב לאמור : יואל פרלמן היקר :
קראתי בעיון את תגובתך המצוטטת לעיל ,
קראתי שוב את התגובה , ולא יכולתי שלא להבחין בביקורת שלילית ועוינת כלפי וכלפי מה שכתבתי ! חבל ,
חבל מפני שאינך יודע מה יש לי בבית , ואתה עוד רושם ואני מצטט :
"המערכת שלך אינה מסוגלת להבדיל בין איכות בסיסית של מקור "
בתגובותי בפורום אני לא משמיץ או פוסל או עוין אף חבר , כל אחד עם דעתו ,
אך בוודאי אינני "משמיץ בין השורות " דעות של אחרים .
אינני מצפה לתגובה ,
אינני ממשיך להגיב בשירשור זה.

ובכל זאת, ברשותך, אגיב בגלל מספר סיבות
א. אם נפגעת צר לי מאוד
ב. התגובה שלי, למיטב הבנתי, לא הייתה שלילית - בכל מה שקשור לפן האישי - ובוודאי לא עוינת .
ג. לא התייחסתי למערכת שלך באופן קונקרטי, אלא העליתי עניין זה כאפשרות אחת מני רבות - אצלך או אצל אחרים - לגבי הקשרים דומים. לכן יש לראות את המשפט שכתבתי ואותו הבאת בנפרד בהקשר שלו.
ד. ההתיחסות שלי הייתה לטיעונים שהעלית.
ה. - ושוב: אם נפגעת אישית מהדרך, צר לי; זאת ממש לא הייתה הכוונה.
ו. אם הייתה חריפות מה בתגובה, בהחלט ייתכן והיא נבעה מהמסקנה שלך: שהכל עניין פסיכולוגי, תוצאה של שטיפת מוח וגימיקים של חברות.
ז. אמירה כזאת, מה לעשות, בהקשר כזה, משמעותה ביחס למה שכתבתי ברורה
ח. ובכל זאת: שלילי כלפיך - ממש , אבל ממש לא.
(f)

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”